1000 czech words for foreigners - charles du parc, pavla poláchová, zuzana bušíková - e-kniha

Produkt 1000 czech words for foreigners - charles du parc, pavla poláchová, zuzana bušíková - e-kniha sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 1000 czech words for foreigners - charles du parc, pavla poláchová, zuzana bušíková - e-kniha upraviť a produkt hľadať znova.

1000 Czech Words for Foreigners - Charles du Parc, Pavla Poláchová, Zuzana Bušíková - e-kniha

1000 Czech Words for Foreigners - Charles du Parc, Pavla Poláchová, Zuzana Bušíková - e-kniha
Detail

eBook:,Ať už se učíte česky nebo jste jen na návštěvě České republiky, je tento slovníček určen právě vám. Barevné ilustrace vám pomohou najít to správné slovo pro každodenní situace. Jednotlivá slova doplňuje fonetická transkripce, která vám usnadní výslovnost. Věříme, že tato kniha bude neocenitelným pomocníkem pro všechny cizince, kteří se chtějí naučit česky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1000 Czech Words for Foreigners - Charles du Parc, Pavla Poláchová, Zuzana Bušíková - e-kniha , 1000 czech words for foreigners (978-80-266-1103-5)

1000 Czech Words for Foreigners - Charles du Parc, Pavla Poláchová, Zuzana Bušíková

1000 Czech Words for Foreigners - Charles du Parc, Pavla Poláchová, Zuzana Bušíková
Detail

Ať už se učíte česky nebo jste jen na návštěvě České republiky, je tento slovníček určen právě vám. Barevné ilustrace vám pomohou najít to správné slovo pro každodenní situace. Jednotlivá slova doplňuje fonetická transkripce, která vám usnadní výslovnost. Věříme, že tato kniha bude neocenitelným pomocníkem pro všechny cizince, kteří se chtějí naučit česky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1000 Czech Words for Foreigners - Charles du Parc, Pavla Poláchová, Zuzana Bušíková , Devet dni zuzana strachotova e kniha

1000 Czech Words for Foreigners - du Parc Charles

1000 Czech Words for Foreigners - du Parc Charles
Detail

Ať už se učíte česky nebo jste jen na návštěvě České republiky, je tento slovníček určen právě vám. Barevné ilustrace vám pomohou najít to správné slovo pro každodenní situace. Jednotlivá slova doplňuje fonetická transkripce, která vám usnadní výslovnost. Věříme, že tato kniha bude neocenitelným pomocníkem pro všechny cizince, kteří se chtějí naučit česky. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1000 Czech Words for Foreigners - du Parc Charles , Jak potkat deti zuzana malerova e kniha

1000 Czech Words for Foreigners (978-80-266-1103-5)

1000 Czech Words for Foreigners (978-80-266-1103-5)
Detail

Elektronická kniha - autor Charles du Parc, 152 stran Ať už se učíte česky nebo jste jen na návštěvě České republiky, je tento slovníček určen právě vám. Barevné ilustrace vám pomohou najít to správné slovo pro každodenní situace. Jednotlivá slova doplňuje fonetická transkripce, která vám usnadní výslovnost. Věříme, že tato kniha bude neocenitelným pomocníkem pro všechny cizince, kteří se chtějí naučit česky. (alza.cz)

Podobné produkty ako 1000 Czech Words for Foreigners (978-80-266-1103-5) , Bush kate: 50 words for snow (2x lp) - lp (9029559381)

České pohádky - angličtina - Eva Mrázková, Charles du Parc - e-kniha

České pohádky - angličtina - Eva Mrázková, Charles du Parc - e-kniha
Detail

eBook:,Klasické české pohádky v dvojjazyčném vydání Klasické české pohádky, které předávají po věky prarodiče svým vnukům, k vám nyní přicházejí v bohatě ilustrované dvojjazyčné knize, aby potěšily děti i dospělé. V knize najdete deset nejznámějších pohádek na motivy Karla Jaromíra Erbena a Boženy Němcové. Nechybí vyprávění o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém, o Zlatovlásce, sedmeru krkavcích nebo princi Bajajovi. Zrcadlově uspořádaný text umožňuje kontrolu porozumění. Součástí knihy je audio nahrávka s pohádkami v českém i anglickém jazyce. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako České pohádky - angličtina - Eva Mrázková, Charles du Parc - e-kniha , My first dictionary: 1,000 words for early learners of english (9781855340305)

Czech fairy tales - Eva Mrázková, Charles du Parc - audiokniha

Czech fairy tales - Eva Mrázková, Charles du Parc - audiokniha
Detail

Audiokniha:,Deset českých nejznámějších pohádek na motivy Karla Jaromíra Erbena a Boženy Němcové v angličtině vypráví Charles du Parc. Nechybí vyprávění o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém, o Zlatovlásce, sedmeru krkavcích nebo princi Bajajovi. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Czech fairy tales - Eva Mrázková, Charles du Parc - audiokniha , Mackerras charles: life with czech music (6x cd) - cd (su4041-2)

1000 Českých slov pro cizince: Ilustrovaný slovník a fráze - illustrated dictionary and phrasebook (978-80-266-1103-5)

1000 Českých slov pro cizince: Ilustrovaný slovník a fráze - illustrated dictionary and phrasebook (978-80-266-1103-5)
Detail

Kniha - autor Charles du Parc; Zuzana Bušíková; Pavla Poláchová, 152 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Ať už se učíte česky nebo jste jen na návštěvě České republiky, je tento slovníček určen právě vám. Barevné ilustrace vám pomohou najít to správné slovo pro každodenní situace. Jednotlivá slova doplňuje fonetická transkripce, která vám usnadní výslovnost. Věříme, že tato kniha bude neocenitelným pomocníkem pro všechny cizince, kteří se chtějí naučit česky. (alza.cz)

Podobné produkty ako 1000 Českých slov pro cizince: Ilustrovaný slovník a fráze - illustrated dictionary and phrasebook (978-80-266-1103-5) , Houbarka viktorie hanisova e kniha

Johana - Pavla Horáková, Alena Scheinostová, Zuzana Dostálová - e-kniha

Johana - Pavla Horáková, Alena Scheinostová, Zuzana Dostálová - e-kniha
Detail

eBook:,Jedenáctiletá Johana si ze všeho nejraději čte. Narodila se v polovině 70. let a žije v Praze ve vinohradském činžáku jen s mámou. Máma se trápí odchodem otce a trápí se i Johana. A po smrti milované babičky je to ještě o něco těžší. Sametová revoluce přinese nečekané naděje a možnosti, a Johaně také první lásku. Kolem se proženou divoká devadesátá léta a s novým tisíciletím se svět několikrát převrátí naruby. A Johana - dítě, dívka, žena - uprostřed velkých změn žije, jak umí - tak jako celá její generace. Stále se jí přitom vrací otázka: kde je její otec? Bude mít dost odvahy na to, aby ho našla? A naplní její představy? Johana, román o lidské zranitelnosti i síle, křehkosti vztahů a chybách, které opakujeme a kterým se nedokážeme vyhnout, je společným dílem tří autorek. Jednotlivými dekádami Johanu provedly Zuzana Dostálová, Pavla Horáková a Alena Scheinostová.Zuzana Dostálová (1976), violoncellistka a spisovatelka, vydala v roce 2016 svou prvotinu Proč všichni odcházejí. Je také zakladatelkou projektu Povídky ze zdi, jehož podstatou je štafetové psaní. Pavla Horáková (1974) je spisovatelka a překladatelka, připravuje pořady pro Český rozhlas, publikovala knihy pro děti (série o Hrobařících) a s Jiřím Kamenem knihu Přišel befel od císaře pána mapující příběhy Čechů v první světové válce. Alena Scheinostová (1977) je novinářka a publicistka. Je autorkou překladů romské prózy (Andrej Pešta) či poezie (Vlado Oláh), vlastní tvorbu publikovala časopisecky (Host). Romské literatuře věnovala odbornou monografii (Romipen - Literaturou k moderní identitě, 2006). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Johana - Pavla Horáková, Alena Scheinostová, Zuzana Dostálová - e-kniha , Korist paul finch e kniha

Czech for English Speakers - Jana Hejtmánková - e-kniha

Czech for English Speakers - Jana Hejtmánková - e-kniha
Detail

eBook:,The textbook is meant for English speaking persons that want to reach A1 level according to the Common European Framework within quite a short time, preferably with the help of a teacher. The aim is to help students to acquire basic language competence and an ability to communicate in common everyday situations. The textbook consists of • six lessons ordered topically according to the real life situations that foreign students may experience at the beginning of their stay abroad • a key to the exercises • Czech-English and English-Czech dictionaries • an overview of basic grammar phenomena In the lessons, all four skills – listening, reading, speaking and writing are developed. Each lesson includes • phrases related to the given topic • exercises • summaries of vocabulary • tests The pictures and illustrations function as illustrative material, or they can help in the motivation or inspiration for further discussions. The textbook is accompanied by a CD with listening exercises, texts, dialogues, phrases, and vocabulary. About the author: Jana Hejtmánková completed her degree at a Pedagogical faculty in the field of Czech and English. She undertook her postgradual studies in English philology at a Faculty of Arts. She works as a teacher of English and Czech as a foreign language at the School of Business Administration, Silesian University, Karviná. You will reach knowledge of Czech at level A1 within the Common European Framework of Reference for Languages (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Czech for English Speakers - Jana Hejtmánková - e-kniha , Madarsko richard prazak e kniha

1000 novořeckých slovíček - Pavla Pinková - e-kniha

1000 novořeckých slovíček - Pavla Pinková - e-kniha
Detail

eBook:,Praktická knížka se stane dobrým pomocníkem při učení a procvičování novořeckých slovíček. Na veselých obrázcích, jež znázorňují běžné životní situace, najdete názvy věcí, se kterými se denně setkáváte. Každý tematický celek je pak doplněn jednoduchými frázemi ze života, které můžete potřebovat. V závěru knihy se nachází souhrnný česko-novořecký slovník a několik poznámek k řecké výslovnosti a gramatice. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1000 novořeckých slovíček - Pavla Pinková - e-kniha , Buzicci jan folny e kniha

1000 židovských anekdot - Pavel Šmakal - e-kniha

1000 židovských anekdot - Pavel Šmakal - e-kniha
Detail

eBook:,Karel Čapek kdysi řekl, že hledat nové anekdoty je prakticky nemožné. Existují prý na světě stejně dlouho jako lidé, a tak jen doznávají nových podob shodně s vývojem lidstva. Stejně nemožné by bylo hledat autory jednotlivých anekdot, a tak nám nezbývá než se spokojit alespoň s vymezením žánrovým, národnostním apod. Jednu z nejvýraznějších skupin pak tvoří anekdoty židovské. Kdo by neznal alespoň jeden vtip, začínající slovy: „Přijde Kohn k Roubíčkovi…“ Jistě se všichni shodneme v tom, že největší kouzlo mají židovské anekdoty, pokud je vyprávějí židé. Jejich neopakovatelný humor, leckdy tak trochu skrytý, podepřený příslovečnou železnou logikou, není jen prvoplánovým podnětem k smíchu, ale odrazem světa ve své obnažené podobě, bez nadbytečných příkras, dovětků a ornamentů. Lidské vlastnosti jako chamtivost, lakota, hrabivost, ale i hloupost, krátkozrakost anebo naivita jsou povýšeny do role hlavního hrdiny a nemilosrdně pranýřují právě to, co se člověk snaží co nejvíc skrýt. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1000 židovských anekdot - Pavel Šmakal - e-kniha , Hadka petra nachtmanova e kniha

Complex Words, Causatives, Verbal Periphrases and the Gerund - Petr Čermák, Olga Nádvorníková, Pavel Štichauer, Dana Kratochvílová - e-kniha

Complex Words, Causatives, Verbal Periphrases and the Gerund - Petr Čermák, Olga Nádvorníková, Pavel Štichauer, Dana Kratochvílová - e-kniha
Detail

eBook:,Anglicky psaná monografie se zabývá některými typologickými rozdíly mezi čtyřmi hlavními románskými jazyky (francouzštinou, španělštinou italštinou a portugalštinou) a češtinou. Na základě dat z významného paralelního korpusu InterCorp analyzuje rozličné kategorie (např. iterativitu, modalitu, povahu slovesného děje aj.) a poukazuje na rozdíly či shody mezi románskými jazyky a češtinou. Díky obrovskému množství korpusových dat, jakož i počtu srovnávaných jazyků přináší monografie obecné i dílčí poznatky, jež mnohdy překračují běžně přijímané typologické charakteristiky románských jazyků ve srovnání s češtinou. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Complex Words, Causatives, Verbal Periphrases and the Gerund - Petr Čermák, Olga Nádvorníková, Pavel Štichauer, Dana Kratochvílová - e-kniha , Slib lisa kleypas e kniha

How to ask a professor: Politeness in Czech academic culture - Pavla Chejnová - e-kniha

How to ask a professor: Politeness in Czech academic culture - Pavla Chejnová - e-kniha
Detail

eBook:,Publikace se věnuje zdvořilostním strategiím, které volí čeští univerzitní studenti při kontaktu s fakultou. Kniha se věnuje i zdvořilosti v České republice, např. diglosii (kontextům, v nichž je užívána spisovná či obecná čeština), jmennému a zájmennému oslovování v české společnosti a české akademické sféře, formulování žádostí v češtině v kontrastu k angličtině a dalším jazykům. Kniha zahrnuje dvě studie týkající se studentských žádostí adresovaných fakultě, první se věnuje e-mailům obsahujícím žádost o informaci, druhá analyzuje dotazy zveřejněné na studentském informačním webovém fóru. Pozornost je věnována oslovování, úvodním a závěrečným formulím, míře přímosti vyjádření a gramatickým, lexikálním i dalším modifikačním prostředkům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako How to ask a professor: Politeness in Czech academic culture - Pavla Chejnová - e-kniha , Kra pavel obluk e kniha

English for Pharmacy and Medical Bioanalytics - Šárka Dostálová, Ilona Havlíčková, Zuzana Katerová - e-kniha

English for Pharmacy and Medical Bioanalytics - Šárka Dostálová, Ilona Havlíčková, Zuzana Katerová - e-kniha
Detail

eBook:,Druhé vydání učebního textu, který je určen studentům Farmaceutické fakulty. Autorky této praktické příručky kladou důraz na procvičení a profesionální zvládnutí anglické farmaceutické terminologie a frazeologie. Každá z 30 lekcí obsahuje odborný text a praktická cvičení, zaměřená na porozumění psanému slovu, konverzaci a procvičování gramatiky. Připojen je i anglicko-český slovník s transkripcí slovní zásoby a rejstřík. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako English for Pharmacy and Medical Bioanalytics - Šárka Dostálová, Ilona Havlíčková, Zuzana Katerová - e-kniha , Site petra dvorakova e kniha

Sebedůvěra - Charles Pépin - e-kniha

Sebedůvěra - Charles Pépin - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha odhalující tajemství sebedůvěry.Kde se bere sebedůvěra? Jak funguje? Co ji posiluje nebo oslabuje? Proč mají někteří lidé více sebedůvěry než jiní? Je to otázka povahy? Práce na sobě samém? Pohledu na svět? Jaký je vztah mezi sebedůvěrou a důvěrou v druhé a život samotný?Charles Pépin, který se opírá o texty významných filozofů a starověké moudrosti, o práci psychoanalytiků a psychologů, ale také o zkušenosti velkých sportovců, umělců i bezejmenných jedinců, poodkrývá roušku tajemství sebedůvěry. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sebedůvěra - Charles Pépin - e-kniha , Etiopská kniha mrtvých: apokalypsa svatého pavla, kniha o tajemstvích nebe a země... (80-7281-151-7)

Acquisition of morphological categories and vocabulary in early ontogenesis of Czech child - Pavla Chejnová - e-kniha

Acquisition of morphological categories and vocabulary in early ontogenesis of Czech child - Pavla Chejnová - e-kniha
Detail

eBook:,The presented monograph introduces the processes of vocabulary and grammar (primarily morphology) acquisition in one Czech child over a long time span. The research is based solely on the analysis of authentic material (the corpus of transcriptions of audio recordings and the parental diary), and it covers the period from the onset of speech until three and half years of age in the target child’s development. The longitudinal study is oriented toward the acquisition of a lexicon and the acquisition of grammatical categories of inflectional parts of speech, namely, nouns, adjectives, pronouns and verbs. The analysis is largely building on the concepts of premorphology, protomorphology and modularised morphology. The results support the assertion that both grammatical and pragmatic competences are interrelated and that one limits the other. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Acquisition of morphological categories and vocabulary in early ontogenesis of Czech child - Pavla Chejnová - e-kniha , Povídky oty pavla

Pařížský architekt - Charles Belfoure - e-kniha

Pařížský architekt - Charles Belfoure - e-kniha
Detail

eBook:,Paříž, 1942. Nadaný architekt Lucien Bernard váhá, zda přijmout práci, která mu vynese hodně peněz, ale také ho může naprosto zničit. Má navrhnout důmyslnou skrýš pro bohatého židovského muže ukrývajícího se před deportací. Prostor musí být naprosto neviditelný, nesmí ho objevit žádný nacistický čmuchal. I když jsou pro architekta zásadním motivem peníze, přelstít nenáviděné okupanty je stejně velká výzva. Projekt vytvoří. A následují další. Jenže pak jedna z jeho skrýší fatálně selže… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pařížský architekt - Charles Belfoure - e-kniha , Knihkupectví oty pavla

Ztracený příběh - Charles Martin - e-kniha

Ztracený příběh - Charles Martin - e-kniha
Detail

eBook:,Věci, které pohřbíme hluboko, nás zraňují nejvíc. A někdy kvůli nim zcela ztratíme cestu. Ale zatímco se slavná a pohádkově bohatá hollywoodská herečka Katie Quinnová právě ocitá v nejhlubší krizi, muž skrývající se pod přízviskem Sunday se už delší dobu straní lidské společnosti v prostředí floridských bažin a poddává se zatrpklosti. Jeho jediný přítel otec Steady ho přiměje, aby se o Katie staral, jel s ní do Francie a odhalil její skutečný příběh, který zatím před celým světem skrývala. A stane se něco zvláštního. Je možné, aby si dva zlomení lidé začali navzájem pomáhat a nalezli znovu odvahu a chuť žít? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ztracený příběh - Charles Martin - e-kniha , Kniha czech fundamental (978-80-7437-183-7)

Strážca vody - Charles Martin - e-kniha

Strážca vody - Charles Martin - e-kniha
Detail

eBook:,Murphy Shepard je muž s mnohými tajomstvami. Žije sám na ostrove, stará sa o kostol bez farníkov a svoj život zasvätil pomoci iným. Aj keď smúti nad stratou priateľa, on sám môže byť stratený viac, ako si uvedomuje. Keď vytiahne z floridských vôd krásnu ženu Summer, jeho život naberie nebezpečný smer. Neznáma ho priťahuje a v snahe nájsť jej zmiznutú dcéru preniká čoraz hlbšie do temného a nebezpečného sveta obchodovania s ľuďmi. S pomocou nových priateľov Murphy bojuje s časom, aby našiel dievča, prv než ho pohltia tajomstvá minulosti a duchovia, ktorých sa pokúsil pochovať. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Strážca vody - Charles Martin - e-kniha , Czech for english speakers (978-80-266-0620-8)

Logické myšlení - Charles Phillips - e-kniha

Logické myšlení - Charles Phillips - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha pro bystré čtenáře přináší 50 cvičení, rébusů a hlavolamů, kterými si procvičíte své logické myšlení - vyřešíte matoucí problémy, získáte sebevědomí ve stresových situacích a naučíte se věci dobře promyslet. Každý hlavolam má čas určený ke svému vyřešení, správné odpovědi jsou na konci knihy. Podívejte se i na další tituly z této edice, abyste mysleli jasněji, ostřeji a produktivněji. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Logické myšlení - Charles Phillips - e-kniha , Gare du nord: love for lunch (coloured) (2x lp) - lp (8719262012790)

Vizuální myšlení - Charles Phillips - e-kniha

Vizuální myšlení - Charles Phillips - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha pro bystré čtenáře přináší 50 cvičení, rébusů a hlavolamů, kterými si procvičíte své vizuální myšlení - změňte nápady v představy, zlepšete svou komunikaci a rychleji se rozhodujte. Každý hlavolam má čas určený ke svému vyřešení, správné odpovědi jsou na konci knihy. Podívejte se i na další tituly z této edice, abyste mysleli jasněji, ostřeji a produktivněji. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vizuální myšlení - Charles Phillips - e-kniha , In other words (1408866137)

Taktické myšlení - Charles Phillips - e-kniha

Taktické myšlení - Charles Phillips - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha pro bystré čtenáře přináší 50 cvičení, rébusů a hlavolamů, kterými si procvičíte své taktické myšlení - budete myslet o jeden krok dopředu, nejdříve se zamyslíte a poté teprve budeme mluvit a naučíte se dívat na věci z nečekaných úhlů. Každý hlavolam má čas určený ke svému vyřešení, správné odpovědi jsou na konci knihy. Podívejte se i na další tituly z této edice, abyste mysleli jasněji, ostřeji a produktivněji. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Taktické myšlení - Charles Phillips - e-kniha , Mstitel jan erik fjell e kniha

Vánoční koleda - Charles Dickens - e-kniha

Vánoční koleda - Charles Dickens - e-kniha
Detail

eBook:,Proslulý příběh o starém lakomci, kterému duchové ukážou svět chudých, a změní tak jeho smýšlení.Obchodník Ebenezer Skruž je lakotný. Vlastně miluje jen jedno - peníze! Hromadí je a škudlí, kde se dá. Ani o Vánocích, svátcích klidu a míru, nedokáže být laskavý a štědrý. Brzy se ale má všechno změnit...O Štědrém dnu má Skruž podivnou vidinu, ve které ho navštíví jeho zemřelý společník Jakub Marley. Tajemným hlasem mu prozradí, že se mu zjeví tři duchové, kteří starému skrblíkovi pomůžou stát se lepším člověkem, pokud on bude chtít. Ke Skružovi skutečně postupně přijdou záhadní návštěvníci - duch minulých Vánoc, duch letošních Vánoc a duch příštích Vánoc.Připomenou mu jeho dětství, zavedou ho do chudé rodiny jeho písaře a ukážou mu, jaké štěstí prožívá o svátcích jeho nemajetný synovec se svými dětmi. Poslední duch odhalí obchodníkovi děsivou budoucnost...Zlému lakomci spadnou klapky z očí a rozhodne se pro zásadní životní změnu... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vánoční koleda - Charles Dickens - e-kniha , Anna boleynova alison weirova e kniha

Ruské kolo - Charles Cumming - e-kniha

Ruské kolo - Charles Cumming - e-kniha
Detail

eBook:,Hlavní hrdina předchozího Cummingova románu Cizí země, agent britské tajné služby Thomas Kell, je poslední měsíce bez práce. Volný čas tak tráví přemítáním nad minulostí a pravidelnými návštěvami blízkého baru. Zdá se, že jeho nedobrovolná „dovolená“ nebude mít konce, když se z úst bývalé nadřízené Amelie Leveneové dozví, že o smrti svého kolegy a vynikajícího špiona Paula Wallingera, s nímž se nad Tureckem za nevyjasněných okolností zřítilo letadlo. Kell odjíždí do Turecka, aby záhadnou smrt svého kolegy vyšetřil, a dostává se tak opět do labyrintu špionských intrik a kamufláží plného bezprostředního ohrožení života. Záhy zjišťuje, že za zpackanými operacemi SIS v regionu je něco jiného, než pouhá shoda náhod – všechny neúspěchy totiž musejí být dílem člověka zevnitř. A právě na Kellovi je, aby zjistil, kdo je pro západní informační služby tím tolik nebezpečným krtkem. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ruské kolo - Charles Cumming - e-kniha , Stin minulosti kristin colli e kniha

Alternative Oil Supply Infrastructures for the Czech Republic and Slovak Republic - Tomáš Vlček - e-kniha

Alternative Oil Supply Infrastructures for the Czech Republic and Slovak Republic - Tomáš Vlček - e-kniha
Detail

eBook:,Od roku 2007 se často opakuje informace o tom, že Rusko zvažuje uzavření ropovodu Družba. Česká a Slovenská republika to vnímají jako významnou hrozbu. Tato kniha hodnotí dostupné infrastrukturní alternativy a poskytuje jakési vodítko pro budoucí řešení problému. Cílem je analyzovat možnosti ropovodní infrastruktury s ohledem na alternativy k primární zásobovací trase, a to pro Českou a Slovenskou republiku. Těchto možností je šest: ropovod Ingolstadt-Kralupy-Litvínov, ropovod Adria, potenciální ropovod Bratislava-Schwechat-Pipelie a ropovod Adria-Wien Pipeline, potenciální ropovod Oděsa-Brody-Adamowo-Płock-Gdaňsk, potenciální ropovod Spergau-Litvínov a vodní cesta Lobau-Bratislava. Výsledky výzkumu ukazují, že Česká a Slovenská republika mají společné zájmy v ropném sektoru, které mohou přetavit ve společný postup při jejich dosahování. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Alternative Oil Supply Infrastructures for the Czech Republic and Slovak Republic - Tomáš Vlček - e-kniha , Sbirka kosti kathy reichs e kniha

Velká kniha vtipu - Pavel Kantorek - Pavel Kantorek - e-kniha

Velká kniha vtipu - Pavel Kantorek - Pavel Kantorek - e-kniha
Detail

eBook:,Velká kniha vtipu přináší průřez tvorbou Pavla Kantorka, jehož kresby jsou plné hravé ironie. Vybraných 500 vtipů určitě potěší všechny milovníky dobrého humoru. „Být humoristou není žádná legrace. Nedávno jsem se střetl s nahodilým chodcem, kterého jsem omylem přetáhl přes hlavu při otevírání deštníku. ,Díky‘, řekl mi s kolegiálním úsměvem, ,já to předám dál‘, slíbil a zmizel v zachmuřeném davu. Zřejmě věděl, že brát věci s humorem je vždy ta nejlepší reakce na cokoliv. Jenže, to se lidem daří čím dál tím méně.“ Ať je vám tato kniha inspirací, jak na to, neboť když se lidé mohou něčemu upřímně zasmát, tak jsou nad věcí." Pavel Kantorek (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Velká kniha vtipu - Pavel Kantorek - Pavel Kantorek - e-kniha , Pan selfridge lindy woodhead e kniha

Dědečkovy povídačky - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Dreadka Krutá - e-kniha

Dědečkovy povídačky - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Dreadka Krutá - e-kniha
Detail

eBook:,Pan Zdeněk je uznávaným občanem města. Všichni si ho váží. Nikdo však netuší, že má jedno malé tajemství – v dětství se nenaučil správně vyslovovat hlásky R a Ř, a tak ráčkuje. Když si s někým má povídat, schválně se těmto hláskám vyhýbá. Jenže pak se stane dědečkem a vnoučata po něm chtějí vyprávět pohádky – třeba o Karkulce nebo o veliké řepě! Co teď? Jak si dědeček poradí? Dědečkovy povídačky o tom, co zažil jako malý kluk, vás zaručeně pobaví svými kouzelnými příběhy. Ale pozor, R ani Ř v nich nečekejte! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dědečkovy povídačky - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Dreadka Krutá - e-kniha , Temne leto dan simmons e kniha

Školnice Valerie odhalena - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Osako - e-kniha

Školnice Valerie odhalena - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Osako - e-kniha
Detail

eBook:,Nejpříšernější škola ve městě pomalu ztrácí svou pověst. Od té doby, co je tu školnicí tajemná kráska Valerie, se vše mění k lepšímu. Martin a parta jeho spolužáků se snaží vypátrat, co je Valerie zač. Když do školy navíc nastoupí noví učitelé Gabriela, Richard a Erik, pátrání se zkomplikuje, ale zároveň se záhada blíží zajímavému rozuzlení. Knížka plná kouzel a napětí opět vychází se skvělými ilustracemi Zuzany Osako. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Školnice Valerie odhalena - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Osako - e-kniha , Vreteno osudu otomar dvorak e kniha

Andílkovo vánoční putování - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Osako - e-kniha

Andílkovo vánoční putování - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Osako - e-kniha
Detail

eBook:,Nechte si vyprávět o vánoční pouti za přátelstvím, nadějí a štěstím. Vánoční ozdoby se pohupují na stromečku a nikdo netuší, jaké příběhy by mohly vyprávět. Krajkový Andílek, kterého před Štědrým dnem uháčkovala babička Ludmilka, se místo na stromečku ocitne na strastiplné cestě, aby našel ztracený domov a možná i něco cennějšího. Vydejte se s krajkovým Andílkem na dobrodružné putování ze dna tmavé nehostinné krabice za světlem a novým láskyplným domovem. V zasněženém předvánočním světě čekají na Andílka netušené překážky, ale také přátelská pomoc laskavé pavoučice Alice nebo veverky Terky. Zuzana Pospíšilová, oblíbená autorka desítek titulů pro děti, vypráví vánoční příběh o naději a přátelství, jehož půvab podtrhují ilustrace Zuzany Osako, úspěšné ilustrátorky, která v této knize představuje svou tvorbu pro děti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Andílkovo vánoční putování - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Osako - e-kniha , Ota pavel aleksander kaczorowski e kniha

Dlhá cesta domov - Charles Martin - e-kniha

Dlhá cesta domov - Charles Martin - e-kniha
Detail

eBook:,Hudobník a skladateľ Cooper O’Connor ako osemnásťročný oberie svojho otca o všetko a ujde do Nashville. Dúfa, že sa tam uživí ako gitarista. No jeho predpoklad sa čoskoro ukáže ako klamlivý. Päť rokov sa len tak potĺka, potom sa zaľúbi do Daley Crossovej, speváčky s anjelským hlasom. No keď si uvedomí, že Daley naozaj ľúbi, musí čeliť tragédii, ktorá ohrozí jeho život aj kariéru. Nemá kam ísť, tak sa napokon vráti domov do odľahlých coloradských hôr, kde hľadá odpovede o svojom otcovi a jeho viere. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dlhá cesta domov - Charles Martin - e-kniha , Zamrzla produktivita milos toman e kniha

Příběh dvou měst - Charles Dickens - e-kniha

Příběh dvou měst - Charles Dickens - e-kniha
Detail

eBook:,Příběh dvou měst, historický román z období Velké francouzské revoluce, vrcholné dílo z pera anglického romanopisce Charlese Dickense, právem zaujímá pozici třetí nejčtenější knihy všech dob, oslovující svojí hloubkou, po více jak sto padesát let, každou generaci lidí – i tu dnešní. Sice již není vidu po „madame La Guillotine“, žertovné holičce, přesto zůstává charakteristika postav, osudů a doby stejně aktuální, neboť otroctví, v nejširším slova smyslu, pojistilo se jen svojí „střední třídou“, aby onen očividný zápas a nesoulad života, kdo s koho, měnící za doby Revoluce francouzské ulice v potoky krve, již neplál tak zjevně a neohrozil tak zlehka samého Molocha. Zrelativizovaly se ideje a s lidmi se vyplatilo hrát více psychologicky – jako s ovcemi (historie, ó, ty matko moudrosti!), aby si šli společně, ruku v ruce po krku – jeden vedle druhého, za příslib lepšího žvance u stolů svých novodobých „markýzů“, ve svém dobrovolném otroctví, slepotě a pýše. Přesto vnitřní trýzeň, „nemoc k smrti“, zastřená sebevětší citovou sterilitou, doutná v lidských srdcích, vepisuje se do jejich vrásek a probouzí z frustrace temného démona: dnes stejně jako před oněmi více jak dvěma sty lety. Jediný prostředek, vymaňující člověka z nerozumného života, jímž je láska, jeví se lidem v jejich učenosti dosud však jaksi přepjatým, nehodným jejich nabyté, světácké moudrosti. Šlechtěte tedy člověka v cokoli chcete, a prostředky sebevíce zatemnělými a lstivými, ale on se o to více, oč déle jej budete klamat a pohrdat jím, navrátí k svému zvířeti v sobě, ke své zuřivosti, otočí se a roztrhá vás. „Rozdrťte proto lidstvo ještě jednou podobnými kladivy a lidstvo znovu se vynasnaží, aby samo sebou nabylo těchto znetvořených tvarů. Rozsévejte totéž símě lakotného hýřilství a tyranství a zcela jistě vydá tytéž plody, neboť jsou v jeho semeni. ...Proměň neustále ony káry smrti v to, čím byly dříve, mocný kouzelníku Čase a změníš je v kočáry neomezených panovníků, a ekvipáže feudálních pánů, v nádherné úbory nalíčených Jezabel, v ony kostely, které nejsou »domem otce mého«, ale pelešemi lotrovskými, změníš je v chatrče miliónů sedláků, umírajících hladem!" Předkládaný mistrný román je zadostiučiněním a vyslyšením požadavků nejednoho čtenáře po opětovném vydání. Strhující příběh, odehrávající se mezi Londýnem a Paříží, předkládáme v jeho nejlepším podání, jímž může český čtenář disponovat: v překladu od Františka Hellera. Kniha, prošlá korekturou, si zachovává svůj jazyk – jeho poetismus a dramatičnost, současně však přihlíží tam, kde je třeba, k jazyku dnešního čtenáře. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Příběh dvou měst - Charles Dickens - e-kniha

Pojednání o metapsychice - Charles Richet - e-kniha

Pojednání o metapsychice - Charles Richet - e-kniha
Detail

eBook:,Základní dílo francouzské metapsychické (parapsychologické) školy z roku 1923, jehož třetí vydání vyšlo v roce 1994 za podpory Mezinárodního Metapsychického Institutu v Paříži. Autor je profesor Lékařské fakulty v Paříži, vedoucí fyziologické laboratoře a nositel Nobelovy ceny za fyziologii. Richet rozeznává metapsychiku subjektivní, zkoumající spontánní či experimentální jasnovidnost, telepatii, telegnosi, prekognici a výskyt těchto jevů u zvířat, a dále metapsychiku objektivní, zkoumající telekinesi (psychokinesi), materializaci (ektoplasma), levitaci, bilokaci a jevy strašení. Dílo je psáno přísně kritickou formou, která vychází z ověřených pozorování jevů a z experimentů a výsledky jsou velmi kriticky hodnoceny z nejrůznějších hledisek. Dílo je bibliograficky bohatě dokumentováno. Autor dospívá k závěru, že ve většině zkoumaných případů jde o reálné jevy, jejichž příčina spočívá v dosud neznámých schopnostech lidské psychiky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pojednání o metapsychice - Charles Richet - e-kniha

Keď svrčky plačú - Charles Martin - e-kniha

Keď svrčky plačú - Charles Martin - e-kniha
Detail

eBook:,„Ak Boh niekde v našom vesmíre zanechal odtlačok, potom je ním ľudské srdce.“ Vraví sa, že srdce je najnezištnejším a najvernejším orgánom v ľudskom tele. Srdce je zdrojom života. Srdcom vidíme najvzácnejšie veci. Vďaka srdcu dokážeme cítiť a milovať. Lenže čo ak je srdce choré, zlomené či vážne poškodené? Bývalý špičkový kardiochirurg Jonathan Reese Mitchell vie o srdci všetko. Volali ho lekár so zázračnými rukami. Zachránil životy stovkám pacientov, no svoju vlastnú manželku Emmu, lásku z detstva, uzdraviť nedokázal. Po jej smrti sa utiahne na breh jazera Burton, kde sa v anonymite márne snaží vyrovnať s tragédiou a čeliť pocitom viny. Zaprisahá sa, že už nikdy nevezme do rúk skalpel, a tak sa so svojím nevidiacim švagrom Charliem začne živiť renováciou starých pretekárskych lodí. Pár rokov po strate milovanej ženy ho však osud opäť dobieha. Jedného dňa stretne na ulici sedemročnú Annie, ktorá predáva citrónovú limonádu a doma chová svrčky, aby si zarobila na operáciu srdca. Dievčatko trpí rovnakou diagnózou ako Emma a zachrániť by ho mohli len ruky mimoriadne nadaného lekára. Annin stav sa rapídne zhoršuje a Reese vie, že ak jej chce pomôcť, musí opustiť bezpečnú ulitu a čeliť bolestnej minulosti. A možno sa nájde liek aj na jeho zlomené srdce... Dojímavý román od autora svetového bestsellera Hora medzi nami, ktorý sa stal predlohou úspešného rovnomenného filmu v hlavných úlohách s Kate Winslet a Idrisom Elbom. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Keď svrčky plačú - Charles Martin - e-kniha

Ticho a klid - Charles Ridley - e-kniha

Ticho a klid - Charles Ridley - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha Ticho a klid je syntezí energetické medicíny těla a mysli, nejmodernější vědy a velmi vyspělé práce s tělem. Zkoumá tělo jako projev a prostředek k vývoji vědomí prostřednictvím kraniosakrální terapie. V této průkopnické knize nám Charles Ridley představuje metodu Breath of Life Cranial Touch (doslovný překlad: Kraniální dotek Dechu života), nemedikální integrální přístup k biodynamice. Nevysvětluje klinickou aplikaci kraniosakrální terapie, ale spíše praxi “nedělání” a naslouchání, kde se Dech života zcela ujímá vedení. Díky cvičením obsaženým ve knize Ticho a klid mohou kraniosakrální terapeuti zdokonalit své dovednosti, popsané přístupy však můžeme použít pro jakoukoliv léčebnou techniku, ať již je to akupunktura, homeopatie, psychoterapie, naturopatie, medicína, spirituální léčení, práce s tělem, pohyb či Somatic Experiencing ®. Dech Života tělo stvořil a léčí ho, bez ohledu na to, skrze jakou modalitu působí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ticho a klid - Charles Ridley - e-kniha

Zákon prérie - Charles Patterson White - e-kniha

Zákon prérie - Charles Patterson White - e-kniha
Detail

eBook:,Donald McGuire chce dokázat svému otci, že je schopný, odjíždí převzít řízení měděného dolu. Po cestě je přepaden, zloděj mu však koně neukradne, ale vymění za svého ušlechtilého, ale čerstvého. S odpočinutým koněm Donald pokračuje v cestě, ale kdosi po něm střílí a on zjistí, jej považují za psance Dana Wooda, na jehož koni jede. Nejvíce se angažuje muž jménem Wayne, který velmi nenávidí Dana, a tím i kohokoliv, kdo mu pomáhá. Donald řekne šerifovi kdo je a kam jede a situace se rázem změní, jméno McGuire je velmi známé a je pro něho štítem. Může pokračovat v cestě společně se šerifem, který mu vysvětlil, že Dan Wood se stal psancem díky machinacím bohatého muže jménem Thorpe, jehož zaměstnancem je Wayne, který po něm střílel. Thorpe najal pistolníka, aby Dana zabil, ale svědci kteří mohli dosvědčit, že Dan zabil pistolníka v čestném souboji, byli do rána mrtvi a soud udělal z Dana psance. Nikdo vlastně neví, proč se boháč Thorpe snaží získat i nasilím malé farmy. Odhalí Donald pravou příčinu? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zákon prérie - Charles Patterson White - e-kniha

O pohlavním výběru - Charles Darwin - e-kniha

O pohlavním výběru - Charles Darwin - e-kniha
Detail

eBook:,Kapitoly o pohlavním výběru tvoří součást Darwinovy knihy O původu člověka a pohlavním výběru. Jde o zcela klíčové dílo světového biologického písemnictví, které z nepochopitelných důvodů dosud chybělo na českém trhu (přeloženy byly jen kapitoly týkající se člověka). Co se týče obsahu, právě zde Darwin rozvíjí a vysvětluje svou teorii pohlavního výběru, který podle jeho přesvědčení hraje důležitou roli při utváření vnějšího vzhledu vyšších živých organismů. Po rozsáhlém úvodu do problematiky uvádí konkrétní případy pro jednotlivé živočišné skupiny, přičemž nejvíce pozornosti věnuje ptákům. Jde o dílo nabité zajímavými vědeckými poznatky a občas také úsměvnými pasážemi, přibližujícími čtenáři vědecké metody devatenáctého století. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako O pohlavním výběru - Charles Darwin - e-kniha

Báseň o hašiši - Charles Baudelaire - e-kniha

Báseň o hašiši - Charles Baudelaire - e-kniha
Detail

eBook:,Text nejznámějšího z »prokletých« básníků, esej o účincích hašiše z pera jednoho z pokračovatelů romantismu a předchůdců symbolismu, postihující tragiku lidského osudu mezi spleenem a ideálem. »Baudelaire podrobně popisuje jednotlivá stádia opojení a vystřízlivění, tedy mechanismy kolotoče, z něhož vyskočit příšerně bolí. Próza je to velmi střízlivá, ale skvěle napsaná.« »Tento rozsahem nevelký Baudelairův spisek je lahůdkou pro literární gurmány.« (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Báseň o hašiši - Charles Baudelaire - e-kniha

Voliéry - Zuzana Brabcová - e-kniha

Voliéry - Zuzana Brabcová - e-kniha
Detail

eBook:,Své Voliéry odevzdala Zuzana Brabcová do nakladatelství Druhé město v květnu 2015, tedy jen několik týdnů před svou smrtí (20. srpna 2015). Próza není nijak rozsáhlá — má osmdesát stran. Podstatné však je, že ji autorka stihla nejen dokončit, ale i vycizelovat ve vrcholné literární kondici. V próze jde formálně o záznamy v zápisníku s názvem Synapse, přičemž časový rámec se počíná prosincem 2011 a posledním datem je únor 2015. Již po několika stránkách je však patrné, že jde o kvazideníkové zápisy, v nichž přítomný čas hraje roli málo podstatnou, ba dokonce vyvěrá jen občas a pak nadlouho mizí — podobně jako říčka Punkva. Namísto toho se text plní návraty do vzpomínek, sny, obrazy či motivickými refrény. Totéž se děje i s postavami: přítomné se proplétají s minulými, skutečné s fantaskními. Fabulované reálie a bohatá, místy až magická obraznost běží čím dál častěji v osvobozeném čase, takže ony výchozí deníkové skici povstávají k téměř románovým scenériím. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Voliéry - Zuzana Brabcová - e-kniha

Trinásťroční - Zuzana Štelbaská - e-kniha

Trinásťroční - Zuzana Štelbaská - e-kniha
Detail

eBook:,Päť postáv, päť hrdinov, ktorých zdanlivo nič nespája – okrem toho, že majú trinásť rokov. Darina, Oliver, Sväťo, Šarlota a Viola, každý z nich žije v inom meste, v inom čase a rieši iný problém: závislosť na sociálnych sieťach, emigrácia rodičov a neuveriteľný návrat do otcovho rodného mesta, únik pred mamou, ktorá túži začať nový život, či hľadanie zmyslu života, ktorý bohatá rodina nezaručí... Tínedžeri nájdu v tejto skvelej knižke slovenských poviedok príbehy, v ktorých nájdu nielen seba, ale aj humor a tajomstvo, a ich rodičia možno skúsia porozumieť svetu svojich detí, na ktorý už asi dávno zabudli. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Trinásťroční - Zuzana Štelbaská - e-kniha

Antiliečitel - Zuzana Bačová - e-kniha

Antiliečitel - Zuzana Bačová - e-kniha
Detail

eBook:,Chlapec menom Gabriel sa pred ôsmimi rokmi stal antiliečiteľom, záhadnou bytosťou nesúcou znamenie smrti.Kvôli tejto nebezpečnej schopnosti ho odviedli od rodiny. Musel sa prispôsobiť pravidlám, ktoré z neho urobili samotára. Kým brat Patrik a sestra Marcela žili v s matkou, on zažíval peklo na mieste, kde preňho nemali takmer žiadne pochopenie. Z obyčajného dieťaťa stal vydedenec, ktorý sa musel spoliehať len sám na seba. Obával sa, že ostane navždy zavretý, ukrytý pred svetom, v tieni tých, ktorí sa rozhodli, že bude lepšie, ak prestane existovať. Nečakaná cesta do Košíc prináša do jeho života veľké zmeny. So svetla prichádza spojenec túžiaci po temnote... Marcelino tajomstvo je odhalené a aj ona je nútená prispôsobiť sa novým podmienkam... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Antiliečitel - Zuzana Bačová - e-kniha

Soběstačný - Zuzana Dostálová - e-kniha

Soběstačný - Zuzana Dostálová - e-kniha
Detail

eBook:,Štěpánovi je jedenáct a celý jeho svět závisí na dospělých. Jenže co si počne ve chvíli, kdy se jeho táta nejspíš zbláznil – odstěhoval se, nechal si narůst plnovous a z kalhot mu koukají kotníky. Tátova nová přítelkyně nemá Štěpána moc v lásce, přijde si nadbytečný. Jeho máma vzdychá, šetří úplně na všem a vypadá to, že jí není dobře. Štěpán si proto přeje hlavně jednu věc – co nejrychleji vyrůst a být soběstačný. Zuzana Dostálová napsala román o dospívání a dospělosti, o samotě a samostatnosti. Hrdinův život sleduje v rozmezí několika let a vyprávění nenechává jen na něm. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Soběstačný - Zuzana Dostálová - e-kniha

Sutašky - Hejdrychová Zuzana - e-kniha

Sutašky - Hejdrychová Zuzana - e-kniha
Detail

eBook:,V této knize vám autorka představí šití šperků ze sutašek (textilních prýmků). Naučíte se pracovat s jehlou, prýmky a dalšími materiály, jako jsou drahé kameny, kabošony, Swarovski krystaly, korálky, buttonky a další. Šití šperků ze sutašek (textilních prýmků) je jedním z nejobtížnějších druhů šitého šperku, avšak když máte trpělivost a chuť učit se, tak i přes počáteční nezdary vám nakonec bude odměnou nádherný a netradiční šperk. Předkládá se vám devět projektů seřazených podle obtížnosti s podrobným popisem a fotografiemi z jednotlivých kroků výroby. Sutaškové šperky jsou stále více populární po celém světě – původní česká kniha představí šití šperků ze sutašek klasickou technikou s důrazem na precizní a čisté zpracování. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sutašky - Hejdrychová Zuzana - e-kniha

Jitřenka - Zuzana Štelbaská - e-kniha

Jitřenka - Zuzana Štelbaská - e-kniha
Detail

eBook:,Inspirativní příběh pro malé čtenáře s nádhernými ilustracemi Evy Chupíkové vás zavede do nádherné zahrady. Jitřenčina zahrádka je pro ni a pro její kamarády kočičku Lízu a pejska Titiho to nejkrásnější místo na světě. Celé dny si zde hrají, objevují všechna zákoutí a poznávají její obyvatele: krtečka, ježka, pilné mravenečky nebo malé pavoučky. Pokud se chcete do Jitřenčina království podívat a dozvědět se, jak to bylo s maličkými housátky, protivnou vosou nebo zahrádkou v pokojíčku, otevřete tuto knížku plnou překrásných ilustrací a přeneste se tam… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jitřenka - Zuzana Štelbaská - e-kniha

Filípek - Zuzana Štelbaská - e-kniha

Filípek - Zuzana Štelbaská - e-kniha
Detail

eBook:,Inspirativní příběh pro malé čtenáře s nádhernými ilustracemi Evy Chupíkové vás zavede do voňavého lesa i k průzračnému jezírku. Je po dešti a lesík kolem jezera, kam chodí Filípek s tatínkem na ryby, je krásný a voňavý. Filípka ale rybaření nebaví. Raději si v lese hraje s kamarády skřítky, obdivuje srnky, malé divočáky nebo ve vodě pozoruje pstruhy a bruslařky. Svět kolem jezera Filípek miluje. Brzy půjde poprvé do školy a nejraději by si vzal celý les s sebou. Tatínek má ale lepší nápad… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Filípek - Zuzana Štelbaská - e-kniha

Popoupo - Zuzana Holasová - e-kniha

Popoupo - Zuzana Holasová - e-kniha
Detail

eBook:,Čtyři děti se záhadným způsobem dostanou do příběhu hry, kterou si samy vymyslely. Pravidla, která pro hru stanovily, se najednou mění ve skutečnost a děti tak okamžitě pocítí následky svých dobrých či špatných rozhodnutí. To jim, a stejně tak čtenáři, postupně otevírá oči i srdce. Nové vydání bestselleru pro děti a mládež. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Popoupo - Zuzana Holasová - e-kniha

Ota Pavel: POSTSKRIPTUM - Pavel Kovář - e-kniha

Ota Pavel: POSTSKRIPTUM - Pavel Kovář - e-kniha
Detail

eBook:,Vzpomínka na mimořádně nadaného umělce Když Ota Pavel zemřel, nebylo mu ještě třiačtyřicet. Napsal sedm knížek – pět o sportu a dvě o svém dětství, rodičích, bratrech, lidech a rybaření. Své příběhy psal jako básně v próze: poctivě a – jak sám přiznával – pracně, až mučivě. Přesto jako krásnou literaturu v tom pravém smyslu slova. V roce 1964 mu vyšla první knížka Dukla mezi mrakodrapy. Tehdy onemocněl maniodepresivní psychózou a do konce života mu zbývalo devět let. V nich byl šestnáctkrát hospitalizován na psychiatrii a zároveň se stal uznávaným autorem. Povídkové sborníky Smrt krásných srnců a Jak jsem potkal ryby patří ke klasickým dílům české literatury. Jan Werich o nich řekl, že kdyby je napsal anglicky, klečel by mu svět u nohou. Bohumil Hrabal prohlásil, že jestli by si někdo z našinců zasloužil Nobelovu cenu za literaturu, tak jedině Ota Pavel. Právě o tom, jak vyrůstal, žil, sportoval, psal, radoval se i zápolil s nemocí, vypráví tahle knížka. Jako vzpomínka na mimořádně nadaného umělce, jako ohlédnutí, jako postskriptum… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ota Pavel: POSTSKRIPTUM - Pavel Kovář - e-kniha

Glosy Pavla Maurera - Pavel Maurer - e-kniha

Glosy Pavla Maurera - Pavel Maurer - e-kniha
Detail

eBook:,Pavel Maurer, přezdívaný také Český Michelin, je výraznou osobností české gastronomické scény. Ovšem ne v roli kuchaře. O jídle přemýšlí, píše, čte, ochutnává ho a hodnotí. Krátké glosy, původně odvysílané na vlnách Českého rozhlasu, jsou rozděleny do kapitol, které vám poodhalí náhled barda českého kulinářského světa na nejrůznější témata zahrnující kulturu restaurací, jídelní zvyky a rituály, nebo třeba specifika české i zahraniční kuchyně. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Glosy Pavla Maurera - Pavel Maurer - e-kniha

Sběrná kniha - Pavel Kosatík - e-kniha

Sběrná kniha - Pavel Kosatík - e-kniha
Detail

eBook:,„Když člověk bydlí na Václaváku, nemůže si představovat, že unikne dějinám,“ říká dokumentaristka Helena Třeštíková, která se narodila přímo v jednom z domů na slavném pražském náměstí.Moderní československé a posléze české dějiny zachytila jako nikdo jiný, místo politiků a velkých událostí sledovala v Manželských etudách obyčejné rodiny. Díky unikátní technice sběrného dokumentu, kterou někdo nazývá také posedlostí uplývajícím časem, zpřítomnila proměnu společenských poměrů i způsobu života jednotlivců. Nyní si sama vyzkoušela jaké to je stát se objektem, známý spisovatel Pavel Kosatík přináší nejucelenější pohled na život Heleny Třeštíkové od jejího dětství do současnosti.Režisérka vypráví o vlastní rodině i účinkujících, kteří se často stávají jejími pomyslnými členy. Natož když se protagonista do režisérky zamiluje. Odhaluje zrození filmového stylu, vzpomíná na svoje vzory i na to, jak se sběrný dokument za čtyřicet let proměnil. Nechybí ani otázky související s etikou jejího přístupu, okolnostmi vzniku nejvýznamnějších filmů i jejího působení v politice, které sama považuje za svůj největší omyl. I tyto otázky mohou být překvapivě osobní.O AutorechHelena Třeštíková (1949) je významná česká filmová dokumentaristka, jejíž jméno je spojeno s metodou časosběrného dokumentu. K vrcholům jejího díla patří televizní cyklus Manželské etudy (1. série 1987, 2. série 2006, 3. série se připravuje na rok 2017) a dále celovečerní filmy Marcela (2006), René (2008), Katka (2009), Soukromý vesmír (2011), Mallory (2015) a další. V poslední době na sebe upozornila filmovým portrétem herečky Lídy Baarové Zkáza krásou (2016). Spisovatel a scenárista Pavel Kosatík (1962) je autorem řady monografií význačných osobností české historie a kultury (například Olga Havlová, Pavel Kohout, Ferdinand Peroutka, Přemysl Pitter, Pavel Tigrid, Jarmila Novotná), televizních scénářů, originálních sond do české historie - jako jsou knihy České snění (2010) nebo České okamžiky (2011) - a dalších děl. Získal mnohá ocenění, mj. Cenu Toma Stopparda (2001) či Cenu Ferdinanda Peroutky (2009). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sběrná kniha - Pavel Kosatík - e-kniha

Hudba prvočísel - Marcus du Sautoy - e-kniha

Hudba prvočísel - Marcus du Sautoy - e-kniha
Detail

eBook:,Prvočísla jsou záhadná stvoření. Jejich definice je velmi jednoduchá (nejsou součinem žádného jiného přirozeného čísla kromě jedničky), ale na jejich vlastnostech je vystavěna celá matematika a jejich nevyzpytatelné chování vyvádí z míry již desítky generací nejlepších odborníků. Kromě toho má teorie prvočísel ze všech oborů čisté matematiky na moderní svět zdaleka největší praktické dopady: prostřednictvím kryptografie na ní závisejí osudy nejmocnějších států a biliony dolarů. V roce 1859 vyslovil slavný matematik Bernhard Riemann tvrzení, které s prvočísly zdánlivě vůbec nesouvisí, během let se však ukázalo, že by mohlo být pro jejich pochopení klíčové. O významu jeho hypotézy může svědčit i fakt, že je jedním ze sedmi problémů "za milion dolarů" Clayova institutu - prozatím nevyřešeným. Kniha Hudba prvočísel se věnuje historii Riemannovy hypotézy a pokusů o její řešení; přitom jakoby mimochodem probere historii moderní teorie čísel a její dopady, stranou nezůstanou ani filozofické otázky mezí poznání.Vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Argo (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Hudba prvočísel - Marcus du Sautoy - e-kniha

Školnice Valerie v podezření - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Osako - e-kniha

Školnice Valerie v podezření - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Osako - e-kniha
Detail

eBook:,Ve srovnání s pátou ZŠ na kraji města jsou všechny školy ráj na zemi. Do téhle školy se nikdo netěší. Učitelé tu mají v popisu práce jen rozdávat pětky a poznámky a tvářit se kysele. Jednoho dne ale ve školních dveřích stojí Valerie – krásná mladá školnice. Pěkně podezřelé stvoření, je úplně jiná než všichni ostatní. Když se Martinovi náhodou objeví v tašce zbrusu nové bačkory, dveře ve třídě se začnou samy otevírat, paní učitelka najednou koktá a v diktátě mu nezůstane jediná chyba, položí si logickou otázku: Není Valerie čarodějnice? V krásně ilustrovaném školním příběhu si děti užijí tajemnou atmosféru, kouzla, napětí a záhady. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Školnice Valerie v podezření - Zuzana Pospíšilová, Zuzana Osako - e-kniha
1000 Czech Words for Foreigners (978-80-266-1103-5), devet dni zuzana strachotova e kniha, jak potkat deti zuzana malerova e kniha, Bush Kate: 50 Words for Snow (2x LP) - LP (9029559381), My first Dictionary: 1,000 words for early learners of English (9781855340305), Mackerras Charles: Life with Czech Music (6x CD) - CD (SU4041-2), houbarka viktorie hanisova e kniha, korist paul finch e kniha, madarsko richard prazak e kniha, buzicci jan folny e kniha, hadka petra nachtmanova e kniha, slib lisa kleypas e kniha, kra pavel obluk e kniha, site petra dvorakova e kniha, Etiopská kniha mrtvých: Apokalypsa svatého Pavla, Kniha o tajemstvích nebe a země... (80-7281-151-7), Povídky Oty Pavla, knihkupectví oty pavla, Kniha Czech Fundamental (978-80-7437-183-7), Czech for English Speakers (978-80-266-0620-8), Gare Du Nord: Love For Lunch (Coloured) (2x LP) - LP (8719262012790), In Other Words (1408866137), mstitel jan erik fjell e kniha, anna boleynova alison weirova e kniha, stin minulosti kristin colli e kniha, sbirka kosti kathy reichs e kniha, pan selfridge lindy woodhead e kniha, temne leto dan simmons e kniha, vreteno osudu otomar dvorak e kniha, ota pavel aleksander kaczorowski e kniha, zamrzla produktivita milos toman e kniha