1938 neporaženi - jan drnek - e-kniha

Produkt 1938 neporaženi - jan drnek - e-kniha sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 1938 neporaženi - jan drnek - e-kniha upraviť a produkt hľadať znova.

1938 Neporaženi - Jan Drnek - e-kniha

1938 Neporaženi - Jan Drnek - e-kniha
Detail

eBook:,Příběh této jedinečné historické mystifikace začíná přesně tam, kde skončila předchozí kniha 1938 Věrni zůstaneme - tedy v noci 30.září, těsně předtím, než zazněly první výstřely války o Československo. Po odmítnutí mnichovské dohody i kapitulace byla válka s Německem nevyhnutelná, už nebylo otázkou zda, nýbrž kdy. Dechberoucí popis osudového střetnutí, plný propracovaných detailů jednotlivých bojových operací a lidských příběhů, je však také zajímavou úvahou na téma národního uvědomění a pospolitosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1938 Neporaženi - Jan Drnek - e-kniha , 1938 neporaženi (978-80-264-1481-0)

1938 Věrni zůstaneme - Jan Drnek - e-kniha

1938 Věrni zůstaneme - Jan Drnek - e-kniha
Detail

eBook:,Osudový rok 1938, období Mnichovské zrady a největší potupy mladé Československé republiky. Rok, který předznamenal konec naší státnosti o pár měsíců později. Dodnes se mezi vojenskými analytiky, historiky, ale i celou veřejností vedou vášnivé debaty o tom, zda jsme měli odmítnout postoupení Sudet a se zbraní v ruce bránit naši vlast. Stačilo málo, aby..., kdyby... A právě oním „kdyby“ se zaobírá tato jedinečná historická mystifikace , která svým smyslem pro detail i celek, strategii i taktiku, ale i příběh samotný, bravurně vypráví příběh fiktivní obrany naší republiky před hitlerovskými vojsky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1938 Věrni zůstaneme - Jan Drnek - e-kniha , Buzicci jan folny e kniha

Sudety 1938 - Jan Lakosil, Tomáš Svoboda - e-kniha

Detail

eBook: Obsazení příhraničních oblastí Československa německou armádou v říjnu 1938 patří stále mezi diskutovaná a bolestivá místa našich dějin. Kniha Sudety 1938 přibližuje toto krizové období pohledem důstojníků německé Wehrmacht. Jejich poznatky a postřehy sepsané bezprostředně po návratu z nasazení v Sudetech představují velmi zajímavé svědectví nejen o mírovém obsazení odstoupených oblastí, ale i o utajovaných válečných přípravách na přepadení Československa. Kromě bohatého obrazového doprovodu, tvořeného převážně doposud nepublikovanými a mnohdy unikátními fotografiemi, je kniha doplněna dalšími zajímavostmi, jako jsou ukázky tajných předpisů a pomůcek, které připravil německý generální štáb pro potřeby války proti Československu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sudety 1938 - Jan Lakosil, Tomáš Svoboda - e-kniha , Mstitel jan erik fjell e kniha

Meziválečná česká a slovenská žurnalistika (1918–1938) - Jana Čeňková, Jan Cebe - e-kniha

Meziválečná česká a slovenská žurnalistika (1918–1938) - Jana Čeňková, Jan Cebe - e-kniha
Detail

eBook:,Období mezi dvěma světovými válkami v Československu je dodnes spojeno s představou rozkvětu demokracie, hospodářství a kultury. Tento idealistický pohled se střetává s řadou problematických jevů, které období tzv. první republiky doprovázely, o období po Mnichovu 1938 nemluvě. Přesto Československo během těchto dvaceti let dokázalo, že se v mnohém může rovnat vyspělým demokratickým státům s mnohem delší tradicí. Jednou z takových oblastí byla bezesporu oblast kulturní. Československo se stalo republikou čtenářů a fascinace tištěným slovem prostupovala všechny vrstvy společnosti. Tento zájem se týkal také novin a časopisů. Každý, kdo toužil v oblasti svého konání vyniknout a být vidět, musel být v novinách či časopisech přítomen, ať již jako objekt zájmu, nebo jako autor textů. Z dnešního pohledu je překvapující pestrost nabídky jednotlivých periodik, která přinášela svůj specifický pohled na politiku, hospodářství, jednotlivé oblasti kultury, sport a životní styl. Mediální prostředí 20. a 30. let 20. století však nepatřilo pouze tisku, svou roli na poli zábavním a informačním hrál již film a po nesmělých počátcích se začal rychle rozvíjet také rozhlas. Těmto tématům se věnují české a slovenské autorky a autoři této monografie, mezi nimi Jan Cebe, Jana Čeňková, Jan Halada, Světlana Hlavčáková, Marta Chladová, Magdalena Prajerová, Alena Lábová, Martin Lokšík, Karol Lovaš, Josef Maršík, Petr Orság, Barbora Osvaldová, Peter Sasák, Danuša Serafínová, Jaroslav Slanec a Martin Štoll. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Meziválečná česká a slovenská žurnalistika (1918–1938) - Jana Čeňková, Jan Cebe - e-kniha , Slunce nad pullitrem jan mikac e kniha

Útěky a vyhánění z pohraničí českých zemí 1938–1939 - Jan Benda - e-kniha

Útěky a vyhánění z pohraničí českých zemí 1938–1939 - Jan Benda - e-kniha
Detail

eBook:,Mnichovská historie je neúplná bez souboru jejích následků. Některé z nich nejsou ještě v literatuře zachyceny naplno, patří k nim také útěky a vyhánění obyvatel z česko-moravsko-slezského pohraničí Československa. Příspěvek k poznání této problematiky představuje kniha historika Jana Bendy, jež zhodnotila výsledky dřívějších historických výzkumů a obohatila je o nově získaná fakta z archivních materiálů. Jejich analýza umožnila doplnit chybějící prvky dosavadních znalostí. Úvodní část se snaží nalézt odpovědi na otázky týkající se vzniku a počátku uprchlického problému na odstoupených územích a s tím úzce související proměny existenčních podmínek Čechů, Židů a německých antifašistů v důsledku postupného etablování nacistického režimu. Jádro práce představují kapitoly o přístupu čs. státu k imigračním záležitostem, vracení uprchlíků, jejich propouštění přes hranice, sociální a pracovní integraci migrantů do české společnosti, a to v úzké interakci s politickým vývojem dané doby. V závěrečné části kniha analyzuje otázky uprchlické každodennosti, vystěhovalectví, ale také vzájemných vztahů mezi utečenci a starousedlíky. Celá práce je v pravém slova smyslu prvým uceleným a souhrnným zpracováním daného tématu, navíc v nejvyšší možné míře oproštěným od tradičních resentimentů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Útěky a vyhánění z pohraničí českých zemí 1938–1939 - Jan Benda - e-kniha , Globalni struktura vesmiru jan mazanec e kniha

Žáby v mlíku - Jan Drnek

Žáby v mlíku - Jan Drnek
Detail

Mystifikace Jana Drnka se vrací do září a října roku 1938, do zlomové doby, která osudově rozhodovala o dnešku. V období mnichovské dohody představovaly pojmy národ a republika klíčové hodnoty a rozhodování tehdejších politiků zřejmě nemalou měrou přispělo k devalvaci těchto nadřazených ideí v povědomí národa, který se pod tlakem okolností odvrátil od věcí vznešených k vlastnímu břichu. A přitom stačilo jen velmi málo aby…, kdyby… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Žáby v mlíku - Jan Drnek , Houbarka viktorie hanisova e kniha

Žáby na prameni - Jan Drnek

Žáby na prameni - Jan Drnek
Detail

Na knižní pulty přichází poslední část mystifikační série o jiné druhé světové válce. Léto 1942 se skláni k podzimu. Rudá armáda nebyla poražena a dva miliony mužů pro ni nejsou žádné ztráty. Rychlost a síla útoku dalších sledů je šokujíci. Wehrmacht couvá na staré linie a Sověti se ženou znovu ke Krakovu. Československo má válečného prezidenta a ten jen s potížemi přesvědčuje občany, že nyní je třeba mobilizovat. Nyní půjde o všechno a Malá dohoda bude bojovat o přežití. Českoslovenští politici se domnívají, že Malou dohodu ovládají, ale podunajští monarchové mají své vlastni plány. Válka urychluje koncentraci střední Evropy nejprve do dvou silných mocenských bloku, poté do dvou staronových říší. Jen Češi a Slováci do této koncepce jaksi nezapadají. Všechno by bylo mnohem jednodušší, kdyby byli oslabeni, kdyby snad ani nebyli Hádají se i mezi sebou a překážejí v procesu integrace. Tvrdohlavé se drží svých husitských tradic a rituálů, ale také svých vojenských kvalit. Sedí uprostřed Evropy jako Žáby na prameni. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Žáby na prameni - Jan Drnek , Korist paul finch e kniha

Žába a škorpion - Jan Drnek

Žába a škorpion - Jan Drnek
Detail

První díl pseudohistorické epopeje Jana Drnka pod názvem Žába a škorpion navazuje na úspěšný mystifikační román Žáby v mlíku a rekonstruuje pravděpodobný politický i vojenský vývoj v období jara 1939 - léta 1942. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Žába a škorpion - Jan Drnek , Madarsko richard prazak e kniha

Dějiny české státnosti - Jan Drnek

Dějiny české státnosti - Jan Drnek
Detail

Jsou strhujícím, takřka didaktickým příběhem vztahu Čechů k vlastnímu kmenovému a státnímu zřízení od příchodu kmene do kotliny Bohemie až po současnost. Kniha mapuje vývoj českého vztahu k vlastnictví, k legitimitě a hierarchii moci, v rámci širších celoevropských dějů. Pro svou stručnost a přehlednost se přímo nabízí jako pomůcka pro školní výuku dějepisu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dějiny české státnosti - Jan Drnek , Hadka petra nachtmanova e kniha

Námořník - Maxmilián 1. - Jan Drnek

Námořník - Maxmilián 1. - Jan Drnek
Detail

18. února 1853 je maďarským atentátníkem zavražděn mladý rakouský císař František Josef I. Na trůn je podle nástupnického práva povolán jeho mladší bratr Maxmilián, který slouží jako kapitán u námořnictva v Terstu. Maxmilián je bystrý, chytrý a již také zkušený světák, který procestoval kus Evropy, leccos prožil, je zvyklý jednat sám za sebe. Ve Vídni nemá žádné omezující vazby na bratrovu kamarilu neschopných patolízalů a rychle buduje svůj tajný kabinet, hledá schopné muže do posádky. Je tělem i duší námořník a říši řídí jako loď, která má cíl. Nastupuje právě na začátku Krymské války a musí obstát mezi mlýnskými kameny Ruska a Francie, později Pruska. Rakousko je ve špatné finanční situaci, jeho armáda je zaostalá, jeho národy jsou rozeštvány a rozjitřeny nedávnou revolucí, Svatá aliance se rozpadá a říše je považována za snadnou kořist. Udržet neutralitu však nestačí. Císař Ferdinand Maxmilián I. musí nabídnout něco jiného, než je dravý kapitalismus, liberalismus, socialismus či nacionalismus. Musí nabídnout vizi stability, která má perspektivu a je otevřená do budoucnosti. Jenže dějiny Evropy druhé poloviny 19. století pak budou poněkud jiné. A naše současnost také. Český čtenář dostává do rukou možná završující dílo Jana Drnka (*1960), pozoruhodného plzeňského autora alternativní i skutečné historie. Trilogie Maxmilián mapuje období našich dějin, o kterém nás ve škole mnoho nenaučili. Kromě napínavého čtení o jiné bitvě u Solferina či u Sadové, nabízí příběh druhorozeného, vizi, v níž se Evropa nevydává liberální či nacionalistickou cestou, ale cestou osvědčených civilizačních a absolutních hodnot. Drnek jasně ukazuje, že nejsme otroci předurčených dějin, že za dějiny neseme osobní zodpovědnost a také vinu. Nabízí dnešnímu rozpadajícímu se světu, kde všechno zklamalo, tu a tam nějaký ten staronový společenský konzervativní model a... Deklaraci závislosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Námořník - Maxmilián 1. - Jan Drnek , Slib lisa kleypas e kniha

Deklarace závislosti - Maxmilián 3. - Jan Drnek

Deklarace závislosti - Maxmilián 3. - Jan Drnek
Detail

18. února 1853 byl maďarským atentátníkem zavražděn mladý rakouský císař František Josef I. Na trůn byl podle nástupnického práva povolán jeho mladší bratr Maxmilián, který dospěl mimo dvůr jako kapitán u námořnictva v Terstu. Maxmilián je bystrý, chytrý a zkušený světák, zvyklý jednat sám za sebe. Po korunovaci rychle vybudoval svůj tajný kabinet ze schopných mužů. Během Krymské války obratně manévroval, udržel neutralitu říše, využil války, aby provedl zásadní reformy a zlepšil finanční situaci Rakouska. Podařilo se mu smířit rozeštvané národy a získat protektorát nad Rumunskem. Podařilo se přezbrojit armádu a v roce 1859 v severní Itálii drtivě porazit dravé Francouze a nacionalistické Italy, vybojovat si právo na uspořádání Itálie v ryze konzervativním duchu. Stal se úspěšným císařem, a nyní jej čeká poslední válečná zkouška, neboť Prusko může zůstat silné jen tak, že vytlačí Rakousko z Německého spolku. Maxmilián ví, kdo je jeho skutečný nepřítel, kdo takové války financuje, kdo zneužívá liberalismu, nacionalismu a dluhových závislostí, aby rozvrátil tradiční řád křesťanské Evropy. Jde o budoucnost celého kontinentu a zvítězit ve válce nestačí. Chce to koncepci. Jenže dějiny Evropy druhé poloviny 19. století se již dávno vyvíjejí poněkud jinak. Český čtenář dostává do rukou možná završující životní dílo Jana Drnka (*1960), pozoruhodného plzeňského autora alternativní i skutečné historie. Trilogie Maxmilián mapuje období našich dějin, o kterém nás ve škole mnoho nenaučili. Kromě napínavého čtení o jiné bitvě u Solferina či u Sadové, nabízí příběh druhorozeného vizi, v níž se Evropa nevydává liberální, socialistickou či nacionalistickou cestou, ale cestou osvědčených civilizačních a absolutních hodnot. Drnek jasně ukazuje, že nejsme otroci předurčených dějin, že za dějiny neseme osobní zodpovědnost a také vinu. Nabízí dnešnímu rozpadajícímu se světu, kde všechno zklamalo, tu a tam nějaký ten staronový společenský konzervativní model a... Deklaraci závislosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Deklarace závislosti - Maxmilián 3. - Jan Drnek , Kra pavel obluk e kniha

Druhý dech habsburské monarchie - Jan Drnek

Detail

Další z řady vojensko-historických mystifikací plzeňského autora Jana Drnka "Druhý dech habsburské monarchie" se zabývá možností zachování Podunajské monarchie po skončení světové války. Děj se odehrává mezi podzimem roku 1916, kdy umírá císař František Josef I. a na trůn nastupuje přímo myslící voják, přesvědčený katolík (dnes církví blahoslavený) Karel I. Klíčovým bodem mystifikační změny se stává Karlovo rozhodnutí nechat se v Praze korunovat svatováclavskou korunou, vyvést monarchii z války čestným mírem a provést její celkovou reformu na základě quadrilistického uspořádání čtyř státních celků - Koruny svatováclavské, Koruny svatoštěpánské, Jihoslavonského království a zbylých zemí na říšské radě zastoupených. Pražská korunovace a příslib narovnání způsobí obrat ve veřejném mínění Čechů, oslabí zahraniční akci T. G. Masaryka a naruší vztah mezi trůnem a Němci. Karel je nucen opírat svůj plán stále více o slovanské národy říše, zatímco Česká národní rada musí stále více spoléhat na činnost legionářských vojsk. Děj se odehrává na všech bojištích války. Čtenář spolu s hrdiny příběhu putuje s vojenskými ešalony Sibiří, bojuje rozhodující bitvu na Piavě, prochází se audienčními sály i soukromými pokoji Hofburgu. Opět je zde mistrovsky spojena faktografická práce historika (ačkoliv autor se prohlašuje za laika) s erudicí romanopisce, která dává ději spád, napětí a gradaci. Jako u řady dalších Drnkových mystifikací může čtenář číst knihu jako téměř vědeckou historickou práci stejně jako napínavý a literárně sevřený román. Autor nezapře své monarchistické přesvědčení a ještě důsledněji a nelítostněji než například u Žab v mlíku pátrá v daleké minulosti po příčinách našich současných potíží s demokracií, které spatřuje v nerespektování práva a ústavnosti, v nedostatku vyšších idejí a společenských hodnot, v jejich nahrazování inertní hodnotou peněz, svévolné moci a ateistické víry. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Druhý dech habsburské monarchie - Jan Drnek , Site petra dvorakova e kniha

Orákulum - Paměti nomenklaturního prognostika - Jan Drnek

Detail

Paměti nomenklaturního prognostika - Je to jednoduché, soudruhu první tajemníku. Buď je KSČ diktátor a je jí jedno, co si o ní kdo myslí, nebo žádný diktátor neexistuje a všichni mají stejné možnosti. Chtít být diktátor, kterého mají rádi, protože je o něco menší diktátor, to nejde. Svobodu a demokracii nemůžete nadiktovat, to by byl podvod a oni to cítí. Vy chcete neslučitelné věci. Chcete mít v ruce všechnu moc a současně dát nějakou moc i jim, aniž byste ji pustil z ruky.To si odporuje. - Miluji socialismus, posmutněl Dubček. - Chtěl jsem jen, aby ho milovali i oni. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Orákulum - Paměti nomenklaturního prognostika - Jan Drnek , Kniha dopisy z podzimu 1938 (978-80-7264-177-2)

Past na Bonaparta 1805 - Jan Drnek

Detail

Císařské armády jsou poraženy a vyhnány z Nizozemí i z levého břehu Rýna. Svatá říše římská se rozpadá vlivem revolučních myšlenek, její panovníci v Německu kolaborují s Napoleonem a jejich hlavním zájmem je rozchvátit církevní majetky. Místo po ustupujícím náboženství zaplňuje nacionalismus a liberalismus. Ochota postavit se diktátorovi slábne, i císař František II. myslí jen defenzivně. Přes dílčí úspěchy arcivévody Karla jsou císařští po porážce roku 1800 vytlačeni z Německa i z Itálie. Církevní představitelé se také snaží zavděčit nové moci. Pouze nemnozí uvažují o záchraně Svaté říše a církve; arcivévoda Karel, papež Pius VII., mladý Metternich a další… Chápou, že nestačí vojensky porazit Napoleona. To, co je třeba obnovit, tkví v lidech. Nemůže uspět žádné spiknutí, jehož členem by nebyl i Duch svatý. Chce to zázrak, jinak se Evropa vydá nešťastnou cestou. A samozřejmě, chce to zabít i Napoleona. Blíží se osudový rok 1805. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Past na Bonaparta 1805 - Jan Drnek , Anna boleynova alison weirova e kniha

Olomoučtí Němci 1918-1938 - Martin Hájek - e-kniha

Detail

eBook: Kniha se zabývá vybranými aspekty německé menšiny v Olomouci v době první ČSR. Zaobírá se i demografickými poměry ve městě se zvláštním zaměřením na národnostní vztahy. Hlavní část knihy je věnována Němcům a česko-německým vztahům v komunální politice. V této části je sledován chronologický vývoj komunální politiky. Stručně jsou popsány i životopisy jednotlivých aktérů německé politiky. Spolkový život je představen na ukázce několika německých spolků. V knize je představený i německojazyčný periodický tisk. Dále jsou popsány konflikty ve školství, vývoj německého školství, školská správa a systém německých škol ve městě. Stručně je představena i činnost Německé veřejné knihovny. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Olomoučtí Němci 1918-1938 - Martin Hájek - e-kniha , Stin minulosti kristin colli e kniha

Maxmilián Námořník - Drnek Jan

Maxmilián Námořník - Drnek Jan
Detail

18. února 1853 je maďarským atentátníkem zavražděn mladý rakouský císař František Josef I. Na trůn je podle nástupnického práva povolán jeho mladší bratr Maxmilián, který slouží jako kapitán u námořnictva v Terstu. Maxmilián je bystrý, chytrý a již také zkušený světák, který procestoval kus Evropy, leccos prožil, je zvyklý jednat sám za sebe. Ve Vídni nemá žádné omezující vazby na bratrovu kamarilu neschopných patolízalů a rychle buduje svůj tajný kabinet, hledá schopné muže do posádky. Je tělem i duší námořník a říši řídí jako loď, která má cíl. Nastupuje právě na začátku Krymské války a musí obstát mezi mlýnskými kameny Ruska a Francie, později Pruska. Rakousko je ve špatné finanční situaci, jeho armáda je zaostalá, jeho národy jsou rozeštvány a rozjitřeny nedávnou revolucí, Svatá aliance se rozpadá a říše je považována za snadnou kořist. Udržet neutralitu však nestačí. Císař Ferdinand Maxmilián I. musí nabídnout něco jiného, než je dravý kapitalismus, liberalismus, socialismus či nacionalismus. Musí nabídnout vizi stability, která má perspektivu a je otevřená do budoucnosti. Jenže dějiny Evropy druhé poloviny 19. století pak budou poněkud jiné. A naše současnost také. Český čtenář dostává do rukou možná završující dílo Jana Drnka (*1960), pozoruhodného plzeňského autora alternativní i skutečné historie. Trilogie Maxmilián mapuje období našich dějin, o kterém nás ve škole mnoho nenaučili. Kromě napínavého čtení o jiné bitvě u Solferina či u Sadové, nabízí příběh druhorozeného, vizi, v níž se Evropa nevydává liberální či nacionalistickou cestou, ale cestou osvědčených civilizačních a absolutních hodnot. Drnek jasně ukazuje, že nejsme otroci předurčených dějin, že za dějiny neseme osobní zodpovědnost a také vinu. Nabízí dnešnímu rozpadajícímu se světu, kde všechno zklamalo, tu a tam nějaký ten staronový společenský konzervativní model a... Deklaraci závislosti. (patro.cz)

Podobné produkty ako Maxmilián Námořník - Drnek Jan , Sbirka kosti kathy reichs e kniha

Válka na zkoušku - Maxmilián 2. - Jan Drnek

Válka na zkoušku - Maxmilián 2. - Jan Drnek
Detail

18. února 1853 byl maďarským atentátníkem zavražděn mladý rakouský císař František Josef I. Na trůn byl podle nástupnického práva povolán jeho mladší bratr Maxmilián, který dospěl mimo dvůr jako kapitán u námořnictva v Terstu. Maxmilián je bystrý, chytrý a zkušený světák, zvyklý jednat sám za sebe. Po korunovaci rychle vybudoval svůj tajný kabinet ze schopných mužů. Nastoupil na začátku Krymské války a musel obstát mezi mlýnskými kameny Ruska a Francie. Podařilo se mu obratným manévrováním udržet neutralitu říše a využít války k tomu, aby provedl zásadní reformy a zlepšil finanční situaci Rakouska. Podařilo se mu smířit rozeštvané národy a bez boje získat protektorát nad Rumunskem. Nyní čeká jeho vládu skutečná zkouška ohněm. Dravý francouzský císař Napoleon III. bude chtít využít italského nacionalismu a pokořit Rakousko v Lombardii. Maxmilián nemůže ustoupit, věří, že stát a říše jsou více než národ. Navíc ví, kdo je jeho skutečný nepřítel, kdo takové války financuje. Rakousko musí obstát, a celá Evropa se na to bude jen dívat. Jenže dějiny Evropy druhé poloviny 19. století se již vyvíjejí poněkud jinak. A naše současnost také. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Válka na zkoušku - Maxmilián 2. - Jan Drnek , Pan selfridge lindy woodhead e kniha

Sokol Brno I 1862–1938 - Milena Strachová - e-kniha

Sokol Brno I 1862–1938 - Milena Strachová - e-kniha
Detail

eBook:,Monografie se zabývá vznikem a vývojem nejstarší sokolské jednoty na Moravě. Popisuje složité počátky rodícího se sokolského hnutí v poněmčelém prostředí, kde docházelo k mnohem větším třenicím a animozitám, limitujícím rozvoj české tělovýchovy. Před námi tak vyrůstá obraz daleko složitější, než jaký existuje ve vědomí široké veřejnosti. Autorka analyzuje význam a úlohu tělesné výchovy a sportu v českém emancipačním hnutí a zároveň ve svém výkladu nabízí pohled do společenských, ideových a politických dějů „moravského Manchesteru“ v 19. a 20. století (kniha zahrnuje časové období od 60. let 19. století do roku 1938). Tematiku dokreslují fotografie a citace z dobových materiálů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sokol Brno I 1862–1938 - Milena Strachová - e-kniha , Temne leto dan simmons e kniha

Stati a reportáže 1938–1959 - Jiří Weil - e-kniha

Detail

eBook: V letech protektorátu byl Jiří Weil personou non grata, vystoupil pod pseudonymem nebo šifrou jen ojediněle, k soustavné publicistice se mohl vrátit až po konci druhé světové války a do roku 1948 pravidelně přispíval zejména do týdeníku Kulturní politika a měsíčníku Literární noviny (jejž spoluredigoval). Po kampani proti jeho románu Život s hvězdou (1949) a po vyloučení ze Svazu československých spisovatelů (1951) publikoval sporadicky stati, které souvisely s jeho prací ve Státním židovském muzeu v Praze, kde našel zaměstnanecký a zřejmě i lidský azyl. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Stati a reportáže 1938–1959 - Jiří Weil - e-kniha , Vreteno osudu otomar dvorak e kniha

Žáby v bouři - Drnek Jan

Žáby v bouři - Drnek Jan
Detail

Na knižní pulty přichází poslední díl mystifikační trilogie o jiné druhé světové válce. Operace Bouře je název plánu invaze Rudé armády do Evropy, která byla skutečně plánována v letech 1941-1942 Stalinovým hlavním štábem. Zde jsme však v jiném, změněném světě, který se utvářel v předchozích dvou dílech trilogie. Máme zde Velkoněmeckou říši očištěnou od nacismu a Československou republiku, která se po odražení Wehrmachtu v roce 1938 stala motorem nového sjednocení Malé dohody. Ta však přerůstá meze pouhého spojeneckého paktu a směřuje k vytvoření federace, nového podunajského soustátí tří monarchií a jedné, zpola sekula-ristické republiky. Toto směřování děsí zejména prezidenta Beneše, který je ochoten spojit se s kýmkoliv, kdo zabrání návratu Habsburků na trůn. Češi nevěří Němcům ani proradnému Západu, nedůvěřují katolickým Slovákům a nakonec ani svým balkánským spojencům. V národě doznívají ozvěny panslavismu a část Čechů stále sní o velké slovanské říši a věčném bratrství na východě. Realistické a konzervativní síly se snaží o to, aby se Československo postavilo po bok Němců a spojenců v zápase o Evropu. V létě 1942 začíná sovětský vpád do Polska a Češi stále ještě nevědí... (patro.cz)

Podobné produkty ako Žáby v bouři - Drnek Jan , Ota pavel aleksander kaczorowski e kniha

Žába a škorpion - Drnek Jan

Žába a škorpion - Drnek Jan
Detail

První díl pseudohistorické epopeje Jana Drnka pod názvem Žába a škorpion navazuje na úspěšný mystifikační román Žáby v mlíku a rekonstruuje pravděpodobný politický i vojenský vývoj v období jara 1939 – léta 1942. (patro.cz)

Podobné produkty ako Žába a škorpion - Drnek Jan , Zamrzla produktivita milos toman e kniha

Maxmilián Deklarace závislosti - Drnek Jan

Maxmilián Deklarace závislosti - Drnek Jan
Detail

18. února 1853 byl maďarským atentátníkem zavražděn mladý rakouský císař František Josef I. Na trůn byl podle nástupnického práva povolán jeho mladší bratr Maxmilián, který dospěl mimo dvůr jako kapitán u námořnictva v Terstu. Maxmilián je bystrý, chytrý a zkušený světák, zvyklý jednat sám za sebe. Po korunovaci rychle vybudoval svůj tajný kabinet ze schopných mužů. Během Krymské války obratně manévroval, udržel neutralitu říše, využil války, aby provedl zásadní reformy a zlepšil finanční situaci Rakouska. Podařilo se mu smířit rozeštvané národy a získat protektorát nad Rumunskem. Podařilo se přezbrojit armádu a v roce 1859 v severní Itálii drtivě porazit dravé Francouze a nacionalistické Italy, vybojovat si právo na uspořádání Itálie v ryze konzervativním duchu. Stal se úspěšným císařem, a nyní jej čeká poslední válečná zkouška, neboť Prusko může zůstat silné jen tak, že vytlačí Rakousko z Německého spolku. Maxmilián ví, kdo je jeho skutečný nepřítel, kdo takové války financuje, kdo zneužívá liberalismu, nacionalismu a dluhových závislostí, aby rozvrátil tradiční řád křesťanské Evropy. Jde o budoucnost celého kontinentu a zvítězit ve válce nestačí. Chce to koncepci. Jenže dějiny Evropy druhé poloviny 19. století se již dávno vyvíjejí poněkud jinak. Český čtenář dostává do rukou možná završující životní dílo Jana Drnka (*1960), pozoruhodného plzeňského autora alternativní i skutečné historie. Trilogie Maxmilián mapuje období našich dějin, o kterém nás ve škole mnoho nenaučili. Kromě napínavého čtení o jiné bitvě u Solferina či u Sadové, nabízí příběh druhorozeného vizi, v níž se Evropa nevydává liberální, socialistickou či nacionalistickou cestou, ale cestou osvědčených civilizačních a absolutních hodnot. Drnek jasně ukazuje, že nejsme otroci předurčených dějin, že za dějiny neseme osobní zodpovědnost a také vinu. Nabízí dnešnímu rozpadajícímu se světu, kde všechno zklamalo, tu a tam nějaký ten staronový společenský konzervativní model a... Deklaraci závislosti. (patro.cz)

Podobné produkty ako Maxmilián Deklarace závislosti - Drnek Jan , Smrtici hry steve robinson e kniha

Žáby na prameni - Drnek Jan

Žáby na prameni - Drnek Jan
Detail

Na knižní pulty přichází poslední část mystifikační série o jiné druhé světové válce. Léto 1942 se skláni k podzimu. Rudá armáda nebyla poražena a dva miliony mužů pro ni nejsou žádné ztráty. Rychlost a síla útoku dalších sledů je šokujíci. Wehrmacht couvá na staré linie a Sověti se ženou znovu ke Krakovu. Československo má válečného prezidenta a ten jen s potížemi přesvědčuje občany, že nyní je třeba mobilizovat. Nyní půjde o všechno a Malá dohoda bude bojovat o přežití. Českoslovenští politici se domnívají, že Malou dohodu ovládají, ale podunajští monarchové mají své vlastni plány. Válka urychluje koncentraci střední Evropy nejprve do dvou silných mocenských bloku, poté do dvou staronových říší. Jen Češi a Slováci do této koncepce jaksi nezapadají. Všechno by bylo mnohem jednodušší, kdyby byli oslabeni, kdyby snad ani nebyli Hádají se i mezi sebou a překážejí v procesu integrace. Tvrdohlavé se drží svých husitských tradic a rituálů, ale také svých vojenských kvalit. Sedí uprostřed Evropy jako Žáby na prameni. (patro.cz)

Podobné produkty ako Žáby na prameni - Drnek Jan , Devet dni zuzana strachotova e kniha

Dějiny české státnosti - Drnek Jan

Dějiny české státnosti - Drnek Jan
Detail

Jsou strhujícím, takřka didaktickým příběhem vztahu Čechů k vlastnímu kmenovému a státnímu zřízení od příchodu kmene do kotliny Bohemie až po současnost. Kniha mapuje vývoj českého vztahu k vlastnictví, k legitimitě a hierarchii moci, v rámci širších celoevropských dějů. Pro svou stručnost a přehlednost se přímo nabízí jako pomůcka pro školní výuku dějepisu. (patro.cz)

Podobné produkty ako Dějiny české státnosti - Drnek Jan , Vecere pane dan drapal e kniha

Země zaslíbená - Mystifikované dějiny národa českého - Jan Drnek

Země zaslíbená - Mystifikované dějiny národa českého - Jan Drnek
Detail

Země zaslíbená představuje celou obsáhlou sbírku mystifikací, zaměřenou na historii Čechů a jejich státnosti, počínaje příchodem kmene Čechů do kotliny zvané Bohemie a konče žhavou současností. Jde o známá i nikdy neuvažovaná kdyby…, týkající se vraždy knížete Boleslava, bitvy u Lipan, krále Jiřího z Poděbrad, bitvy na Bílé Hoře, dobytí Vídně Turky, císařů Maxmiliána a Františka Josefa I. Vše bohatě doplněno mapami a technickými dodatky. Drnkovy mystifikace nejsou jen hrou s dějinami a rozptýlením. Autor neklame kvůli laciné zábavě. Přestaví reflektory a nasvítí scénu našich skutečných dějin z nezvyklých úhlů, takže čtenář může zahlédnout to, co bylododnes skryto v šerých zákoutích dokonce i profesionálním historikům, neboť jak sám říká: Dějiny jsou vždy již rekonstrukcí. Dějiny jsou výkladem souvislostí. A především – dějiny nejsou o minulosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Země zaslíbená - Mystifikované dějiny národa českého - Jan Drnek , Sexualni dohody amara charlesova e kniha

Žáby v bouři - Operace Barbarossa naruby - Jan Drnek

Žáby v bouři - Operace Barbarossa naruby - Jan Drnek
Detail

Na knižní pulty přichází poslední díl mystifikační trilogie o jiné druhé světové válce. Operace Bouře je název plánu invaze Rudé armády do Evropy, která byla skutečně plánována v letech 1941-1942 Stalinovým hlavním štábem. Zde jsme však v jiném, změněném světě, který se utvářel v předchozích dvou dílech trilogie. Máme zde Velkoněmeckou říši očištěnou od nacismu a Československou republiku, která se po odražení Wehrmachtu v roce 1938 stala motorem nového sjednocení Malé dohody. Ta však přerůstá meze pouhého spojeneckého paktu a směřuje k vytvoření federace, nového podunajského soustátí tří monarchií a jedné, zpola sekula-ristické republiky. Toto směřování děsí zejména prezidenta Beneše, který je ochoten spojit se s kýmkoliv, kdo zabrání návratu Habsburků na trůn. Češi nevěří Němcům ani proradnému Západu, nedůvěřují katolickým Slovákům a nakonec ani svým balkánským spojencům. V národě doznívají ozvěny panslavismu a část Čechů stále sní o velké slovanské říši a věčném bratrství na východě. Realistické a konzervativní síly se snaží o to, aby se Československo postavilo po bok Němců a spojenců v zápase o Evropu. V létě 1942 začíná sovětský vpád do Polska a Češi stále ještě nevědí... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Žáby v bouři - Operace Barbarossa naruby - Jan Drnek , Propleteny zivot sheldrake merlin e kniha

Maxmilián Válka na zkoušku - Drnek Jan

Maxmilián Válka na zkoušku - Drnek Jan
Detail

18. února 1853 byl maďarským atentátníkem zavražděn mladý rakouský císař František Josef I. Na trůn byl podle nástupnického práva povolán jeho mladší bratr Maxmilián, který dospěl mimo dvůr jako kapitán u námořnictva v Terstu. Maxmilián je bystrý, chytrý a zkušený světák, zvyklý jednat sám za sebe. Po korunovaci rychle vybudoval svůj tajný kabinet ze schopných mužů. Nastoupil na začátku Krymské války a musel obstát mezi mlýnskými kameny Ruska a Francie. Podařilo se mu obratným manévrováním udržet neutralitu říše a využít války k tomu, aby provedl zásadní reformy a zlepšil finanční situaci Rakouska. Podařilo se mu smířit rozeštvané národy a bez boje získat protektorát nad Rumunskem. Nyní čeká jeho vládu skutečná zkouška ohněm. Dravý francouzský císař Napoleon III. bude chtít využít italského nacionalismu a pokořit Rakousko v Lombardii. Maxmilián nemůže ustoupit, věří, že stát a říše jsou více než národ. Navíc ví, kdo je jeho skutečný nepřítel, kdo takové války financuje. Rakousko musí obstát, a celá Evropa se na to bude jen dívat. Jenže dějiny Evropy druhé poloviny 19. století se již vyvíjejí poněkud jinak. A naše současnost také. Český čtenář dostává do rukou možná završující dílo Jana Drnka (*1960), pozoruhodného plzeňského autora alternativní i skutečné historie. Trilogie Maxmilián mapuje období našich dějin, o kterém nás ve škole mnoho nenaučili. Kromě napínavého čtení o jiné bitvě u Solferina či u Sadové, nabízí příběh druhorozeného, vizi, v níž se Evropa nevydává liberální či nacionalistickou cestou, ale cestou osvědčených civilizačních a absolutních hodnot. Drnek jasně ukazuje, že nejsme otroci předurčených dějin, že za dějiny neseme osobní zodpovědnost a také vinu. Nabízí dnešnímu rozpadajícímu se světu, kde všechno zklamalo, tu a tam nějaký ten staronový společenský konzervativní model a... Deklaraci závislosti. (patro.cz)

Podobné produkty ako Maxmilián Válka na zkoušku - Drnek Jan , Pozor partyzani lubos klech e kniha

Ferdinand Peroutka. Život v novinách (1895–1938) - Pavel Kosatík - e-kniha

Ferdinand Peroutka. Život v novinách (1895–1938) - Pavel Kosatík - e-kniha
Detail

eBook:,Zájem o Ferdinanda Peroutku v posledním roce opět ožil – bohužel v ne zrovna příznivých souvislostech. Pro vytvoření vlastního názoru na osobnost a dílo tohoto novináře je kniha Pavla Kosatíka ideální. Spisovatel, historik a scenárista Pavel Kosatík, který je známý svým nepředsudečným pohledem na novodobou českou historii, vydal na základě několikaletého studia dobových archivů a neznámých Peroutkových textů knihu, která novinářův život do roku 1938 předkládá v novém a překvapivém světle. Spolu s autorovou knihou Ferdinand Peroutka – Pozdější život (1938–1978) tvoří tato kniha ucelenou výpověď o osudech jedné generace demokratů první republiky, „budovatelů státu“. Ti, kdo znají jméno novináře Ferdinanda Peroutky, si jeho jméno spojují většinou s dobou první republiky a s jejími nejlepšími demokratickými tradicemi, jejichž je Peroutka ještě dnes symbolem. Redaktor týdeníku Přítomnost, přispěvatel Lidových novin, pátečník, přítel Masarykův, Čapkův… Jeden z těch, kdo dali celý svůj život do služeb nové republiky, obětovali se pro ni. A také člověk, který byl vyznavačem realistického, neiluzivního myšlení a snažil se pro ně strhnout své čtenáře. Na první pohled by se mohlo zdát, že o jeho životě víme poměrně dost – ale je tomu skutečně tak? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ferdinand Peroutka. Život v novinách (1895–1938) - Pavel Kosatík - e-kniha , Pleteni kosiku monika kralikova e kniha

Německá vysoká škola technická v Praze (1938–1945) - Milena Josefovičová - e-kniha

Německá vysoká škola technická v Praze (1938–1945) - Milena Josefovičová - e-kniha
Detail

eBook:,Historie Německé vysoké školy technické v Praze v letech 1938–1945 připomíná křižovatku – bod, kde se protínají dějiny vzdělanosti českých Němců, vysokých škol, techniky i dějiny okupace a nacistické třetí říše. Tvoří důležitý díl historického obrazu vysokého školství v českých zemích, a to jak ve vztahu k dějinám ČVUT, tak ve vztahu k Německé univerzitě. Předkládaná monografie se věnuje především vývoji institucionálnímu, biografickému a politicko-správnímu. Příběh pražské německé techniky, pojímaný v širším historickém kontextu snah o vyrovnání se s paralelním působením českého a německého obyvatelstva, ilustruje mnohovrstevnatý vývoj technického vzdělání, myšlení a invence v českých zemích. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Německá vysoká škola technická v Praze (1938–1945) - Milena Josefovičová - e-kniha , Fitness joga klara buzkova e kniha

Archa knih - Jan Tománek - e-kniha

Detail

eBook: Skutečná pravda se skrývá mezi řádky Jednotvárný a poklidný život v malé komunitě se zdá být zcela idylický. Všichni žijí v souladu s přírodou a Bohem, který je chrání před tím, co číhá za branami vesnice. Ale přesto vše není takové, jaké se na první pohled zdá, a někdo začíná pokládat nepříjemné otázky… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Archa knih - Jan Tománek - e-kniha , Operace hrtanu ales slavicek e kniha

Dračice - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha

Dračice - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha
Detail

eBook:,Draci. Zlovolné plémě dštící oheň a zkázu, kamkoliv přiletí. Když se navíc spojí pod velením své Matky, království nemá šanci. Existuje jen jediná síla schopná jim účinně vzdorovat. Jenže… je dobrý nápad pozvat si do země mocný řád nekromantů? O jeho představené se tvrdí, že je horší než všichni draci dohromady. Navíc si klade podmínky. A princ Kelem sice není sladká, bezbranná panna, ale přesto brzy pozná, jaké to je, být předhozen skutečné dračici… Jan Hlávka (1979) je známý hlavně jako autor povídek, za které dvakrát získal cenu Ikaros, a tří úspěšných románů ze série Agent JFK. Dračice je jeho prvním větším příspěvkem do žánru fantasy bez výpůjček cizího světa či hrdinů. Jana Vybíralová (1981) je zatím v literárním světě jméno neznámé, již několikrát ale při psaní s Janem Hlávkou úzce spolupracovala. Jejich společným zájmem je Star Trek, četba dobrých knih a psaní. Oba autory je možné najít na stránkách www.janhlavka.cz. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dračice - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha

Šumava 1938 - Lakosil Jan

Šumava 1938 - Lakosil Jan
Detail

Publikace vydaná k 80. výročí Mnichovské dohody a okupace československého pohraničí přibližuje Šumavu a události roku 1938 pohledem ze strany tehdejšího nepřítele. Nově objevené, dosud nezveřejněné zpravodajské dokumenty z německých archivů odhalují zajímavá a mnohdy překvapující fakta o situaci v příhraničí a o střetech sudetoněmeckých povstalců s československými ozbrojenými složkami. Součástí knihy jsou překlady autentických vzpomínek německých vojáků a velké množství dosud nepublikovaných dobových fotografií, zachycujících nejen obsazování Šumavy německou armádou, ale také často zapomenutá nebo málo známá místa šumavského příhraničí. Naprostým unikátem je podrobná fotografická dokumentace návštěvy Adolfa Hitlera na Českokrumlovsku v říjnu 1938. (patro.cz)

Podobné produkty ako Šumava 1938 - Lakosil Jan

Tenký led - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha

Tenký led - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha
Detail

eBook:,Algorský císařský pár sice přežil pokus o atentát, ale jeho pachatel je stále na svobodě. Císařovna Viktorie se snaží znovu najít klid, jenže daleko od ní se začíná rodit další, mnohem horší spiknutí, do něhož je pomalu zatahován i viridianský král Georg Talminis. Na Menabaranu si zatím Avrian Dann upevňuje svou moc, s velkorysou podporou sil, o kterých netuší skoro nic, zatímco Nikola a Natalie Vanbergovy prchají na lodi Darrena Iversona z planety. V patách však nemají jen policii, a Newell se jim může namísto bezpečného domova stát vražednou pastí. V úvodní knize cyklu Algor bylo rozehráno mnoho her. Nyní poznáme, na jak tenký led se všichni hráči vydají, ať už chtějí či nikoliv – i to, pod kým z nich se nakonec prolomí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tenký led - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha

Ďábelské papírky Jany Skálové - Jan Hrubý - e-kniha

Ďábelské papírky Jany Skálové - Jan Hrubý - e-kniha
Detail

eBook:,Atraktivní kniha povídek Jana Hrubého o známých i neznámých osobnostech v souvislosti s výkladem karet a originální obrazovou částí s lexikonem karetního výkladu Jany Skálové s ilustracemi akademické malířky Inky Delevové (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ďábelské papírky Jany Skálové - Jan Hrubý - e-kniha

Chlad Chiméry - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha

Chlad Chiméry - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha
Detail

eBook:,Císařské skříně ukrývají různé kostlivce. Viktorie odhaluje další tajemství svého muže, i nejzáhadnějšího místa algorské říše: Mrtvé díry. V rukou císaře končí také sestry Vanbergovy a Darren Iverson. Nad jejich budoucností visí velký otazník. Na Viridianu se král Talminis utápí ve výčitkách, zatímco ředitel tajné služby Michail Petrov hledá odpovědi v historii vlastní rodiny. Nepřítel, po kterém pátrá, je však mnohem blíže, než tuší. Navzdory hrozící menabaranské invazi přilétá na Newell svérázný profesor, odhodlaný dokončit stůj co stůj svůj tajemný výzkum. Také poslední člen oddílu S-19 se zde ukrývá po nezdařené akci, jenže zůstat nenápadný je čím dál těžší. Avriana Danna naopak dělí poslední krůček od neomezené moci a k jejímu dosažení je menabaranský premiér schopný všeho. Každý něco skrývá. Každý má svůj plán. Mnozí se honí za přízraky, ale některé Chiméry je lepší nenajít. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Chlad Chiméry - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha

Pomníky zimy - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha

Pomníky zimy - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha
Detail

eBook:,Edice "Evropská space opera"Plán menabaranského premiéra Avriana Danna vyšel. Viridianský král byl podveden a císař Andrej Korwarian utrpěl těžkou ztrátu. Zatímco se zlomený Georg Talminis vrací domů, algorský císař začíná plánovat záchrannou akci i odplatu. Ani ředitel viridianské tajné služby Michail Petrov nehodlá stát stranou. Na Menabaranu s hrstkou spojenců rozbíhá špionážní akci s dobře ukrytými osobními motivy, při které se nezastaví před ničím.Také situace ve vládě Avriana Danna se vyhrocuje. Ne všichni jsou spokojeni se směrem, kterým se nový premiér ubírá, navíc mnozí jeho spojenci tiše osnovají vlastní plány. A sestry Vanbergovy s Darrenem Iversonem vyrážejí z Newellu na výpravu za pokladem, která je zavede hluboko do vesmíru, až na místo, kam se rozhodně dostat nechtěli. O to těžší bude najít cestu zpět – nebo alespoň přežít.Dávné pomníky skrývají v ledových útrobách mnohá tajemství. Některá jsou však stále živá, a i po stovkách let smrtelně nebezpečná. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pomníky zimy - Jan Hlávka, Jana Vybíralová - e-kniha

Jan Vojáček: Umění nemoci - Jan Vojáček - e-kniha

Detail

eBook: I lékaře někdy dostihne nemoc – v případě Jana Vojáčka šlo o banální virózu, přesto si kvůli ní začal opět klást různé otázky. Co pro naše tělo znamená nemoc a jaké poučení si z ní vzít? Pokud jste často nemocní, sužují vás chronické potíže nebo se jen „necítíte dobře“, je na čase změnit přístup. Oblíbený představitel funkční medicíny nenabízí zázračná řešení, ale nové myšlenkové nastavení: Každý můžeme podpořit své zdraví a kvalitu života, i když jsme v těžké výchozí situaci. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jan Vojáček: Umění nemoci - Jan Vojáček - e-kniha

Knihy Jihozemě 1 - Jan Rampas - e-kniha

Knihy Jihozemě 1 - Jan Rampas - e-kniha
Detail

eBook:,Vítejte u prvního dílu fantasy ságy z velkolepého světa Jihozemě, ze světa zrozeného z krve a oceli. Na bitevním poli proti sobě stojí upadající království lidí, krvežízniví skřeti a nevypočitatelní elfové a trpaslíci. Všichni společně pak čekají na reakci prvních pánů Jihozemě- draků. Odhalte, kdo pro sebe nakonec získá vavříny vítězství a kdo skončí hluboko v poli poražených. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Knihy Jihozemě 1 - Jan Rampas - e-kniha

Knihy Jihozemě 3 - Jan Rampas - e-kniha

Knihy Jihozemě 3 - Jan Rampas - e-kniha
Detail

eBook:,Vítejte u třetího dílu fantasy ságy z velkolepého světa Jihozemě, ze světa zrozeného z krve a oceli. Na bitevním poli proti sobě stojí upadající království lidí, krvežízniví skřeti a nevypočitatelní elfové a trpaslíci. Všichni společně pak čekají na reakci prvních pánů Jihozemě- draků. Odhalte, kdo pro sebe nakonec získá vavříny vítězství a kdo skončí hluboko v poli poražených. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Knihy Jihozemě 3 - Jan Rampas - e-kniha

Knihy Jihozemě 2 - Jan Rampas - e-kniha

Knihy Jihozemě 2 - Jan Rampas - e-kniha
Detail

eBook:,Vítejte u druhého dílu fantasy ságy z velkolepého světa Jihozemě, ze světa zrozeného z krve a oceli. Na bitevním poli proti sobě stojí upadající království lidí, krvežízniví skřeti a nevypočitatelní elfové a trpaslíci. Všichni společně pak čekají na reakci prvních pánů Jihozemě- draků. Odhalte, kdo pro sebe nakonec získá vavříny vítězství a kdo skončí hluboko v poli poražených. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Knihy Jihozemě 2 - Jan Rampas - e-kniha

Knihy Jihozemě 4 - Jan Rampas - e-kniha

Knihy Jihozemě 4 - Jan Rampas - e-kniha
Detail

eBook:,Události v Jihozemi se daly do pohybu. V neklidném Haenoru zuří válka jak s nepřáteli, tak i ve vlastních řadách, přičemž se do něj stahuje temnota. Ve Vejeneji se intrikuje proti králi, což odnesl nakonec jak král samotný, tak všichni korunní princové. A k tomuto všeobecnému neklidu se ještě zničehonic opět objevují draci a chtějí zasahovat do dějin, k čemuž jim výborně slouží i skřetí armáda. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Knihy Jihozemě 4 - Jan Rampas - e-kniha

Kniha o naději - Jane Goodallová - e-kniha

Detail

eBook: Jane Goodallová, světoznámá přírodovědkyně a průkopnice výzkumu chování zvířat, se už desítky let neúnavně věnuje také ochraně ohrožených živočišných druhů. Již jako třiadvacetiletá se současná ikona mladých ochránců přírody vydala do afrického Gombe, aby si splnila svůj sen a studovala tam život divokých zvířat, zejména šimpanzů. V Knize o naději čerpá z moudrosti celého svého života, který zasvětila přírodě, a pomáhá nám pochopit, jak si zachovat naději i tváří v tvář pandemiím, válkám a hrozícím ekologickým katastrofám. V důvěrném rozhovoru s Douglasem Abramsem poutavě vypráví o svých cestách po celém světě, průkopnickém výzkumu a neutuchajícím aktivismu. Její bohaté zkušenosti nám mohou pomoci lépe porozumět krizím, jimž v současnosti čelíme. Jane a Doug společně nastiňují jedinou možnou cestu vpřed - začít opět věřit v budoucnost. Protože naděje existuje, i když se někdy zdá být nedosažitelná. Můžeme ji najít například v přírodě - a v naší vlastní odolnosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kniha o naději - Jane Goodallová - e-kniha

Die Räuber - Loupežníci - Jana Navrátilová, Ján Kurinec, Jan Budňák - e-kniha

Die Räuber - Loupežníci - Jana Navrátilová, Ján Kurinec, Jan Budňák - e-kniha
Detail

eBook:,Přesvědčte se, že i klasikové německy psané literatury píší k současným tématům! Pociťujete zdrženlivý odstup při slovech světoví klasikové, klasická díla, nebo vám dokonce naskakuje husí kůže, když slyšíte termín „povinná četba“? Dovolte, abychom se vás pokusili přesvědčit, že se za tím mohou skrývat zajímavé i dobrodružné příběhy, že problémy, které literární postavy řeší, nám mohou být dokonce i dnes blízké. Vždyť touha po lásce, spravedlnosti, nenávist, žárlivost, radost, smutek, hlad po penězích, honba za slávou, závist, škodolibost … to všechno důvěrně známe, ať se to odehrávalo v minulých stoletích nebo jde o naši současnost. Jméno Friedricha Schillera reprezentuje jednu z největších osobností německé literatury. Tak jej známe z učebnic. Ale on byl také normálním člověkem se všemi chybami, touhami, vášněmi, byl také mladý, nerozvážný, plný ideálů, také chtěl tvořit lepší svět. Drama, které vám v této knize nabízíme, vzniklo v době, která se v německé literatuře příznačně nazývá „Sturm und Drang“ – období bouře a vzdoru. Hlavní důraz se klade na hluboce prožívané city, vášně, hrdinové se pohybují neustále v extrémních situacích a pohříchu většinou končí tragicky. Dílo je dramatickou prvotinou mladého autora, Schiller měl jen něco málo přes dvacet let, když ho psal. Vytvořil dílo plné vášně a tužeb. Nejvyššími hodnotami hlavních hrdinů jsou svoboda, čest a spravedlnost. Drama se vyznačuje mistrovským zpracováním dialogů, přináší na scénu řadu bojových scén plných akce a napětí. Karel Moor je prototyp romantického hrdiny, který má všechno, co takový hrdina má mít, a sympatie si získává svým temperamentem, schopností prožívat city a vášně naplno a beze zbytku. Ponořte se do četby a přeneste se do světa, kde láska je vždy věrná, čistá a nesmrtelná, zloba nezkrotná, zoufalství bezedné a zrada propastná! Pomocí cvičení si ověříte, jestli jste všemu porozuměli. V jazykových kapitolách jsou vybrány některé gramatické jevy s příklady přímo z textu a na konci knihy najdete ve slovníku méně známá, případně v současném jazyce méně obvyklá slova. Součástí knihy je nahrávka ke stažení ve formátu MP3. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Die Räuber - Loupežníci - Jana Navrátilová, Ján Kurinec, Jan Budňák - e-kniha

Úzkost a obavy - Ján Praško, Jana Prašková, Jana Vyskočilová - e-kniha

Detail

eBook: Úzkost a obavy jsou normálními reakcemi na nebezpečí nebo na stres. Problémem se stávají tehdy, pokud se tyto emoční reakce objevují příliš často, jsou příliš silné, trvají příliš dlouho nebo se objevují v nevhodných situacích. Generalizovaná úzkostná porucha se projevuje všeobecnou trvalou úzkostí, která není vázána na konkrétní situace nebo objekty. Lidé s touto poruchou reagují nepřiměřeně i na slabé stresory a žijí v trvalém vnitřním napětí. Trápí se maličkostmi a stálou nerozhodností, trpí podrážděností, nadměrnou únavou až vyčerpaností, bolestmi hlavy, bušením srdce, poruchami spánku, svalovým napětím, třesem, závratěmi, výjimkou nejsou ani panické epizody. Kniha shrnuje poznatky o generalizované úzkostné poruše a o způsobech terapeutické intervence, kterou nejčastěji představuje kombinace psychoterapie a farmakoterapie. Využijí ji pacienti trpící úzkostnou poruchou, jejich rodinní příslušníci i lékaři a psychologové. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Úzkost a obavy - Ján Praško, Jana Prašková, Jana Vyskočilová - e-kniha

1968 - Jan Guillou - e-kniha

1968 - Jan Guillou - e-kniha
Detail

eBook:,Sedmý díl série Velké století. Levicově angažovaný Eric Letang právě dokončil studium práv a podařilo se mu získat místo koncipienta v proslulé advokátní kanceláři Henning Sjöstrand. Hned od začátku se musí vyrovnávat s tím, že právo se dá využívat jak ve službách dobra, tak zla. Je horké léto 1968 a Eric míří kvůli svému prvnímu velkému případu do západního Německa, odkud se posléze vydává se svou láskou do Československa. Kniha 1968 zasvěceně líčí jeden z politicky nejbouřlivějších roků dvacátého století: ve Spojených státech a v Evropě se šíří vlna demonstrací proti válce ve Vietnamu, v ulicích Paříže vlají rudé prapory a v Praze umírá socialismus s lidskou tváří. Guillouův román je pro české čtenáře přitažlivý mimo jiné i autentickým vylíčením pražských srpnových událostí — autor totiž onoho osudného roku pobýval dva měsíce v Československu. Román je nabitý energií, která čtenáře strhne už po několika stránkách. - Torbjörn Elensky, Tidningen Vi Jen málokdo dokáže zobrazit historické skutečnosti tak poutavě jako Jan Guillou. Příběh je zajímavý i proto, že v něm autor popisuje události, které sám prožil, což dává příslib do dalších dílů. - Magnus Nilsson, BTJ.se Na této knize je skvělé to, že se nemusíte zajímat o právo ani politiku, a přesto vás Ericovy životní osudy uchvátí. - Aase Bergová, Borĺs Tidning (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 - Jan Guillou - e-kniha

Pákistán - Jan Marek - e-kniha

Pákistán - Jan Marek - e-kniha
Detail

eBook:,Náš přední orientalista líčí bouřlivé dějiny území Pákistánu od starověku přes vznik samostatného státu (po rozpadu britského koloniálního panství po roce 1945) až po dnešní neklidnou současnost. Tu poznamenává jak napjatý vztah k Indii, tak vnitřní neklid spojený s působením islámských radikálů. Součástí knihy je i tentokrát přehledné encyklopedické heslo a rady turistům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pákistán - Jan Marek - e-kniha

Afghánistán - Jan Marek - e-kniha

Afghánistán - Jan Marek - e-kniha
Detail

eBook:,Přední znalec problematiky tohoto regionu, orientalista J. Marek (mj. autor Pákistánu), líčí pohnuté osudy této hornaté země, která vždy urputně střežila svou samostatnost. Kniha se věnuje podrobně i aktuálnímu dění a jeho kořenům: neúspěšné pokusy o britskou a poté sovětskou nadvládu nahradila kontroverzní vláda Talíbanu spojená s ukrýváním teroristů v čele s bin Ládínem, což vyústilo ve vojenskou kampaň vedenou USA a v nastolení prozatímní vlády. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Afghánistán - Jan Marek - e-kniha

Výberovka - Jane Sanderson - e-kniha

Výberovka - Jane Sanderson - e-kniha
Detail

eBook:,Daniel bol prvý chlapec, ktorý Alison miloval, prvý chlapec, ktorého Alison milovala. A prvý, kto jej na kazetu nahral výberovku.Lenže to bolo pred rokmi, hádam v celkom inom živote, z ktorého Ali jedného dňa bez rozlúčky ušla. Po rokoch sa však odrazu v jej mobile objaví Danovo meno s odkazom na pieseň z ich spoločnej minulosti. Ali si nemôže pomôcť a na výzvu musí odpovedať. A tak si vymieňajú piesne naprieč oceánmi a časovými pásmami, až kým jeden z nich nepošle sprácu, ktorá všetko zmení... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Výberovka - Jane Sanderson - e-kniha

Rebelka - Jana Pronská - e-kniha

Rebelka - Jana Pronská - e-kniha
Detail

eBook:,Strhující příběh lásky ze středověkého Slovenska se odehrává na pozadí skutečných historických událostí. Kontesa Cecília ze Svätého Jura, která ovládá luk a meč lépe než rytíři jejího otce, si vynutí účast na turnaji pod hradem Biely Kameň a tomu, kdo ji porazí, přislíbí svoji ruku. Riskuje tím vlastní svobodu a nezávislost, na kterých si také velmi zakládá. Temešvárského župana Štefana z Rozhanovců krásná a odvážná dívka okouzlí natolik, že se ji rozhodne zachránit před manželstvím s mužem, jemuž jde jen o její věno… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rebelka - Jana Pronská - e-kniha

Paroháč - Jan Cimický - e-kniha

Paroháč - Jan Cimický - e-kniha
Detail

eBook:,Psychiatr Vaněček ordinuje jako každý den, pacient za pacientem, úzkosti, deprese, stres. I trenér z fitka, sportovní typ atraktivního muže, přichází s problémem, chce se poradit o podivném chování své poslední milenky. A v doktoru Vaněčkovi se začne vršit podezření, že by tou milenkou mohla být jeho žena. A všechno tomu stále víc nasvědčuje. Prožívá tak otřesné dilema rozhodování, co by měl udělat a místo, aby se podezření zbavoval, přibývá řada dalších možných důkazů, které ho v podezření utvrzují. Ani odborník si v takové situaci neví rady. Je snazší radit jiným, než sám sobě. Všechno se ještě víc zkomplikuje, když se před dveřmi prázdného bytu, který patří jeho ženě, najde mrtvý trenér z fitka. Dokáže odborník na lidskou duši ustát tu nahromaděnou skrumáž náhod, do nichž se zaplétá stále víc? Jak tohle vše může dopadnout? Je možné odhalit pravdu? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Paroháč - Jan Cimický - e-kniha
1938 Neporaženi (978-80-264-1481-0), buzicci jan folny e kniha, mstitel jan erik fjell e kniha, slunce nad pullitrem jan mikac e kniha, globalni struktura vesmiru jan mazanec e kniha, houbarka viktorie hanisova e kniha, korist paul finch e kniha, madarsko richard prazak e kniha, hadka petra nachtmanova e kniha, slib lisa kleypas e kniha, kra pavel obluk e kniha, site petra dvorakova e kniha, Kniha Dopisy z podzimu 1938 (978-80-7264-177-2), anna boleynova alison weirova e kniha, stin minulosti kristin colli e kniha, sbirka kosti kathy reichs e kniha, pan selfridge lindy woodhead e kniha, temne leto dan simmons e kniha, vreteno osudu otomar dvorak e kniha, ota pavel aleksander kaczorowski e kniha, zamrzla produktivita milos toman e kniha, smrtici hry steve robinson e kniha, devet dni zuzana strachotova e kniha, vecere pane dan drapal e kniha, sexualni dohody amara charlesova e kniha, propleteny zivot sheldrake merlin e kniha, pozor partyzani lubos klech e kniha, pleteni kosiku monika kralikova e kniha, fitness joga klara buzkova e kniha, operace hrtanu ales slavicek e kniha