1000 holandských slovíček - aleš čuma, veronika terharmsel havlíková, jana pellarová - e-kniha

Produkt 1000 holandských slovíček - aleš čuma, veronika terharmsel havlíková, jana pellarová - e-kniha sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 1000 holandských slovíček - aleš čuma, veronika terharmsel havlíková, jana pellarová - e-kniha upraviť a produkt hľadať znova.

1000 holandských slovíček - Aleš Čuma, Veronika terHarmsel Havlíková, Jana Pellarová - e-kniha

1000 holandských slovíček - Aleš Čuma, Veronika terHarmsel Havlíková, Jana Pellarová - e-kniha
Detail

eBook:,Knížka se stane dobrým pomocníkem při učení a procvičování holandských slovíček. Na veselých obrázcích, jež znázorňují běžné životní situace, najdete názvy věcí, se kterými se denně setkáváte. Týkají se cestování, zábavy, vybavení bytu, školy, sportu ad. Každý tematický celek je pak doplněn jednoduchými frázemi ze života. Na konci se nachází souhrnný česko-holandský slovník obsahující veškerá slova ilustrované části. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1000 holandských slovíček - Aleš Čuma, Veronika terHarmsel Havlíková, Jana Pellarová - e-kniha , Velká kniha prvních slovíček (978-80-256-2567-5)

Řeky - Peter Goes, Veronika terHarmsel Havlíková

Řeky - Peter Goes, Veronika terHarmsel Havlíková
Detail

Vydejte na vzrušující plavbu po životadárných řekách, mořích a oceánech naší planety. Řeky můžete nalézt kdekoli na světě, velké a malé, prudké, složitě meandrující i pozvolna plynoucí. Přinášejí život do krajiny, vždyť i první starověká civilizace vznikla na březích řek Eufrat a Tigris. Lidé je nezbytně potřebují kvůli pitné vodě, zavlažování rostlin i obživě. Zároveň se je naučili využívat, díků tokům řek mnohdy zkrátili své cesty, objevili sílu tekoucí vody k pohonu strojů a výrobě energie. Řeky zanechávají v krajině trvalý otisk a jsou odnepaměti přírodním živlem s vodní hlubinou tajemnou a mnohdy pro lidi zrádnou a nebezpečnou. Graficky poutavá kniha belgického ilustrátora Petera Goese čtenáře provede vodstvem Evropy, Severní a Jižní Ameriky, Asie i Afriky. Kniha přináší na osmdesáti stranách spoustu faktografických údajů, ale v tak zajímavé podobě, že nepostřehnete, že čtete fakta. Při cestě vás budou doprovázet vodní živočichové, kteří život řek, jezer a oceánů dělají tolik rozmanitý. Pro starší děti a dospělé čtenáře může být kniha kromě zábavy také podnětem k dalšímu studiu nebo otestování vlastních znalostí. Mladší děti ocení především ucelený přehled a spolu s rodiči mohou objevovat dobrodružné příběhy řek, moří a oceánů naší planety. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Řeky - Peter Goes, Veronika terHarmsel Havlíková , 1000 finských slovíček (978-80-266-0085-5)

Cesta časem - Peter Goes, Veronika terHarmsel Havlíková

Cesta časem - Peter Goes, Veronika terHarmsel Havlíková
Detail

Originálně nakreslený příběh světových dějin pro malé i velké čtenáře, který vás vezme na cestu časem od okamžiku velkého třesku přes období dinosaurů, prvních velkých civilizací, středověku až k dvacátému století, vesmírným objevům a současnosti. Kniha není jen sumou historických faktů, ale ukazuje především život a kulturu v jednotlivých obdobích. Nevyhýbá se ani drakům, bájným hrdinům a televizním postavám, ani převratným objevům a vynálezům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cesta časem - Peter Goes, Veronika terHarmsel Havlíková , 1000 italských slovíček (978-80-266-0187-6)

1000 finských slovíček - Petra Hebedová, Aleš Čuma - e-kniha

1000 finských slovíček - Petra Hebedová, Aleš Čuma - e-kniha
Detail

eBook:,Knížka se stane dobrým pomocníkem při učení a procvičování finských slovíček. Na veselých obrázcích, jež znázorňují běžné životní situace, najdete názvy věcí, se kterými se denně setkáváte. Týkají se cestování, zábavy, vybavení bytu, školy, sportu ad. Každý tematický celek je pak doplněn jednoduchými frázemi ze života. Na konci se nachází souhrnný česko-finský slovník obsahující veškerá slova ilustrované části. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1000 finských slovíček - Petra Hebedová, Aleš Čuma - e-kniha , 1000 norských slovíček (978-80-266-0017-6)

Povím vám o dyslexii - Aleš Čuma, Jarmila Burešová - e-kniha

Povím vám o dyslexii - Aleš Čuma, Jarmila Burešová - e-kniha
Detail

eBook:,Seznamte se s Jirkou, který má dyslexii Publikace je určena dětem ve věku od 6 do 12 let, které mají potíže s dyslexií, a také jejich rodičům, učitelům nebo kamarádům. Knihou provází chlapec Jirka, který trpí poruchou čtení. Školák se vyprávěním o sobě a svém každodenním životě snaží přiblížit problémy, se kterými se děti s dyslexií běžně potýkají. Vysvětluje, jak potíže samy vnímají a co jim je pomáhá zvládnout. Díky vyprávění o dyslexii z pohledu dítěte a jazykem dítěte je kniha pochopitelná i malému čtenáři. V ilustrovaném příběhu se děti se stejnou poruchou snadno poznají. Naučí se nahlížet na sebe sama bez ponižujících „nálepek“ a budou umět svůj problém překonat. O autorce: PhDr. Jarmila Burešová vystudovala na Masarykově univerzitě v Brně (tehdy Univerzita Jana Evangelisty Purkyně) obory psychologie a odborná pedagogika. Pracovala nejprve tři roky jako vychovatelka ve škole pro děti se zrakovým postižením a pak třicet let jako dětská psycholožka v Pedagogicko-psychologické poradně Brno. Velkou část její klientely tvořily děti se specifickými poruchami učení, řadu z nich provázela téměř po celou dobu školní docházky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Povím vám o dyslexii - Aleš Čuma, Jarmila Burešová - e-kniha , 1000 francouzských slovíček (978-80-266-0092-3)

Italský slovník na cesty - Stefano Baldussi, Aleš Čuma - e-kniha

Italský slovník na cesty - Stefano Baldussi, Aleš Čuma - e-kniha
Detail

eBook:,Chystáte se na cesty do zahraničí a nevíte si rady s jazykem? Vezměte si s sebou Slovník na cesty, určitě se s ním neztratíte. A navíc – veselé obrázky vám zvednou náladu při řešení nečekaných zádrhelů! Šikovný pomocník obsahuje spoustu ilustrací znázorňujících situace, které musejí turisté často řešit: na letišti, na nádraží, v hotelu, v obchodech, v lékárně, na policii atd. Vedle ilustrací jsou uvedena slovíčka s výslovností, takže si je snadno přečtete a zapamatujete. Kromě slovíček najdete v knize i často používané výrazy. Potřebujete se zeptat na cestu? Půjčit si auto v cizině? Koupit si jízdenku? Požádat o jiný pokoj v hotelu? To všechno a mnoho dalších frází si osvojíte díky tomuto slovníku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Italský slovník na cesty - Stefano Baldussi, Aleš Čuma - e-kniha , 1000 portugalských slovíček (978-80-251-2900-5)

Sententias 6 - Veronika Černucká, Veronika Matysová, Jan Mašata - e-kniha

Sententias 6 - Veronika Černucká, Veronika Matysová, Jan Mašata - e-kniha
Detail

eBook:,Sententias Vám přináší jednou za čtvrt roku povídky a kratší novely tří vybraných známých autorů. Tentokrát pro Vás píší Veronika Matysová, Veronika Černucká a Jan Mašata. E-kniha je nově doplněna i o rozhovory s těmito autory. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sententias 6 - Veronika Černucká, Veronika Matysová, Jan Mašata - e-kniha , 1000 vietnamských slovíček (978-80-266-1102-8)

Assessment centrum - Veronika Šíšová, Jana Pechová - e-kniha

Assessment centrum - Veronika Šíšová, Jana Pechová - e-kniha
Detail

eBook:,Pomocí assessment centra si vyberete přesně takové zaměstnance, jaké organizace potřebuje. Monografie Assessment centrum. Moderní nástroje výběru zaměstnanců věnuje pozornost aktuálnímu trendu v oblasti diagnostických metod používaných v personalistice, a to především využití virtuálního assessment centra, s nímž se na trhu práce v poslední době stále častěji setkáváme. Assessment centrum je systematický výběrový nástroj, který hodnotí aktuální schopnosti jedince a stanoví jeho budoucí profesionální rozvoj. Jinými slovy, je to metoda založená na pozorování účastníků výběrového řízení v navozených modelových situacích a následném porovnání jejich znalostí, schopností a dovedností s požadavky na výkon konkrétní pracovní pozice, převážně pozice ve vrcholovém managementu. Tato - velmi propracovaná - metoda umožňuje hodnotitelům již během výběrového řízení detailně prověřit konkrétní schopnosti a dovednosti kandidáta, identifikovat jeho silné a slabé stránky, reakce na krizové situace a způsoby jeho chování, a vnést tak objektivitu do rozhodování o obsazení příslušných pozic a následném řízení zaměstnanců. Umožňuje zkrátka vybrat přesně takové zaměstnance, jaké organizace potřebuje. V případě virtuálního assessment centra – které má podobnou strukturu jako klasické assessment centrum - řeší jedinec v rámci diagnostiky příslušné úkoly v elektronickém prostředí a od klasického se liší tím, že umožňuje preciznější měřitelnost sledovaných parametrů. Autorky – odborné pracovnice společnosti ŠKODA AUTO Vysoká škola – dovolují nahlédnout do zákulisí personálního výběru, získáváním zaměstnanců počínaje a výběrem vhodného kandidáta na dané pracovní místo konče. Cílem publikace je představit assessment centrum jako pokročilý výběrový nástroj, charakterizovat základní metody při jeho vytváření, analyzovat výhody a nevýhody jak klasického, tak virtuálního assessment centra, porovnat je a diagnostikovat situace, v nichž je efektivnější aplikovat klasické či virtuální assessment centrum. Nedílnou součástí publikace jsou etické aspekty využívání assessment center. Kniha je obohacena četnými případovými studiemi, ukázkami z praxe, rolovými hrami i přehledně uspořádaným grafickým znázorněním práce s klasickým i virtuálním assessment centrem. Monografie je určena především - ale nejen – personalistům. Díky četným praktickým příkladům se může stát neocenitelnou pomůckou studentům a všem zájemcům o dané téma, včetně manažerů všech úrovní řízení, psychologů apod. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Assessment centrum - Veronika Šíšová, Jana Pechová - e-kniha , 1000 maďarských slovíček (978-80-266-0086-2)

Základy vnitřního lékařství - Aleš Žák, Jan Petrášek - e-kniha

Základy vnitřního lékařství - Aleš Žák, Jan Petrášek - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha Základy vnitřního lékařství je v pořadí již čtvrtou učebnicí vnitřního lékařství, kterou nakladatelství Galén vydává. Je určena především pro pregraduální vzdělávání a primárně pak pro studenty zubního lékařství. Autorský kolektiv, vedený prof. MUDr. Alešem Žákem, DrSc., a prof. MUDr. Janem Petráškem, DrSc., zvolil úsporný styl psaní, přesto je zachován velký informační objem charakteristický pro publikace většího rozsahu. Rukopis učebnice recenzovali prof. MUDr. Richard Češka, CSc., a prof. MUDr. Karel Horký, DrSc.Kniha má tři hlavní oddíly: svým zpracováním zcela originální obecná část sumarizuje základní informace o příčinách nemocí, jejich anatomických a funkčních změnách, možnosti jejich diagnostiky a léčby; ve speciální části jsou probrána onemocnění jednotlivých interních oborů, zakončená informacemi o jejich významu pro stomatologického nemocného; zvláštní kapitoly jsou věnovány některým interdisciplinárním tématům. Podrobný rejstřík a promyšlená grafická úprava umožňují rychlou orientaci při hledání akutních stavů.Ačkoli je tato kniha určena zvláště studentům (ale také lékařům a pedagogům) zubního lékařství, najdou v ní řadu cenných, nových a aktuálních informací i lékaři neinterních oborů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Základy vnitřního lékařství - Aleš Žák, Jan Petrášek - e-kniha , 1000 chorvatských slovíček (978-80-251-2930-2)

Spánek rozumu plodí příšery - Aleš Palán, Jan Šibík, Jan Konvalinka - e-kniha

Spánek rozumu plodí příšery - Aleš Palán, Jan Šibík, Jan Konvalinka - e-kniha
Detail

eBook:,Může virus zemřít? A jak se z virů chcípáčků stávají světoví šampióni? Máme se obávat silného státu? A jaký smysl má mýlit se? Pandemie nemoci covid-19 přináší záplavu otázek, ale málo jasných odpovědí. Komu věřit, když je všude plno „odborníků“? Publicista Aleš Palán se rozhodl „uvěřit“ člověku, který s viry žije skoro celý profesní život. Rozhovor s Janem Konvalinkou, předním českým biochemikem a prorektorem Univerzity Karlovy, je výletem do světa vědy, smrtících virů i nevědeckých fám; do zákulisí koronavirové pandemie i chyb, kterých jsme se dopustili. V neposlední řadě nahlédneme do života kluka ze severu Čech, který se původně chtěl stát egyptologem, ale nakonec se ocitl ve světě neviditelných zabijáků. Jeho nadhled i humor ale dávají naději, že vědění je silnější než strach. S fotografem Janem Šibíkem se autor rozhovoru Aleš Palán sešel poprvé na Šumavě při práci na bestselleru Raději zešílet v divočině a knize esejů Návrat do divočiny. Knihu rozhovorů s Janem Konvalinkou rámují fotografie karantény z jara 2020, které Šibík pořizoval od prvního do posledního dne. Jan Konvalinka (1963) vystudoval biochemii na Přírodovědecké fakultě UK v Praze a získal titul kandidáta chemických věd na Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR. Pracoval v Německém centru pro výzkum rakoviny v Heidelbergu a v ústavu Heinricha Petteho při Univerzitě v Hamburku. V současnosti je vedoucím výzkumného týmu v Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR a učí biochemii a molekulární biologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, kde také působí jako prorektor pro vědeckou čnnost. Ve své vědecké práci se zabývá biochemií virů a nádorového bujení. Se svými spolupracovníky studuje enzymy důležité pro životní cyklus HIV a dalších patogenních virů a hledá způsoby, jak je zablokovat. Současně se zabývá metodami pro diagnostiku a terapii nádorů. Je autorem více než 130 publikací v mezinárodních časopisech, spolupracuje s laboratořemi na univerzitách v Heidelbergu, Londýně nebo na Stanfordově univerzitě a je často zván jako řečník na mezinárodní konference a sympozia. Je členem Učené společnosti ČR. Během koronavirové krize na jaře 2020 se stal koordinátorem akademické iniciativy zajišťující pomoc s testováním na covid v laboratořích českých univerzit a Akademie věd. S manželkou, akad. mal. rest. Dagmar Konvalinkovou, restaurátorkou ve sbírkách moderního umění Národní galerie v Praze, má dcery Dorotu a Františku. Aleš Palán (1965), publicista a spisovatel, je autorem či editorem pětačtyřiceti knižních titulů. Za sborník Brnox získal spolu s Kateřinou Šedou ocenění Magnesia Litera. Na tutéž cenu byl nominován i jeho knižní rozhovor s bratry Florianovými Být dlužen za duši a román Ratajský les. Rozhovor s bratry Reynkovými Kdo chodí tmami byl oceněn výroční cenou Českého literárního fondu. Třikrát Palánova kniha zvítězila v anketě Katolického týdeníku Dobrá kniha roku. Rozhovor s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání se šumavskými samotáři se stal bestsellerem a získal titul Kniha roku Lidových novin. Jeho práce vyšly v angličtině, němčině a japonštině. Na podzim 2019 vyšla Aleši Palánovi v nakladatelství PROSTOR další kniha rozhovorů Jako v nebi, jenže jinak. Nová setkání se samotáři z Čech a Moravy a stala se vítězem Magnesia Litera v kategorii publicistika. K šumavským samotářům se autor vrátil v knize reflexí Návrat do divočiny. Jan Šibík (1963), reportážní fotograf cestující po celém světě, je autorem fotografií ke knihám Raději zešílet v divočině a Návrat do divočiny. Dvacet let byl vedoucím fotooddělení a obrazovým redaktorem časopisu Reflex a je nositelem mnoha ocenění, např. v soutěži Czech Press Photo či World Press Photo. Jan Šibík je zároveň laureátem Ceny 1. června udělované městem Plzeň za šíření myšlenek demokracie a obhajobu lidských práv. Jeho aktivity, jako jsou Podejte ruce dětem ze Sierry Leone či Chci ještě žít!, překračují hranice fotografie a poukazují ke společenské odpovědnosti člověka, jenž se pohybuje v problematických oblastech světa. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Spánek rozumu plodí příšery - Aleš Palán, Jan Šibík, Jan Konvalinka - e-kniha , 1000 španělských slovíček (978-80-266-0189-0)

Praktikum z práva životního prostředí - Ondřej Vícha, Veronika Tomoszková, Aleš Mácha - e-kniha

Praktikum z práva životního prostředí - Ondřej Vícha, Veronika Tomoszková, Aleš Mácha - e-kniha
Detail

eBook:,Praktická příručka nejen pro studenty právnických fakult, na jednotlivých případech jsou ilustrovány jednotlivé oblasti práva životního prostředí. Autoři originálně pracují s jednotlivými případy a v každé kapitole najdou studenti odkazy na reportáže České televize k reálným kauzám. Pomocí příkladů, schémat a tabulek projdou studenti celým kursem práva životního prostředí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Praktikum z práva životního prostředí - Ondřej Vícha, Veronika Tomoszková, Aleš Mácha - e-kniha , 1000 polských slovíček (978-80-251-2929-6)

Tajemství syrové stravy - Veronika Klamtová, Jan Plajner - e-kniha

Tajemství syrové stravy - Veronika Klamtová, Jan Plajner - e-kniha
Detail

eBook:,Kuchařka Tajemství syrové stravy vám přináší unikátní výběr jídel připravovaných podle principů veganské raw stravy. Jedná se o nejnovější trend přístupu k přípravě jídel a životu. Raw (nebo také vitariánská) kuchyně pracuje pouze s přírodními surovinami rostlinného původu, které se zpracovávají za syrova. Budete překvapeni, co vše je možné vytvořit, a jak skvěle jídla chutnají a vypadají. Díky téměř dvěma letem provozu restaurace Secret of raw a cukrárny Sweet secret of raw, stovkám vyzkoušených receptů a postupů, tisícům připravených jídel a dezertů jsme mohli v knize s devadesáti skvělými, chutnými a zdravými raw recepty zúročit svoje zkušenosti a předat vám je. To je první kuchařka Secret of raw.Stejně jako celý koncept Secret of raw, je kuchařka Tajemství syrové stravy postavena na myšlence přinášet lidem do života radost. Ať už je to radost ze skvělého jídla, z nalezení životní cesty, nové životní energie a zdraví nebo ze sdílení zážitků s přáteli u dobrého jídla. Jsme tu, abychom vám pomohli. Recepty jdou od jednoduchých polévek a salátů, až po komplexní jídla s delší přípravou jako například veganská raw Koprovka, Svíčková nebo Houbové palačinky – vše bestsellery restaurace Secret of raw. Každý recept je na samostatné stránce spolu s celostránkovou fotkou na druhé. K tomu jsme přidali tipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila.Nedílnou součástí projektu je vznikající portál rawkucharka.cz, na který budeme od vydání kuchařky (14. 11. 2014) postupně umisťovat bonusová videa, recepty, tipy a triky. Také vám bude k dispozici blog, na kterém můžete sdílet svoje úspěchy nebo se radit s ostatními. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tajemství syrové stravy - Veronika Klamtová, Jan Plajner - e-kniha , 1000 novořeckých slovíček (978-80-266-0188-3)

Staroindické báje - Aleš Čuma, Dagmar Marková

Staroindické báje - Aleš Čuma, Dagmar Marková
Detail

Staroindické báje, správněji puránské báje (purán = starý), vznikaly už od začátku našeho letopočtu a tradovaly se po celé věky jen ústně. Jejich příběhy se odehrávají ve třech světech, ve které Indové skálopevně věřili: ve světě bohů, lidí a démonů. V puránách se scházejí postavy z různých eposů, ba z různých období vývoje mytologie. Bohové nejsou vždy dokonalí, ani démoni nejsou zcela zlí. Bohové se někdy uchylují ke lsti, i démoni mohou někoho milovat, někoho vroucně uctívat. Lidská fantazie zde nezná mezí. Purány jí přímo hýří a prolíná se v nich svět lidí se světem zvířat. Všechno živé má svůj význam a se zvířetem se rozmlouvá jako s rovnocenným partnerem. Podle hindských verzí převyprávěla Dagmar Marková (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Staroindické báje - Aleš Čuma, Dagmar Marková , 1000 japonských slovíček (978-80-266-0019-0)

Hravá logopedie - Ivana Novotná, Aleš Čuma

Hravá logopedie - Ivana Novotná, Aleš Čuma
Detail

Dětská knížka poslouží k procvičení výslovnosti hlásek ŤĎŇ, L, C, S, Z, Č, Š, Ž, CSZČŠŽ, R, Ř. Hravou formou si zde děti procvičí jednotlivá slůvka i problematická slovní spojení. Uvnitř knihy najdeme návody, jak hlásky správně vyslovovat, spoustu materiálu k trénování a nechybí zde ani logopedické pexeso, loto a další hry. Oblíbené obrázkové čtení, přizpůsobené schopnostem malých čtenářů, vtáhne děti do příběhů o kamarádech, rodině a o zvířátkách. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Hravá logopedie - Ivana Novotná, Aleš Čuma , 1000 švédských slovíček (978-80-266-0018-3)

Raději zešílet v divočině - Aleš Palán, Jan Šibík - e-kniha

Raději zešílet v divočině - Aleš Palán, Jan Šibík - e-kniha
Detail

eBook:,Někteří si postavili v lese chýši, jiní žijí v maringotkách, případně na horských samotách. Jeden přespává přímo pod stromy. K některým se dá dojet autem, k dalším se musí pěšky. Šumavští poustevníci, samotáři, jejichž názory a životy se nepodobají vůbec ničemu, co znáte. O setkáních s nimi je tato kniha. Osm rozhovorů s lidmi žijícími dlouhodobě mimo civilizaci přináší pohled do tajuplného světa, o jehož existenci nic nevíme. Setkáváme se zde s divokými zvířaty, krutými zimami, dokonce i s přízraky. Někteří samotáři jsou vysloveně racionální (zejména obě zpovídané ženy), jiní vyprávějí svůj život trochu jako mýtus. I ten má svou výpovědní hodnotu, jen jinou než výčet ověřených faktů. Způsob, jakým novodobí poustevníci v krajině přebývají, se ostatně dost možná mýtem brzy stane. Pokud se jím už nestal. Smyslem knihy Raději zešílet v divočině není katalogizace podivínů ani alternativní průvodce po největším českém pohoří. Je jím ponor do tajuplných zákoutí krajiny a lidské duše. Do dlouhodobé samoty a odloučenosti, do paralelního světa, který přesto tomu našemu klade velmi znepokojující otázky. Rozhovory s šumavskými samotáři vedl spisovatel a publicista Aleš Palán, snímky přispěl fotograf Jan Šibík (Czech Press Photo, Golden Prisma Award). Aleš Palán (1965 v Jihlavě), publicista, spisovatel, autor čtyř desítek knižních titulů. Za průvodce brněnským Bronxem Brnox získal spolu s Kateřinou Šedou ocenění Magnesia Litera. Za rozhovory s bratry Florianovými Být dlužen za duši a román Ratajský les byl na tuto cenu nominován. Za knihu rozhovorů s bratry Reynkovými Kdo chodí tmami obdržel cenu Českého literárního fondu. Některé Palánovy knihy byly přeloženy do angličtiny, němčiny a japonštiny. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Raději zešílet v divočině - Aleš Palán, Jan Šibík - e-kniha , Houbarka viktorie hanisova e kniha

URBEX - Barbora Faiglová, Katka Havlíková - e-kniha

URBEX - Barbora Faiglová, Katka Havlíková - e-kniha
Detail

eBook:,Urban exploration, zkráceně URBEX nebo také městský průzkum či průzkum všeho opuštěného, co vzniklo lidskou rukou, je jedním z největších fenoménů moderní doby. Činnost, jejíž kořeny sahají mnoho staletí nazpět, zažívá v současnosti obrovský příliv popularity i v České republice. Lidí, kteří tyto stavby navštěvují, vyhledávají a fotografují, přibývá. Dvě urbexerky Bára a Katka už jich navštívily stovky. O některé z nich se chtějí podělit i se čtenáři a proto vznikla kniha plná mystických fotografií a příběhů z návštěv vil, kostelů, nemocnice či celého opuštěného města. Ke komunitě urbexerů se hlásí mnoho osob. „Zanech pouze stopy, odnes jen fotky“ je motto, kterým se řídí většina vyznavačů této poněkud netradiční a často nebezpečné záliby. Nevytvářet vstupy, neodnášet vybavení, nezveřejňovat lokace. To jsou hlavní pravidla urbexerů, kterými se snaží zabránit tomu, aby byla místa zničena. V komunitě existuje dilema: „Prozradím a pomohu zachránit, nebo prozradím a možná už nebude co zachraňovat. Na pár míst se možná skutečně podařilo upozornit, ale několik dalších bylo vandaly a zloději poničeno natolik, že už skoro není důvod je navštěvovat. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako URBEX - Barbora Faiglová, Katka Havlíková - e-kniha , Korist paul finch e kniha

Česká otázka a dnešní doba - Aleš Prázný (ed.), Jan Svoboda (ed.) - e-kniha

Česká otázka a dnešní doba - Aleš Prázný (ed.), Jan Svoboda (ed.) - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha zabývající se Masarykovou Českou otázkou neznamená pouze historizující návrat do minulosti. Otázka po smyslu české existence, jíž Masaryk oslovoval společnost v devadesátých letech 19. století, se v naší radikálně proměněné, a přece podobné současnosti zdá zneklidňující a problematická: Představuje dnes ještě aktuální téma? Česká otázka je podle Masaryka otázkou humanitní, a v tomto smyslu je nutné ji chápat jako stálou konfrontaci mezi tím, jak žijeme, a ideálem, jemuž se naše skutečnost vzpírá. Publikace je svou povahou interdisciplinární; příspěvky zahrnují rozmanité humanitní, společenskovědné i přírodovědné obory, jejichž autoři se zamýšlejí nad povahou české otázky v současnosti a v dějinách. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká otázka a dnešní doba - Aleš Prázný (ed.), Jan Svoboda (ed.) - e-kniha , Madarsko richard prazak e kniha

Obsedantně-kompulzivní porucha - Ján Praško, Jana Vyskočilová, Aleš Grambal, Miloš Šlepecký - e-kniha

Obsedantně-kompulzivní porucha - Ján Praško, Jana Vyskočilová, Aleš Grambal, Miloš Šlepecký - e-kniha
Detail

eBook:,Obsedantně-kompulzivní porucha je relativně časté a většinou celoživotní psychické onemocnění, které se týká přibližně 3 % populace. Léčbu však zpravidla vyhledá jenom část těchto osob, které mají závažné a obtěžující příznaky. Léčbou a výzkumem obsedantně-kompulzivní poruchy (OCD) se autoři zabývají již několik desetiletí. V našich podmínkách chybí dostatek základní odborné literatury v českém jazyce, proto se rozhodli své dlouholeté zkušenosti přetavit do této monografie. Kniha přináší souhrn výzkumů příčin a způsobu léčby OCD za posledních čtyřicet let a osvětluje problematiku z mnoha hledisek: věnuje se jak biologickému, tak psychologickému či psychoterapeutickému pohledu. Psychoterapeutické přístupy jsou probírány zevrubněji především proto, že jsou pokládány za účinnější a trvalejší. Publikace je koncipována tak, aby z ní měli užitek jak odborníci (psychiatři, psychologové, praktičtí lékaři, poradenští pracovníci), tak studenti těchto oborů, ale i ti, kteří poruchou trpí, a jejich blízcí. Čtenář si může vybrat informace na různé úrovni odbornosti podle svých potřeb a možností. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Obsedantně-kompulzivní porucha - Ján Praško, Jana Vyskočilová, Aleš Grambal, Miloš Šlepecký - e-kniha , Buzicci jan folny e kniha

Cesta časem - Havlíková Veronika

Cesta časem - Havlíková Veronika
Detail

Originálně nakreslený příběh světových dějin pro malé i velké čtenáře, který vás vezme na cestu časem od okamžiku velkého třesku přes období dinosaurů, prvních velkých civilizací, středověku až k dvacátému století, vesmírným objevům a současnosti. Kniha není jen sumou historických faktů, ale ukazuje především život a kulturu v jednotlivých obdobích. Nevyhýbá se ani drakům, bájným hrdinům a televizním postavám, ani převratným objevům a vynálezům. (patro.cz)

Podobné produkty ako Cesta časem - Havlíková Veronika , Hadka petra nachtmanova e kniha

Chilli - Dominika Wittenberg Gašparová, Magdalena Havlíková - e-kniha

Chilli - Dominika Wittenberg Gašparová, Magdalena Havlíková - e-kniha
Detail

eBook:,Vše, co jste kdy chtěli vědět o chilli, ale báli jste se kousnout. Autorský projekt dvou cestovatelek a vášnivých fanynek chilli představuje kromě autentických receptů pestré osudy chilli papriček napříč dějinami a kontinenty, jejich roztodivné tvary, chuťové zvláštnosti či míru pálivosti. Kulturní zajímavosti a mytologické spojitosti doplňují i zcela praktické legendy – věděli jste třeba, že se chilli používá proti divokým slonům? Nevšední kuchařka je dosud nejobsáhlejší a nejkomplexnější publikací věnovanou tomuto celosvětovému fenoménu v češtině. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Chilli - Dominika Wittenberg Gašparová, Magdalena Havlíková - e-kniha , Slib lisa kleypas e kniha

1000 německých slovíček - Jana Navrátilová - e-kniha

1000 německých slovíček - Jana Navrátilová - e-kniha
Detail

eBook:,Učte se důležitá slovíčka pomocí veselých obrázků! Zapamatujete si je rychleji a vštípí se vám i mnohem hlouběji do paměti! Ilustrace znázorňují běžné životní situace, které denně prožíváme, obsahují postavy a věci, se kterými se denně setkáváme. Ať jde již o domácnost, město, školu, přírodu, zábavu, cestování, sport ad. Obrázky jsou popsány, za slovíčky následuje výslovnost a český význam. Každý tematický celek je doplněn typickými frázemi. Na konci knihy se nachází souhrnný slovníček. Příručka je určena dětem, ale nejenom jim. Zábavnou formou pomůže začátečníkovi zvládnout základní slovní zásobu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1000 německých slovíček - Jana Navrátilová - e-kniha , Kra pavel obluk e kniha

Legendární Škoda 1000 MB - Jan Tuček - e-kniha

Legendární Škoda 1000 MB - Jan Tuček - e-kniha
Detail

eBook:,Škoda 1000 MB odstartovala na jaře 1964 novou éru československého motorismu. Pohledný čtyřmetrový vůz se samonosnou karoserií a litrovým čtyřválcem za zadní nápravou se stal prvním velkosériově vyráběným českým automobilem. Do léta 1969 vyjelo z Mladé Boleslavi celkem 443 000 "embéček", z nichž téměř polovina obohatila tuzemský park osobních vozů, zatímco ostatní putovala na export do desítek zemí celého světa. Stručná rekapitulace poválečných předchůdců Š 1000 MB z let 1946 až 1964, umožňuje zařadit "embéčko" do příslušného kontextu v historické linii značky. Spolu s automobilem z roku 1964 se krátce představí tehdy nový výrobní závod AZNP v Mladé Boleslavi, v té době nejmodernější automobilka v zemích za "železnou oponou" a jeden z nejlepších závodů svého druhu v Evropě. Na velkém množství unikátních fotografií kniha představuje prototypy i sériové "tisícovky". Kniha poskytuje kvalitní a ověřené informace o technických parametrech, zajímavostech z výroby, počtec h vyráběných i exportovaných kusů i sportovních úspěších. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Legendární Škoda 1000 MB - Jan Tuček - e-kniha , Site petra dvorakova e kniha

Veronika v Dubaji - Veronika Klesnilová - e-kniha

Veronika v Dubaji - Veronika Klesnilová - e-kniha
Detail

eBook:,Chcete vědět, jak se žije české holce v Dubaji, jak je těžké dostat "práci snů" a proč si v Číně neobjednávat pizzu? Jste zvědaví, jaké to je pracovat pro jednu z největších leteckých společností Blízkého východu, měsíčně navštívit pět kontinentů a dostávat za to výplatu? Nahlédněte za závěs kuchyňky a pod pokličku práce letušky. Ať už se rozhodujete, jestli je tahle práce to pravé, sníte o životě v oblacích, prostě vás jen zajímá, proč sakra při vašem letu došlo to kuře nebo co se může stát, když si nezapnete pás, je tahle knížka určena právě vám. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Veronika v Dubaji - Veronika Klesnilová - e-kniha , Mikoláš aleš - dvd (830)

Skupinová kognitivně-behaviorální terapie - Ján Praško, Jana Vyskočilová, Petr Možný, Aleš Grambal, Miloš Šlepecký - e-kniha

Skupinová kognitivně-behaviorální terapie - Ján Praško, Jana Vyskočilová, Petr Možný, Aleš Grambal, Miloš Šlepecký - e-kniha
Detail

eBook:,Skupinová kognitivně-behaviorální terapie může u mnoha psychických problémů i poruch plně nahradit individuální kognitivně-behaviorální terapii, u některých pacientů je dokonce i vhodnější. Kromě běžných terapeutických znalostí a dovedností potřebují vedoucí skupiny rozumět dynamice ve skupině, umět usměrňovat vztahy mezi jejími členy a využívat společného potenciálu skupiny ku prospěchu všech. Pochopení proměnných skupinového procesu a práce s nimi může mít dvě podstatné výhody: • posiluje výsledek terapie – připravuje půdu pro větší změny, umožňuje vyšší úroveň intra- a interpersonálního učení a přináší pocit trvalých výhod pro členy skupiny; • napomáhá řešení problémů, které nevyhnutelně vznikají ve skupinovém kontextu. Terapie ve skupině vychází z pečlivě vypracovaného postupu, který obsahuje rozhodující informace a cvičení na podporu specifických kognitivních a behaviorálních technik. Vnášení modelů skupinového procesu do kognitivně-behaviorální terapie výrazně obohatí praxi klinických psychologů, psychiatrů a dalších psychoterapeutů, kterým pomůže optimálně, a tedy účinněji pracovat v prostředí skupiny. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Skupinová kognitivně-behaviorální terapie - Ján Praško, Jana Vyskočilová, Petr Možný, Aleš Grambal, Miloš Šlepecký - e-kniha , 1000 finských slovíček: ilustrovaný slovník (978-80-266-0085-5)

Diagnostika poruch vědomí v klinické praxi - Pavel Čech, Aleš Bartoš, Bohumil Bakalář, Jan Švanda - e-kniha

Diagnostika poruch vědomí v klinické praxi - Pavel Čech, Aleš Bartoš, Bohumil Bakalář, Jan Švanda - e-kniha
Detail

eBook:,Praktická příručka poskytuje návod, jak poznat, proč má pacient poruchu vědomí. Důraz je kladen na klinické vyšetření, analýzu poruch vědomí a postup obvyklý v každodenní praxi, od symptomu k diagnóze. Text je doplněn přehlednými tabulkami, schématy, obrázky a názornými kazuistikami. Publikace je určena zejména studentům medicíny a lékařům, kteří se setkávají s poruchami vědomí. Velikost knihy je proto přizpůsobena kapse lékařského pláště, aby bylo možno mít příručku s sebou u nemocného s poruchou vědomí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Diagnostika poruch vědomí v klinické praxi - Pavel Čech, Aleš Bartoš, Bohumil Bakalář, Jan Švanda - e-kniha , 1000 ukrajinských slovíček: ilustrovaný slovník (978-80-266-1396-1)

Veronika Vieweghová: Být sama sebou - Veronika Vieweghová - e-kniha

Veronika Vieweghová: Být sama sebou - Veronika Vieweghová - e-kniha
Detail

eBook:,Poznat svou hodnotu, najít vlastní cestu. Autobiografie Veroniky Vieweghové. Člověk může snadno ztratit kontakt s vlastní podstatou, a pokud žije se slavným partnerem, platí to dvojnásob. Veronika Vieweghová si touto zkušeností prošla, aby nakonec zjistila, že by nikdy neměla zapomínat na vlastní touhy a sny. Jak prožívala dětství a dospívání, manželství, rozvod nebo těhotenství po čtyřicítce? Nejen během těchto situací nakonec přišla na to, že i v těžkých časech lze zvládnout to nejdůležitější: být sama sebou. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Veronika Vieweghová: Být sama sebou - Veronika Vieweghová - e-kniha , 1000 norských slovíček: ilustovaný slovník (978-80-266-0017-6)

Otoneurologie - Aleš Hahn - e-kniha

Otoneurologie - Aleš Hahn - e-kniha
Detail

eBook:,Obecná část pojednává o příznacích poruch, vyšetření a problémech diferenciální diagnostiky periferního a centrálního vestibulárního syndromu. Část speciální se pak zabývá typy vestibulárních poruch, jak centrálními, tak periferními a podrobně popisuje jejich symptomatologie s novými poznatky. Kniha obsahuje 12 barevných a 26 černobílých obrázků. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Otoneurologie - Aleš Hahn - e-kniha , 1000 chorvatských slovíček: ilustrovaný slovník (978-80-266-1763-1)

Ateroskleróza - Aleš Žák - e-kniha

Ateroskleróza - Aleš Žák - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha obsahuje výběr nejvýznamnějších přednášek pracovníků IV. interní kliniky 1. LF UK a VFN v Praze, které byly prezentovány v poslední době na kongresu Atherosklerosa, odborné akci s 12letou tradicí. Autory jednotlivých příspěvků jsou specialisté (lékaři i biochemici) ze IV. interní kliniky a lipidologické laboratoře vedené prof. MUDr. A. Žákem, DrSc. Pracoviště má dlouholetou tradici v problematice metabolismu lipidů a lipoproteinů, zvláště ve vztahu k primární a sekundární prevenci kardiovaskulárních a hromadně metabolických chorob. Publikace tak postihuje nejdůležitější aktuální poznatky v celé šíři problematiky oboru od špičkových odborníků.Je určena pro odbornou veřejnost, zejména pro postgraduální vzdělávání ve všeobecném vnitřním lékařství, klinické biochemii, kardiologii, diabetologii a preventivní medicíně; zajímavé informace zde naleznou i praktičtí lékaři a pracovníci teoretických oborů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ateroskleróza - Aleš Žák - e-kniha , 1000 hebrejských slovíček: ilustrovaný slovník (978-80-266-1762-4)

Sandtray - Veronika Galusová - e-kniha

Sandtray - Veronika Galusová - e-kniha
Detail

eBook:,Co se o sobě člověk dozví při hře s figurkami na pískovišti? Sandtray je velmi efektivní a čím dál populárnější forma herní terapie. Už i v Česku úspěšně pomáhá dětem s poruchami chování a učení, lidem s posttraumatickým syndromem, s depresivní či úzkostnou poruchou, těm, kteří se vyrovnávají se ztrátou nebo kteří prostě hledají klíče k sebepoznání a osobnímu rozvoji. „Kniha je vhodná pro zkušené sandtray terapeuty, účastníky výcviku i nové zájemce o metodu. Autorka přehlednou formou provází všemi fázemi terapeutického procesu jak s jednotlivci a rodinami, tak i většími skupinami, což je téma v podstatě nové. Čtenář nemusí mít obavu ze zahlcení teorií, ta je dobře vyvážena kazuistickými příklady i drobnými cvičeními, která vhodně přemosťují teoretické znalosti a praxi.“—Mgr. Jana Adámková, psycholožka, psychoterapeutka a lektorka „Úžasný a ojedinělý praktický průvodce metodou sandtray. Terapeutům ale i dalším odborníkům) nabízí ucelený přístup práce v pískovišti prezentovaný v jasné struktuře, obohacený konkrétními návody do praxe a podpořený množstvím kazuistik včetně ukázek z tvorby klientů.“—PhDr. Lucie Bělohlávková, KBT terapeutka pro děti a dospělé, vedoucí Psychoterapeutického centra Řipská „Hra je nezbytnou součástí našeho života. Pokud si nedokážeme hrát, nedokážeme ani žít. Hra nám umožňuje propojit naše vědomí a v bezpečném prostoru si daný obraz prohlédnout. A jak na to, to nám autorka ukazuje právě v této knize. Nechává nám nahlédnout pod své ruce do svého ‚pískoviště‘. A obraz, který zde vidíme, za to určitě stojí. Pojďme si ho prohlédnout.“—Martin Galbavý, dětský a rodinný psychoterapeut (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sandtray - Veronika Galusová - e-kniha , 1000 ruských slovíček: ilustrovaný slovník (978-80-266-1769-3)

Stomie - Veronika Zachová - e-kniha

Stomie - Veronika Zachová - e-kniha
Detail

eBook:,Jediná ucelená publikace na našem trhu pro sestry, které pečují o pacienty se stomií. Obsahuje přehledné informace o historii, stomických pomůckách, operacích končících stomií, o problémech, které stomiky provázejí. Obsahuje odpovědi na otázky sester, které pečují nejen o potřeby stomiků, ale také zodpovídají dotazy pacientů a jejich příbuzných a poskytují jim psychickou podporu ve složitých situacích. Publikaci doplňují kazuistiky a slovo stomika, který problematiku vnímá z jiného pohledu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Stomie - Veronika Zachová - e-kniha , 1000 čínských slovíček: ilustrovaný slovník (978-80-266-1759-4)

Tádžikistán - Veronika Škvárová - e-kniha

Tádžikistán - Veronika Škvárová - e-kniha
Detail

eBook:,Praktický cestopis stručně a výstižně popisuje průběh cesty do středoasijského Tádžikistánu, který je plný nádherných horských masívů a nabízí nespočet možností pro horskou turistiku. Zároveň je text doplněn mnoha praktickými informacemi a zajímavými postřehy, které leckdy nenajdete ani v průvodci. Cílem publikace je, aby co nejlépe posloužila k přípravě cesty do této velmi zajímavé středoasijské země a zároveň poskytla zajímavé čtení lidem, kteří si jen chtějí přečíst zážitky a postřehy z jedné z postsovětských zemí. Kromě popisu zážitků kniha doporučuje, co navštívit, kam se vydat, jak si rozvrhnout čas, či na co si dát pozor. Účelem této e-knihy je zaplnění "díry" na knižním trhu, protože průvodcovské a cestopisné literatury vztahující se k současné Střední Asii je velmi poskrovnu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tádžikistán - Veronika Škvárová - e-kniha

1000 holandských slovíček (978-80-266-0020-6)

1000 holandských slovíček (978-80-266-0020-6)
Detail

Elektronická kniha - autor Aleš Čuma, 136 stran Knížka se stane dobrým pomocníkem při učení a procvičování holandských slovíček. Na veselých obrázcích, jež znázorňují běžné životní situace, najdete názvy věcí, se kterými se denně setkáváte. Týkají se cestování, zábavy, vybavení bytu, školy, sportu ad. Každý tematický celek je pak doplněn jednoduchými frázemi ze života. Na konci se nachází souhrnný česko-holandský slovník obsahující veškerá slova ilustrované části. (alza.cz)

Podobné produkty ako 1000 holandských slovíček (978-80-266-0020-6)

Počteníčko-čítanka pro 1.r.ZŠ - Halasová J. - Čuma Aleš

Počteníčko-čítanka pro 1.r.ZŠ - Halasová J. - Čuma Aleš
Detail

Doplňková čítanka pro žáky 1. a 2. ročníků ZŠ. Obsahuje 25 článků (tvoří je pohádky a povídky o dětech) a 22 básniček, které mají výchovné zaměření. Texty odpovídají svým obsahem, náročností a délkou schopnostem žáků, kteří už zvládli základní výuku čtení (v 1. roč.). Čítanka je určena do hodin čtení během 1. ročníku ZŠ pro "rychlejší" čtenáře, do hodin čtení na konci 1. ročníku (po Slabikáři), do hodin čtení na začátku 2. ročníku nebo k domácímu a prázdninovému čtení. S doložkou MŠMT. (patro.cz)

Podobné produkty ako Počteníčko-čítanka pro 1.r.ZŠ - Halasová J. - Čuma Aleš

Kronika Cartera Kana 2 – Ohnivý trón - Rick Riordan, Magdalena Havlíková - e-kniha

Kronika Cartera Kana 2 – Ohnivý trón - Rick Riordan, Magdalena Havlíková - e-kniha
Detail

eBook:,Druhý diel trilógie úspešného amerického spisovateľa Ricka Riordana (autora Percyho Jacksona)! Volám sa Carter Kane, a odkedy sme so sestrou Sadie odhalili tajomstvo našej rodiny, náš život sa obrátil hore nohami.V žilách nám koluje krv faraónov a zdedili sme talent egyptských mágov. Paráda, čo? Vôbec nie! S kúzlami a mágiou ešte len začíname, napriek tomu proti nám stoja veľmi zákerní protivníci. Netvory, nebezpeční mágovia a rozhnevaní egyptskí bohovia proti nám nasadili všetky svoje sily. Navyše sa začal prebúdzať ten najhrozivejší nepriateľ: had Apop, ktorý chce nastoliť vládu večného chaosu. Musíme rýchlo nájsť tri časti kúzelného zvitku a prebudiť boha slnka Rea. Ale kde máme starého boha hľadať a pomôže nám vôbec?Na záchranu sveta zostáva len niekoľko dní a čas sa už začal odpočítavať... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kronika Cartera Kana 2 – Ohnivý trón - Rick Riordan, Magdalena Havlíková - e-kniha

Japonská válka - Aleš Skřivan - e-kniha

Japonská válka - Aleš Skřivan - e-kniha
Detail

eBook:,Po reformách Meidži (1868) Japonsko urychleně vykročilo nejen na cestu modernizace, ale i územní expanze zaměřené především na území Koreje a Číny. Po čínsko-japonské a rusko-japonské válce stanulo mezi světovými velmocemi a jejího postavení se ještě upevnilo v průběhu 1. světové války, kdy na Dálném východě vzniklo mocenské vakuum. Na prahu 30. let 20. století se pak představitelé říše Vycházejícího slunce rozhodli prosadit své zájmy a nároky na kontinentě silou. Výsledkem byla invaze do Mandžuska v roce 1931, která znamenala začátek japonské války na Dálném východě a poté i v Pacifiku. Její druhá fáze začala útokem do vlastní Číny v roce 1937, vrchol pak představoval útok na Pearl Harbor v roce 1941 a vstup Japonska do války se Spojenci. Cílem knížky je poskytnout ucelený pohled na vnitřní i zahraniční politiku Japonska v tomto období a předložit čtenáři úplný a pokud možno i poutavý obraz vzestupu i pádu říše Vycházejícího slunce až do hořkého konce v srpnu a září roku 1945, kdy země bezpodmínečně kapitulovala. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Japonská válka - Aleš Skřivan - e-kniha

Ratajský les - Aleš Palán - e-kniha

Ratajský les - Aleš Palán - e-kniha
Detail

eBook:,Staré zločiny jsou dávno promlčeny. Zapomněli na ně snad i ti, kteří byli v padesátých letech jejich aktéry. Už nechtějí převrátit svět jako kdysi, stačí jim dožít stranou a v klidu. Jsou tu ale také ti, kteří jsou přesvědčeni, že pachatelé zločinů by v klidu žít neměli, že na zaplacení viny není nikdy dost pozdě.Ratajský les v Posázaví se stal v lednu 1952 místem vraždy. Na hromadě klestí zde byla nalezena komunistická funkcionářka Anna Felbabová s prostřelenou hlavou. Rudá justice odpověděla na její smrt nekompromisně a propaganda jí propůjčila vlastní interpretaci. Znovu tekla krev, vinných i nevinných, na starou křivdu se navršily křivdy nové… Prošlo víc než půl století a spravedlnost se nedostala ke slovu. Na její místo tak nastupuje msta a kolo násilí se znovu roztáčí. Ratajský les čeká na svou poslední oběť.Román vychází ze skutečných událostí, dotváří je a fabuluje. Dvě linie příběhu z let 1952 a 1958 prolíná třetí dějová osa – ta současná. Brzy se ukáže, jak osudově spolu všechny tři souvisejí. Neboť minulost stále ještě není pohřbena. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ratajský les - Aleš Palán - e-kniha

Za oknem - Aleš Palán - e-kniha

Za oknem - Aleš Palán - e-kniha
Detail

eBook:,Za vším hledej číslo 19. Nemoc, kterou se během pár měsíců nakazily miliony lidí a která ochromila ekonomiku světa, se jmenuje covid-19. V reakci na ni se 19 spisovatelů rozhodlo pomoci v boji proti jejím dopadům. Každý z nich napsal pro tuto knihu povídku či esej o životě s epidemií za zády. Sbírka je výjimečná nejen velkými jmény autorů, ale i tím, že 19 % z výtěžku prodeje bude věnováno na charitativní účely. Název knihy je vypůjčen z povídky Lidmily Kábrtové Za oknem, v níž se stará žena paralyzovaná strachem z nákazy uzavírá do absolutní izolace. Autoři ve svých textech vykreslují svět za časů pandemie z nejrůznějších úhlů, někteří se vrací do historie. Zajímavá je také žánrová pestrost – realistický obraz se prolíná s hororem, kriminální povídkou i s poetickou fantasy. Do knihy bez nároku na honorář přispěli Paul Auster, Bianca Bellová, Zuzana Dostálová, Pavla Horáková, Lidmila Kábrtová, Pavel Kosatík, Antonín Kratochvil, Alena Mornštajnová, Jan Němec, Jiří Padevět, Iva Pekárková, Markéta Pilátová, Martin Sichinger, Mark Slouka, Petr Stančík, Olga Stehlíková, Jan Štifter, Miloš Urban a Michal Vrba. Editorem knihy je Aleš Palán. „Co může dělat spisovatel v čase pandemie, kdy jsou knihkupectví zavřená a na besedy se čtenáři se nejezdí? Být doma, držet zdravotníkům, pečovatelkám a prodavačkám palce, šít roušky a chodit starším sousedům na nákup. Stačí to ale?“ přemítá v úvodu povídkové sbírky Za oknem její editor, spisovatel Aleš Palán. Přišel s nápadem oslovit 19 autorů, kteří napíšou 19 povídek, vznikne kniha, přičemž 19 % z její prodejní ceny bude směřovat na boj proti nemoci covid-19. Reakce spisovatelů byla ohromující, okamžitě se ponořili do práce. Její výsledek leží před vámi. Všichni autoři se vzdali odměny a nakladatelství PROSTOR a distribuční síť Kosmas snížily svůj obvyklý rabat. Milí čtenáři, věříme, že vás projekt zaujme. Děkujeme vám za podporu, přejeme vám radost z četby a pevné zdraví. Vaše redakce PROSTORU Za oknem 19 spisovatelů proti covid-19 Autor projektu a editor Aleš Palán (1965) Paul Auster (1947) Bianca Bellová (1970) Zuzana Dostálová (1976) Pavla Horáková (1974) Lidmila Kábrtová (1971) Pavel Kosatík (1962) Jiří Kratochvil (1940) Alena Mornštajnová (1963) Jan Němec (1981) Jiří Padevět (1966) Iva Pekárková (1963) Markéta Pilátová (1973) Martin Sichinger (1967) Mark Slouka (1958) Petr Stančík (1968) Olga Stehlíková (1977) Jan Štifter (1984) Miloš Urban (1967) Michal Vrba (1976) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Za oknem - Aleš Palán - e-kniha

Třpyt strangeletu - Aleš Pitzmos - e-kniha

Třpyt strangeletu - Aleš Pitzmos - e-kniha
Detail

eBook:,Jsem Desmond Sommers.Nikdy jsem nechtěl být vojákem. Naopak, přidal jsem se k záchranářům, abych životy dával, ne je bral. Jenže se zdá, že osud má smysl pro ironii, protože jsem nakonec stanul v čele elitní vojenské jednotky, jejíž členové jsou vybaveni nanobrněními. To kvůli tomu, že na lidstvo zaútočil nemilosrdný mimozemský protivník, Tauriani. Nezastaví se, dokud svou přítomností neposkvrní všechny naše těžce vydobyté planety a neznásilní každičkou buňku našich těl.Prohráváme. Drtivě.Spálená na prach je i centrální planeta Extrasolárního společenství, Liberty. A Tauriani míří na Zemi, do srdce Vesmírné asociace, do srdce korporátního světonároda, aby nám zasadili definitivní úder.Ještě je tu však jiskřička naděje.Může jí být vyspělá, avšak xenofobní civilizace Draynů? Anebo Velký architekt, entita, která před miliony let rozparcelovala část Mléčné dráhy do hyperprostorových koridorů?Ať je to, jak chce, musíme ho najít.Odhalit, co je zač.A zjistit, jaký je obsah jeho Plánu… ZÁVĚREČNÁ ČÁST CYKLU VESMÍRNÁ ASOCIACE (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Třpyt strangeletu - Aleš Pitzmos - e-kniha

Tajemná tvář - Aleš Česal - e-kniha

Tajemná tvář - Aleš Česal - e-kniha
Detail

eBook:,Záhady a tajemství v životě a díle Karla Hynka Máchy Život i dílo romantického rozervance Karla Hynka Máchy zůstávají dodnes opředeny množstvím tajemství a záhad. Kam básník putoval? Koho miloval? O čem skutečně pojednává Máj? Rozklíčujte velké otazníky básníkova života v doprovodu předního českého máchologa Aleše Česala. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tajemná tvář - Aleš Česal - e-kniha

Jas kvasaru - Aleš Pitzmos - e-kniha

Jas kvasaru - Aleš Pitzmos - e-kniha
Detail

eBook:,Edice "Evropská space opera"Jmenuji se Natálie St. Pierre. Jsem dvojitou agentkou – konsorcium OROS, nemilosrdně prosazující zájmy Vesmírné asociace, si stejně jako koloniální špionáž myslí, že pracuji pro něj. Pravda je, že pracuji jen sama pro sebe.Vše se změní v okamžiku, kdy zaplane kvazistelární objekt Fénix a hrozí, že zničí Galaxii. Někdo to chápe jako nevyhnutelnou zkázu, někdo jako pozvání od někoho nás přesahujícího, možná od samotného Velkého architekta, který prý stvořil samotný vesmír. Poselství je jasné: přijďte. Jenže jsme neměli jak, protože Fénix leží mimo Galaxii. Všechno však změnila jediná věta: Eridanus nebyl první. Existuje totiž někdo, kdo více než padesát let před lodí, která jako první cestovala naším systémem hyperprostorových koridorů, zkoumal jejich taje. A vydal se někam mnohem, mnohem dál…Vypravili jsme se k Fénixu… Nikdo z nás ale netušil, že jsme se ocitli ve hře sil, které nás dalece přesahují. Protože nejsme jediní, kdo k němu míří… A možná někde ve vesmíru existuje i tajemný Senešal, mocná bytost, která je bohem i ďáblem zároveň. A má své vlastní temné záměry… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jas kvasaru - Aleš Pitzmos - e-kniha

Dračí krev - Aleš Česal - e-kniha

Dračí krev - Aleš Česal - e-kniha
Detail

eBook:,Mysteriózní příběh s prvky špionážního thrilleru. Pátrání po vzácné ikoně přivede agenty speciálního oddělení ruské kontrarozvědky do Prahy. Spolu s příslušníkem tamní tajné služby zjistí, že smrt českého profesora souvisí s prastarým tajemstvím. Klíč k jeho rozluštění se nachází v období druhé světové války a dost možná ještě hlouběji v historii, v Praze císaře Rudolfa II. Jak souvisí zrůdné nacistické experimenty s pokusy rudolfinských alchymistů? Kdo odhalí šifru nejzáhadnějšího rukopisu světa? Klíčem nejen k těmto záhadám je Dračí krev... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dračí krev - Aleš Česal - e-kniha

Partnerský manuál - Aleš Kalina - e-kniha

Partnerský manuál - Aleš Kalina - e-kniha
Detail

eBook:,Aleš Kalina je předním českým koučem, lektorem a řečníkem v oblasti osobního růstu. Jeho přednášky ročně navštěvují tisíce lidí, jeho stránka na Facebooku dosáhla v roce 2014 celkem 45 000 fanoušků a na jeho webové stránky ročně přijde více než půl milionu lidí, kteří hledají radu pro svůj život. Kdybychom byli celiství takoví jací jsme, nebyla by zapotřebí pohlaví. Celý systém planety Země je navržený tak, že se vzájemně potřebujeme a doplňujeme. Najít pro sebe kompatibilního partnera je umění, kterému se může naučit každý. Chcete prožít život sami nebo s někým, s kým to bude stát za to? V této knize se naučíte mnoho nejen o sobě, ale i tom, jak si najít pro sebe toho správného partnera. Provedu vás sestavením objednávky partnera a vysvětlím vám i podstatu testování partnerské kompatibility s pomocí mých 7 metod. Představím vám mnou nalezené zákonitosti vztahů, které vám pomohou elegantně definovat vaše dlouho neřešené problémy a uzavírat je. Čeká vás i výklad oblíbené Domácí ústavy a 3x a dost. Staňte se právě vy novou generací, která bude umět svůj vztah nejen dobře vystavět, ale i udržet a rozvíjet. Má kniha vám k tomu pomůže. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Partnerský manuál - Aleš Kalina - e-kniha

Svit magnetaru - Aleš Pitzmos - e-kniha

Svit magnetaru - Aleš Pitzmos - e-kniha
Detail

eBook:,Probudil jsem se ve vesnici obývané zvláštními lidmi, aniž bych tušil, kdo jsem a jak jsem se tam ocitl. Jediné, co mi řekli, bylo to, že jsem spadl z nebe společně s jednou dívkou a starcem. Poznal jsem, že jsem k nim vázán jistým poutem. A že jsem jiný, než všichni ostatní... Rychlejší. Houževnatější. A nemilosrdnější.Dostal jsem tam mnoho jmen.Bezejmenný. Vyvolený. Temný mstitel.Musím odhalit svou minulost i svou budoucnost. A najít Cestu, která nás zavede až na místo Bitvy u Kah Em Pretor, která proběhla před miliony let a kde se rozhodovalo o osudech nás všech. A pokusit se zabránit budoucí zkáze, která nás může smést z povrchů našich světů. Neboť jsem nositelem Prazřídla.Musím ho zničit.Ve svitu magnetaru... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Svit magnetaru - Aleš Pitzmos - e-kniha

Emoční rovnice - Aleš Kalina - e-kniha

Emoční rovnice - Aleš Kalina - e-kniha
Detail

eBook:,Aleš Kalina je předním českým koučem, lektorem a řečníkem v oblasti osobního růstu. Jeho přednášky ročně navštěvují tisíce lidí, jeho stránka na Facebooku dosáhla v roce 2014 celkem 45 000 fanoušků a na jeho webové stránky ročně přejde více než půl miliónu lidí, kteří hledají radu pro svůj život. Aleš je tvůrcem metody Emočních rovnic, s jejíž pomocí již mnozí objevili řešení svého problému, který nikde jinde nebyli s to najít. Je propagátorem sloganu „Lepší život pro každého“ a svojí horlivostí motivuje další k následování spokojenějšího životního stylu. V této knize vás naučí, jak pracovat se svojí hlavou tak, aby jednala podle vašich představ. Ke každému cíli vede cesta, a je možné naučit mozek, aby k ní generoval jasné pokyny. Je dále autorem knihy Partnerský manuál. Vytvořil 7 metod pro testování nového partnera a manuál pro vytváření partnerského vztahu, který obohacuje a naplňuje. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Emoční rovnice - Aleš Kalina - e-kniha

Mezi tím - Aleš Prager - e-kniha

Mezi tím - Aleš Prager - e-kniha
Detail

eBook:,Bezstarostný a poněkud nezodpovědný Lukáš prochází životem, aniž by řešil jakékoli problémy. Ovšem ani jemu osud nespletl jenom růžovou nit. Po rodinné tragédii se musí postavit na vlastní nohy a začít uvažovat o životě jinak než jako o ráji plném drog, alkoholu a holek. Když překoná nejtěžší období, svitne mu přece jenom šťastná hvězda. Stojí tváří v tvář skutečnosti, že se ze dne na den stal milionářem. Díky tomu si zařídí život tak, aby se mohl cítit spokojený a vlastně i užitečný. Ale v okamžiku, kdy se pohybuje na vrcholu a uvědomuje si, že má v podstatě všechno, po čem kdy toužil, mu děsivý osud vstoupí do života podruhé.Čtivý příběh o rodině, přátelství, smrti a penězích. Nevtíravý všudypřítomný humor, slzy a smích. Radost pro radost. Pozitivní kniha do nepozitivní doby. RECENZE: Mezi tím, prvotina Aleše Pragera, která má šanci být bestseller Stanislava Zábrodská Prvotina mladého autora Aleše Pragera je nadějná. Říká-li sám autor, že je sladká, ví proč. Každopádně se nenechte odradit poněkud naturalistickým začátkem i slovníkem, kterým chtěl autor navodit poněkud pozdní nezralost vlastního hrdiny. Příběh přechází do roviny dospělé záhy. Je současný, i když ne příliš typický. Období šťastné a úspěšné je až limonádové, snad proto, aby autor docílil kýženého zvratu, dalšího mezníku hrdiny románu. Autor ponechal konec pootevřený, možná se ke svému hrdinovi vrátí, ale možná také ne. Každopádně je to kniha čtivá, dobře vystavěný příběh, a na nováčka v české literatuře slušný výkon. Věříme, že si čtenáře najde a autor brzy překvapí další novinkou. Kniha vyšla vlastním nákladem, zvolil si tedy cestu nelehkou. Přejeme hodně štěstí. http://www.citarny.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=3519:-mezi-tim-prvotina-alee-pragera-ktera-ma-anci-byt-bestseller&catid=21:beletrie&Itemid=4156 Talentovaný Aleš Prager napsal první knihu, která má desítky chutí, jako dobrá káva Redakce čítárny.cz Prvotina Aleše Pragera je slušně napsaná, říkají kritici. Nebývá v Česku zvykem, aby autor - samouk psal čtivě a dokázal příběh tak dobře vystavět. Jenže klídek, kniha má své chyby, jako každá kniha. Ale na straně druhé, který zavedený autor je bez chyb? Ale je chybou, že pro někoho je příběh plný nedospělé lásky, zatímco dalším po chvíli čtivě zhořkne dospělostí? Někdo řekl, že jeho kniha má chuť dobře připravené kávy. Má vlastně desítky chutí, záleží jen na vás, jak si čtení dochutíte... http://www.citarny.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=3551:ales-prager-mezi-tim-rozhovor&catid=94:rozhovory&Itemid=4138 Kniha, kterou má cenu číst http://www.kultura21.cz/literatura/4200-ales-prager-mezi-tim O Autorovi: Aleš Prager se narodil v Táboře (1981), vystudoval Táborské soukromé gymnázium a poté se vydal do Prahy, kde úspěšně absolvoval Vysokou školu hotelovou. Během svého krátkého života si prošel všemi možnými druhy pohostinských provozů. Ještě na střední brigádničil v hospodě, v restauraci a klubu v Řecku. Pracoval v restauraci, rychlém občerstvení, vinárně, hotelech, zábavním komplexu s diskotékou a bowlingovém centru, kavárně. Jeho nejúspěšnější a prozatím poslední štací bylo vdechnutí života Café Fara. Kavárna za Pálavskými vrchy, mezi vinicemi, ho inspirovala k napsání jeho prvotiny, románu Mezi tím. Už na střední, s úsměvem na tváři, psal se svým kamarádem humorné básně, laškoval se slovy. S myšlenkou napsat knihu si již pohrával na vysoké škole, leč nepřinutil se k pravidelnému zasednutí k pracovnímu stolu, psal jen málo a jen do šuplíku. www.alesprager.cz (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Mezi tím - Aleš Prager - e-kniha

Moderní gynekologie - Aleš Roztočil - e-kniha

Moderní gynekologie - Aleš Roztočil - e-kniha
Detail

eBook:,Základní učebnice v oboru, která je určena jak studentům lékařských fakult, tak postgraduálnímu studiu lékařů a Bc. a Mgr. studiu porodních asistentek.Celobarevná, bohatě ilustrovaná a dokumentovaná publikace (425 často složených obrázků a 68 tabulek) je dílem rozsáhlého kolektivu našich předních odborníků pod vedením editora a hlavního autora prof. MUDr. A. Roztočila, CSc. Kniha pojednává o klasických gynekologických nozologických jednotkách. V rámci lepšího začlenění gynekologie do soustavy ostatních medicínských odborností je text knihy rozšířen o kapitoly pojednávající i o hraničních oborech gynekologie.Učebnice volně doplňuje publikaci MODERNÍ PORODNICTVÍ. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Moderní gynekologie - Aleš Roztočil - e-kniha

Moderní porodnictví - Aleš Roztočil - e-kniha

Moderní porodnictví - Aleš Roztočil - e-kniha
Detail

eBook:,Publikace prezentuje ucelený pohled na současné porodnictví. Obsahuje historické aspekty porodnictví zasazené do dobového kontextu, systematickou i topografickou anatomii ženských pohlavních orgánů, kompletní spektrum vyšetřovacích metod a kapitoly týkající se jak fyziologie, tak patologie, těhotenství porodu a šestinedělí. Samostatné kapitoly jsou věnovány základům anestezie a resuscitace v porodnictví a neonatologii. V knize nejsou opomenuty ani nové aspekty porodnictví, které jsou v současnosti tak častými tématy jak v laických, tak v odborných diskuzích. Krásná a výpravná publikace je bohatě doplněna přehlednými schématy a obrazovou dokumentací - v knize najdete na 300 obrázků a schémat!Kniha je určena studentům lékařských fakult, lékařům v postgraduálním studiu porodnictví i studentkám bakalářského studia porodní asistentka. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Moderní porodnictví - Aleš Roztočil - e-kniha

Moderní porodnictví - Aleš Roztočil - e-kniha

Moderní porodnictví - Aleš Roztočil - e-kniha
Detail

eBook:,Po 8 letech dostává čtenář do rukou aktualizované a doplněné vydání velmi úspěšné publikace. Výrazných změn a pokroků se dočkaly téměř všechny oblasti, kterými se kniha zabývá. Obsah nové publikace je proto modifikován, některé kapitoly jsou podstatně rozsáhlejší (vedení porodu, porodnické operace). Jsou zařazeny zcela nové kapitoly – například týkající se vývoje jedince z pohledu genetika a kapitoly týkající se psychologie a sociologie. Kniha se netýká pouze studijních otázek – ať už k rigorózním zkouškám na lékařské fakultě nebo v bakalářském studiu porodních asistentek, obsahuje také i informace přesahující rozsah znalostí požadovaných u atestací. Snahou autorů bylo popsat současné porodnictví v celomedicínském a celospolečenském kontextu. Kniha je tak určena atestujícím lékařům, odborníkům, ale i medikům a nutné informace v ní naleznou i porodní asistentky. Celobarevná výpravná publikace je obrazově bohatě dokumentována, oproti prvnímu vydání je rozsah publikace větší o 250 stran a bohatší o130 obrázků. Čtenář v knize najde zejména informace, týkající se následující tematiky: * historie světového a domácího porodnictví * porodnická morfologie, anatomie ženských pohlavních orgánů těhotenskými specifiky, embryologie a vývoj plodu. * filozofické zamyšlení nad genetickými aspekty v porodnictví * těhotenské změny * současný systém české prenatální péče. * mechanismus porodu * kontroverzní kapitoly o současném vedení porodu v jeho plné diverzifikaci * šestinedělí (i z pohledu nových směrů v ošetřování) * rehabilitace za porodu a v šestinedělí * rizikové a patologické těhotenství, nepravidelnosti plodového vejce * patologický porod * indukce a preindukce porodu * nepravidelnosti třetí doby porodní, * porodní poranění * šokové stavy * analgezie a anestezie v porodnictví * porodnické operace * neonatologická problematika * epidemiologie v porodnictví (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Moderní porodnictví - Aleš Roztočil - e-kniha

Miss exitus - Aleš Palán - e-kniha

Miss exitus - Aleš Palán - e-kniha
Detail

eBook:,Miss exitus? Něco jako Slečna smrt? Ne, jako Soutěž krásy mrtvých. Je Štědrý den a hospicové pracovnici Emě umírá klientka a zároveň dávná rodinná přítelkyně. Bylo by to těžké, i kdyby se neotevřely brány starých křivd, ale jak se během jediného dne odkrývá, mnoho věcí je ve skutečnosti úplně jinak. I očekávaná smrt staré ženy je taková. Ale dostaví se dřív ta přirozená, nebo násilná? A která přinese víc bolesti? Ostatně ani 24. prosince ve skutečnosti není. V tomto dni se už může stát naprosto všechno. V novele Aleše Palána Miss exitus se nestřílí, napětí zde ale rozhodně nechybí. I na tu soutěž krásy mrtvých dojde... Neschází zde ani naděje, je ovšem zatraceně těžké ji najít. A obhájit si ji – zejména sám před sebou. Lhát se totiž nemá, budiž, ale platí to i tehdy, když lež nikomu neublíží a jinému naopak pomůže? Ema, pracovnice domácího hospicu, který poskytuje péči umírajícím klientům v jejich domovech, zažívá během jediného dne několik zásadních životních zvratů. Po rozchodu se svým přítelem míří neplánovaně k umírající klientce paní Neomytkové a jejímu psychicky labilnímu synu Borisovi. Stará paní není jen pacientka, ale zná také tajemství propojující obě rodiny, které Emě až doposud zůstávalo skryté. Mladou ženu zaměstnává nejen starost o umírající, v patách je jí neustále studentka Zuzana, která si jako místo svého studijního projektu vybrala právě domácí hospic a jeho klienty. Ani Boris není Emě v péči o matku nápomocný, zvlášť když odejde z domu, a místo něj se přede dveřmi objeví policie… Aleš Palán citlivě zachycuje situace kolem odchodu nevyléčitelně nemocného člověka, poutavě a do hloubky odkrývá psychiku ženy procházející náročným životním obdobím a zároveň vedle existenciálních problémů odkrývá i ty celospolečenské, jako je dědictví komunismu či privatizace a „podnikání“ v devadesátých letech. Aleš Palán (1965), publicista a spisovatel, je autorem či editorem pětačtyřiceti knižních titulů. Miss exitus je jeho čtvrtou beletristickou prací, jeho předchozí román Ratajský les byl nominován na cenu Magnesia Litera. Za sborník Brnox Palán toto ocenění (spolu s Kateřinou Šedou) získal. Na Magnesii Literu byl nominován i jeho knižní rozhovor s bratry Florianovými Být dlužen za duši. Rozhovor s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině se stal bestsellerem a získal titul Kniha roku Lidových novin. Rozhovor s bratry Reynkovými Kdo chodí tmami byl oceněn výroční cenou Českého literárního fondu. Třikrát se Palánova kniha stala vítězem ankety Katolického týdeníku Dobrá kniha roku, dva tituly byly mezi finalisty soutěže Nejkrásnější česká kniha roku. Jeho práce vyšly v angličtině, němčině a japonštině. Palán řadu let spolupracuje s Asociací hospicové a paliativní péče, své zkušenosti s touto problematikou zachytil v knižním rozhovoru se zakladatelkou hospicové péče v ČR Marií Svatošovou Neboj se vrátit domů a nyní právě v novele Miss exitus. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Miss exitus - Aleš Palán - e-kniha

Koření chudých - Aleš Rezek - e-kniha

Koření chudých - Aleš Rezek - e-kniha
Detail

eBook:,„Koření chudých je dobovou freskou, svým způsobem velkolepou a zároveň vědomě marginální. Rezkovi hrdinové se smířili s vlastní marností, pohlédnout té době nepřikrášleně do očí ale marné rozhodně není.“ Aleš Palán Zapomeňte na Pelíšky! Rezkova kniha Koření chudých Vám zprostředkuje pravou atmosféru 70. a 80. let bez jakéhokoliv romantizování a klišé. Rozsáhlý román Aleše Rezka se odehrává v normalizačním Československu 70. a 80. let. Jedná se o spleť historek, primárně hospodských a postelových, které spojují Rezkovi (anti)hrdinové Nikola a Petr. Právě na příběhu těchto tápajících postav Rezek nabízí mimořádnou generační výpověď své doby. V šedivém světě, jehož středobodem jsou pro oba dospívající muže dívky, všeobjímající skepse a s ní spojené alkoholové opojení, se každý snaží nelézt svůj kousek štěstí a pravou identitu. Svou citlivostí a satirickým nadhledem však román nikdy nesklouzne do deprese. Řešení svého tápání hrdinové nacházejí zcela protichůdná. Zatímco Nikola, doma nespokojen s bezvýhradně vojenským režimem, opouští jak dosavadní omezený svět vrcholového sportu, tak školu ale i spousty nevázaných akcí všeho druhu a odchází coby pošťák na hory, pragmatický Petr hledá svoji identitu na lodi coby námořník československé plavby námořní. Ohromen prvním setkáním s Amerikou se rozhodne emigrovat, po několika měsících však zjišťuje, že musí hledat jinde. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Koření chudých - Aleš Rezek - e-kniha
Velká kniha prvních slovíček (978-80-256-2567-5), 1000 finských slovíček (978-80-266-0085-5), 1000 italských slovíček (978-80-266-0187-6), 1000 norských slovíček (978-80-266-0017-6), 1000 francouzských slovíček (978-80-266-0092-3), 1000 portugalských slovíček (978-80-251-2900-5), 1000 vietnamských slovíček (978-80-266-1102-8), 1000 maďarských slovíček (978-80-266-0086-2), 1000 chorvatských slovíček (978-80-251-2930-2), 1000 španělských slovíček (978-80-266-0189-0), 1000 polských slovíček (978-80-251-2929-6), 1000 novořeckých slovíček (978-80-266-0188-3), 1000 japonských slovíček (978-80-266-0019-0), 1000 švédských slovíček (978-80-266-0018-3), houbarka viktorie hanisova e kniha, korist paul finch e kniha, madarsko richard prazak e kniha, buzicci jan folny e kniha, hadka petra nachtmanova e kniha, slib lisa kleypas e kniha, kra pavel obluk e kniha, site petra dvorakova e kniha, Mikoláš Aleš - DVD (830), 1000 finských slovíček: ilustrovaný slovník (978-80-266-0085-5), 1000 ukrajinských slovíček: Ilustrovaný slovník (978-80-266-1396-1), 1000 norských slovíček: ilustovaný slovník (978-80-266-0017-6), 1000 chorvatských slovíček: ilustrovaný slovník (978-80-266-1763-1), 1000 hebrejských slovíček: Ilustrovaný slovník (978-80-266-1762-4), 1000 ruských slovíček: Ilustrovaný slovník (978-80-266-1769-3), 1000 čínských slovíček: Ilustrovaný slovník (978-80-266-1759-4)