2012: poslední hitlerova zteč - vratislav vyhlidka

Produkt 2012: poslední hitlerova zteč - vratislav vyhlidka sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 2012: poslední hitlerova zteč - vratislav vyhlidka upraviť a produkt hľadať znova.

2012: Poslední Hitlerova zteč - Vratislav Vyhlidka

2012: Poslední Hitlerova zteč - Vratislav Vyhlidka
Detail

Prodavač Daniel Hájek zjistí, že je mu souzeno vrátit se z jihlavských katakomb zpět časem do roku 1947, kdy na ledových pláních Antarktidy vrcholí zápas Byrdovy polární expedice s nacisty disponujícími mimozemskou technologií. Hrdina musí zajistit, aby byla expedice admirála úspěšná. V opačném případě se historie změní a nacisté v 50. letech minulého století ovládnou planetu, aby ji posléze roku 2012 provedli energetickým vortexem do jiné dimenze. Na konci každé kapitoly čtenář rozhoduje, jak bude hlavní hrdina postupovat dál. Kniha tak má několik alternativních konců. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 2012: Poslední Hitlerova zteč - Vratislav Vyhlidka , Vratislav - první král čechů (9788025723852)

Lví stíhač a Černý orel nad Madridem - Vratislav Vyhlidka

Lví stíhač a Černý orel nad Madridem - Vratislav Vyhlidka
Detail

Hlavní hrdina historického románu, český stíhač František Lev, je po zřícení své Avie B-534 vyřazen ze zdravotních důvodů ze vzdušných sil Československé armády. Z lásky k létání se nechá naverbovat jako žoldák do stíhací letky námezdních pilotů, jíž tvoří čistě slovanští stíhači ve Španěsku, zmítaném občanskou válkou. V tu chvíli netuší, že boje mu změní život od základu! Příběh, jenž je šestým románem z autorova pera, je čtivou fikcí, vloženou mezi skutečné události ve druhé polovině roku 1936. Neklade si tu za cíl autenticky mapovat s chronologickou přesností válečné děje a zahlcovat čtenáře údaji o stíhačkách, jako to dělá literatura faktu. Dokonale však vystihl atmosféru období sílícího fašismu před začátkem 2. světové války i hrůzy občanské války, do níž šli Češi bojovat „u Madridu za Prahu“. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Lví stíhač a Černý orel nad Madridem - Vratislav Vyhlidka , Vratislav - smutný král (978-80-751-2757-0)

Lví stíhač a Černý orel nad Madridem - Vyhlídka Vratislav

Lví stíhač a Černý orel nad Madridem - Vyhlídka Vratislav
Detail

Hlavní hrdina historického románu, český stíhač František Lev, je po zřícení své Avie B-534 vyřazen ze zdravotních důvodů ze vzdušných sil Československé armády. Z lásky k létání se nechá naverbovat jako žoldák do stíhací letky námezdních pilotů, jíž tvoří čistě slovanští stíhači ve Španěsku, zmítaném občanskou válkou. V tu chvíli netuší, že boje mu změní život od základu! Příběh, jenž je šestým románem z autorova pera, je čtivou fikcí, vloženou mezi skutečné události ve druhé polovině roku 1936. Neklade si tu za cíl autenticky mapovat s chronologickou přesností válečné děje a zahlcovat čtenáře údaji o stíhačkách, jako to dělá literatura faktu. Dokonale však vystihl atmosféru období sílícího fašismu před začátkem 2. světové války i hrůzy občanské války, do níž šli Češi bojovat „u Madridu za Prahu“. (patro.cz)

Podobné produkty ako Lví stíhač a Černý orel nad Madridem - Vyhlídka Vratislav , Hitlerova závěť (978-80-7222-842-3)

XB-1 2017/02 - Redakce XB-1 - e-kniha

XB-1 2017/02 - Redakce XB-1 - e-kniha
Detail

eBook:,Časopis XB-1 přináší kvalitní a čtivé kratší práce z fantastického žánru, to vše obohaceno o informační servis zaměřený na aktuálně vydané knižní tituly, filmy a články o autorech, malířích, hercích, vědeckých objevech na hranici s fantastikou... Obsah časopisu se skládá zhruba z jedné třetiny zahraniční fantastiky, z jedné třetiny domácí fantastiky a zbytek tvoří publicistická část. Periodicita časopisu XB-1 je měsíční. Obsah čísla: Zahraniční SF Michael Swanwick: Dům snů (House of Dreams, 2013, překlad Ľudovít Plata) Derek Künsken: Dlouhý skok (Long Leap, 2012, překlad Jiří Engliš) Steve Rasnic Tem: Hráči na vinici (At Play in the Fields, 2011, překlad Jitka Cardová) Ian McDonald: Pátý drak (The Fifth Dragon, 2014, překlad Ivana Svobodová) Domácí SF Dalibor Vácha: Nová Praha Lukáš Hrdlička: Vybrat si cestu Ivan Mls: Přátelská invaze z Barnardovy hvězdy Publicistika Jason Sanford: Fantastické paměti Antonín Tesař: Podivnější věci bratrů Dufferových Fantastická věda Podzemní oceány; Budeme žít na Titanu?; Technosféra váží 30 bilionů tun; Uslyšíme stromy růst?; Novozélanďané hlásí úmyslné vyhubení motýla; Mohly by opice mluvit? Filmfaroniáda Filmové premiéry; Rogue One: Star Wars Story ; Underworld: Krvavé války; Pasažéři; Assassin´s Creed; Cesta za Vánoční hvězdou; Klapka! Vivisektor Čtenáři čtenářům; Vratislav Vyhlídka: 2012: Poslední Hitlerova zteč; Darebáci; Ladislav Zelinka: 2050: Příběh pro budoucí pokolení; Ernest Cline: Armada; Zdeněk Šafář: Apokalypsa Evropy; Paul Tremblay: Hlava plná přízraků; Pavel Fritz: Archa zrůd; Janet Asimovová, Isaac Asimov: Popletený robot Norby; Žena se lvem; Laird Barron: Okultace a jiné povídky; Daniel Pískovský: Lepší svět; Amie Kaufmanová, Jay Kristoff: Illuminae; Miroslav Žamboch: Zakuti v oceli; Power Man; Nové knihy (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako XB-1 2017/02 - Redakce XB-1 - e-kniha , Hitlerova komanda (978-80-88274-66-7)

Císařská vyhlídka

Císařská vyhlídka
Detail

Audiokniha MP3 Hana Marie Körnerová, čte Dagmar Čárová - autor Hana Marie Körnerová, čte Dagmar Čárová Audiokniha Císařská vyhlídka obsahuje pátý díl historické série od autorky Hany Marie Körnerové. Čte Dagmar Čárová, režie Helena Rytířová. Kočár do neznáma #5 Hermína po tragickém roce 1794 přebývá v ústraní na východočeském panství. Provinční život ji však začíná nudit, zvláště ve chvíli, kdy se její sestra s manželem přesouvají do Toskánska, kde zdědili rodinné sídlo. Evropu mezitím zmítají války a Francie se stává nejmocnějším státem starého kontinentu. Geniální vojevůdce Napoleon Bonaparte si podmaňuje jednu oblast za druhou, země prosperuje a národ ho zbožňuje. Když je roku 1804 korunován na císaře, chce váhu svého dvora zvýšit přizváním staré rodové šlechty. To je pro Hermínu šance, kterou v žádném případě nechce propásnout, třebaže cena může být hodně vysoká… HANA MARIE KÖRNEROVÁ Hana Marie Körnerová, vlastním jménem Hana Martinková (* 16. 2. 1954 v... (alza.cz)

Podobné produkty ako Císařská vyhlídka , U hitlerova stolu (978-80-204-5120-0)

Vratislav II. / První český král - Vratislav Vaníček - e-kniha

Vratislav II. / První český král - Vratislav Vaníček - e-kniha
Detail

eBook:,Vratislav II. patří k důležitým osobnostem a dlouho vládnoucím českým panovníkům v raném středověku. Jeho postava je dobře přístupná díky Kosmově kronice. Za jeho vlády došlo k mnoha významným událostem ve vnitřní politice (např. se přestavuje Vyšehrad jako královské sídlo a v našem království vzniká silné a otevřené kulturní zázemí) i v mezinárodních vztazích. Český stát zůstal samostatným subjektem v okruhu Říše a nebyl ohrožen ani dalšími zvraty 12. století. Kniha ukáže, že Vratislav II. patří do galerie vládců evropského typu a seznámí se se specifiky této doby. Vaníčkova práce je důležitým edičním počinem a zaplňuje dosud nezmapovanou část naší historie. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vratislav II. / První český král - Vratislav Vaníček - e-kniha , Aliance mezi ďábly hitlerova dohoda se stalinem 1939-1941: hitlerova dohoda se stalinem 1939-1941 (978-80-257-2272-5)

Nadějné vyhlídky (DVD)

Nadějné vyhlídky (DVD)
Detail

Jedenáctiletý sirotek Pip si vydělává na živobytí u velmi bohaté slečny Havishamové, excentrická a podivínské staré panny. Zároveň dělá společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však... Jedenáctiletý sirotek Pip si vydělává na živobytí u velmi bohaté slečny Havishamové, excentrická a podivínské staré panny. Zároveň dělá společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiníci a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Nadějné vyhlídky (DVD) , Ss hitlerova černá garda (978-80-206-1885-6)

Labské vyhlídky - Ivan Klich

Labské vyhlídky - Ivan Klich
Detail

Navštivte 51 vyhlídkových míst na řece Labe od jeho soutoku s Vltavou pod Mělníkem až po saské město Pirna. Jedná se o nejatraktivnější úsek řeky, která pramení na území Čech (a jako jedna z mála nemá jméno v ženském rodě) a pod názvem Elbe protéká územím Spolkové republiky Německo, kde se také vlévá do Severního moře.Labské vyhlídky se často nacházejí ve velké výšce nad hladinou řeky, přístup k nim je tedy náročnější. U každého z našich povídání o vyhlídce proto najdete kromě fotografií i výřez z turistické mapy, souřadnice místa, popis přístupu k vyhlídce (autem, autobusem, na kole či pěšky) a popis zajímavostí v okolí.Zbývá tedy už jen obout boty, vzít fotoaparát a vyrazit po proudu Labe! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Labské vyhlídky - Ivan Klich , Poslední laponec

Vltavské vyhlídky - Ivan Klich

Vltavské vyhlídky - Ivan Klich
Detail

Výlety na 33 známých i méně známých vyhlídek nad meandry středního toku Vltavy. Povídání o jednotlivých vyhlídkách včetně fotografií, souřadnic, popisu přístupu (autem, autobusem, na kole či pěšky) a výřezu z turistických map začíná těsně před soutokem Vltavy s Otavou.Vyhlídky jsou za sebou řazeny v pořadí po proudu řeky Vltavy a pojmenovány tak, jak uvádějí turistické mapy, nebo jak je nazývají místní obyvatelé. Některé jsou známy méně, jedna z nejhezčích dokonce není ani v turistických mapách.Většina je přístupná po turistických značkách, některé jsou součástí naučných stezek, k některým se dostanete jen pomocí popisu trasy nebo díky uvedeným souřadnicím. Všechny mají svoje kouzlo a přitahují příznivce toulek v rodinném kruhu, vyznavače individuální turistiky, nebo jsou cílem zamilovaných či prostě romantiků. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vltavské vyhlídky - Ivan Klich , Poslední odysea

Rozhlednovým rájem Vyhlídkami králů

Rozhlednovým rájem Vyhlídkami králů
Detail

Jiří Štekl, autor známých a svými kresbami jedinečných rozhlednových průvodců, si pro vás tentokrát připravil delikatesní publikaci, která je kompletně věnovaná hradním a zámeckým vyhlídkovým věžím. Odtud také její romantický název Vyhlídkami králů. Tři roky mu trvala usilovná práce při shromažďování podkladů a při jejich zpracování do této knižní podoby. Přestože měl zkušenosti s kreslením rozhleden do předchozích knih, bylo to u většiny hradů úplně odlišné. Zde bylo zapotřebí vzít do ruky doslova každý kámen a trochu se s ním výtvarně pomazlit. A že těch kamenů tam je! Jen minimum sídel si hradní páni nahodili maltou a usnadnili mu tím práci. Ale i malta časem většinou opadá :) Pokochejte se krásou jeho precizních kreseb. Kniha obsahuje: - originální autorské kresby hradních a zámeckých věží - mapy s popisem tras a GPS souřadnicemi - železniční stanice se vzdálenostmi k hradům a zámkům - možnosti občerstvení - sjízdnost cest pro cyklisty - malý slovníček pro návštěvníky památek - něco málo dat pro statistiky (patro.cz)

Podobné produkty ako Rozhlednovým rájem Vyhlídkami králů , Poslední aristokratka

Pajasan - Vratislav Brabenec

Pajasan - Vratislav Brabenec
Detail

Vratislavu Brabencovi se pro děti nepíše snadno. Říká, že se mu nechce něco si pro ně vymýšlet, věšet jim na nos bulíky. A taky že jim nemůže psát ani o ženských, ani o chlastu nebo pod jeho vlivem, jako tomu bylo v případě jeho básně v próze Karlín přístav, kterou napsal v deliriu po propité noci. Přesto cítí, že je tu pár věcí, které by se mládeži říct měly, pár věcí, pro které stojí za to žít a taky se za ně (někdy dost bojovně) postavit, když je potřeba. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pajasan - Vratislav Brabenec , Poslední cantilena

Denver - Vratislav Brabenec

Denver - Vratislav Brabenec
Detail

Autor, saxofonista a zpěvák undergroundové skupiny Plastic People of the Universe, který se letos dožívá 70 let, představuje v této sbírce básně za posledních 10 let. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Denver - Vratislav Brabenec , Poslední mohykán ()

Payday - Brabenec Vratislav

Payday - Brabenec Vratislav
Detail

Kniha úvah, vzpomínek a pozorování z pera básníka, zahradníka, saxofonisty a textaře The Plastic People of the Universe Vratislava Brabence. Čistá a přímá, autor při psaní nepomýšlel na zveřejnění textů. Každý z nich je opatřen datem vzniku, nejsou však řazeny chronologicky, je na čtenáři jakou metodu čtení zvolí. Jako ilustrace byly použity skicy Richarda Pechy k cyklu obrazů Zůstal bych v lese, ale bydlím ve městě, který tím pádem již nevznikne. Ilustrátor, za použití písma Tabac, uspořádal každý text tak, aby byl sám sobě grafickým doprovodem. Ideální příloha k pivu a vínu. A k rumu. (patro.cz)

Podobné produkty ako Payday - Brabenec Vratislav , Poslední lucemburk ()

Posvícení - Brabenec Vratislav

Posvícení - Brabenec Vratislav
Detail

Ještěže není každej den posvícení. To bych se asi pomát… Dostal jsem doma pár korun, ať se jdu pobavit. Nejraději bych nikam nešel, ale to se nedalo… obhájit. Bylo mi šest. Tak začíná pátá kniha úsporných textů Vratislava Brabence. Jak konstatoval Jan H. Vitvar Leckdo by mohl říct, že toho Vráťa píše a hlavně vydává až moc. Nemyslím si. V tý pravidelný sklizni jeho literárního zahradničení se totiž pořád objevují fantastický plody, který tu nikdo jinej nenapíše… Nenapíše, tím si můžeme být jisti. Naštěstí Vráťa odvahu neztrácí: Tejden jsem neměl vodvahu to zapsat. Až teď. Zrálo to sedmdesát let. (patro.cz)

Podobné produkty ako Posvícení - Brabenec Vratislav , Poslední schůzka ()

Podzim - Brabenec Vratislav

Podzim - Brabenec Vratislav
Detail

Autor je skladatel, textař a saxofonista legendární hudební skupiny Plastic People, básník a spisovatel. Básnická sbírka obsahuje převážně texty z let 2016 - 2020. Doslov Eva Turnová. (patro.cz)

Podobné produkty ako Podzim - Brabenec Vratislav , Poslední slovo ()

Labyrint - Petr Vyhlídka - e-kniha

Labyrint - Petr Vyhlídka - e-kniha
Detail

eBook:,Vesmír je zvláštní. Jeho obyvatelé také. Jedni stavěli podivná bludiště, jiní si vesele žijí ve společnosti pravěké, další - třeba ti z planety Země - si neuvědomují, že srovnávat vše jen ze svého pohledu nemusí vést k dobrému výsledku. I na kosmické piráty v jedné ze třinácti povídek z budoucnosti víceméně vzdálené dojde (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Labyrint - Petr Vyhlídka - e-kniha , Poslední kolonie

Hvězdodrap - Petr Vyhlídka - e-kniha

Hvězdodrap - Petr Vyhlídka - e-kniha
Detail

eBook:,Město pod jednou střechou, lidé a roboti, a jak to vypadá, "něco nekalého ťuká". (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Hvězdodrap - Petr Vyhlídka - e-kniha , Brabenec vratislav, pal-post unit: růže na kmínku - cd (bp0201-2)

Vyhlídka na věčnost - Kulhánek Jiří

Vyhlídka na věčnost - Kulhánek Jiří
Detail

Žijí mezi námi – známe je z televize, z rozhlasu i z novin – mluvčí. Ovšem pouze jeden z nich je pan Mluvčí, ale na toho v hromadných sdělovacích prostředcích nenarazíme. Pan Mluvčí totiž příliš nemluví, pan Mluvčí pouze vyřizuje vzkazy, a když s tím začne, slunce skryje tvář a pohřební služby přecházejí na dvojsměnný provoz. (patro.cz)

Podobné produkty ako Vyhlídka na věčnost - Kulhánek Jiří , Hitlerova komanda: vzpomínky příslušníka divize brandenburg (978-80-88274-66-7)

Rubikova kostka - Vratislav Maňák

Rubikova kostka - Vratislav Maňák
Detail

Mladý učitel Ondřej Šmíd přijíždí do rodného města na oslavu dědečkových sedmdesátin. Očekává, že v bytě svých rodičů najde idylu a ospalý klid; místo toho se ale o slovo hlásí tajnosti, zamlčované křivdy a vzpomínky, které i po letech vzdorují zapomnění. Román Rubikova kostka čtenáře zavede do roku 2011 i na konec války, do Českého lesa i k Zemplínské Šíravě, především ale do ulic Plzně - toho "nejameričtějšího města v Evropě", které se kvůli měnové reformě už na počátku padesátých let postavilo tehdejší moci. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rubikova kostka - Vratislav Maňák , Hitlerova zpověď: rukopis nalezený po letech (978-80-7633-180-8)

Hranice lesa - Kadlec Vratislav

Hranice lesa - Kadlec Vratislav
Detail

Muž, kterému straka ukradla jméno, tváře mizející v mlze, tajemné tělo za koupelnovou zdí a porouchaný automat na kávu jako příčina námořní katastrofy – ale též neschopnost sdělit svým nejbližším vlastní pocity, dětské křivdy zažrané pod kůží, rozchody visící jako těžký mrak nad letními dny, strach z otevřených dveří a šmátrání po autenticitě protékající mezi prsty. Bukové listí, zvířecí hřbitůvky a hvězdy na konci světa. Prozaický debut Vratislava Kadlece nabízí sedmnáct povídek, v nichž jako by se potkával Karel Michal a jeho Bubáci pro všední den s texty Jorgeho Luise Borgese. Jednotlivé povídky ohmatávají různé podoby hranic, nejasné prahy v nás i kolem nás a životní mezníky, po jejichž překročení není návratu. Postavy povídek se často ocitají v neveselých situacích, vyprávění však nechybí humor a za slovy tu a tam cítíme poťouchlý úsměšek vypravěče. Humor vyvstává ve chvílích, kdy si uvědomujeme chybu, která nebolí. I práh bolestivosti je ovšem velmi nejasné a proměnlivé povahy. Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky. (patro.cz)

Podobné produkty ako Hranice lesa - Kadlec Vratislav , Hitlerova monstra: třetí říše a nadpřirozeno (978-80-200-3123-5)

Jaroslav Seifert - Ebr Vratislav

Jaroslav Seifert - Ebr Vratislav
Detail

Nová kniha Vratislava Ebra je rozsahem spíš menší, ale svým obsahem to bohatě kompenzuje. Autor zde oslovil na osmdesát osobností kulturního, společenského a vědeckého života, aby zavzpomínali na největšího českého básníka Jaroslava Seiferta. Vznikla tak kniha, která tohoto básníka připomíná z často nezvyklých úhlů pohledů. Váz (patro.cz)

Podobné produkty ako Jaroslav Seifert - Ebr Vratislav , Waffen-ss: hitlerova armáda ve válce (978-80-264-3222-7)

Rubikova kostka - Maňák Vratislav

Rubikova kostka - Maňák Vratislav
Detail

Mladý učitel Ondřej Šmíd přijíždí do rodného města na oslavu dědečkových sedmdesátin. Očekává, že v bytě svých rodičů najde idylu a ospalý klid; místo toho se ale o slovo hlásí tajnosti, zamlčované křivdy a vzpomínky, které i po letech vzdorují zapomnění. Román Rubikova kostka čtenáře zavede do roku 2011 i na konec války, do Českého lesa i k Zemplínské Šíravě, především ale do ulic Plzně — toho „nejameričtějšího města v Evropě“, které se kvůli měnové reformě už na počátku padesátých let postavilo tehdejší moci. (patro.cz)

Podobné produkty ako Rubikova kostka - Maňák Vratislav , Poslední stop: afrika

Rozhlednovým rájem - Vyhlídkami králů - Jiří Štekl

Rozhlednovým rájem - Vyhlídkami králů - Jiří Štekl
Detail

Jiří Štekl, autor známých a svými kresbami jedinečných rozhlednových průvodců, si tentokrát připravil delikatesní publikaci, která je kompletně věnovaná hradním a zámeckým vyhlídkovým věžím. Odtud také její romantický název Vyhlídkami králů. Tři roky mu trvala usilovná práce při shromažďování podkladů a při jejich zpracování do této knižní podoby. Přestože měl zkušenosti s kreslením rozhleden do předchozích knih, bylo to u většiny hradů úplně odlišné. Zde bylo zapotřebí vzít do ruky doslova každý kámen a trochu se s ním výtvarně pomazlit. A že těch kamenů tam je! Jen minimum sídel si hradní páni nahodili maltou a usnadnili mu tím práci. Ale i malta časem většinou opadá :) Pokochejte se tedy krásou jeho precizních kreseb! Kniha obsahuje: • originální autorské kresby hradních a zámeckých věží • mapy s popisem tras a GPS souřadnicemi • železniční stanice se vzdálenostmi k hradům a zámkům • možnosti občerstvení • sjízdnost cest pro cyklisty • malý slovníček pro návštěvníky památek • něco málo dat pro statistiky (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozhlednovým rájem - Vyhlídkami králů - Jiří Štekl , Lídři jedí poslední ()

Žabinčina dobrodružství - Petr Vyhlídka - e-kniha

Žabinčina dobrodružství - Petr Vyhlídka - e-kniha
Detail

eBook:,Fantastické světy neobývají jen draci, hrdinové, dámy v nesnázích a démoni. Žijí v nich i tvorové nepatrnější a na první pohled mnohem méně zajímaví. Například květinové víly.Toto je v šesti povídkách zpráva o šesti dobrodružstvích, do nichž se jedna z nich vlastní vinou zapletla.(S doplňkem šesti krátkých historek, do nichž se zapletli jiní) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Žabinčina dobrodružství - Petr Vyhlídka - e-kniha , Poslední stanice hamburk ()

Černá věž - Petr Vyhlídka - e-kniha

Černá věž - Petr Vyhlídka - e-kniha
Detail

eBook:,Před lety odešel čaroděj Alfirk do exilu našeho světa. Dlouhé roky žil v klidu a na svůj původní domov téměř zapomněl. Jenže se stalo něco, co oba světy na krátký okamžik spojilo. Došlo k únosu, na první pohled nelogickému: co může nabídnout Země jiným světům? Možná jde o banalitu, možná jde o víc... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Černá věž - Petr Vyhlídka - e-kniha , Poslední bratr (9788025739525)

Jarčina vyhlídka - Jack Flor - e-kniha

Jarčina vyhlídka - Jack Flor - e-kniha
Detail

eBook:,Třetí kniha v sérii povídání o Šumavské přírodě od Jacka Flora. Jack Flor pocházel ze Šumavy z Domažlicka, od mládí miloval les a přírodu, jeho životní kariéra nemohla směřovat jinam než do lesa. Byl to vášnivý, činorodý milovník a ochránce přírody, svou lásku k přírodě potvrzoval denně při své práci, může být doteď pro členy cechu sv. Huberta vzorem. Byl však nejen vzdělaným a poctivým myslivcem, ale i nadaným literátem. Psal příběhy o zvířatech a lidech kolem sebe, smutné, humorné i napínavé. Při jejich čtení máte pocit, že se s ním procházíte hustým lesem, cítíte vlhkost mlhy a vůni jehličí a tu náhle před vašima očima přeběhne zajíc … (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jarčina vyhlídka - Jack Flor - e-kniha , Poslední mesiáš (9788025723418)

Bouřlivé duny - Petr Vyhlídka - e-kniha

Bouřlivé duny - Petr Vyhlídka - e-kniha
Detail

eBook:,Šarkon je zapadlá pouštní planeta, kde si v klidu lebedí několik desítek vojáků ve vojenských depozitních skladech. Až jednoho dne obdrží zásilku, která je uložení poněkud nevhodná. A která se ani sama uložit nechce, právě naopak... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Bouřlivé duny - Petr Vyhlídka - e-kniha , Winterbergova poslední cesta ()

Melvynův útěk - Petr Vyhlídka - e-kniha

Melvynův útěk - Petr Vyhlídka - e-kniha
Detail

eBook:,Vernejské císařství se na první pohled tváří jako stabilní bohatá říše, dokazující svým vesměs mnohem menším a slabším sousedům blahovolnou moc a ekonomickou sílu. Pravá skutečnost je jako vždy mnohem složitější. Zemi vždy vládl, řídil a symbolizoval císař. Obklopený rádci a nohsledy, všichni ale dobře vědí, že jim naslouchá na půl ucha. Všechna rozhodnutí jsou podřízena jeho vůli. Úředníkům takový stav vyhovuje, lidu se nikdo neptá. Ale – jak je zasvěceným známo – situace kráčí mílovými kroky ke katastrofě. Je proto nutné sáhnout ke krajnímu řešení. Zahájit revoluci.Aurora s dýkou svůj úkol splní. Co s ní ale bude dál? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Melvynův útěk - Petr Vyhlídka - e-kniha , Poslední mohykán (099925507428)

Labské vyhlídky - Ivan Klich - e-kniha

Labské vyhlídky - Ivan Klich - e-kniha
Detail

eBook:,Navštivte 51 vyhlídkových míst na řece Labe od jeho soutoku s Vltavou pod Mělníkem až po saské město Pirna. Jedná se o nejatraktivnější úsek řeky, která pramení na území Čech (a jako jedna z mála nemá jméno v ženském rodě) a pod názvem Elbe protéká územím Spolkové republiky Německo, kde se také vlévá do Severního moře. Labské vyhlídky se často nacházejí ve velké výšce nad hladinou řeky, přístup k nim je tedy náročnější. U každého z našich povídání o vyhlídce proto najdete kromě fotografií i výřez z turistické mapy, souřadnice místa, popis přístupu k vyhlídce (autem, autobusem, na kole či pěšky) a popis zajímavostí v okolí. Zbývá tedy už jen obout boty, vzít fotoaparát a vyrazit po proudu Labe! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Labské vyhlídky - Ivan Klich - e-kniha , Naděje umírá poslední ()

Vyhlídky nad přítoky Vltavy - Ivan Klich

Vyhlídky nad přítoky Vltavy - Ivan Klich
Detail

Autor úspěšného průvodce „Labské vyhlídky“ vás zve k dalším výletům, tentokrát po vyhlídkách nad přítoky Vltavy. Náš turistický průvodce vás provede po 64 vyhlídkových místech nad Lužnicí, Sázavou, Otavou a Berounkou. Kniha obsahuje bohatý fotografický materiál, u každé z vyhlídek najdete popis přístupu k vyhlídce (autem, autobusem, na kole či pěšky), výřez z turistické mapy s vyznačenou trasou, GPS souřadnice místa a spoustu zajímavých (historických, geologických, přírodovědných a dalších) informací o každé z lokalit. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vyhlídky nad přítoky Vltavy - Ivan Klich , Poslední na seznamu ()

Vyhlídky nad přítoky Vltavy - Klich Ivan

Vyhlídky nad přítoky Vltavy - Klich Ivan
Detail

Autor úspěšného průvodce „Labské vyhlídky“ vás zve k dalším výletům, tentokrát po vyhlídkách nad přítoky Vltavy. Náš turistický průvodce vás provede po 64 vyhlídkových místech nad Lužnicí, Sázavou, Otavou a Berounkou. Kniha obsahuje bohatý fotografický materiál, u každé z vyhlídek najdete popis přístupu k vyhlídce (autem, autobusem, na kole či pěšky), výřez z turistické mapy s vyznačenou trasou, GPS souřadnice místa a spoustu zajímavých (historických, geologických, přírodovědných a dalších) informací o každé z lokalit. (patro.cz)

Podobné produkty ako Vyhlídky nad přítoky Vltavy - Klich Ivan

Great Expectations/Nadějné vyhlídky - Dickens Charles

Great Expectations/Nadějné vyhlídky - Dickens Charles
Detail

Příběh malého Pipa začíná v bažinatém kraji Kentu. Když tam jednou o Vánocích náhodou potká uprchlého vězně, netuší, že se jeho život už brzy navždy změní. Sled úžasných událostí následujících po tomto setkání a tragický, záhadný příběh slečny Havishamové a její krásné, ale chladné adoptivní dcery Estelly činí z Nadějných vyhlídek jedno z nejoblíbenějších děl Charlese Dickense. The story of young Pip starts on marshes of Kent. When he accidentally meets an escaped convict one Christmas Eve, he has no idea that his life is about to change forever. The amazing events following that encounter, and the tragic, mysterious tale of Miss Havisham and her beautiful but cold adoptive daughter Estella, have made Great Expectations one of Dicken’s best-loved works. (patro.cz)

Podobné produkty ako Great Expectations/Nadějné vyhlídky - Dickens Charles

Payday - Vratislav Brabenec, Richard Pecha

Payday - Vratislav Brabenec, Richard Pecha
Detail

Kniha úvah, vzpomínek a pozorování z pera básníka, zahradníka, saxofonisty a textaře The Plastic People of the Universe Vratislava Brabence. Čistá a přímá, autor při psaní nepomýšlel na zveřejnění textů. Každý z nich je opatřen datem vzniku, nejsou však řazeny chronologicky, je na čtenáři jakou metodu čtení zvolí. Jako ilustrace byly použity skicy Richarda Pechy k cyklu obrazů Zůstal bych v lese, ale bydlím ve městě, který tím pádem již nevznikne. Ilustrátor, za použití písma Tabac, uspořádal každý text tak, aby byl sám sobě grafickým doprovodem. Ideální příloha k pivu a vínu. A k rumu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Payday - Vratislav Brabenec, Richard Pecha

Podzim - Vratislav Brabenec, Richard Pecha

Podzim - Vratislav Brabenec, Richard Pecha
Detail

Autor je skladatel, textař a saxofonista legendární hudební skupiny Plastic People, básník a spisovatel. Básnická sbírka obsahuje převážně texty z let 2016 - 2020. Doslov Eva Turnová. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Podzim - Vratislav Brabenec, Richard Pecha

Trdliště - Vratislav Brabenec, Richard Pecha

Trdliště - Vratislav Brabenec, Richard Pecha
Detail

Když I. M. Jirous nemohl z důvodu úmrtí pokračovat v psaní textů pro Divadelní noviny, zkusili oslovit Vráťu Brabence. A vyšlo najevo, že takový kratší, většinou jednostránkový, formát nejlépe vyhovuje jeho vypravěčskému stylu. Po prvním sborníku s názvem Podoby, vrhá se Brabenec vstříc trhu s dalším souborem textů, tentokrát pojmenovaném příznačně Trdliště. Vyzrálejší, vtipnější, moudřejší, smutnější, přesto stále stejný vypravěč Vráťa dokáže popsat setkání s lesy, zvířaty i lidmi v Kanadě právě tak poutavě, jako cestu do vršovické večerky pro placku rumu. Opět s ilustracemi Richarda Pechy. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Trdliště - Vratislav Brabenec, Richard Pecha

Rok - Vratislav Ebr, Miroslav Pavlík

Rok - Vratislav Ebr, Miroslav Pavlík
Detail

Již devátý titul z kapesní edice " Veselé knížky Vráti Ebra", je tentokrát o mezinárodních a významných dnech, od ledna do prosince. Autor je popisuje s humorem a nadsázkou. Jde např. o den popelnic, kojení, mobilů, hlasivek, orgasmu… Vše je doplněno básněmi a drobnými literárními příspěvky známých i neznámých osobností. Milou a veselou atmosféru knížky dokreslují skvělé obrázky a kreslené vtipy Miroslava Pavlíka. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rok - Vratislav Ebr, Miroslav Pavlík

Velikonoce - Vratislav Ebr, Miroslav Pavlík

Velikonoce - Vratislav Ebr, Miroslav Pavlík
Detail

Podobně jako předchozí kniha Vánoce, tak se i tato knížka věnuje velikonočním zvykům a všemu, co se k těmto jarním svátkům vztahuje.Naleznete zde články o staropražských Velikonocích, zvycích a tradicích na Veselém kopci u Hlinska a další informace o tradicích a zvycích u nás i ve světě. Kniha obsahuje i kuriózní rekordy v pletení pomlázek a vyfukování vajíček, hravé veršíky Jaroslava Seiferta a Emanuela Frynty, ankety i zápisy známých osobností, bonmoty a navíc úvodní slovo Josefa Fouska. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Velikonoce - Vratislav Ebr, Miroslav Pavlík

Šaty z igelitu - Vratislav Maňák

Šaty z igelitu - Vratislav Maňák
Detail

Povídky mladého autora Vratislava Maňáka přinášejí do současné literatury neobvyklý hlas. Jeho texty většinou začínají zcela všedními situacemi: Jiří je vyhozen z práce a cestou domů bloudí městem, malý Tom vypráví o svém narozeninovém dni, Jindřich probírá pozůstalost po své ženě. A pak se něco stane - čtenář si všimne, že popisovaný děj není úplně obyčejným popisem či vyprávěním. Odhaluje v textu náznaky a drobnosti, které dávají tušit, že to, co čteme, není nejzazší skutečnost - to podstatné se odehrává někde "za". Maňák je však dalek výrazných point a gest, která by čtenáře najednou zasáhla a převrátila vše naruby. Spíše nenápadně klade indicie, z nichž si čtenář sám poskládá cestu k té druhé realitě. Ale je to možné vnímat i naopak, jako průniky onoho "za" do našich běžných životů. Tak jako je to například v povídce, v níž si nemocná dívka "vymění" svou reálnou existenci se sochou chlapce. Svým stylem a suverénním vyprávěním Vratislav Maňák ukazuje, že se zde objevil talent, který má šanci stát se výraznou literární osobností.Kniha získala Cenu Jiřího Ortena 2012. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Šaty z igelitu - Vratislav Maňák

Cestou na hrad - Vratislav Kulhánek

Cestou na hrad - Vratislav Kulhánek
Detail

Kniha Vratislava Kulhánka Cestou na hrad je shrnutím života muže, který se vypracoval od základních dělnických povolání až k manažerskému vrcholu šéfa mladoboleslavské Škodovky. Vzpomíná na začátky, život mladého muže v době socialismu i tvrdé normalizaci, o nelehkém překonávání překážek, které tehdejší doba přinášela, ale i o radostech ze sportovních úspěchů vrcholového volejbalisty a jezdce automobilových rallye. Po revoluci začala jeho hvězda stoupat, stal se ředitelem českobudějovické firmy Robert Bosch a o pár let později předsedou představenstva Škody Auto. V loňském roce byl jedním z uchazečů o funkci prezidenta ČR. Vratislav Kulhánek hodnotí své životní etapy s nadhledem a glosuje zejména volební kampaň z pozice aktivního účastníka a objektu zájmu médií. Právě o nich a o jejich moci ovlivňovat myšlení lidí podle jednoduchých schémat je několik samostatných kapitol. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cestou na hrad - Vratislav Kulhánek

Laskání - Vratislav Mlčoch - e-kniha

Laskání - Vratislav Mlčoch - e-kniha
Detail

eBook:,Během své dlouhé a vážné nemoci a poté během následující rekonvalescence napsal autor tuto knížku milostných vyznání a pohádkových příběhů plných jinotajů pro svou životní lásku. Zpočátku nejistota z výsledků léčení a poté pomalý návrat do běžného života poznamenaly její obsah ale nikoliv cit, který v něm stále stejně intenzivně planul. A byl to nejspíše onen cit, který ho během celé nemoci udržel po psychické stránce v pohodě a přispěl tak rozhodujícím způsobem k jeho úplnému vyléčení – a k napsání této knížky. Ale o nemoci si v ní nepočtete zrovna tak jako se nic nedozvíte o soukromých záležitostech. Zato se hodně dozvíte o lásce a o jejích různých podobách od romantického planutí až po „italský“ vztah a vytříbíte si láskyplné projevy. Rovněž se přesvědčíte, že i ty nejhorší věci, které vás v životě mohou potkat, mohou vám být k něčemu dobré a za jistých okolností vám mohou pomoci. Ale těchto závěrů se budete muset dobrat sami, protože autor se nezaobírá ani mravoukou. Autor doplnil knížku vlastnoručními ilustracemi, které vyprávějí příběh jeho velké lásky poněkud jiným, zcela svébytným způsobem. Užijte si tedy lásky v různých podobách, protože jí nikdy nikdo nemá nazbyt. I o tom tato knížka je. Knížka je bohatě barevně zdobená, takže může posloužit jako dárek. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Laskání - Vratislav Mlčoch - e-kniha

Peříčko z andílka - Vratislav Křivák

Peříčko z andílka - Vratislav Křivák
Detail

Básnická sbírka. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Peříčko z andílka - Vratislav Křivák

Pohádky dvanácti sudiček - Šťovíček Vratislav

Pohádky dvanácti sudiček - Šťovíček Vratislav
Detail

Pohádky jsou rozděleny podle sudiček - vypravěček na dvanáct měsíců a dále zpracovány tak, aby je bylo možno číst dětem před spaním. Každý den má svůj samostatný úsek a barevnou ilustraci, které pro tuto knihu namalovala Magdalena Fialová. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pohádky dvanácti sudiček - Šťovíček Vratislav

Garden is open - Brabenec Vratislav

Garden is open - Brabenec Vratislav
Detail

Autor je skladatel, textař a saxofonista legendární hudební skupiny Plastic People, básník a spisovatel. Básnická sbírka vycházící k autorovým 75. narozeninám. V pauzách mezi koncerty Plastic People of the Universe, navrhováním zahrad a parků, pitím rumu, psaním knih, sněním ve dne i v noci, pozorováním rostlin, zvířat a lidí, tryská z Vratislava Brabence poezie. Většina nenávratně odplyne, ale to, co se zachovalo, předkládá ve své nejnovější sbírce. Garden is open. (patro.cz)

Podobné produkty ako Garden is open - Brabenec Vratislav

Šaty z igelitu - Maňák Vratislav

Šaty z igelitu - Maňák Vratislav
Detail

Povídky mladého autora Vratislava Maňáka přinášejí do současné literatury neobvyklý hlas. Jeho texty většinou začínají zcela všedními situacemi: Jiří je vyhozen z práce a cestou domů bloudí městem, malý Tom vyprácí o svém narozeninovém dni, Jindřich probírá pozůstalost po své ženě. A pak se něco stane (patro.cz)

Podobné produkty ako Šaty z igelitu - Maňák Vratislav

Vratislav - První král Čechů (9788025723852)

Vratislav - První král Čechů (9788025723852)
Detail

Elektronická kniha - autor Lukáš Reitinger, 573 stran, česky Vratislav - První král ČechůMonografie Vratislav II. První král Čechů vychází z autorovy doktorské práce obhájené na Masarykově univerzitě v Brně. Nejedná se o klasickou biografii, kterou není možné na základě dochovaných pramenů v případě prvního českého krále napsat tak, aby splňovala požadavky moderního životopisu. Reitinger naopak zvolil metodu analytických sond do Vratislavovy domácí a zahraniční politiky, s důrazem na jeho panovnickou moc.V mnoha ohledech je jeho kniha velmi objevná, protože novou optikou nahlíží dobu druhé poloviny 11. století s důrazem na dobové rituály moci, královskou reprezentaci, rodovou a dědickou politiku, včetně kapitol o územní a mocenské expanzi. (alza.cz)

Podobné produkty ako Vratislav - První král Čechů (9788025723852)

Nadějné vyhlídky (DVD) (papírový obal) - 1974 verze

Nadějné vyhlídky (DVD) (papírový obal) - 1974 verze
Detail

Pojednává o chlapci-sirotkovi, kterého vychovává jeho sestra. Chlapec pomůže uprchlému trestanci, kterého náhodně objeví ukrytého na hřbitově. Za pár let, když dospěje a zamiluje se do ženy z vyšší vrstvy, pomůže mu tajemný štědrý... Pojednává o chlapci-sirotkovi, kterého vychovává jeho sestra. Chlapec pomůže uprchlému trestanci, kterého náhodně objeví ukrytého na hřbitově. Za pár let, když dospěje a zamiluje se do ženy z vyšší vrstvy, pomůže mu tajemný štědrý dárce vymanit se z chudoby a pro mladého muže takto začínají "nadějné vyhlídky". Jedná se o romantický film, který byl natočen podle stejnojmenného světového románu Charlese Dickense z roku 1861. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Nadějné vyhlídky (DVD) (papírový obal) - 1974 verze

Císařská vyhlídka - Hana Marie Körnerová - e-kniha

Císařská vyhlídka - Hana Marie Körnerová - e-kniha
Detail

eBook:,Hermína po tragickém roce 1794 přebývá v ústraní na východočeském panství. Provinční život ji však začíná nudit, zvláště ve chvíli, kdy se její sestra s manželem přesouvají do Toskánska, kde zdědili rodinné sídlo. Evropu mezitím zmítají války a Francie se stává nejmocnějším státem starého kontinentu. Geniální vojevůdce Napoleon Bonaparte si podmaňuje jednu oblast za druhou, země prosperuje a národ ho zbožňuje. Když je roku 1804 korunován na císaře, chce váhu svého dvora zvýšit přizváním staré rodové šlechty. To je pro Hermínu šance, kterou v žádném případě nechce propásnout, třebaže cena může být hodně vysoká… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Císařská vyhlídka - Hana Marie Körnerová - e-kniha

Putování za vodníky - Petr Vyhlídka - e-kniha

Putování za vodníky - Petr Vyhlídka - e-kniha
Detail

eBook:,Pokud by se volila nejpopulárnější nadpřirozená bytost českého folklóru a pohádek, dostal by na některé z medailových míst, ne-li přímo na vrchol, dozajista vodník. Nebýval to jen popletený pajda, mlaskající své brekeke. Nebyl ale ani bez zbytku a odvolání zlý, aspoň ne obvykle. Potměšilý, prchlivý a nevyzpytatelný, to ano. Silný a nelítostný také. Choval se zkrátka jako element, který představoval.Seznamme se s hastrmanem, jak si ho kdysi Čechové představovali. A vydejme se v druhé půli knihy i na pouť za hranice a projděme svět, neboť voda má své nadpřirozené obyvatele všude. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Putování za vodníky - Petr Vyhlídka - e-kniha

Nesnáze v čase - Petr Vyhlídka - e-kniha

Nesnáze v čase - Petr Vyhlídka - e-kniha
Detail

eBook:,Takřka rutinní let kosmické nákladní lodi skončil katastrofou a její pilot se propadl do minulosti. Snad se mu podaří dostat zpět. A pokud ano, zůstane minulost jen vzpomínkami? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nesnáze v čase - Petr Vyhlídka - e-kniha

Vyhlídka na věčnost - Jiří Kulhánek - e-kniha

Vyhlídka na věčnost - Jiří Kulhánek - e-kniha
Detail

eBook:,Žijí mezi námi – známe je z televize, z rozhlasu i z novin – mluvčí. Ovšem pouze jeden z nich je pan Mluvčí, ale na toho v hromadných sdělovacích prostředcích nenarazíme. Pan Mluvčí totiž příliš nemluví, pan Mluvčí pouze vyřizuje vzkazy, a když s tím začne, slunce skryje tvář a pohřební služby přecházejí na dvojsměnný provoz. Trojsměnný. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vyhlídka na věčnost - Jiří Kulhánek - e-kniha
Vratislav - První král Čechů (9788025723852), Vratislav - smutný král (978-80-751-2757-0), Hitlerova závěť (978-80-7222-842-3), Hitlerova komanda (978-80-88274-66-7), U Hitlerova stolu (978-80-204-5120-0), Aliance mezi ďábly Hitlerova dohoda se Stalinem 1939-1941: Hitlerova dohoda se Stalinem 1939-1941 (978-80-257-2272-5), SS Hitlerova černá garda (978-80-206-1885-6), Poslední Laponec, Poslední odysea, Poslední aristokratka, Poslední cantilena, Poslední Mohykán (), Poslední Lucemburk (), Poslední schůzka (), Poslední slovo (), Poslední kolonie, Brabenec Vratislav, Pal-Post Unit: Růže na kmínku - CD (BP0201-2), Hitlerova komanda: Vzpomínky příslušníka divize Brandenburg (978-80-88274-66-7), Hitlerova zpověď: Rukopis nalezený po letech (978-80-7633-180-8), Hitlerova monstra: Třetí říše a nadpřirozeno (978-80-200-3123-5), Waffen-SS: Hitlerova armáda ve válce (978-80-264-3222-7), Poslední stop: Afrika, Lídři jedí poslední (), Poslední stanice Hamburk (), Poslední bratr (9788025739525), Poslední mesiáš (9788025723418), Winterbergova poslední cesta (), Poslední Mohykán (099925507428), Naděje umírá poslední (), Poslední na seznamu ()