Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Domácí zpracování zvěřiny: Výbava, bourání masa, recepty (978-80-7541-239-3)
Kniha - autor Carsten Bothe, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jaké vybavení a pomůcky jsou při zpracování zvěřiny nezbytné? Jak se vypořádat se špatně střeleným kusem? Na konkrétních příkladech srnčí a černé zvěře se seznámíte se všemi postupy od stahování zvěřiny až po zpracování jednotlivých porcí masa. Myslivec Carsten Bothe přináší praktickou příručku plnou užitečných informací, rad a tipů týkajících se správného zpracování zvěřiny - nejen pro náruživé lovce, ale i pro milovníky dobré kuchyně. Veškeré postupy bourání a porcování masa jsou podrobně popsány a doplněny názornými fotografiemi krok za krokem, a to až po gurmánský zážitek u stolu.
Podívejte se také nakladani masa na uzeni recepty
Křížovky do kuchyně babiččiny recepty (978-80-7541-193-8)
Kniha - 288 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jedna křížovka denně pomůže udržet mozek ve formě, procvičí paměť a posílí logické myšlení. A pokud vám při tom vyhládne, po vyluštění tajenky můžete vyzkoušet některý ze skvělých a především jednoduchých receptů.
Podívejte se také Křížovky – recepty od maminky (978-80-7541-288-1)
Zpracování masa & Domácí zabijačka - Jiří Altera, Libuše Alterová
Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového. ? Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených. ? Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků. ? Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků. ? Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv).Pro nové vydání knihu aktualizoval MVDR. Josef Kameník.
Podívejte se také Křížovky – recepty od babičky (978-80-7541-289-8)
Podívejte se také
- Trýzeň (978-80-7411-239-3)
- Recepty pro miminka a rodiče (978-80-7541-272-0)
- Křížovky do kuchyně babiččiny recepty (978-80-7541-193-8)
- Zvěřina (978-80-7541-255-3)
- Kuba (978-80-7541-002-3)
- Merian Kos (978-80-7541-114-3)
- Low Carb: Rychlé recepty pro každý den (978-80-7541-227-0)
- Super jednoduše bez masa: Super jídla, jednoduché recepty (978-80-88440-03-1)
- Maminko, není mi dobře (978-80-7541-169-3)
- Low Carb Zdravé pochutnání (978-80-7541-226-3)
- Nejlepší hry se psem (978-80-7541-242-3)
- Recepty pro život (978-80-753-6095-3)
- Máma mele vločky: Recepty bez lepku a masa pro celou rodinu (978-80-906434-5-1)
- domaci
- Saláty: Mísa plná čerstvého štěstí (978-80-7541-130-3)
- Křížovky praktické rady do domácnosti (978-80-7541-325-3)
- Helenčino pečení Rodinné recepty (978-80-88098-13-3)
- V zajetí polární zimy (80-239-1357-3)
- Něžněnky (978-80-239-7588-8)
- Nesmrteľní (978-80-8150-239-2)
Divočák: ecepty z kančího masa (978-80-7541-323-9)
Kniha - autor Mikael Axell; Frida Ernsth, 144 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autoři této kuchařky se společně s fotografem zúčastnili lovu na divočáka v lesích jižního Švédska a byli přitom, když padl výstřel, i při následném vyvrhování a bourání. Bachyně vážící 76 kg byla skolena jednoho časného lednového rána a její maso vystačilo na všech 52 receptů v této knize, včetně několika pamlsků pro psy, kteří byli důležitou součástí lovecké výpravy. Kančí maso je libové s jemnou příchutí zvěřiny, skvěle se hodí k úpravě při nízkých teplotách, na grilování i k výrobě klobás a přípravě pokrmů z mletého masa. Mezi recepty najdete jednoduchá jídla i slavnostnější pokrmy, tradiční recepty od babiček i novější pojetí úpravy masa; všechny recepty jsou označeny stupněm obtížnosti od 1 do 3.
Objev podobné jako Divočák: ecepty z kančího masa (978-80-7541-323-9)
Křížovky – recepty od maminky (978-80-7541-288-1)
Kniha - 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Odreagujte se od starostí všedního dne při luštění křížovek.
Objev podobné jako Křížovky – recepty od maminky (978-80-7541-288-1)
Křížovky – recepty od babičky (978-80-7541-289-8)
Kniha - 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Odreagujte se od starostí všedního dne při luštění křížovek.
Objev podobné jako Křížovky – recepty od babičky (978-80-7541-289-8)
Super jednoduše bez masa: Super jídla, jednoduché recepty (978-80-88440-03-1)
Kniha - autor Zdeněk Pohlreich, 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Super jídla, jednoduché postupy! Nová kuchařka volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, tentokrát ale výhradně s recepty, které neobsahují maso. Je to možná překvapivé, ale chceme nabídnout rozumnou alternativu bezmasých jídel, která budou běžného strávníka saturovat svou chutí, pestrostí a také sytostí. Bezpečně potěší i zaryté masožravce. Všechna jídla jsou jednoduchá na přípravu, zůstali jsme věrni konceptu, kdy si uvědomujeme, že ne všichni mají dost času a odhodlání na to, aby trávili u sporáku půl dne. Bezmasá kuchyně vyžaduje možná trochu více ingrediencí, ale nebojte se, všechny bezpečně seženete v supermarketu. S výběrem surovin jsme zůstali u tradičnějších surovin v jejich přirozené formě. Já mám stále rád pořekadlo, že nejlepší kuchařkou je Matka Příroda. Bezmasá kuchyně totiž žádné náhražky nepotřebuje. Její pestrosti a atraktivity se dá dosáhnout jinak a...
Objev podobné jako Super jednoduše bez masa: Super jídla, jednoduché recepty (978-80-88440-03-1)
Domácí jogurt, tvaroh a sýr (978-80-7541-265-2)
Kniha - autor Cosima Bellersen Quirini, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Vyrobit sýr dokáže každý! Udělat si domácí mléčné výrobky? Není nic snadnějšího! Autorka této knížky má také jenom "docela normální" kuchyň. S těmi nejjednoduššími pomůckami vyrábí jogurty, podmáslí, čerstvé či plísňové sýry, kořeněné tvrdé sýry a spoustu dalších věcí. V této knize vysvětluje různé metody zpracování mléka a představuje množství vyzkoušených receptů na vynikající přírodní produkty - bez zvýrazňovačů chuti, konzervačních látek a umělých aromat. Připravte si s její knihou své vlastní domácí mléčné výrobky - přírodní a lahodné.
Objev podobné jako Domácí jogurt, tvaroh a sýr (978-80-7541-265-2)
Hranolky: mezinárodní recepty, dipy a omáčky (978-80-7541-320-8)
Kniha - 80 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Každý je zná – a snad každý je miluje! Tato kuchařka ukazuje, že výroba a příprava domácích hranolek je jednoduchá – a přitom kreativní. Ty tam jsou mražené hranolky ze samoobsluhy! Mnohem lepší jsou domácí hranolky – ať už klasické, nebo belgické, zeleninové nebo kulaté, hubené či nekonečné. A co omáčky? Zcela jistě se neomezíme jen na „červeno-bílou“ variantu: zapomeňte na obyčejný kečup a tatarku! V této kuchařce najdete spoustu receptů na chutné dipy a omáčky, které hranolky pozvednou na novou úroveň. Díky našim receptům vykouzlíte z hranolků kvalitní jídla pro celou rodinu. Hranolky nemusejí být jen nudnou přílohou! Vyzkoušejte zapečené hranolky, plněnou pitu nebo hranolky s chilli con carne.
Objev podobné jako Hranolky: mezinárodní recepty, dipy a omáčky (978-80-7541-320-8)
Domácí zabijačka: Klobásy, šunka, pečeně, huspenina (978-80-7541-240-9)
Kniha - autor Carsten Bothe, 136 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Klobásy nebo huspenina, šunka či slanina, jitrnice nebo jelítka - ty domácí chutnají prostě lépe! Ať už porážíte dvoumetrákového pašíka, nebo třeba jen koupíte půlku prasete a chcete se dozvědět, jak maso nejlépe zpracovat, jak vyrobit pár kilo klobás nebo vyudit šunku, v této publikaci najdete všechny potřebné informace, postupy a návody. Carsten Bothe vás naučí poznat kvalitu masa, správně ho porcovat, používat řeznické nástroje, seznámí vás s triky profesionálů a vším, co souvisí s výrobou klobás, nakládáním nebo zavařováním masa. O domácích zabijačkách ví zkrátka všechno.
Objev podobné jako Domácí zabijačka: Klobásy, šunka, pečeně, huspenina (978-80-7541-240-9)
Low Carb: Rychlé recepty pro každý den (978-80-7541-227-0)
Kniha - autor Nico Stanitzok; Carolina Hausmann, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jíme zdravě a přitom chutněI ve všední den v kanceláři? To nezní moc reálně - spíš si dáme tu sušenku, tu sýrovou housku a nakonec rychle jen talíř hranolek v kantýně… Všechno to jistě moc dobře chutná, ale s každou touto pochutinou nám prudce stoupne hladina krevního cukru - a za chvíli zase máme hrozný hlad, takže se ocitáme v začarovaném kruhu. Naštěstí to jde i jinak!Tato kuchařka přináší rychlé a jednoduché Low Carb recepty, podle nichž si snadno připravíte vydatné snídaně, obědy do sklenice s sebou, ale i raz dva hotové večeře. Low Carb strava nám dodá energii, drží nás ve formě a především jsme díky ní sytí a spokojení.
Objev podobné jako Low Carb: Rychlé recepty pro každý den (978-80-7541-227-0)
Domácí zpracování zvěřiny - Carsten Bothe
Jaké vybavení a pomůcky jsou při zpracování zvěřiny nezbytné? Jak se vypořádat se špatně střeleným kusem? Na konkrétních příkladech srnčí a černé zvěře se seznámíte se všemi postupy od stahování zvěřiny až po zpracování jednotlivých porcí masa. Myslivec Carsten Bothe přináší praktickou příručku plnou užitečných informací, rad a tipů týkajících se správného zpracování zvěřiny - nejen pro náruživé lovce, ale i pro milovníky dobré kuchyně. Veškeré postupy bourání a porcování masa jsou podrobně popsány a doplněny názornými fotografiemi krok za krokem, a to až po gurmánský zážitek u stolu.
Objev podobné jako Domácí zpracování zvěřiny - Carsten Bothe
Vůně chleba: Umění domácího pečení v 50 receptech (978-80-242-6551-3)
Kniha - autor Mirka van Gils Slavíková, 136 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kuchařka, která voní čerstvě upečeným chlebem, který provoní domov. Chléb byl, je a bude součástí našeho života. Proč si ho tedy neupéct v pohodlí domova? Tato kniha nabízí širokou škálu chutných a voňavých receptů, klíč k rozpoznání jednotlivých druhů obilovin a hlavně jednoduchý návod, jak se nebát péct.
Objev podobné jako Vůně chleba: Umění domácího pečení v 50 receptech (978-80-242-6551-3)
Trýzeň (978-80-7411-239-3)
Kniha - autor Daniel Palmer, 312 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Autonehoda způsobená pod vlivem alkoholu obrátila Jakeu Dentovi svět naruby. V temných dnech zoufalství se stane nadšeným členem komunity takzvaných prepperů a svého syna Andyho vychovává tak, aby přežil i tu nejhorší katastrofu. Andy studuje na prestižní škole, kde Jake pracuje jako ostraha, a má tajemství, které skrývá i před otcem - je členem počítačového klubu, který bere peníze nechutně bohatým a přerozděluje je potřebným. Cíle jejich útoků si obvykle ani neuvědomí, že byli okradeni. Potom však napadnou nesprávné lidi: brutální drogový kartel odhodlaný získat své prostředky nazpět. Gangsteři postupně berou jako rukojmí Andyho a jeho přátele. Jake, jenž se skrývá v opuštěných tunelech pod budovou školy, dobře ví, že brzy začne zabíjení. Se svým výcvikem, bohatou sbírkou zbraní a dostatkem zásob je poslední a nejlepší nadějí na přežití, jakou studenti - včetně jeho syna - mají.
Objev podobné jako Trýzeň (978-80-7411-239-3)
Sicílie (978-80-7565-239-3)
Kniha - autor Ros Belford, 416 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Průvodce po Sicílii, po ostrově měst a vinic na svazích Etny. Sicílie je autonomním regionem Itálie s rázovitými a temperamentními obyvateli. Je největším středomořským ostrovem, k němuž náleží pár desítek dalších ostrovů a ostrůvků. Vychutnáte si zde komfort poloprázdných pláží, průzračné moře i nádherné přírodní scenérie. Zažijete úchvatný výstup na aktivní sopku Etnu vysokou 3 370 m, která je zároveň nejvyšší sopkou Evropy. Vnitrozemí Sicílie vás oslní atmosférou měst. Některá zaujmou historií sahající přes normanské a arabské památky až k antice a jiná, kompletně vybudovaná po ničivém zemětřesení v roce 1693, okouzlí barokními památkami takového významu, že jinde ve světě nemají obdoby. Navštivte Palermo s tajemnou pověstí mafiánského města, starobylé Syrakusy, Agrigento v blízkosti světoznámého Údolí chrámů či oblíbená letoviska Giardini Naxos, Taormina nebo Porto Rosa. Objevit však...
Objev podobné jako Sicílie (978-80-7565-239-3)
Kuba (978-80-7541-002-3)
Kniha - autor Beate Schümannová, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Kuba vás očaruje svým karibským klimatem, nádhernými plážemi, rozlehlými národními parky, povětšinou kouzelně restaurovanými centry starých měst a strhující karibskou chutí do života – sluncem a mořem, rumbou a rumem. Na plážích – a je jich tu kolem 300 – se ostrov ukazuje ze své nejlepší stránky, písek je běloučký a jemný jako pudr. Tropický ráj láká jmény jako Varadero, Vayo Coco nebo Costa Esmeralda – jmény míst, kde šelestí palmy, ve slunci se třpytí tyrkysové moře a tropický vánek ochlazuje kůži. Dokonce už Kryštof Kolumbus měl za to, že je v ráji, když v roce 1492 poprvé zavítal na „Cubanacán“ (indiánský název Kuby). Ostrov ale může nabídnout mnohem víc než krásné pláže. Kuba se klene elegantním obloukem z korálových útesů od západu na východ. Na celkem 114 524 kilometrech čtverečních se rozprostírají palmové pláže, horská pásma porostlá bujnou vegetací, husté mangrovové...
Objev podobné jako Kuba (978-80-7541-002-3)
Zvěřina (978-80-7541-255-3)
Kniha - autor Matthias F. Mangold, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Vaření ze zvěřiny už dávno není výsadou myslivců. Dnes se dá jelení, srnčí či kančí maso sehnat třeba online. Zvěřina je totiž velmi ekologické maso: zvěř žije ve volné přírodě, konzumuje jen to, co jí chutná. Maso je libové a neobsahuje stresové hormony. A příprava zvěřiny vůbec není tak složitá, jak byste si možná představovali. Tato kuchařka kromě klasických a moderních receptů nabízí i důležité tipy a triky. Kromě pečení představí i přípravu trhaného masa, burgerů či wrapů, nezapomíná ani na silný zvěřinový vývar.
Objev podobné jako Zvěřina (978-80-7541-255-3)
Andulka (978-80-7541-028-3)
Kniha - autor Hildegard Niemann, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Andulky stále létají a hrají si, s čím a jak se dá. Svým veselým zpěvem a švitořením oživují celý dům. Pokud se vyzbrojíte trochou trpělivosti, může se vám dokonce podařit naučit andulku mluvit. Abyste si radost ze společnosti těchto drobných opeřených kamarádů mohli vychutnat co nejlépe a nejdéle, přinášíme vám v této příručce všechno, co byste měli vědět o chovu, péči, krmení a zdraví andulek. Kromě toho uvádíme mnoho vyzkoušených tipů a nápadů ohledně zpestření života ptáků, nejlepším umístění klece a možností bezpečného prolétnutí.
Objev podobné jako Andulka (978-80-7541-028-3)
Měsíční směna (978-80-7398-239-3)
Elektronická kniha ze série Edie Spence, autor Cassie Alexander, 224 stran Sestra Edie Spenceová se poté, co přežila brutální útok upírů, může vrátit do práce, kde se stará o nadpřirozené bytosti, které potřebují lékařskou péči. Ale její sesterský um je vystaven náročnému testu, když se během polední pauzy stane svědkem nehody, od níž pachatel ujel. Zraněný chodec není obyčejný vlkodlak, nýbrž vůdce smečky. Edie se tak ocitá uprostřed nelítostné vlkodlačí války. Dvě znepřátelené smečky spolu bojují, ale Edie nemá sebemenší zájem se do toho vměšovat. Když se však setká s pacientovým synovcem, Lucasem – potetovaným vlkodlakem s pohledem predátora, kterému je těžké odolat – Edie si musí vybrat, na čí stranu se postaví. Otázka zní, může důvěřovat tomuto nebezpečnému spojenci? A může dát na své instinkty, když je v jeho blízkosti? Tak či onak se Edie nedokáže z tohoto kolotoče vymanit, i když se tak z ní stává snadná kořist…
Objev podobné jako Měsíční směna (978-80-7398-239-3)
Budu mámou (978-80-7541-309-3)
Kniha - autor Olivia Toja, 248 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Slovy klasika: Všechno, co byste měla vědět o těhotenství a přípravě na narození děťátka. Tato knížka pomůže nastávajícím maminkám lépe porozumět zázraku, který se odehrává v jejich břiše. Seznámí je s průběhem těhotenství po stránce fyzické i psychické, neopomene ani praktické a administrativní záležitosti. Knížka je psaná svižně a čtivě a obohacují ji kvízy, zábavné dotazníky i praktické seznamy. Po odborné stránce se na ní podílela gynekoložka dr. Marie-Claude Guiral.
Objev podobné jako Budu mámou (978-80-7541-309-3)
Pochoutkový rok 2: 110 tradičních rodinných receptů na vynikající domácí jídla (978-80-7686-006-3)
Kniha - autor Patrik Rozehnal, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá V kuchařce Pochoutkový rok 2 najdete celkem 110 zajímavých rodinných receptů z celé naší země. Rozděleny jsou na slané a sladké. Jde o nejrůznější chuťovky, polévky, masové i těstovinové pokrmy, sladké řezy, kynuté koláče, krémové dezerty a další tradiční české, moravské a slezské speciality. Tyto recepty pocházejí od posluchačů regionálních stanic Českého rozhlasu, kteří se úspěšně účastnili gastronomické soutěže Pochoutkový rok v letech 2020 až 2022. Předpisy na své rodinné kulinární poklady přidali i porotci soutěže, šéfkuchaři Jaroslav Sapík a Pavel Pospíšil a milovnice dobrého jídla herečka Naďa Konvalinková. Vychutnejte si 110 tradičních rodinných receptů na vynikající domácí jídla a poslouchejte každou neděli po 10. hodině Pochoutkový rok na regionálních stanicích Českého rozhlasu. Dobrou chuť!
Objev podobné jako Pochoutkový rok 2: 110 tradičních rodinných receptů na vynikající domácí jídla (978-80-7686-006-3)
Domácí sýry: Návody na výrobu a zajímavé recepty – naše i zahraniční (978-80-264-4294-3)
Kniha - autor Petra Rubášová, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy. Vyrobíte si sýry jak s českou tradicí, tak i sýry zahraničního původu, dozvíte se, kam můžete v Evropě vyrazit na statky se sýrovou turistikou, a naleznete zde hodně zajímavých receptů, v nichž uplatníte své sýrové výrobky. Vše je doplněno názornými fotografiemi.
Objev podobné jako Domácí sýry: Návody na výrobu a zajímavé recepty – naše i zahraniční (978-80-264-4294-3)
Děláme si to doma sami 3: Herbář receptů pro domácí lékárnu, kosmetický salón i špajz (978-80-7565-341-3)
Kniha - Herbář receptů pro domácí lékárnu, kosmetický salón i špajz. Geniálně jednoduché nápady, které fungují! - autor Alena Thomas, 416 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Herbář receptů pro domácí lékárnu, kosmetický salón i špajz. Geniálně jednoduché nápady, které fungují!Rosteme, zrajeme, rozrůstáme se. Třetí knížka Děláme si to doma sami je taková jako naše současné životy, plná dětí, zahradních skrýší a bylinkového vyrábění. Tentokrát se točí kolem toho, co nám roste kolem našich domů a co běžně třeba nepoužíváme. Když člověk ví, stačí pak natáhnout ruku, utrhnout, vyrýpnout, sesbírat a dál se můžou dít jen samé zázraky.Děláme si to doma sami 3 je domácí lékárna, drogerie, kosmetický salón a špajz, co nám roste za domem. A kromě toho také herbář. Kozlík, kostival, kakost… Zní to jako zaklínadlo. S touhle výpravnou knihou už tuhle trojku a čtyřicítku dalších bylin, keřů a stromů a) vždycky poznáte, b) vždycky najdete, protože budete vědět, kdy...
Objev podobné jako Děláme si to doma sami 3: Herbář receptů pro domácí lékárnu, kosmetický salón i špajz (978-80-7565-341-3)
Helenčino pečení Rodinné recepty (978-80-88098-13-3)
Kniha - autor Helena Vybíralová, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nejlepší cukroví umí upéct Češky a Slovenky. V další z řady oblíbených knížek HELENČINO PEČENÍ najdete recepty některých z nich. Nadšené cukrářky představují své rodinné "poklady", které si předávají z generace na generaci. "Ze všech 63 neskutečně dobrých sladkostí se dá těžko vybrat a doporučit ta nejlepší a nejlahodnější, ale určitě stačí postavit na stůl váhu, nakoupit mouku, cukr a vejce, ušlehat krém či uvařit pudink… A pak už jen začít podle popisu," říká populární cukrářka a autorka RODINNÝCH RECEPTŮ Helena Vybíralová. Tentokrát si k pečení přizvala tři kolegyně Libuši, Marii a Janu. Všechny ovládají cukrářské řemeslo na jedničku. A hvězdičku k tomu. Dávno objevily, že i něco tak všedního, jako je pečení cukroví, dortů, koláčů nebo řezů, může být věda, umění a krása zároveň. Více se dovíte v rozhovorech s nimi. Určitě si je přečtěte. A hlavně PEČTE, TVOŘTE, BAVTE SE!
Objev podobné jako Helenčino pečení Rodinné recepty (978-80-88098-13-3)
Maminko, není mi dobře (978-80-7541-169-3)
Kniha - Rodiče nemusejí umět nemoc diagnostikovat a vyléčit, ale s pomocí této knihy se mohou naučit rozhodnout, kdy je možné dítě léčit doma a kdy už je potřeba navštívit lékaře či dokonce lékařskou pohotovost. - autor Ladislav Hanousek, 352 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá První příznaky nemoci - kdy jít k lékaři - domácí lékárna - praktické radyDítě, to je pro rodiče především veliká radost – a také veliká starost. Zvlášť, když se objeví nemoc či neduh. A ty ostatně patří ke každému dětskému věku. Aby starosti o zdraví dítěte byly co nejmenší, přináší tato kniha osvědčené rady a postupy, co dělat, když doma zazní: „Maminko, tatínku, mně není dobře.“ Kniha naučí rodiče poradit si v základních situacích a vyvrátí i některé zakořeněné mýty v domácím léčení dětí. Kromě přehledu typických infekčních nemocí v ní rodiče najdou i odpovědi na otázky týkající se vývoje, výchovy a běžných problémů dětského věku – od angíny a bradavic přes chrapot a kašel až po...
Objev podobné jako Maminko, není mi dobře (978-80-7541-169-3)
Low Carb Zdravé pochutnání (978-80-7541-226-3)
Kniha - autor Cora Wetzstein, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Hodujeme bez výčitek! Low Carb je výživový směr, kterého se můžete držet celý život, a rozhodně vám nemusí chybět žádný chuťový požitek. Berte tyto recepty jako návod a pozvání ke šťastnému jídlu - ale směřujte ke svým vlastním specialitám. Vaříme jednoduše: Několik přísad, osvědčené recepty - skvělý požitek. Low Carb snadno a rychle: Všechny důležité informace a pečlivě popsané postupy vidíte na první pohled. Jíme pro radost: Zdravé Low Carb recepty s rybou, masem i veganské - a všechny vám vykouzlí dobrou náladu.
Objev podobné jako Low Carb Zdravé pochutnání (978-80-7541-226-3)
Nejlepší hry se psem (978-80-7541-242-3)
Kniha - autor Kristen Wolf, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Od teď už bude všechno jinak! Nuda a malé vytížení jsou passé. Hry se postarají o napínavou zábavu, zbystří smysly, zvýší inteligenci a udržují vašeho psa ve formě - ať už doma, nebo venku. Najdete zde mnoho nápadů a návodů, jak si hrát - od nejjednoduššího aportování až po náročné hry na paměť. Také různá cvičení agility, společné běhání či plavání přinášejí vašemu psu požitek z výletů. A navíc je zde velké množství praxí prověřených rad a tipů na správné motivování, odměňování či uvolnění.
Objev podobné jako Nejlepší hry se psem (978-80-7541-242-3)
Koláče, dorty a bábovky (978-80-7541-341-3)
Kniha - autor Gina Greifenstein, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Kdo by si rád nepochutnal, třeba na ořechových řezech, ovocném koláči, nedělní bábovce nebo slavnostním dortu? A kdo by to byl řekl, že pro všechny tyto pochoutky stačí jedno univerzální lité těsto a trocha fantazie? Tato kuchařka přináší spoustu inspirace pro snadné a rychlé pečení zákusků. A výsledky nejen skvěle chutnají, ale jsou efektní i na pohled, takže ozdobí každý stůl!
Objev podobné jako Koláče, dorty a bábovky (978-80-7541-341-3)
Křížovky Hvězdy našeho popu (978-80-7541-198-3)
Kniha - 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Odreagujte se od starostí všedního dne při luštění křížovek.
Objev podobné jako Křížovky Hvězdy našeho popu (978-80-7541-198-3)
Zpracování osobních údajů obcemi (978-80-7357-962-3)
Kniha - autor Václav Bartík; Eva Janečková, 152 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nová publikace na velmi aktuální téma zpracování osobních údajů podrobně informuje, jaké jsou povinnosti obcí při zpracování osobních údajů při své práci, např. při zveřejňování na úřední desce, při zpracování agendy přestupků a také v případě instalace kamerových systémů atd. Je skutečností, že obce, resp. obecní úřady, jsou významným správcem osobních údajů, což ostatně plyne z jejich poslání a úkolů, které musí plnit na úseku veřejné správy v širokém slova smyslu. Obce jsou také subjektem, kterému je do vínku svěřena péče o všestranný rozvoj svého území a potřeby svých občanů a rovněž při plnění svých úkolů chrání veřejný zájem. Obce jsou nadány širokou samostatnou působností a jsou jí, resp. obecním úřadům, svěřovány v přenesené působnosti i významné úkoly v oblasti veřejné správy. To vše pak jednoznačně znamená, že prvkem, který se aktivitami obce táhne jako...
Objev podobné jako Zpracování osobních údajů obcemi (978-80-7357-962-3)
Zpracování osobních údajů školami (978-80-7478-359-3)
Kniha - autor Eva Janečková; Václav Bartík, 212 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jako prakticky vše, co se nějakým způsobem týká lidí, jimž je poskytován nějaký statek nebo služba, se ani obor školství neobejde bez informací o jejich uživatelích, poskytovatelích, právech, ale i povinnostech. A v případě, že jsou zpracovávány informace o lidech, fyzických osobách, musí být brán v potaz i takový aspekt, jako je ochrana informací o lidech, tedy subjektech údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Ochrana osobních údajů si neklade za cíl absolutně bránit používání osobních údajů jiných lidí; jejím jediným deklarovaným a s větším či menším úspěchem naplňovaným cílem je zabránit zneužití osobních údajů a zároveň umožnit zpřístupnění osobních údajů k legálním účelům. Prostřednictvím této publikace získáte praktický návod, jak tohoto cíle dosáhnout.
Objev podobné jako Zpracování osobních údajů školami (978-80-7478-359-3)
Máma mele vločky: Recepty bez lepku a masa pro celou rodinu (978-80-906434-5-1)
Kniha - autor Martina Alinče Dvořáková, 224 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Přejít na bezlepkovou dietu je pro většinu lidí krokem zcela nedobrovolným a často také nahánějícím strach. I autorce Martině se najednou otevřely dveře do neznáma, když se příznaky nesnášenlivosti lepku projevily u jejího muže Honzy. Postavila se však výzvě čelem. Po dlouhé sérii experimentů jí začaly pod rukama vznikat obstojné, ještě obstojnější i vyloženě výborné výsledky. Objevila úžasné suroviny, které jsou v Čechách běžně dostupné, ale v rodinných spížích často chybějí – amarant, pohanku, čirok, tapioku, kukuřici, jáhly a řadu dalších rozmanitých plodin, díky nimž je kuchyně bez lepku mnohem bohatší než konvenční pšeničná a člověk si ji může opravdu užít. Ať už je alergik, nebo ne. Každá z těchto surovin si žádá jiný přístup i zpracování, a tak vznikla kniha Máma mele vločky, rodinná bezlepková a vegetariánská kuchařka, v níž autorka popisuje všechny důležité...
Objev podobné jako Máma mele vločky: Recepty bez lepku a masa pro celou rodinu (978-80-906434-5-1)
Saláty: Mísa plná čerstvého štěstí (978-80-7541-130-3)
Kniha - autor Martin Kintrup, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Co je nejlepšího na salátech? Hodí se ke každé příležitosti! Ať už s sebou na cesty do kanceláře, jako zdravá varianta ke slavnostnímu stolu nebo jako hvězda na party - saláty jsou zkrátka univerzální pochoutkou. A díky zajímavým kombinacím, geniálním a raz dva hotovým dresinkům a zálivkám rozhodně nikdy nemohou být nudné! Úspěch zaručen: Každý recept je alespoň třikrát vyzkoušený Barevná rozmanitost: Překvapí v každém ročním období Novinky: Saláty, které stačí protřepat a saláty ze super potravin
Objev podobné jako Saláty: Mísa plná čerstvého štěstí (978-80-7541-130-3)
Křížovky praktické rady do domácnosti (978-80-7541-325-3)
Kniha - 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Odreagujte se od starostí všedního dne při luštění křížovek.
Objev podobné jako Křížovky praktické rady do domácnosti (978-80-7541-325-3)
Markéta v troubě: Recepty pro domácí pohodu (978-80-264-3557-0)
Kniha - autor Markéta Chovancová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Foodblogerka Markéta Chovancová připravuje v troubě i na plotně lahodné pokrmy od jara do zimy. Chcete nahlédnout do její kuchyně a získat tipy do své kulinářské praxe? Pak je tu pro vás Markétina sezónní kuchařka členěná podle ročních období. S využitím aktuálně dostupných surovin s ní vytvoříte klasické moučníky, lehké dezerty, nadýchané pečivo i skvělá zapečená jídla. Inspirovat se můžete i úchvatnými fotografiemi, z nichž se vám budou sbíhat sliny!
Objev podobné jako Markéta v troubě: Recepty pro domácí pohodu (978-80-264-3557-0)
Naše domácí recepty a návody z kopečku (978-80-88244-34-9)
Kniha - autor Monika Kindlová, 240 stran, česky, polotuhá flexo Spoluautorka bestsellerového titulu Tradinář – rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů připravila kuchařku na domácí pohodu. Kniha vám pomůže navodit domácí útulno a pohodu pomocí osvědčených receptů a návodů z dostupných zdrojů. Kniha nabízí téměř 120 receptů, návodů a milých životních rad pro každodenní život i slavnostní okamžiky. Všechny fotografie jsou zachyceny u autorky doma a vyzařuje z nich díky tomu skutečná domácí pohoda a klid. V kuchařce plné domácích dobrot najdete nejen osvědčené rodinné recepty od Moniky z kopečku, ale i inspiraci, jak s lehkostí vytvářet radost ze společného jídla a domácí útulno. Užitečná knížka vyřeší každodenní problém co k večeři, poradí, co připravit na rodinnou oslavu či posezení s přáteli, pokud se vám přejedly jednohubky a chlebíčky, jak si osladit každý měsíc sezónními recepty, a nabídne i pravé domácí dobroty – od sýrů, přes marmelády až po už...
Objev podobné jako Naše domácí recepty a návody z kopečku (978-80-88244-34-9)
Vše o uzení: Rady, tipy, recepty (978-80-247-4068-3)
Kniha - autor Vladimír Dyk, 168 stran, česky Užitečné rady a skvělé recepty, které těží z mnohaletých zkušeností autora i starých mistrů uzenářů. Nepostradatelná příručka pro všechny milovníky uzení, ať již udí doma, na chatě či chalupě. Její nespornou výhodou je, že populární téma, uzení a udírny, podává komplexně. Najdete zde zasvěcené a přehledné informace, jak si doma správně naložit a vyudit maso, v jaké udírně, jakým dřevem nejlépe udit a při jaké teplotě, jak si postavit na zahradě udírnu a jaké máte pro to možnosti, proč je výhodné solit a nakládat do vlastních směsí, jak správně vyudit chutné párky, klobásy či různé druhy salámů, v čem se liší nakládání ryb, drůbeže a sýrů od nakládání masa atd. A pak tu na vás čeká spousta úžasných receptů na nejrůznější dobroty, nabízející skutečný kulinářský zážitek.
Objev podobné jako Vše o uzení: Rady, tipy, recepty (978-80-247-4068-3)
Moje domácí lékárna z léčivých bylin: Sběr a zpracování bylinek po celý rok (978-80-7433-202-9)
Kniha - autor Karin Greinerová, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Zůstat zdravý si přeje každý. Pomohou k tomu u nás rostoucí plané rostliny! Ať již léčivý sirup, šťáva, bonbóny nebo krémy vlastní výroby, blahodárné čaje uvařené z bylinek, které si sami nasbíráme, oleje, tinktury a esence vlastní výroby, tišící koupele a obklady či zábaly - to své si zde najde každý. Heřmánkový čaj, pampeliškovou šťávu, třezalkový olej, bonbóny na kašel? Ty si snadno a rychle vyrobíme sami. Sestavme si svou přírodní medicínu z domácího "koření na všechno bolení" - a sice z toho, které je právě venku k dispozici čerstvé. Tak budeme dobře připraveni a budeme mít v případě potřeby po ruce vhodný lék - pro velké i pro ty malé.
Objev podobné jako Moje domácí lékárna z léčivých bylin: Sběr a zpracování bylinek po celý rok (978-80-7433-202-9)
Poprvé tátou: průvodce pro novopečené tatínky (978-80-7541-312-3)
Kniha - autor Lionel Pailles; Benoît Le Goëdec, 224 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Když se muž má stát otcem, nebo už jím dokonce čerstvě je, začnou se mu v hlavě rojit otázky. Některé zvláštní, celkem bezvýznamné, další veselé, jiné vážnější. Ale všechny jsou důležité: • Od kdy můžeme znát pohlaví dítěte? • Když nejsem přítomen u porodu, jsem hned špatný táta? • Jak dítěti připravím mléko? • Můžu také mít baby-blues? • Jsem unavený z práce, v noci vstávám a starám se o dítě, další den je to ještě horší. Jak se zařídit, aby to bylo lepší? • Všechno se točí jenom kolem dítěte… Jak to udělat, abychom zase žili také jako pár? Tento malý průvodce vám bez skrupulí odpoví na ty nejčastější a nejpalčivější otázky. Pokládají je sami tatínkové; v odpovědích naleznete tipy nejen odborníků (porodníků, pediatrů, psychologů, praktických lékařů), ale i o něco zkušenějších otců, než jste momentálně vy… S touto knížkou budete moci proplout tím...
Objev podobné jako Poprvé tátou: průvodce pro novopečené tatínky (978-80-7541-312-3)
Proč děti dělají to či ono? (978-80-7541-268-3)
Kniha - autor Sandra Winkler, 320 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Každý rodič vám potvrdí, že sledovat, jak děti rostou, je jedna z nejkrásnějších věcí na světě. Avšak nastávají i okamžiky, nad kterými rodičům zůstává rozum stát. Existují jisté neustále se opakující momenty a stereotypy, kdy si rodiče kladou jedinou otázku: Proč to tak je? Proč se moje dítě tak loudá, proč všechno kolem sebe bourá a shazuje na zem, proč chce k jídlu pořád to samé, proč se bojí bubáků ve skříni? Stejné otázky si při výchově svých dvou dcer kladla i autorka této knížky a rozhodla se kontaktovat odborníky, aby vypátrala odpovědi. Tak vznikla tato knížka - čtivý a zábavný "návod k použití", v němž se dozvíte spoustu zajímavých vysvětlení, která vám pomohou snášet mnohdy krušný rodičovský úděl s nadhledem a trpělivostí.
Objev podobné jako Proč děti dělají to či ono? (978-80-7541-268-3)
Krása z přírody: Recepty na domácí výrobu kosmetiky pro péči o pleť, tělo i vlasy (978-80-7359-517-3)
Kniha - autor Juliette Gogginová; Abi Rightonová, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná Myslíte si, že výroba kosmetiky je složitý proces, který hned tak někdo nezvládne? Máme pro vás tedy skvělou zprávu: Zvládne to každý, kdo umí jenom trošku vařit. Nemusíte nakupovat žádné speciální vybavení, většinu potřebného najdete doma v kuchyni. S pomocí této knihy si sami vyrobíte vlastní kosmetickou řadu, od peelingů, po krémy, šampony a další kosmetické přípravky, z čistě přírodních materiálů. Navíc zjistíte, že výroba vlastní kosmetiky je především zábavná. V knize naleznete více než třicet výborných receptů na výrobky pro péči o pleť i celé tělo, nezapomeneme ani na vlasy či požitek z koupele. Postupy a návody jsou jednoduché, doplněné názornými fotografiemi, které vás povedou krok za krokem a poradí i s možnými výrobními obtížemi. Odličovací přípravky, tonika, balzámy na rty, krémy na vysušené ruce, mléka k hýčkání celého těla, pleťové masky… to všechno a...
Objev podobné jako Krása z přírody: Recepty na domácí výrobu kosmetiky pro péči o pleť, tělo i vlasy (978-80-7359-517-3)
Domácí konopné recepty: Jak si vyrobit domácí konopné masti, tělová mléka, masážní oleje, koupelové (978-80-7336-807-4)
Kniha - autor Sandra Hinchliffe, 138 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá První kniha, ve které se naučíte vyrábět si domácí konopné masti, konopnou kosmetiku, čisticí prostředky, koupelové soli, esenciální vody, konopné nápoje a řadu dalších léčivých a zkrášlujících přípravků z konopí. V této knize najdete více než 75 receptů na konopné přípravky určené k péči o tělo, které neobsahují žádné konzervační látky ani nejčastější alergeny a které si můžete snadno vyrobit sami doma z přírodních surovin. Používání konopí v péči o tělo není ničím novým, neboť konopí se zevně využívá již celá tisíciletí v tradičních léčebných postupech východních kultur. V oblastech, ve kterých je povoleno užívání konopí k léčebným účelům, lidé znovu objevují konopné masti, kosmetiku, obklady a koupele jako zdravou a účinnou alternativu zvládání bolesti, zklidňování podrážděné pokožky a prohloubení léčebných koupelí. V této knize se také dozvíte, které recepty působí zevně a které...
Objev podobné jako Domácí konopné recepty: Jak si vyrobit domácí konopné masti, tělová mléka, masážní oleje, koupelové (978-80-7336-807-4)
Křížovky Hlášky z světových filmů: Velká písmena (978-80-7541-185-3)
Kniha - 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Odreagujte se od starostí všedního dne při luštění křížovek. Každá tajenka vás navíc provede světovou kinematografií.
Objev podobné jako Křížovky Hlášky z světových filmů: Velká písmena (978-80-7541-185-3)
Vůně domácího pečení: Recepty ze slánku, kvasu a droždí (978-80-264-4178-6)
Kniha - autor Ludmila Gottwaldová, 280 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kynuté pečivo má nezaměnitelnou chuť, za kterou vděčí především kvasinkám. Kromě droždí a přírodního kvasu však existuje ještě jedna možnost: slánek. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Není divu, tahle originální metoda má v českých pečicích publikacích premiéru. Jak dosáhnout skvělého výsledku? Třeba i s formulkou „věnuj mi jednu noc“ – zatímco vy nerušeně spíte, s těstem se dějí nevídané zázraky. Myslím, že tuto metodu si zamilujete.
Objev podobné jako Vůně domácího pečení: Recepty ze slánku, kvasu a droždí (978-80-264-4178-6)
Maminčiny recepty 2: Druhá porce receptů z mé domácí kuchyně, které připravuji pro své nejbližší (978-80-7322-240-6)
Kniha - autor Andrea Paskerová, 216 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Dlouho si autorčini příznivci říkali či psali o pokračování. No… co kuchaře/ku může potěšit víc, než když slyší „prosím, přidat," říká autorka a zveřejňuje další porci svých osvědčených receptů.
Objev podobné jako Maminčiny recepty 2: Druhá porce receptů z mé domácí kuchyně, které připravuji pro své nejbližší (978-80-7322-240-6)
Domáci chlieb: Recepty na voňavý chrumkavý chlieb s fotografiami prípravy (978-80-556-1112-9)
Kniha – autor Emmanuel Hadjiandreou, 176 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Ľudia na celom svete dnes znovu objavujú radosť z domáceho pečenia chleba. Kniha renomovaného pekára Emmanuela Hadjiandreoua ponúka viac ako 60 jednoduchých a zrozumiteľných receptov, vďaka ktorým zistíte, aká neuveriteľne ľahká je vlastnoručná príprava chleba. Obsahuje podrobné návody na chlieb s droždím, kváskom, so sódou bikarbónou, ako aj recepty na drobné pečivo či sladké dobroty. Vyskúšajte viaczrnný chlieb so semienkami, syrovo-bylinkový kváskový chlieb, focacciu, pita chlieb, bezlepkový kukuričný chlieb, croissanty či osie hniezda!
Objev podobné jako Domáci chlieb: Recepty na voňavý chrumkavý chlieb s fotografiami prípravy (978-80-556-1112-9)
Uzení, nakládání a konzervování masa (978-80-247-4266-3)
Elektronická kniha - autor Bernhard Gahm, 128 stran Vepřové, hovězí, jehněčí, drůbeží nebo zvěřina — ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit domácí trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský řezník, ukazuje, jak se má maso správně nasolit, sušit, udit a vařit. Výsledkem jsou lahodné speciality — nejrůznější druhy šunky, slanina, žebírka, karé, sušená a uzená masa. Věnuje se také správnému konzervování. Kniha obsahuje více než 100 názorných fotografií a celou řadu rad, díky nimž se budete moci vyvarovat případných chyb. Využití uvedených receptů, přesných postupů a rad odborníků pak bude určitě korunováno úspěchem.
Objev podobné jako Uzení, nakládání a konzervování masa (978-80-247-4266-3)
Domácí sýry: Návody na výrobu a zajímavé recepty – naše i zahraniční (978-80-264-2002-6)
Kniha - autor Petra Rubášová, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy. Vyrobíte si sýry jak s českou tradicí, tak i sýry zahraničního původu, dozvíte se, kam můžete v Evropě vyrazit na statky se sýrovou turistikou, a naleznete zde hodně zajímavých receptů, v nichž uplatníte své sýrové výrobky. Vše je doplněno názornými fotografiemi.
Objev podobné jako Domácí sýry: Návody na výrobu a zajímavé recepty – naše i zahraniční (978-80-264-2002-6)
Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek (978-80-264-2698-1)
Kniha - autor Kamila Procházková, 312 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Urodila se vám letos na zahrádce hromada ovoce, zeleniny a bylinek či jste si přinesli z lesa velký košík hub a potřebujete celou sklizeň rychle zpracovat? Tento praktický průvodce domácí konzervací vám poskytne nejen přínosné informace o 5 základních způsobech uchovávání potravin, ale nabídne vám také téměř 100 chutných receptů, které zahrnují jak klasické české zavařeniny, tak i postupy inspirované zahraničím. Nechybí ani přehledné desatero úspěšné a bezpečné domácí konzervace.
Objev podobné jako Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek (978-80-264-2698-1)
Domácí krabičková dieta 2: 300 vyzkoušených jednoduchých receptů na dietní pokrmy (978-80-7322-154-6)
Kniha - autor Alena Doležalová, 208 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Že je krabičková dieta fenoménem současné doby, to potvrdil velký úspěch publikace Domácí krabičková dieta. Další díl této publikace Domácí krabičková dieta II přináší mnoho praktických kuchařských rad, zaměřuje se hlavně na to, jak nestrávit zbytečně mnoho času přípravou krabičkových pokrmů, jak hospodařit s nakoupenými surovinami, či jak si jednoduše vytvořit vlastní jídelníček. Obsahuje odpovědi na nejčastější otázky „krabičkářek“ a „krabičkářů“. Najdete zde i 300 nových rychlých a chutných receptů připravovaných z dostupných surovin a 70 nových jídelníčků.
Objev podobné jako Domácí krabičková dieta 2: 300 vyzkoušených jednoduchých receptů na dietní pokrmy (978-80-7322-154-6)
Pochoutky z chaloupky: 100 původních chalupářských receptů na vynikající domácí jídlo (978-80-88286-21-9)
Kniha - autor Patrik Rozehnal, 120 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Jedná se o knižní kuchařku z chalupářského prostředí. Obsahuje 100 receptů na oblíbená jídla. Je to česká klasika obohacená o další nápady a kuchařské tipy. Najdete v ní pomazánky, chuťovky, zavařeniny, řadu polévek, pečených i dušených mas, zeleninových pokrmů a výtečných domácích koláčů, buchet a sladkostí. Je to návrat ke kuchyni našich maminek a babiček. Kuchařka bude návodem pro zajímavé a tradiční vaření z dostupných českých surovin. Recepty budou roztříděny na předkrmy a chuťovky, polévky, masové pokrmy, zeleninová jídla, sladké pokrmy a moučníky a zavařeniny a jídla k pozdější spotřebě. U každého receptu bude fotografie daného pokrmu pořízená v chalupářském prostředí, kompletní seznam surovin a podrobný popis přípravy. Knižní kuchařka je určena pro všechny napříč generacemi, kteří rádio vaří a jedí, a navíc mají vřelý vztah k české kuchyni.
Objev podobné jako Pochoutky z chaloupky: 100 původních chalupářských receptů na vynikající domácí jídlo (978-80-88286-21-9)
Podívejte se také
- Křižovatky (978-80-7287-239-8)
- Bez masa (978-80-87575-34-5)
- Vegan recepty – hravě a zdravě (978-80-264-2805-3)
- Kočka (978-80-7541-144-0)
- Steaky (978-80-7541-254-6)
- Štěně (978-80-7541-129-7)
- Toskánsko (978-80-7541-105-1)
- Sushi (978-80-7541-282-9)
- Korsika (978-80-7541-115-0)
- Knooking (978-80-7541-277-5)
- domaci papuce
- domaci saty
- domaci ubor
- Syn nekonečna (978-80-7661-239-6)
- Paměťový kód (978-80-7593-239-6)
- 3 a 1/2 Roku - Aneb americký sen v česku (978-80-239-5727-3)
- Maminčiny recepty 1: posbírané i vymyšlené, ale všechny doma s láskou vyrobené a vyfocené (978-80-7322-239-0)
- Vše o uzení: Rady, tipy, recepty (978-80-247-4068-3)
- Šijeme tašky (978-80-7541-236-2)
- Vietnamská kuchyně (978-80-7541-334-5)
- Sladkovodní akvárium (978-80-7541-278-2)
- Pěstujeme rajčata (978-80-7541-301-7)