1866 tam u králového hradce... - ravik slavomír

Produkt 1866 tam u králového hradce... - ravik slavomír sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 1866 tam u králového hradce... - ravik slavomír upraviť a produkt hľadať znova.

1866 Tam u Králového Hradce... - Ravik Slavomír

1866 Tam u Králového Hradce... - Ravik Slavomír
Detail

VÁLKA PRUSKO-RAKOUSKÁ 1866, zdánlivě lokální konflikt dvou říší, je ve skutečnosti cvičištěm pro válku prusko-francouzskou, a tedy předehrou dvou válek světových. Konflikt vrcholí dne 3. července 1866 v polích v okolí Hradce Králové největší bitvou, která kdy byla na našem území vybojována. Autor, historik a politolog PhDr. Slavomír Ravik naznačuje, že od jisté doby i malé války končívají dramatickou dohrou světového rozsahu. V pozadí historických událostí probíhá krize mocenská, neboť mocnosti, aby dostály své historické roli, zasahují daleko mimo sféru vlastních životních zájmů a potřeb, a většinou s nedostatečným intelektuálním vybavením. Což je tragedií v čase, kdy se v krizi ocitá v mnoha směrech celá planeta. Autor tudíž konfliktu využívá k ilustraci věčného tématu, známého již v časech starověkých veleříší, vyjádřeného na střepu sumerské tabulky, starém mnoho tisíc let: KAMKOLI OKO LIDSKÉ POHLÉDNE, VŠUDE SAMÝ PITOMEC. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1866 Tam u Králového Hradce... - Ravik Slavomír , 1866 tam u králového hradce... (978-80-87866-24-5)

1866 - Tam u Králového Hradce… - Slavomír Ravik

1866 - Tam u Králového Hradce… - Slavomír Ravik
Detail

VÁLKA PRUSKO-RAKOUSKÁ 1866, zdánlivě lokální konflikt dvou říší, je ve skutečnosti cvičištěm pro válku prusko-francouzskou, a tedy předehrou dvou válek světových. Konflikt vrcholí dne 3. července 1866 v polích v okolí Hradce Králové největší bitvou, která kdy byla na našem území vybojována. Autor, historik a politolog PhDr. Slavomír Ravik naznačuje, že od jisté doby i malé války končívají dramatickou dohrou světového rozsahu. V pozadí historických událostí probíhá krize mocenská, neboť mocnosti, aby dostály své historické roli, zasahují daleko mimo sféru vlastních životních zájmů a potřeb, a většinou s nedostatečným intelektuálním vybavením. Což je tragedií v čase, kdy se v krizi ocitá v mnoha směrech celá planeta. Autor tudíž konfliktu využívá k ilustraci věčného tématu, známého již v časech starověkých veleříší, vyjádřeného na střepu sumerské tabulky, starém mnoho tisíc let: KAMKOLI OKO LIDSKÉ POHLÉDNE, VŠUDE SAMÝ PITOMEC. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1866 - Tam u Králového Hradce… - Slavomír Ravik , Pověsti z jindřichova hradce ()

1866 Tam u Králového Hradce... (978-80-87866-24-5)

1866 Tam u Králového Hradce... (978-80-87866-24-5)
Detail

Kniha - autor Slavomír Ravik, 368 stran, česky VÁLKA PRUSKO-RAKOUSKÁ 1866, zdánlivě lokální konflikt dvou říší, je ve skutečnosti cvičištěm pro válku prusko-francouzskou, a tedy předehrou dvou válek světových. Konflikt vrcholí dne 3. července 1866 v polích v okolí Hradce Králové největší bitvou, která kdy byla na našem území vybojována. Autor, historik a politolog PhDr. Slavomír Ravik naznačuje, že od jisté doby i malé války končívají dramatickou dohrou světového rozsahu. V pozadí historických událostí probíhá krize mocenská, neboť mocnosti, aby dostály své historické roli, zasahují daleko mimo sféru vlastních životních zájmů a potřeb, a většinou s nedostatečným intelektuálním vybavením. Což je tragedií v čase, kdy se v krizi ocitá v mnoha směrech celá planeta. Autor tudíž konfliktu využívá k ilustraci věčného tématu, známého již v časech starověkých veleříší, vyjádřeného na střepu sumerské tabulky, starém mnoho tisíc let: KAMKOLI OKO LIDSKÉ POHLÉDNE, VŠUDE... (alza.cz)

Podobné produkty ako 1866 Tam u Králového Hradce... (978-80-87866-24-5) , Tam tam batucada, vacík miloš: tam tam batucada (2x lp + cd) - lp+cd (su6565-1)

Síla slabých - Slavomír Ravik

Síla slabých - Slavomír Ravik
Detail

Pět příběhů českých osobností (Jan Hus, Petr Chelčický, Jan Amos Komenský, Karel Havlíček Borovský, Tomáš Garrigue Masaryk) bojujících ve svých dobách za spravedlnost a svobodu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Síla slabých - Slavomír Ravik , Tam tam (978-80-760-1488-6)

Nepatřit nikomu - Slavomír Kudláček

Nepatřit nikomu - Slavomír Kudláček
Detail

Další sbírka velejemného autora civilních veršů Uplyne ještě rok těch vod, než řeknu: Nezajímá mě ani úkosem pohledu přes tvoje rameno! Ani úlomkem existence! Byl jsem slepý a hluchý. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nepatřit nikomu - Slavomír Kudláček , Je tam, je tam, je tam čert! (978-80-751-2265-0)

Síla slabých - Pejčoch Slavomír

Síla slabých - Pejčoch Slavomír
Detail

Autor knihy PhDr. Slavomír Pejčoch-Ravik, narozený roku 1932, strávil těžší část života v podniku invalidů META (jako cenový znalec). V příznivých politických obdobích se však angažoval i jako poradce Úřadu vlády a politický a ekonomický analytik premiéra. Studoval historii na UK, z píle se věnoval i archeologii a filozofii a v obtížných časech vydával literaturu o Bibli, světcích a o Bohu a přírodních vědách (zprvu ji zveřejňoval na vývěskách v chrámu sv. Ignáce na Karlově náměstí v Praze, později knižně). V souboru zhruba stovky titulů se též věnoval starožitnostem a užitému umění. Kromě zmíněných oborů se angažoval v postgraduálním studiu na VŠE (obor financování a ceny), pracoval jako odborník pro sdělovací prostředky („research fellow“) v NATO a na College of Arts si své rozsáhlé jazykové znalosti obohatil postgraduálně v Bagdádu o arabštinu. (patro.cz)

Podobné produkty ako Síla slabých - Pejčoch Slavomír , Když to tam není, tak to tam nehledej

Miloš Vacík, Tam Tam Batucada: Tam Tam Batucada (CD)

Miloš Vacík, Tam Tam Batucada: Tam Tam Batucada (CD)
Detail

Strhující rytmy skupiny Tam Tam Batucada pod vedením kapelníka Miloše Vacíka vychází na nové nahrávce. 20 let fenoménu - výpravné dvojalbum mapující dobrodružství s rytmem, sambou a perkusemi. Bílo-zelení bubeníci slaví tento rok 20 let na hudební scéně a při této příležitosti vydávají nové album i jako výpravné vinylové 2LP/CD . Je to ohlédnutí za dvaceti lety plnými úžasných dobrodružství s rytmem, sambou a perkusemi, jak nahrávku definuje sám Miloš Vacík, který album také produkoval. Součástí 2LP je booklet s dobovými fotografiemi, album na CD a také speciální kapsa jako upozornění na budoucí DVD, které se chystá na rok 2020. Tato ojedinělá nahrávka nemá v rámci žánru na domácím trhu obdoby. Je unikátní množstvím rytmů, bohatou a pestrou aranží a také tím, že je určitou kronikou originálního hudebního tělesa, které se zúčastnilo mnoha prestižních akcí a koncertů doma i v zahraničí. Tam Tam Batucada slaví 20 let se sambou v srdci Evropy. A není náhoda, že za propagaci brazilské kultury převzal Miloš Vacík cenu přímo v Rio de Janeiru. Tracklist: 1. Gaia Samba 04:01 2. Afro Mamma We 04:04 3. Timbalada 03:43 4. Samba Soya 04:23 5. Maracatú Massa 04:30 6. Reggae Nova 04:59 7. Zuki Merenge 04:22 8. Tale 02:36 9. Timbasao 03:59 10. Talking Drums and Cink 02:20 11. Yo Yo Ilé Ayé 03:36 12. Sabar Song 04:35 13. Berimbao Run 02:51 14. Ba Tucan 11:17 (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Miloš Vacík, Tam Tam Batucada: Tam Tam Batucada (CD) , Rudý úder (978-80-206-1866-5)

Tam Tam Batucada, Vacík Miloš: Tam Tam Batucada - CD (SU6565-2)

Tam Tam Batucada, Vacík Miloš: Tam Tam Batucada - CD (SU6565-2)
Detail

Hudební CD - Výpravné album mapující dobrodružství s rytmem, sambou a perkusemi... Strhující rytmy skupiny Tam Tam Batucada na albu vydaném k 20 letům hudebního tělesa na scéně. Strhující rytmy skupiny Tam Tam Batucada pod vedením kapelníka Miloše Vacíka vychází na nové nahrávce. Bílo-zelení bubeníci oslavili v roce 2019 celkem již 20 let na hudební scéně a při této příležitosti vydali album s jasným názvem Tam Tam Batucada. Je to ohlédnutí za dvaceti lety plnými úžasných dobrodružství s rytmem, sambou a perkusemi, jak nahrávku definuje sám Miloš Vacík, který album také produkoval. Tato ojedinělá nahrávka nemá v rámci žánru na domácím trhu obdoby. Je unikátní množstvím rytmů, bohatou a pestrou aranží a také tím, že je určitou kronikou originálního hudebního tělesa, které se zúčastnilo mnoha prestižních akcí a koncertů doma i v zahraničí. Tam Tam Batucada slaví 20 let se sambou v srdci Evropy. A není náhoda, že za propagaci brazilské kultury převzal Miloš... (alza.cz)

Podobné produkty ako Tam Tam Batucada, Vacík Miloš: Tam Tam Batucada - CD (SU6565-2) , Medzi nami (978-80-897-1866-5)

Vůdcovství - Slavomír Steigauf - e-kniha

Vůdcovství - Slavomír Steigauf - e-kniha
Detail

eBook:,Každý z nás je konfrontovaný s rolí vůdce, ať už při vedení jako šéf týmu nebo v soukromí jako manžel, rodič nebo člen jakékoliv komunity, zkrátka všude tam, kde je skupina lidí. Chcete vědět, jak se stát úspěšným lídrem a ovlivňovat druhé? Co byste měli vědět o efektivním vůdcovství? Kniha nabízí komplexní pohled na toto téma, dočtete se o historii, teoretických základech a zejména praktických postupech směřujících k úspěšnému vůdcovství. Je to praktická kniha, která by neměla chybět v knihovně manažera, šéfa anebo kohokoliv, kdo usiluje o to vést druhé. Dozvíte se, jaké vlastnosti a znalosti jsou spojené s úspěšným vůdcovstvím. Můžete konfrontovat svoji cestu s historickými příklady už úspěšných vůdců. Kniha je praktickým průvodcem vašeho osobního vůdcovství v běžných životních situacích, avšak i v extrémních a kritických, kdy na vašich schopnostech vůdce závisí život váš i druhých. Je určena především všem lídrům - vedoucím týmů, manažerům, personalistům, lektorům a studentům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vůdcovství - Slavomír Steigauf - e-kniha , Sada 3 párů magnetických řas glorystyles (1866)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Ptáci hradce králové (978-80-7465-495-4)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Tam tam: městský indián patří městu (978-80-7601-488-6)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Mistr a markétka (978-80-207-1866-2)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Ospálek: knížka pro usínání (978-80-262-1866-1)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Když to tam není, tak to tam nehledej (978-80-88036-87-6)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Tam (978-80-7650-502-5)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Tam, kde bydlí ajurvéda - dvd (8594060591032)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Tam na konečné - digipack + brožura (9663)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Tam (978-80-765-0502-5)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Denso w20fsr-u (w20fsr-u)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Dřevěný stolek Tam Tam slouží jako stolička nebo odkládací stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Tam Tam je k dispozici v různých zářivých barvách a v této iteraci z masivního dřeva - určitě bude působit hravě ve vašem prostoru. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Denso k20pr-u (k20pr-u)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Denso x24esr-u (x24esr-u)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Denso x24gpr-u (x24gpr-u)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Denso w24es-u (w24es-u)

Stolička Tam Tam

Stolička Tam Tam
Detail

Tam Tam Tam slouží jako taburet nebo boční stolek. Je nádherný, minimalistický a zábavný. Nevyžaduje téměř žádnou údržbu a je dostatečně univerzální, aby se hodil do většiny stylů. Je k dispozici v různých zářivých barvách - jistě hravě ovlivní váš prostor. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Stolička Tam Tam , Denso w20epr-u (w20epr-u)

Tam - Tam Orchestra & Tam -Tam Batucada: 10 years - Live in Akropolis (DVD+CD)

Tam - Tam Orchestra & Tam -Tam Batucada: 10 years - Live in Akropolis (DVD+CD)
Detail

10 let - Live Akropolis je historicky první koncertní DVD a CD , které shrnuje celou karieru Tam-Tam Orchestra a spřízněného projektu Tam-Tam Batucada. Výjimečnost tohoto záznamu podtrhuje pestrá kombinace hudebníku, kteří se na jednom pódiu před rokem v rámci křtu jejich posledního studiového alba Sambista a oslavy 10 let existence skupiny v průběhu celého večera sešli. Jako bonusy se na DVD objeví rozhovory se členy Tam-Tam Orchestra, dokument o připravách tohoto koncertu a samotého křtu s kmotrem Michalem Dvořákem a navíc vystoupení Školy samby. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Tam - Tam Orchestra & Tam -Tam Batucada: 10 years - Live in Akropolis (DVD+CD) , Denso w22fs-u (w22fs-u)

Miloš Vacík, Tam Tam Batucada: Tam Tam Batucada (2 Vinyl LP, 1 CD)

Miloš Vacík, Tam Tam Batucada: Tam Tam Batucada (2 Vinyl LP, 1 CD)
Detail

Strhující rytmy skupiny Tam Tam Batucada pod vedením kapelníka Miloše Vacíka vychází na nové nahrávce. 20 let fenoménu - výpravné dvojalbum mapující dobrodružství s rytmem, sambou a perkusemi. Bílo-zelení bubeníci slaví tento rok 20 let na hudební scéně a při této příležitosti vydávají nové album i jako výpravné vinylové 2LP/CD . Je to ohlédnutí za dvaceti lety plnými úžasných dobrodružství s rytmem, sambou a perkusemi, jak nahrávku definuje sám Miloš Vacík, který album také produkoval. Součástí 2LP je booklet s dobovými fotografiemi, album na CD a také speciální kapsa jako upozornění na budoucí DVD, které se chystá na rok 2020. Tato ojedinělá nahrávka nemá v rámci žánru na domácím trhu obdoby. Je unikátní množstvím rytmů, bohatou a pestrou aranží a také tím, že je určitou kronikou originálního hudebního tělesa, které se zúčastnilo mnoha prestižních akcí a koncertů doma i v zahraničí. Tam Tam Batucada slaví 20 let se sambou v srdci Evropy. A není náhoda, že za propagaci brazilské kultury převzal Miloš Vacík cenu přímo v Rio de Janeiru. Tracklist: 1. Gaia Samba 04:01 2. Afro Mamma We 04:04 3. Timbalada 03:43 4. Samba Soya 04:23 5. Maracatú Massa 04:30 6. Reggae Nova 04:59 7. Zuki Merenge 04:22 8. Tale 02:36 9. Timbasao 03:59 10. Talking Drums and Cink 02:20 11. Yo Yo Ilé Ayé 03:36 12. Sabar Song 04:35 13. Berimbao Run 02:51 14. Ba Tucan 11:17 (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Miloš Vacík, Tam Tam Batucada: Tam Tam Batucada (2 Vinyl LP, 1 CD) , Denso w31esr-u (w31esr-u)

Květináč Tam Tam – velký

Květináč Tam Tam – velký
Detail

Na podrobném popisu k produktu Květináč Tam Tam – velký pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Květináč Tam Tam – velký , Denso w27esr-u (w27esr-u)

Květináč Tam Tam – střední

Květináč Tam Tam – střední
Detail

Na podrobném popisu k produktu Květináč Tam Tam – střední pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Květináč Tam Tam – střední , Denso x27es-u (x27es-u)

Květináč Tam Tam – střední

Květináč Tam Tam – střední
Detail

Na podrobném popisu k produktu Květináč Tam Tam – střední pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Květináč Tam Tam – střední , Denso w22fpr-u (w22fpr-u)

Květináč Tam Tam – velký

Květináč Tam Tam – velký
Detail

Na podrobném popisu k produktu Květináč Tam Tam – velký pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Květináč Tam Tam – velký , Denso w24epr-u (w24epr-u)

Květináč Tam Tam – střední

Květináč Tam Tam – střední
Detail

Na podrobném popisu k produktu Květináč Tam Tam – střední pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Květináč Tam Tam – střední

Květináč Tam Tam – střední

Květináč Tam Tam – střední
Detail

Na podrobném popisu k produktu Květináč Tam Tam – střední pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Květináč Tam Tam – střední

Květináč Tam Tam – velký

Květináč Tam Tam – velký
Detail

Na podrobném popisu k produktu Květináč Tam Tam – velký pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Květináč Tam Tam – velký

Tam tam - Tommy Orange

Tam tam - Tommy Orange
Detail

Románový debut talentovaného indiánského autora přibližuje život potomků původních obyvatel v současné Americe. Proplétající se příběhy směřují k tradiční indiánské slavnosti powwow, která se má poprvé odehrát na obřím betonovém stadionu v kalifornském Oaklandu. Právě sem se sjíždějí hlavní postavy knihy, z nichž většina má poměrně pohnutý osud. Powwow, dnes taneční událost ve světle neonů, je jakýmsi symbolem postavení indiánů. Tommy Orange mistrně líčí vnitřní konflikt mezi tradiční indiánskou identitou a životem v dnešním velkoměstě s jeho neduhy, jako jsou nezaměstnanost, nevyřešené vztahy či závislost na alkoholu, drogách, počítačích. Kniha psaná moderním jazykem rozbíjí idealizovanou představu poklidného života v indiánských rezervacích – představuje výrazné individuality, městské indiány 21. století, rozkročené mezi snahou udržovat tradice a moderním životním stylem. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tam tam - Tommy Orange

Olomoucké podzemí - Vladimír Gračka, Slavomíra Kašpárková

Olomoucké podzemí - Vladimír Gračka, Slavomíra Kašpárková
Detail

Měšťanské domy a paláce, církevní budovy a vojenské objekty. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Olomoucké podzemí - Vladimír Gračka, Slavomíra Kašpárková

Ptáci a jiná znamení - Slavomír Kudláček

Ptáci a jiná znamení - Slavomír Kudláček
Detail

Volnost a svoboda mají širokou škálu spojitých významů od opojných schopností těla přes všehoschopnou mysl Londonova tuláka po hvězdách po společenský až politický obsah. Všechny tyto významy mají mnoho podobných vnitřních vlastností a každý z nich má svou cenu, bez jejíhož zaplacení se nevyjeví. Knížka je s ironií a nadsázkou napsaný poetický pokus o "variace na aktuální téma". Jako názorná kontrastní veličina se v ní vyskytují (převážně městští) ptáci, svědkové svobody, rozptýlené v atmosféře spolu se vzácnými plyny. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ptáci a jiná znamení - Slavomír Kudláček

Matematika 8 2.díl - Slavomír Kočí

Matematika 8 2.díl - Slavomír Kočí
Detail

PS jsou vypracovány v souladu s Rámcovým vzdělávacím plánem pro základní vzdělávání doplněné o nezbytné učivo umožňující řešení některých úloh. (viz. probírané učivo) V úvodu kapitoly prázdná stránka pro zápis nové látky. Díky tomu mají žáci teorii i příklady v jednom sešitě. Základní učivo pro všechny žáky. (příklady označeny písmenem A) Náročnější učivo pro nadanější žáky. (příklady označeny písmenem B nebo C)(Výhodné pro diferenciaci žáků) Nestandardní aplikační úlohy a problémy vyžadující logické myšlení, kombinaci, atd.. V každém sešitě najdou žáci zadání dlouhodobějšího projektu, který vyžaduje od žáků sbírání dat po dobu týdne i déle, provádění pokusů a jejich vyhodnocení, vytvoření tabulky, sestavení grafu, výpočet četnosti, aritmetického průměru atd.. Testy a minitesty. Tabulky, grafy a geometrická zadání úloh. Dostatek prostoru pro řešení příkladů přímo v sešitě. Vtipné ilustrace řady slovních příkladů. II. Druhá a třetí mocnina a odmocnina, Pythagorova věta. Užití Pythagorovy věty ve slovních úlohách. Souhrnné opakování. Minitest - 15 minut Test - 30 minut III. Celistvé algebraické výrazy a jednoduché početní operace s nimi. Číselné výrazy. Výrazy s proměnnou. Celistvý výraz. Minitest - 5 minut Sčítání a odčítání celistvých výrazů. Minitest - 15 minut Násobení a dělení celistvých výrazů. Minitest - 2 x 10 minut Úprava výrazů na součin vytýkáním před závorku a pomocí vzorců. Minitest - 2 x 5 minut Minitest - 10 minut Souhrnné opakování. Test - 35 minut Test - 35 minut IV. Lineární rovnice. Řešení jednoduchých rovnic. Řešení rovnic se zlomkem. Test - 35 minut Souhrnné opakování. Vyjádření neznámé ze vzorce. Slovní úlohy "koláčového" typu. Slovní úlohy. Samostatný projekt č. 2 (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Matematika 8 2.díl - Slavomír Kočí

Jak se časy mění - Vácha Slavomír

Jak se časy mění - Vácha Slavomír
Detail

První světová válka, konflikt dosud nevídaných rozměrů, se táhla již druhým rokem. Mladý brněnský rodák Slavomír Vácha musel narychlo složit maturitní zkoušku a narukovat, aby podpořil čím dál vyčerpanější rakouskou armádu. Na své cestě po evropských bojištích poznal hrůzy války i utrpení, jež si lidé navzájem působí, a rychle dospěl v muže. Nebylo zbytí, když ve svých osmnácti letech musel velet celému oddílu vojáků. Až do konce války si vedl osobní deník, do nějž zaznamenával její průběh včetně řady kreseb i dopisů. Ve 40. letech, během další světové války, použil deníkové záznamy k sepsání svých pamětí. Paměti Slavomíra Váchy působivě dokreslují, že válka není pouze boj s nepřítelem, ale také s pokrytectvím vlastních velitelů a se sebou samým: s pochybnostmi o víře, se ztrátou vůle žít. V takových chvílích se podpora rodiny, byť na dálku, jen formou dopisů a balíků, prokáže jako zásadní. Autor, povoláním učitel, dokázal dokonale popsat rozmanité zážitky ze dvou válečných let. Od momentů utrpení po paradoxně veselé momenty v zázemí: přátelské vztahy s italskými civilisty, falšování jednodenních propustek domů do Brna a večírky v rakouském Traismaueru. Přestože se svou účastí ve světové válce řadí do takzvané ztracené generace, fakt, že o válečných událostech dokáže psát s nadhledem, ale zároveň s přesvědčivostí přímého účastníka, podává svědectví o síle lidského ducha. Jeho paměti nejsou ani pláčem ztracené generace, ani zlehčováním války. Jsou působivou výpovědí očima vojáka, který válku, do níž byl v mládí proti své vůli vtažen, odsuzuje a který se vždy snaží, i přes obrovské utrpení, udržet si víru v Boha i v člověka. (patro.cz)

Podobné produkty ako Jak se časy mění - Vácha Slavomír

Tam Tam Batucada, Vacík Miloš: Tam Tam Batucada (2x LP + CD) - LP+CD (SU6565-1)

Tam Tam Batucada, Vacík Miloš: Tam Tam Batucada (2x LP + CD) - LP+CD (SU6565-1)
Detail

LP vinyl - Výpravné album mapující dobrodružství s rytmem, sambou a perkusemi... Strhující rytmy skupiny Tam Tam Batucada na albu vydaném k 20 letům hudebního tělesa na scéně. Strhující rytmy skupiny Tam Tam Batucada pod vedením kapelníka Miloše Vacíka vychází na nové nahrávce. Bílo-zelení bubeníci oslavili v roce 2019 celkem již 20 let na hudební scéně a při této příležitosti vydali album i jako výpravné vinylové 2LP/CD. Je to ohlédnutí za dvaceti lety plnými úžasných dobrodružství s rytmem, sambou a perkusemi, jak nahrávku definuje sám Miloš Vacík, který album také produkoval. Součástí 2LP je booklet s dobovými fotografiemi a album na CD. Tato ojedinělá nahrávka nemá v rámci žánru na domácím trhu obdoby. Je unikátní množstvím rytmů, bohatou a pestrou aranží a také tím, že je určitou kronikou originálního hudebního tělesa, které se zúčastnilo mnoha prestižních akcí a koncertů doma i v zahraničí. Tam Tam Batucada slaví 20 let se sambou v srdci Evropy. A není... (alza.cz)

Podobné produkty ako Tam Tam Batucada, Vacík Miloš: Tam Tam Batucada (2x LP + CD) - LP+CD (SU6565-1)

Je tam, je tam, je tam čert! - Eva Brindová - e-kniha

Je tam, je tam, je tam čert! - Eva Brindová - e-kniha
Detail

eBook:,Tahle dvě dítka nejsou žádní andílci. Když provedou tátovi další neplechu, táta se neudrží a zvolá „Zatrápení uličníci! Aby vás čert vzal!“ A čert opravdu přijde. Všechno ale dopadne úplně jinak, než si kdokoliv z přítomných – včetně pana čerta – představuje. Veselá pohádka z pera Evy Brindové rozesměje vás i vaše děti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Je tam, je tam, je tam čert! - Eva Brindová - e-kniha

""Zlaté šesťdesiate"" v rozdelenom svete - Slavomír Michálek

""Zlaté šesťdesiate"" v rozdelenom svete - Slavomír Michálek
Detail

Šesťdesiate roky sú opradené mýtom slobody, voľnej lásky a nádejí na lepšiu budúcnosť. Aké však boli v skutočnosti u nás vo vtedajšom východnom bloku a v najväčších krajinách Západu? Pútavo napísaná kniha s prevahou stoviek charakteristických dobových fotografií odkrýva a porovnáva najzaujímavejšie dianie v oblasti politiky, kultúry, ale i v bežnom živote občana vtedajšieho Československa, Sovietskeho zväzu, NDR, NSR, Francúzska, Veľkej Británie a USA. V osobitných kapitolách približuje aj desať najvýznamnejších politikov tej doby u nás i vo svete. Tí skôr narodení si zaspomínajú na časy dávno minulé, tí mladší sa poučia z histórie, ktorá mala veľký vplyv aj na našu súčasnosť. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako ""Zlaté šesťdesiate"" v rozdelenom svete - Slavomír Michálek

"Zlaté šesťdesiate" v rozdelenom svete - Michálek Slavomír

"Zlaté šesťdesiate" v rozdelenom svete - Michálek Slavomír
Detail

Šesťdesiate roky sú opradené mýtom slobody, voľnej lásky a nádejí na lepšiu budúcnosť. Aké však boli v skutočnosti u nás vo vtedajšom východnom bloku a v najväčších krajinách Západu? Pútavo napísaná kniha s prevahou stoviek charakteristických dobových fotografií odkrýva a porovnáva najzaujímavejšie dianie v oblasti politiky, kultúry, ale i v bežnom živote občana vtedajšieho Československa, Sovietskeho zväzu, NDR, NSR, Francúzska, Veľkej Británie a USA. V osobitných kapitolách približuje aj desať najvýznamnejších politikov tej doby u nás i vo svete. Tí skôr narodení si zaspomínajú na časy dávno minulé, tí mladší sa poučia z histórie, ktorá mala veľký vplyv aj na našu súčasnosť. (patro.cz)

Podobné produkty ako "Zlaté šesťdesiate" v rozdelenom svete - Michálek Slavomír

Je tam, je tam, je tam čert! (978-80-751-2265-0)

Je tam, je tam, je tam čert! (978-80-751-2265-0)
Detail

Elektronická kniha ze série Pekelní uličníci, autor Eva Brindová, 150 stran Tahle dvě dítka nejsou žádní andílci. Když provedou tátovi další neplechu, táta se neudrží a zvolá „Zatrápení uličníci! Aby vás čert vzal!“ A čert opravdu přijde. Všechno ale dopadne úplně jinak, než si kdokoliv z přítomných – včetně pana čerta – představuje. Veselá pohádka z pera Evy Brindové rozesměje vás i vaše děti. (alza.cz)

Podobné produkty ako Je tam, je tam, je tam čert! (978-80-751-2265-0)

Rudý úder (978-80-206-1866-5)

Rudý úder (978-80-206-1866-5)
Detail

Kniha - autor Chris Ryan, 368 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kreml na vás nezapomene. Před šesti lety významný ruský důstojník zahraniční rozvědky Nikolaj Volkov, čelící obvinění z prodeje tajných informací britské tajné službě MI6, uprchl z vlasti. Emigroval do Velké Británie, kde žil v ústraní. Kreml vám neodpustí. Před devíti týdny Volkova našli bezvládného na lavičce v parku v londýnském Swindonu. Někdo ho otrávil nervově paralytickou látkou. Volkov však pokus o vraždu přežil. Kreml si vás vždycky najde. Poté, co ho uneslo ruské komando z utajeného střeženého sídla na britském venkově, je Volkov nezvěstný. Nemá na vybranou. Utéct nemůže. Zbývá mu jen spolupracovat s nepřáteli, nebo čelit hněvu své vlasti … Portera a Balda, bývalé vojáky Pluku SAS, pověří MI6 přísně tajnou operací. Jejich cílem je Derek Lansbury, arogantní britský populistický politik, podezřelý ze spolupráce s Moskvou. MI6 se domnívá, že Lansbury plánuje významnou akci,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Rudý úder (978-80-206-1866-5)

Medzi nami (978-80-897-1866-5)

Medzi nami (978-80-897-1866-5)
Detail

Elektronická kniha - autor Alexadra Pavelková, 176 stran Boli, sú a budú medzi nami. Niektorí preto, že tu boli skôr ako my. Niektorí sa tak narodili, iní sa nimi stali. Niektorí prišli ako predvoj nepriateľov, iní naopak, aby nás pred nepriateľmi chránili. Jedni k nám zablúdili, druhí prišli za obchodnými záležitosťami, ďalší sú na nás jednoducho zvedaví. A za niektorými sme sa vydali my. Anjeli, upíri, obyvatelia iných planét, iných svetov. V nás, obyčajných ľuďoch, odjakživa vzbudzovali nepokoj. Prinajmenšom v tých, ktorí o nich niečo tušia.Alexandra Pavelková je najznámejšou slovenskou autorkou fantastiky. Napísala prvý slovenský fantasy román a ako prvá zo slovenských autorov získala prestížnu Cenu Karla Čapka. Fanúšikovia poznajú najmä jej epické fantasy príbehy, okrem nich však už viac ako dve desaťročia píše i kratšie a údernejšie poviedky žánru science fiction a urban fantasy. Výber z nich nájdete v tejto zbierke a pri ich čítaní možno prídete na to, že... (alza.cz)

Podobné produkty ako Medzi nami (978-80-897-1866-5)

Sada 3 párů magnetických řas GloryStyles (1866)

Sada 3 párů magnetických řas GloryStyles (1866)
Detail

Nalepovací řasy magnetické- typ: páskové, efekt: objem, zahuštění a přirozený vzhled, materiál štětin: syntetické, počet balení: multi pack Přejete si pozvednout svůj make-up na vyšší úroveň? Nalepovací řasy GloryStyles zvýrazní vaše oči, čímž budete mít neodolatelný pohled. Produkt se perfektně hodí pro řasy, kterým je třeba dodat objem, zahuštění a přirozený vzhled. Přirozený vzhled je devizou tohoto druhu řas. Na jejich linii jsou připevněny magnetky, které dokáží přilnout k malým kovovým částečkám ve speciálních linkách. Kromě řas tak váš vzhled podtrhnou právě i linky. Díky tomu nebudete při aplikaci potřebovat lepidlo a ušetříte spoustu času. Tyto řasy najdete na jednom celistvém pásku, aplikace je tedy velmi jednoduchá a rychlá. Nemusíte mít tak strach, že by vám pásek neseděl. Řasy výrobce zhotovil z umělých vláken, čímž jsou charakteristické svou pevností a schopností udržet si svůj tvar. Rozhodující vlastnosti nalepovacích řas Sada 3 párů magnetických... (alza.cz)

Podobné produkty ako Sada 3 párů magnetických řas GloryStyles (1866)

Tam tam - Tommy Orange - e-kniha

Tam tam - Tommy Orange - e-kniha
Detail

eBook:,Románový debut talentovaného indiánského autora přibližuje život potomků původních obyvatel v současné Americe. Proplétající se příběhy směřují k tradiční indiánské slavnosti powwow, která se má poprvé odehrát na obřím betonovém stadionu v kalifornském Oaklandu. Právě sem se sjíždějí hlavní postavy knihy, z nichž většina má poměrně pohnutý osud. Powwow, dnes taneční událost ve světle neonů, je jakýmsi symbolem postavení indiánů. Tommy Orange mistrně líčí vnitřní konflikt mezi tradiční indiánskou identitou a životem v dnešním velkoměstě s jeho neduhy, jako jsou nezaměstnanost, nevyřešené vztahy či závislost na alkoholu, drogách, počítačích. Kniha psaná moderním jazykem rozbíjí idealizovanou představu poklidného života v indiánských rezervacích – představuje výrazné individuality, městské indiány 21. století, rozkročené mezi snahou udržovat tradice a moderním životním stylem. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tam tam - Tommy Orange - e-kniha

Country club - Tam u nebeských bran (DVD)

Country club - Tam u nebeských bran (DVD)
Detail

DVD album Country club - Tam u nebeských bran (2013), 18 písní. Nádherný výběr nejznámějších country písniček od předních českých interpretů. Seznam skladeb: 1. Tam u nebeských bran - Standa "Drobek" Schwarz 3:50 2. Rákosí (The Water Is Wide) - Schovanky 2:56 3. Šlapej dál (I Got Stripes) - Stará Sešlost 2:26 4. Montgomery - Josef Zoch 4:56 5. Červená řeka (Red River Shore) - Taxmeni 1:53 6. Báječná ženská (Good Hearted Woman) - Standa "Drobek" Schwarz 4:13 7. Hříbě s rolničkou (Green Sleeves) - Schovanky 2:12 8. Veď mě dál, cesto má - Josef Zoch 3:05 9. Modřínů háj (Whispering Pines) - Stará Sešlost 2:58 10. Poslední kovboj - Standa "Drobek" Schwarz 3:41 11. Buchty makový (Walkin In My Sleep) - Schovanky 2:01 12. Za chvíli už budu v dáli - Staré sedlo 2:16 13. Vysočina - Josef Zoch 3:39 14. Koukám, jak celá země vstává - Standa "Drobek" Schwarz 3:33 15. Pampelišky (Děvče z Montany) - Taxmeni 3:03 16. Až tě uvidí - Schovanky 3:01 17. Sedm žlutých kamínků - Stará sešlost 4:28 18. Zrádný banjo (Polka On The Banjo) - Standa "Drobek" Schwarz 2:49 (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Country club - Tam u nebeských bran (DVD)

Tam tam (978-80-760-1488-6)

Tam tam (978-80-760-1488-6)
Detail

Elektronická kniha - autor Tommy Orange, 272 stran, česky Románový debut talentovaného indiánského autora přibližuje život potomků původních obyvatel v současné Americe. Proplétající se příběhy směřují k tradiční indiánské slavnosti powwow, která se má poprvé odehrát na obřím betonovém stadionu v kalifornském Oaklandu. Právě sem se sjíždějí hlavní postavy knihy, z nichž většina má poměrně pohnutý osud. Powwow, dnes taneční událost ve světle neonů, je jakýmsi symbolem postavení indiánů. Tommy Orange mistrně líčí vnitřní konflikt mezi tradiční indiánskou identitou a životem v dnešním velkoměstě s jeho neduhy, jako jsou nezaměstnanost, nevyřešené vztahy či závislost na alkoholu, drogách, počítačích. Kniha psaná moderním jazykem rozbíjí idealizovanou představu poklidného života v indiánských rezervacích – představuje výrazné individuality, městské indiány 21. století, rozkročené mezi snahou udržovat tradice a moderním životním stylem. (alza.cz)

Podobné produkty ako Tam tam (978-80-760-1488-6)

Třetí město - Slavomíra Ferenčuhová, Lucie Galčanová, Barbora Vacková

Třetí město - Slavomíra Ferenčuhová, Lucie Galčanová, Barbora Vacková
Detail

Publikace nabízí pohled na město obyčejné, každodenně prožívané, a tím utvářené a reinterpretované, naplněné lidským jednáním, komunikací a vztahy. Nabízí také pohled na obrazy města, které jsou odrazem a předlohou naší každodennosti současně. Autory všech statí zajímá město soudobé, jeho podoby a možnosti jeho prožívání. Do popředí zájmu se však dostal důraz na prožívání času a možnosti jeho uchopení při zkoumání městské sociální reality. Jako obzvlášť inspirující se stal především pro ty, kdo se zabývali mobilitou a technologiemi spojenými s cestováním. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Třetí město - Slavomíra Ferenčuhová, Lucie Galčanová, Barbora Vacková
1866 Tam u Králového Hradce... (978-80-87866-24-5), Pověsti z Jindřichova Hradce (), Tam Tam Batucada, Vacík Miloš: Tam Tam Batucada (2x LP + CD) - LP+CD (SU6565-1), Tam tam (978-80-760-1488-6), Je tam, je tam, je tam čert! (978-80-751-2265-0), Když to tam není, tak to tam nehledej, Rudý úder (978-80-206-1866-5), Medzi nami (978-80-897-1866-5), Sada 3 párů magnetických řas GloryStyles (1866), Ptáci Hradce Králové (978-80-7465-495-4), TAM TAM: Městský indián patří městu (978-80-7601-488-6), Mistr a Markétka (978-80-207-1866-2), Ospálek: Knížka pro usínání (978-80-262-1866-1), Když to tam není, tak to tam nehledej (978-80-88036-87-6), Tam (978-80-7650-502-5), Tam, kde bydlí AJURVÉDA - DVD (8594060591032), Tam na konečné - digipack + brožura (9663), TAM (978-80-765-0502-5), DENSO W20FSR-U (W20FSR-U), DENSO K20PR-U (K20PR-U), DENSO X24ESR-U (X24ESR-U), DENSO X24GPR-U (X24GPR-U), DENSO W24ES-U (W24ES-U), DENSO W20EPR-U (W20EPR-U), DENSO W22FS-U (W22FS-U), DENSO W31ESR-U (W31ESR-U), DENSO W27ESR-U (W27ESR-U), DENSO X27ES-U (X27ES-U), DENSO W22FPR-U (W22FPR-U), DENSO W24EPR-U (W24EPR-U)