Rozhlasový přijímač eurolite quickdmx 70064701

Produkt Rozhlasový přijímač eurolite quickdmx 70064701 sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Rozhlasový přijímač eurolite quickdmx 70064701 upraviť a produkt hľadať znova.

Rozhlasový přijímač Eurolite QuickDMX 70064701

Rozhlasový přijímač Eurolite QuickDMX 70064701
Detail

Kompaktní bezdrátový DMX přijímač pro bezdrátový přenos až 512 DMX kanálů. Napájecí adaptér. (conrad.cz)

Podobné produkty ako Rozhlasový přijímač Eurolite QuickDMX 70064701 , Eurolite extreme 5l

Rádiový vysílač Eurolite QuickDMX 70064700

Rádiový vysílač Eurolite QuickDMX 70064700
Detail

Kompaktní bezdrátový DMX přijímač pro bezdrátový přenos až 512 DMX kanálů. Napájecí adaptér. (conrad.cz)

Podobné produkty ako Rádiový vysílač Eurolite QuickDMX 70064700 , Eurolite dmx operator 192 kanal

Bezdrátový adaptér DMX Eurolite Quickdmx Funkset

Detail

Bezdrátový DMX vysílač + 2x přijímač v miniaturním formátu pro bezdrátový přenos až 512 DMX kanálů. Ideální bezdrátová sada DMX za špičkovou cenu Napájecí zdroj (conrad.cz)

Podobné produkty ako Bezdrátový adaptér DMX Eurolite Quickdmx Funkset , Eurolite uv bubble 5l rd

Rozhlasová historie

Rozhlasová historie
Detail

Audiokniha MP3 Kolektiv autorů, čte Tomáš Garrigue Masaryk, Tomáš Baťa, Edvard Beneš, Josef Suk, Jiří Voskovec, Jan Werich, Milada Horáková, Martin Frič, Emil Hácha, Klement Gottwald, Jan Masaryk, Rudolf Slánský, Zdeněk Nejedlý, Antonín Novotný, Václav Havel, Karel Kyncl Ještě nikdy na žádném zvukovém nosiči nevyšly historické nahrávky z rozhlasového archivu v takovém rozsahu a v tak rozmanitém výběru! Nyní vám nabízíme záznamy rozvržené do pěti kapitol postihující zásadní epochy naší historie v rozmezí let 1923 až 2013. Upřímně řečeno: roky 1923–1927 ve výběru chybí. Nelze je bohužel dost dobře vykreslit zvukem, aniž bychom k tomu použili dobové, komerčně vydávané gramofonové desky, což ovšem nebylo naším úmyslem. Jak známo, program Radiojournalu se v prvních letech odbavoval výhradně živě a snímky pro účely vysílání či archivace se na zvukové fólie začaly nahrávat až začátkem třicátých let. Naštěstí však byly zaznamenány – byť mnohem později – autentické... (alza.cz)

Podobné produkty ako Rozhlasová historie , Eurolite napln e extrem 5l

Rozhlasová historie - audiokniha

Rozhlasová historie - audiokniha
Detail

Audiokniha:,Ještě nikdy na žádném zvukovém nosiči nevyšly historické nahrávky z rozhlasového archivu v takovém rozsahu a v tak rozmanitém výběru! Nyní vám nabízíme záznamy rozvržené do pěti kapitol postihující zásadní epochy naší historie v rozmezí let 1923 až 2013. Upřímně řečeno: roky 1923–1927 ve výběru chybí. Nelze je bohužel dost dobře vykreslit zvukem, aniž bychom k tomu použili dobové, komerčně vydávané gramofonové desky, což ovšem nebylo naším úmyslem. Jak známo, program Radiojournalu se v prvních letech odbavoval výhradně živě a snímky pro účely vysílání či archivace se na zvukové fólie začaly nahrávat až začátkem třicátých let. Naštěstí však byly zaznamenány – byť mnohem později – autentické vzpomínky celé řady účastníků prvních kroků naší radiofonie, a tak Vás o obrázek ze stanu ve Kbelích u Prahy nepřipravíme. Tak jako má svoje příslovečné čertovo kopýtko práce s nejstaršími zvukovými poklady, má je také práce se snímky naopak z poslední doby. Tomáš Černý, Miloslav Turek (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozhlasová historie - audiokniha , Rozhlasový vrah (978-80-7376-542-2)

Rozhlasový vrah - Žáček Jan

Rozhlasový vrah - Žáček Jan
Detail

Na chodbách Československého rozhlasu se potkávají dramaturgové, střihači, zvukaři, redaktoři, produkční a režiséři. Jsou to kolegové, bývalí spolužáci, výjimečně i kamarádi, kteří si, v rámci toho, jak jim dovoluje tehdejší doba, žijí své spokojené životy. Ovšem jen do chvíle, kdy jednoho z nich najdou mrtvého. Šok nad krutostí vraždy se nese celým rozhlasem. Všichni hledají nějaké vysvětlení a ptají se nejen sami sebe: Kdo zabil jejich kolegu? Odpověď na tuto otázku najdete v tomto napínavém a strhujícím příběhu, který je plný zvratů, překvapivých momentů, občasného erotického napětí a praktik tehdejšího režimu. (patro.cz)

Podobné produkty ako Rozhlasový vrah - Žáček Jan , Eurolite uv razitkovaci barva modra 50ml

Rozhlasový vrah - Jan Žáček

Rozhlasový vrah - Jan Žáček
Detail

Na chodbách Československého rozhlasu se potkávají dramaturgové, střihači, zvukaři, redaktoři, produkční a režiséři. Jsou to kolegové, bývalí spolužáci, výjimečně i kamarádi, kteří si, v rámci toho, jak jim dovoluje tehdejší doba, žijí své spokojené životy. Ovšem jen do chvíle, kdy jednoho z nich najdou mrtvého. Šok nad krutostí vraždy se nese celým rozhlasem. Všichni hledají nějaké vysvětlení a ptají se nejen sami sebe: Kdo zabil jejich kolegu? Odpověď na tuto otázku najdete v tomto napínavém a strhujícím příběhu, který je plný zvratů, překvapivých momentů, občasného erotického napětí a praktik tehdejšího režimu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozhlasový vrah - Jan Žáček , Eurolite uv razitkovaci barva zluta 50ml

Velký Gatsby: Rozhlasová dramatizace

Velký Gatsby: Rozhlasová dramatizace
Detail

Audiokniha na CD - autor Francis Scott Fitzgerald; čte Ondřej Brousek; Ondřej Rychlý; Magdaléna Borová "Začal jsem počítat výdaje své doby dříve, než na ně byly vystaveny účty," poznamenal Fitzgerald na téma svého zájmu o zpodobení bezstarostného života americké společenské smetánky utrácející jmění na nekonečných večírcích, plných pašovaného prohibičního alkoholu. Dvacátá léta, do nichž vedla cesta přes bojiště první světové války, nastartovala ve Spojených státech období oslnivé konjunktury, které ukončil až krach na newyorské burze v roce 1929. Na začátku dvacátých let se taky odehrává Fitzgeraldův román Velký Gatsby, který vyšel v roce 1925. Jeho vypravěč, mladý poválečný navrátilec Nick Carraway, přijíždí ze Středozápadu do New Yorku, aby zkusil štěstí jako burzovní makléř. Náhoda ho přivede do podnájmu v sousedství pohádkového sídla tajemného boháče Jaye Gatsbyho, na jehož velkolepé večírky se každý týden sjíždí půlka New Yorku. Aniž zpočátku tuší proč,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Velký Gatsby: Rozhlasová dramatizace , Dmx rizeni svetel eurolite led operator 4

Astronauti (CD) - rozhlasová dramatizace

Astronauti (CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

CD Astronauti (2021), rozhlasová dramatizace - Remasterovaná nahrávka dramatizace slavného vědecko-fantastického románu. Poprvé na CD. Dobrodružný příběh mezinárodní vesmírné výpravy na Venuši. Skupina vědců je vyslána ze Země, aby se pokusila navázat kontakt s obyvateli planety. Po přistání však objevuje jen trosky vyspělé civilizace zničené jadernou válkou. V postapokalyptickém světě číhá na astronauty řada nebezpečných situací a na konci jejich mise odhalují nečekané zjištění. V původní české dramatizaci z roku 1973 účinkuje plejáda známých českých herců. Ve své době byl zvukový design nahrávky vysoce novátorský, což z ní učinilo kultovní zvukový záznam pro celou generaci posluchačů. Knižní předloha polského autora Stanisława Lema patří do zlatého fondu světové sci-fi. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Astronauti (CD) - rozhlasová dramatizace , Jiří dienstbier - rozhlasový zpravodaj (978-80-875-3025-2)

Eurolite Eurolite LED PIX-144 RGB (použité)

Eurolite Eurolite LED PIX-144 RGB (použité)
Detail

LED lišta Zboží jeví drobné známky používání. Jinak v pořádku a plně funkční. Barevný LED světelný panel osazený 144 RGB-SMD TCL LED diodami nabízí funkce statických barev, RGBA míchání barev, funkce stmívání a stroboskopický efekt. Světelné zdroje jsou rozděleny do 8 samostatně ovladatelných segmentů po 16 LED. Lišta je tedy vhodná pro hudební a taneční kluby, live performance, divadlo a další aplikace, kde je vizuál nedílnou součástí celé show. LED PIX-144 RGB dále nabízí zabudované interní programy, automatický provozní režim, ovládání pomocí DMX signálu nebo v režimu Master/Slave a zabudovaný mikrofon pro ovládání hudbou. Plynulá projekce barev bez blikání potom zajistí skvělý a ničím nerušený prožitek. Pro profesionály je připraveno pohodlné adresování a nastavení provozních režimů pomocí ovládacího panelu s LED displejem. Světlo můžete zavěsit, nebo postavit na pevnou podložku a průchozí výstup umožní napájení až pro osm dalších zařízení. Součástí balení je montážní držák. (kytary.cz)

Podobné produkty ako Eurolite Eurolite LED PIX-144 RGB (použité) , Eurolite 51704325 fog 5l naplne do vyrobniku mlhy

Autorské právo v rozhlasovém vysílání - Soukromoprávní aspekty rozhlasového vysílání v českém, slovenském a evropském právu - Marek Beneš

Autorské právo v rozhlasovém vysílání - Soukromoprávní aspekty rozhlasového vysílání v českém, slovenském a evropském právu - Marek Beneš
Detail

Kniha je první publikací, která přehledně popisuje rozhlasové vysílání z hlediska soukromého práva, a to současně českého, slovenského a evropského. Kniha na jednom místě přehledně popisuje specifika rozhlasového vysílání s důrazem na autorské právo, práva související, ochranné známky, ochranu osobnosti a specifické modely ochrany rozhlasových pořadů. Na co si dát pozor u vypořádání práv pro rozhlasový program? Jak ošetřit smluvní vztahy s moderátory? Jaké právní postavení má zvukař či rozhlasový režisér? Lze chránit playlist nebo formát rozhlasového pořadu? Co všechno se v autorském právu v Evropské unii, v Česku a na Slovensku změnilo v posledních několika letech a jak to ovlivnilo rádia? Kniha u každého probíraného tématu přináší srovnání české a slovenské právní úpravy s odkazy na zákony a také na evropské právní normy a četné rozsudky.Autor má mnohaleté zkušenosti rozhlasového právníka i moderátora, zkušenosti ze soukromého rádia, z rádia veřejné služby i z právního prostředí Evropské vysílací unie a v knize zúročil mnohaleté zaměření své praxe, akademické výuky a publikační a výzkumné práce na práva duševního vlastnictví se zaměřením na rozhlasové vysílání.Publikace je napsána tak, aby byla pomůckou pro právnickou veřejnost, ale aby byla srozumitelná a prakticky použitelná i pro střední a vyšší management českých a slovenských rozhlasových vysílatelů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Autorské právo v rozhlasovém vysílání - Soukromoprávní aspekty rozhlasového vysílání v českém, slovenském a evropském právu - Marek Beneš , Pražský rozhlasový orchestr: bandité, děvče z elisonda (2x cd) - cd (cr0936-2)

Autorské právo v rozhlasovém vysílání: Soukromoprávní aspekty rozhlasového vysílání v českém, sloven (978-80-7502-445-9)

Autorské právo v rozhlasovém vysílání: Soukromoprávní aspekty rozhlasového vysílání v českém, sloven (978-80-7502-445-9)
Detail

Kniha - autor Marek Beneš, 194 stran, česky Kniha je první publikací, která přehledně popisuje rozhlasové vysílání z hlediska soukromého práva, a to současně českého, slovenského a evropského. Kniha na jednom místě přehledně popisuje specifika rozhlasového vysílání s důrazem na autorské právo, práva související, ochranné známky, ochranu osobnosti a specifické modely ochrany rozhlasových pořadů. Na co si dát pozor u vypořádání práv pro rozhlasový program? Jak ošetřit smluvní vztahy s moderátory? Jaké právní postavení má zvukař či rozhlasový režisér? Lze chránit playlist nebo formát rozhlasového pořadu? Co všechno se v autorském právu v Evropské unii, v Česku a na Slovensku změnilo v posledních několika letech a jak to ovlivnilo rádia? Kniha u každého probíraného tématu přináší srovnání české a slovenské právní úpravy s odkazy na zákony a také na evropské právní normy a četné rozsudky. Autor má mnohaleté zkušenosti rozhlasového právníka i moderátora,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Autorské právo v rozhlasovém vysílání: Soukromoprávní aspekty rozhlasového vysílání v českém, sloven (978-80-7502-445-9) , Tecsun s-2000 přehledový přijímač (1120900)

Lordi (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace

Lordi (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

Úspěšná divadelní hra s populárními herci, nevhodná pro mládež do 15 let. Účinkují: Martin Hofmann, Peter Serge Butko, Filip Rajmont, Vladimír Polívka. Audiozáznam divadelní hry Lordi vychází u příležitosti 15. narozenin této velmi úspěšné inscenace, která byla původně přeložená pouze do slovenštiny. Herci se však rozhodli hru uvádět dále jen ve slovenštině a nepřekládat ji do češtiny s odůvodněním, že v českém překladu by ztratila jistý šarm. Jde o pikantní salonní komedii o třech lordech, kteří mezi sebou v utajení hrají delikátní hru. Rozdělují si dámy ze svého okolí a za úspěchy či neúspěchy s dámami si nadělují červené a černé body. Avšak jednoho dne jeden z lordů poruší pravidla hry. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Lordi (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace , Elektrobock bt001 - přijímač k bt710 (0606)

Lakomec (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace

Lakomec (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

Ivan Trojan v titulní roli slavné komedie, v níž jde o peníze až v první řadě. Rozhlasová nahrávka z roku 2022. Pětiaktová hra v próze, jejímž hlavním hrdinou je lichvář a chorobný lakomec milující více než kohokoli z bližních svoje peníze, byla napsána v roce 1668. Dnes patří k nejoceňovanějším Molierovým hrám, ale v době svého vzniku velký ohlas nevzbudila. Obliba komedie přišla až později, dnes patří k nejuváděnějším autorovým hrám a jméno hlavní postavy se stalo synonymem pro lakomého člověka. Lakomec je dramatem jedné rodiny a také komedií charakterů, ve které děj i situace slouží k tomu, aby vyjevily ve vší nepatřičnosti a směšnosti nezvladatelnou neřest hlavní postavy. Vdovec Harpagon, otec dvou dospělých dětí Kleanta a Elišky, je posedlý hromaděním peněz a zároveň je přesvědčený, že ho o ně chce každý připravit. Navenek se tedy snaží vystupovat jako chudák a stejně lakomý je i co se týče výdajů na domácnost a potřeby svých dětí. Neúnosná rodinná situace vyvrcholí ve chvíli, kdy se Harpagon rozhodne dceru a syna vyvdat a oženit proti jejich vůli, protože sám plánuje sňatek s o mnoho let mladší dívkou. Zdá se, že otec má všechny prostředky k tomu, aby prosadil svou, jenže je zasažen na nejcitlivějším místě, když se mu ztratí doma ukryté peníze. Lakomec je jednou z her, která jako by se vždy zcela proměňovala podle obsazení a interpretace hlavní postavy, jiný byl tedy Molierův Lakomec Františka Filipovského, jiný Miloše Kopeckého nebo třeba Borise Rösnera. Teď přichází se svou rozhlasovou verzí režisér Lukáš Hlavica, který titulní postavu nabídl Ivanu Trojanovi. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Lakomec (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace , Elektrobock bt003 - přijímač k bt710 (0607)

Faraon (MP3-CD) - Rozhlasová dramatizace

Faraon (MP3-CD) - Rozhlasová dramatizace
Detail

Rozhlasová dramatizace, účinkují: Jiří Langmajer, Filip Blažek, Viktor Preiss, Vladimír Javorský, Ilja Racek, Taťjana Medvecká, Tatiana Vilhelmová, Ondřej Sokol, Kateřina Winterová, František Němec a další. Ramses je mladý následník egyptského trůnu, tak trochu horká hlava, zapálený válečník. Před sebou má vidinu trůnu, chce na něj usednout po svém otci, chce vládnout dobře. Jenže to, s čím se jako nový vládce Egypta musí utkat, je nepřehledný propletenec vztahů a vazeb, machinací a korupce, soukolí moci, které neúprosně semílá prostý lid a upřednostňuje své "vyšší zájmy". Ramses se snaží poznat realitu ze všech stran, ale všechny jeho zprvu ušlechtilé zájmy začínají tát jako jarní sníh. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Faraon (MP3-CD) - Rozhlasová dramatizace , In přijímač k pohonům vrat (553018)

Autorský rozhlasový dokument - Andrea Hanáčková

Detail

Autorskému rozhlasovému dokumentu se v současné době až překvapivě dobře daří, navzdory stále sílící konkurenci audiovize a internetových platforem. Jaké trendy v něm panují a jak na něj nazírají sami tvůrci? Andrea Hanáčková spolu se svým týmem zkoumá podoby současného autorského rozhlasového dokumentu a podrobně analyzuje tvorbu 13 dokumentaristů, např. Miloše Doležala, Ondřeje Vaculíka, Davida Vaughana nebo Aleny Zemančíkové. O jejich práci s nimi vedli obsáhlé původní rozhovory, které tvoří podstatnou část publikace. Kniha tak zachycuje nejenom současný stav odvětví, ale odkrývá také různé tvůrčí přístupy a chápání dokumentaristiky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Autorský rozhlasový dokument - Andrea Hanáčková , Tecsun pl-380 přehledový přijímač (1120911)

Amadeus (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace

Amadeus (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

Amadeus (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace - Příběh o střetu dvou skladatelů, nezkrotném talentu a touze umlčet Boží hlas. Vídeň pochmurných listopadových dnů roku 1823. Hudební skladatel Antonio Salieri, který se desítky let těšil slávě a obdivu nejvyšších společenských kruhů monarchie, zůstává na sklonku svého života zapomenutý a opuštěný. Sám se svým temným tajemstvím. A přitom všechno mělo být jinak. Od mládí měl Salieri jedinou touhu, skládat hudbu ke slávě Boží. A skutečně mohl žít a komponovat kolébán sladkým vědomím přízně Stvořitele – získal místo u císařského dvora a tvorba mu přinášela peníze i uznání. Dokud se neobjevil Mozart. Nafoukané, nezralé děcko, obscénní živočich, který kašle na společenský řád a do centra pozornosti staví jen sebe a svou hudbu. Svou hudbu. Okamžik, kdy ji Salieri poprvé uslyšel, pro něj znamenal nemilosrdné prozření. Nikoli jeho, ale Mozarta si Bůh vyvolil, aby skrze jeho dílo zjevoval svou velikost. Proč? Proč obdařil geniálním nadáním primitivního, sebestředného mladíka a oddanému Salieriemu nechal nahlédnout vlastní průměrnost?Na tuhle krutou nespravedlnost se rozhodne dvorní skladatel odpovědět bojem. Nikoli s Mozartem, ale se samotným Bohem. Tím, že zničí jeho miláčka, Amadea. Ale ani Wolfgangův společenský úpadek, ani jeho nemoc a smrt, jež Salieri připisuje své nevraživosti a svým intrikám, nemohou zničit Mozartovu věčnou hudbu ani zabránit, aby právě ona dávala lidem znovu a znovu pocítit dotyk nebe. Přestože ve skutečnosti byl vztah obou skladatelů korektní či dokonce přátelský, drama Petera Shaffera a později především oscarový film Miloše Formana učinily z Mozarta a Salieriho symboly božského talentu a těžkopádné snaživosti, jejichž střet právě jedinečná hudba povyšuje z přízemní nevraživosti na boj o přízeň Nejvyššího. Nejen dramatický, ale právě i hudební potenciál díla byl impulsem k rozhlasovému zpracování. Inscenace vychází ze Shafferova textu v překladu Martina Hilského. Hrají: Salieri - Martin Finger Mozart - Marek Lambora Konstance - Eliška Zbanková Venticello 1 - Martin Písařík Venticello 2 - Václav Neužil Josef II. - Kamil Halbich hrabě Rosenberg - Aleš Procházka baron Swieten - Miroslav Táborský hrabě Strack - Hanuš Bor majordomus - Jan Hájek (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Amadeus (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace , Tecsun pl-310et přehledový přijímač (1120921)

Koule (CD) - rozhlasová hra roku 2011

Koule (CD) - rozhlasová hra roku 2011
Detail

Hlavní hrdinkou komedie Koule je bývalá slavná atletka, která v rozhlasovém studiu rekapituluje svůj dosavadní život plný komických, trapných ale i bolestných protikladů. Uvedení inscenace v lednu 2011 vyvolalo nebývalý ohlas. O svých inspiračních zdrojích a motivacích pro napsání této hry tehdy David Drábek řekl: "Inspiraci reálnými postavami nepopírám, ale šlo mi daleko víc o to vytvořit příběh vskutku obojživelné české dominy, symbol toho, co je na Češích křupanské a zoufalé, ale i zvláštně neodolatelné a vlastně životné. Směs kýče a podivného smutku tohohle plebejského národa. I s jeho trumfem v podobě smyslu pro humor. A dál je tu strašidelné téma státem řízeného dopingu, kdy bylo sportovcům dávkováno takové množství svinstev, že jim to nevratně poškodilo zdraví. A do tohohle ďábelského bolševického projektu byla zapojena i spousta lékařů, kteří tak prohráli zápas se svým svědomím a přísahou - o tom je hra Koule víc než o čemkoliv jiném." (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Koule (CD) - rozhlasová hra roku 2011 , Cellularline bluetooth audio přijímač černý (btaudioreceiverk)

Velký Gatsby (2 CD) - rozhlasová dramatizace

Velký Gatsby (2 CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

2 CD album Velký Gatsby - rozhlasová dramatizace - rozhlasová dramatizace, účinkují: Ondřej Rychlý, Ondřej Brousek, Magdaléna Borová, Otakar Brousek ml., Dana Černá, Petr Lněnička, Jaroslava Pokorná, Klára Sedláčková-Oltová. Příběh velké lásky, oslnivého společenského vzestupu i tragické deziluze. Fitzgeraldův Velký Gatsby je příběhem několikanásobného lidského míjení a tragického ztroskotání jedné iluze. Své hrdiny vylíčil autor s kritickým odstupem a zároveň s mimořádnou empatií. Ambivalence jejich charakterů a pocit jakéhosi nevyčerpatelného tajemství, které si nesou, stále znovu přitahují generace čtenářů i tvůrců, kteří o nich chtějí vyprávět. Premiéra četby proběhla na Českém rozhlase Vltava v prosinci 2020. Dvoudílná dramatizace je prvním rozhlasovým zpracováním románu. Francis Scott Fitzgerald (1896-1940), "autor jazzového věku", dokázal jedinečným způsobem zvěčnit atmosféru prvního poválečného desetiletí v USA. Ve svém nejznámějším románu Velký Gatsby vypráví příběh velké lásky, oslnivého společenského vzestupu i tragické deziluze. "Začal jsem počítat výdaje své doby dříve, než na ně byly vystaveny účty," poznamenal Fitzgerald na téma svého zájmu o zpodobení bezstarostného života americké společenské smetánky utrácející jmění na nekonečných večírcích, plných pašovaného prohibičního alkoholu. Dvacátá léta, do nichž vedla cesta přes bojiště první světové války, nastartovala ve Spojených státech období oslnivé konjunktury, které ukončil až krach na newyorské burze v roce 1929. Na začátku dvacátých let se taky odehrává Fitzgeraldův román Velký Gatsby, který vyšel v roce 1925. Jeho vypravěč, mladý poválečný navrátilec Nick Carraway, přijíždí ze Středozápadu do New Yorku, aby zkusil štěstí jako burzovní makléř. Náhoda ho přivede do podnájmu v sousedství pohádkového sídla tajemného boháče Jaye Gatsbyho, na jehož velkolepé večírky se každý týden sjíždí půlka New Yorku. Aniž zpočátku tuší proč, vzbudí Nick zájem bohatého souseda, a protože má ve zvyku ostatním spíš naslouchat než odporovat, záhy se stane Gatsbyho důvěrníkem. A pak i pomocníkem při pokusu získat zpět milovanou dívku, o kterou ho před pěti lety připravil odchod na frontu. Jenomže ani pohádkové jmění, které Gatsby po návratu z války nashromáždil, nemůže vykoupit minulost a proměnit sen ve skutečnost. Gatsbyho sen o osudové lásce se na konci ukáže jako pouhá chiméra. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Velký Gatsby (2 CD) - rozhlasová dramatizace , Tecsun pl-880 přehledový přijímač (1120925)

Rozhlasové hry - Petr Novotný, Milan Nápravník

Detail

Psaním rozhlasových her se Milan Nápravník začal intenzivně zabývat po roce 1968, poté co emigroval do Západního Německa. Texty pro rozhlas představují v rámci jeho tvorby zcela zapomenutou oblast, a nutno podotknout, že zcela neprávem. Tyto textové kompozice, byť se nikdy nedočkaly žádné výraznější odezvy, rozhodně nepředstavují žádné marginálie, nýbrž hodnotná literární díla, která dobře zapadají do celkového kontextu autorovy tvorby. Je mnoho způsobů, jak Nápravníkovy rozhlasové kompozice vnímat a interpretovat: můžeme je uchopit jako díla jazykově filozofická, můžeme zkoumat jejich vazbu k surrealistickým postupům, lze se soustředit i na jejich jazykovou hudebnost a variační bohatost, v neposlední řadě můžeme tyto texty vnímat i jako intimní zprávu o osamění básníka v exilu. Ať zvolíme jakoukoli perspektivu, dojdeme k závěru, že ve své tvůrčí mimoběžnosti byl Nápravník dokonale nekompromisní a důsledný - a s odstupem řady desetiletí se jeho texty jeví jako nadčasová a zneklidňující díla. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozhlasové hry - Petr Novotný, Milan Nápravník , Tecsun s-8800 přehledový přijímač (1120905)

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách ()

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách ()
Detail

Audiokniha MP3 Tomáš Černý, čte T. G. Masaryk, Richard Vašek Ať se mu položí kterákoliv otázka, řekne poctivě a otevřeně, co v té věci má na mysli. Ne z potřeby svěřovat se, ale z naprsoté potřeby nelhat, nekličkovat, nezamlčovat, nevytáčet se. Není to ani nadbytečná důvěřivost k lidem; je to prostě vnitřní zákon pravdy a přítomnosti, buď co buď. I za cenu mrzutostí. Nemá vůbec potřebu mluvit; má jen potřebu mluvit pravdu. (Karel Čapek) Archiv Českého rozhlasu disponuje nemnoha snímky s hlasem T. G. Masaryka, ale dochované záběry mají svou neocenitelnou hodnotu. Uslyšíte proslov k Národnímu shromáždění z roku 1928, proslovy k dětem nebo anglický pozdrav k výročí narození amerického prezidenta Washingtona. Na nahrávce jsou také záznamy rozhlasových zpráv o zdravotním stavu, úmrtí a pohřbu prezidenta Masaryka, promluvy prezidenta Beneše, Jana Masaryka, Voskovce a Wericha a dalších významných osobností o Masarykovi. CD uzavírá rozhovor s Masarykovými vnučkami... (alza.cz)

Podobné produkty ako T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách () , Tecsun pl-606 přehledový přijímač (1120915)

Karel Gott - Největší rozhlasové šlágry (CD)

Detail

CD Album Karel Gott - Největší rozhlasové šlágry. 21 písní. 1. Zpátky si dám tento film (Les Reed, Barry Masson / Jiří Staidl) 3:20 2. Očí sněhem zaváté 4:37 (Jiří Šlitr / Jiří Suchý) 3. Kdybych nebyl (pozemšťan) 2:39 (Jaroslav Dudek / Jiří Aplt) 4. Měsíční řeka 3:10 (Henri Mancini, Johnny Mercer / Karel Jelínek) 5. Ptačí nářečí 3:01 (Don Gibson / Jiří Staidl) 6. Kdyby sis oči vyplakala 2:54 (Jiří Bažant, Jiří Malásek, Vlastimil Hála / Vratislav Blažek) 7. Vrať se do Sorrenta 2:24 (Ernesto de Curtis / Zdeněk Borovec) 8. Cesta rájem 2:38 (Arthur Glenn / Jiří Staidl) 9. Láska bláznivá 3:18 (Karel Svoboda / Jiří Štaidl) 10. Eloise (Paul Ryan / Eduard Krečmar) 5:33 11. Žaluju ptákům 2:48 (Les Reed, Barry Mason / Jiří Staidl) 12. Zpíval jsem rád 2:51 (Walter Marks / Zdeněk Borovec) 13. Já toužím po životě 2:43 (Karel Svoboda / Jiří Staid!) 14. Dívka z obrazu 4:46 (Petr Hapka / Zdeněk Rytíř) 15. Má první láska se dnes vdává (Mike Hanzelewood, Albert Hammond / Jiří Staidl) 2:46 16. Snů plný krám (Karel Gott / Ladislav Štaidl / Jiří Štaidl) 3:52 17. Bílá 4:23 (Andrew Lloyd Webber, Trevor Nunn, T.S. Ellios / Hana Zagorová) 18. Svět stál 3:33 (Michel Messer. Gerry Goffin / Boris Janiček) duet s Jitkou Zelenkovou 19. Ave Maria 4:41 Franz Schubert / Jaroslav Machek) duet s Evou Urbanovou 20: The Last Night of The World 4:24 Claude Michel Schonberg (Alain Boublil, Richard E. Malthy jr.) duet s Helenou Vondráčkovou 21. S láskou jdu k Vám 3:32 (Giuseppe Giordani / Zdeněk Borovec) (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Karel Gott - Největší rozhlasové šlágry (CD) , Elektrobock bt002 - přijímač k bt710 (0609)

Pes baskervillský (2 CD) - rozhlasová dramatizace

Pes baskervillský (2 CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

Sherlock Holmes, detektiv s úžasným logickým myšlením, řeší jeden ze svých nejproslulejších případů! Tajemství, skrytá za smrtí sira Charlese Baskervilla, jsou opředena strašidelnými záhadami. Kletba rodu Baskervillů, spojená s příběhem o přízraku, vraždícím na mlhou zahalených blatech, uprostřed nichž se tyčí tajuplné panství, vzrušuje i dnes. Ve zvukové verzi zdramatizované slavné anglické detektivky zvláště vynikne napětí, smíšené s ironií, se kterou autor románu, sir A.C. Doyle, koncipoval genialitu svého detektiva. Otakar Brousek v roli Sherlocka Holmese a Josef Červinka jako vypravěč dotvářejí magickou atmosféru postupně odhalovaných stop zločinu, který se odehrál v bažinách prokletého hrabství. Detektiv Sherlock Holmes odhaluje původce nevysvětlitelného zločinu ve strhujícím dobrodružství! (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Pes baskervillský (2 CD) - rozhlasová dramatizace , Tecsun pl-680 přehledový přijímač (1120922)

Eurolite Vanilka

Eurolite Vanilka
Detail

Aromatická esence Vanilkové rohlíčky, vanilková zmrzka, tak proč ne vanilková esence do mlhy. Baleno po 20ml. (kytary.cz)

Podobné produkty ako Eurolite Vanilka , Tecsun pl-389 bt přehledový přijímač (1120912)

Eurolite Disco

Eurolite Disco
Detail

Aromatická esence Aromatická esence do náplní pro výrobníky mlhy, disco, 20ml. (kytary.cz)

Podobné produkty ako Eurolite Disco , Cacazi bezdrátový a99 1× přídavný přijímač (wda99rb)

Eurolite A1

Eurolite A1
Detail

stojan, ocelový, nosná tyč pro zavěšení 4 efektů nebo reflektorů, pro TV čep do průměru 17 mm, maximální zatížení 14 kg, minimální výška 1.2 m, maximální výška 2.5 m, hmotnost 6 kg (hudebnicentrum.cz)

Podobné produkty ako Eurolite A1 , Extol premium přijímač-detektor laser. paprsku (8823390)

Eurolite 5010040A

Eurolite 5010040A
Detail

Dekorační efekt, zrcadlová koule "DISCOGUĽA" o průměru 30cm. Země původu: Čína (muziker.cz)

Podobné produkty ako Eurolite 5010040A , Bosch lr 7 - přijímač laserového paprsku (0.601.069.j00)

Eurolite 3011157D

Eurolite 3011157D
Detail

Kvalitní přepravní kufr na mixpult. Vnější rozměry jsou š 550 xh 615 xv 24mm, max. zatížitelnost je 25kg. Tloušťka stěny 7mm a hmotnost přibližně 8,8 kg. Země původu: Čína (muziker.cz)

Podobné produkty ako Eurolite 3011157D , Alma 1660 dongle, dvb-t2 hevc fta přijímač (8595689803070)

Autorské právo v rozhlasovém vysílání - Beneš Marek

Autorské právo v rozhlasovém vysílání - Beneš Marek
Detail

Kniha je první publikací, která přehledně popisuje rozhlasové vysílání z hlediska soukromého práva, a to současně českého, slovenského a evropského. Kniha na jednom místě přehledně popisuje specifika rozhlasového vysílání s důrazem na autorské právo, práva související, ochranné známky, ochranu osobnosti a specifické modely ochrany rozhlasových pořadů. Na co si dát pozor u vypořádání práv pro rozhlasový program? Jak ošetřit smluvní vztahy s moderátory? Jaké právní postavení má zvukař či rozhlasový režisér? Lze chránit playlist nebo formát rozhlasového pořadu? Co všechno se v autorském právu v Evropské unii, v Česku a na Slovensku změnilo v posledních několika letech a jak to ovlivnilo rádia? Kniha u každého probíraného tématu přináší srovnání české a slovenské právní úpravy s odkazy na zákony a také na evropské právní normy a četné rozsudky. Autor má mnohaleté zkušenosti rozhlasového právníka i moderátora, zkušenosti ze soukromého rádia, z rádia veřejné služby i z právního prostředí Evropské vysílací unie a v knize zúročil mnohaleté zaměření své praxe, akademické výuky a publikační a výzkumné práce na práva duševního vlastnictví se zaměřením na rozhlasové vysílání. Publikace je psána tak, aby byla pomůckou pro právnickou veřejnost, ale aby byla srozumitelná a prakticky použitelná i pro střední a vyšší management českých a slovenských rozhlasových vysílatelů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Autorské právo v rozhlasovém vysílání - Beneš Marek , Cacazi bezdrátový a99 sada 2× přijímač + 1× tlačítko (wda99r2b1b)

Jiří Dienstbier - Rozhlasový zpravodaj - Radioservis - e-kniha

Jiří Dienstbier - Rozhlasový zpravodaj - Radioservis - e-kniha
Detail

eBook:,Výběr z rozhlasových reportáží zahraničního rozhlasového zpravodaje Jiřího Dienstbiera z 60. let minulého století - USA, Vietnam, Indonésie a další. Závěr knihy tvoří osobní vzpomínky Jiřího Dienstbiera na konec jeho působení v Československém rozhlase s mnoha zajímavými postřehy, které nebyly nikdy zveřejněny. Kniha je doplněna černobílými fotografiemi z osobního archivu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jiří Dienstbier - Rozhlasový zpravodaj - Radioservis - e-kniha , Cacazi bezdrátový a99 sada 1× přijímač + 2× tlačítko (wda99r1b2b)

Made in Norway (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace

Made in Norway (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

Made in Norway rozhlasová dramatizace. Autor: Vegard Steiro Amundsen. Celková stopáž: 2 hodiny, 36 minut. Kapitánka Oda Skarová, vyslaná norskou armádou na zahraniční misi, se souhrou okolností ocitne před zásadním rozhodnutím. Jak má postupovat při podezření, že zbraně, které zabíjely v rukou iráckých teroristů, pocházejí z jejího rodného města, z továrny, která zaměstnává i její vlastní rodinu? A co všechno je třeba překonat při cestě za pravdou? Hrají Petra Bučková, Jan Dolanský, Jiří Vyorálek, Ondřej Rychlý, Ondřej Vetchý, Klára Suchá, Jan Vlasák, Jana Stryková, Igor Bareš, Miroslav Etzler a mnozí další (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Made in Norway (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace

V ráji šumavském (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace

V ráji šumavském (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

Autor: Karel Klostermann, Čtou: Různí interpreti. Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. Ve dvanáctidílné četbě účinkují Miloš Hlavica, Pavel Pípal, Taťjana Medvecká, Jana Paulová, Martin Růžek a další. V roce 1991 natočil režisér Petr Adler. Syrovost činů Klostermannových hrdinů, naléhavost a opravdovost jejich vášní, barvitost přírodních obrazů, to vše je vhodným podkladem pro úpravu románu do zvukové podoby. Dramatizace se v roce 1991 ujal zkušený rozhlasový redaktor a dramaturg Jaroslav Pour, pro něhož to byl spolu s dramatizací Škvoreckého Zbabělců vydařený a zasloužený návrat k rozhlasové práci po nucené dvacetileté odmlce. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako V ráji šumavském (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace

Rozhlasový vrah (978-80-7376-542-2)

Rozhlasový vrah (978-80-7376-542-2)
Detail

Kniha - autor Jan Žáček, 424 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Na chodbách Československého rozhlasu se potkávají dramaturgové, střihači, zvukaři, redaktoři, produkční a režiséři. Jsou to kolegové, bývalí spolužáci, výjimečně i kamarádi, kteří si, v rámci toho, jak jim dovoluje tehdejší doba, žijí své spokojené životy. Ovšem jen do chvíle, kdy jednoho z nich najdou mrtvého. Šok nad krutostí vraždy se nese celým rozhlasem. Všichni hledají nějaké vysvětlení a ptají se nejen sami sebe: Kdo zabil jejich kolegu? Odpověď na tuto otázku najdete v tomto napínavém a strhujícím příběhu, který je plný zvratů, překvapivých momentů, občasného erotického napětí a praktik tehdejšího režimu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Rozhlasový vrah (978-80-7376-542-2)

Už zase skáču přes kaluže: Rozhlasová dramatizace

Už zase skáču přes kaluže: Rozhlasová dramatizace
Detail

Audiokniha na CD - autor Alan Marshall; čte Viktor Kuzník; Mikuláš Převrátil; Tereza Vilišová Kniha australského spisovatele Alana Marshalla oslovuje čtenáře i dnes. Autor v něm zachytil zkušenosti ze svého dětství. V šesti letech onemocněl obrnou a v knize popisuje prožitky spojené s ochrnutím pohledem dítěte, které není ovlivněno předsudky a strachem dospělých. Alan svůj úděl přijímá, jak je, a nepochybuje, že bude moci znovu dělat všechno stejně jako ostatní kluci. I když se některé objektivní skutečnosti nedají jednoduše změnit, záleží na přístupu k nim. Člověk se muže svému neštěstí poddat, nebo odvážně hledat cesty, jak rozšiřovat své možnosti. Díky schopnosti nevzdávat se a spontánnímu optimistickému postoji se Alanovi podaří překonat tělesný handicap. S kamarády leze na stromy, objevuje okolí, a dokonce začne jezdit na koni. Vždyť od malička věděl, co bude v živote dělat: krotit divoké koně, stejně jako jeho táta. Podle tohoto příběhu plného naděje a... (alza.cz)

Podobné produkty ako Už zase skáču přes kaluže: Rozhlasová dramatizace

Bluetooth/AUX vysílač/přijímač, přijímač/vysílač

Bluetooth/AUX vysílač/přijímač, přijímač/vysílač
Detail

NakupteBluetooth/AUX vysílač/přijímač, přijímač/vysílačz kategorieSoučástky > Arduino + moduly > Snímače a převodníky Arduinoza199.00Kč (tipa.eu)

Podobné produkty ako Bluetooth/AUX vysílač/přijímač, přijímač/vysílač

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách - Černý Tomáš

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách - Černý Tomáš
Detail

Ať se mu položí kterákoliv otázka, řekne poctivě a otevřeně, co v té věci má na mysli. Ne z potřeby svěřovat se, ale z naprsoté potřeby nelhat, nekličkovat, nezamlčovat, nevytáčet se. Není to ani nadbytečná důvěřivost k lidem; je to prostě vnitřní zákon pravdy a přítomnosti, buď co buď. I za cenu mrzutostí. Nemá vůbec potřebu mluvit; má jen potřebu mluvit pravdu. (Karel Čapek) Archiv Českého rozhlasu disponuje nemnoha snímky s hlasem T. G. Masaryka, ale dochované záběry mají svou neocenitelnou hodnotu. Uslyšíte proslov k Národnímu shromáždění z roku 1928, proslovy k dětem nebo anglický pozdrav k výročí narození amerického prezidenta Washingtona. Na nahrávce jsou také záznamy rozhlasových zpráv o zdravotním stavu, úmrtí a pohřbu prezidenta Masaryka, promluvy prezidenta Beneše, Jana Masaryka, Voskovce a Wericha a dalších významných osobností o Masarykovi. CD uzavírá rozhovor s Masarykovými vnučkami Annou a Herbertou z roku 1990. Z nahrávek Českého rozhlasu vybral a sestavil Tomáš Černý. Průvodní slovo Richard Vašek (patro.cz)

Podobné produkty ako T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách - Černý Tomáš

Koule - Rozhlasová hra roku 2011 - David Drábek - audiokniha

Koule - Rozhlasová hra roku 2011 - David Drábek - audiokniha
Detail

Audiokniha:,Hlavní hrdinkou komedie Koule je bývalá slavná atletka, která v rozhlasovém studiu rekapituluje svůj dosavadní život plný komických, trapných ale i bolestných protikladů. Uvedení inscenace v lednu 2011 vyvolalo nebývalý ohlas. O svých inspiračních zdrojích a motivacích pro napsání této hry tehdy David Drábek řekl: "Inspiraci reálnými postavami nepopírám, ale šlo mi daleko víc o to vytvořit příběh vskutku obojživelné české dominy, symbol toho, co je na Češích křupanské a zoufalé, ale i zvláštně neodolatelné a vlastně životné. Směs kýče a podivného smutku tohohle plebejského národa. I s jeho trumfem v podobě smyslu pro humor. A dál je tu strašidelné téma státem řízeného dopingu, kdy bylo sportovcům dávkováno takové množství svinstev, že jim to nevratně poškodilo zdraví. A do tohohle ďábelského bolševického projektu byla zapojena i spousta lékařů, kteří tak prohráli zápas se svým svědomím a přísahou - o tom je hra Koule víc než o čemkoliv jiném." Dodejme, že hra se zároveň vysmívá rozhlasové maše a kýčovitým talkshow plným jalového žvanění a falešného pochopení pro všechny ty hodné lidičky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Koule - Rozhlasová hra roku 2011 - David Drábek - audiokniha

Přelet nad kukaččím hnízdem (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace

Přelet nad kukaččím hnízdem (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

Příběh známý z filmu režiséra Miloše Formana z roku 1975, ověnčeného pěti Oscary nyní jako rozhlasová dramatizace na MP3-CD. Před šedesáti lety vyšel poprvé román Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh o zneužití moci, manipulaci s vědomím lidí, o strachu a touze člověka vzdorovat nátlaku, o léčení vlastních komplexů týráním slabších proslavil film Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem. Českou rozhlasovou adaptaci uvedla v premiéře stanice Vltava v červnu 2022. Do ústavu pro duševně choré se přichází léčit svérázný Randle Patrick McMurphy, který svou nespoutanou energií strhne všechny pacienty a naruší tak zaběhlý řád a rigidní systém, v jehož čele stojí vrchní sestra Ratchedová. "McMurphy je trochu grázl a výtržník, ale zároveň sympaťák, který se snaží vymezit proti systému, do něhož se dobrovolně dostal a zpočátku si neuvědomuje, jak to může být nebezpečné," vysvětluje režisér Aleš Vrzák. "Ve hře se dostáváme do mikrosvěta psychiatrické léčebny, v němž má někdo moc naprosto bezohledně zacházet s lidskými životy. Když to celé zvětšíme do světových rozměrů, běhá z toho mráz po zádech. Přelet nad kukaččím hnízdem je o svobodě člověka." Aleš Vrzák do ústřední role excentrického McMurphyho, jenž se odmítá podřídit nesmyslným pravidlům a autoritám, obsadil Jiřího Vyorálka. Vrchní sestru ztělesňující systém zavedených stereotypů, nařízení, moci a kontroly ztvárnila Helena Dvořáková. Indiána Bromdena, jemuž se díky McMurphymu podaří vyrůst, hraje Pavel Šimčík. Role dalších pacientů z léčebny si rozdělili Ondřej Rychlý, Radek Holub a Filip Kaňkovský. Obsazení: Patrick Murphy - Jiří Vyorálek vrchní sestra Ratchedová - Helena Dvořáková náčelník Bromden - Pavel Šimčík Billy Harding - Ondřej Rychlý Dale Harding - Radek Holub Cheswick - Filip Kaňkovský Dr. Spivey - Luboš Veselý ošetřovatel Williams - Tomáš Dastlík Candy Starrová - Tereza Dočkalová sportovní komentátor z TV - David Nyč Atoři předlohy: Dale Wasserman, Ken Kesey (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Přelet nad kukaččím hnízdem (MP3-CD) - rozhlasová dramatizace

Už zase skáču přes kaluže (CD) - rozhlasová dramatizace

Už zase skáču přes kaluže (CD) - rozhlasová dramatizace
Detail

CD album Už zase skáču přes kaluže - rozhlasová dramatizace, účinkují: Mikuláš Převrátil, Tereza Vilišová, Jan Grundman, David Matásek, Jan Vlasák. Příběh Alana, statečného chlapce stiženého dětskou obrnou, se stal světovým bestsellerem brzy po svém vydání v roce 1955. U nás se dočkal opakovaných vydání a také filmového zpracování z roku 1970 s mladičkým Vladimírem Dlouhým v hlavní roli. Premiéra četby proběhla na Českém rozhlase Dvojka. Kniha australského spisovatele Alana Marshalla oslovuje čtenáře i dnes. Autor v něm zachytil zkušenosti ze svého dětství. V šesti letech onemocněl obrnou a v knize popisuje prožitky spojené s ochrnutím pohledem dítěte, které není ovlivněno předsudky a strachem dospělých. Alan svůj úděl přijímá, jak je, a nepochybuje, že bude moci znovu dělat všechno stejně jako ostatní kluci. I když se některé objektivní skutečnosti nedají jednoduše změnit, záleží na přístupu k nim. Člověk se muže svému neštěstí poddat, nebo odvážně hledat cesty, jak rozšiřovat své možnosti. Díky schopnosti nevzdávat se a spontánnímu optimistickému postoji se Alanovi podaří překonat tělesný handicap. S kamarády leze na stromy, objevuje okolí, a dokonce začne jezdit na koni. Vždyť od malička věděl, co bude v živote dělat: krotit divoké koně, stejně jako jeho táta. Podle tohoto příběhu plného naděje a čisté dětské síly natočil v roce 1970 Karel Kachyňa stejnojmenný film, jehož dej zasadil scenárista Jan Procházka do moravského Tlumačova. Rozhlasoví tvůrci ve svém pojetí ponechali prostředí australského venkova počátku 20. století. I když příběh neposouvají do současnosti, jeho vyznění neztrácí na aktuálnosti, protože podstata v něm je nadčasová. Autorka dramatizace Lenka Veverková zvolila jako základní princip vyprávění. Bez lítosti a sentimentu nám tak prostřednictvím herce Viktora Kuzníka přibližuje pocity a myšlenkové pochody malého Alana. Vyprávění se promenuje ve zpřítomněné vzpomínky a ozvuky důležitých prožitků, aby se znovu vrátilo k čistému vyprávění. Malého Alana ztvárňuje Mikuláš Převrátil, v rolích rodičů uslyšíme Terezu Vilišovou a Jana Grundmana, charismatického pacienta v nemocnici, který dokáže Alana inspirovat, zahrál Vasil Fridrich. Citlivé režijní pojetí Josefa Kačmarčíka podtrhují zvuky a mix Radima Dleska i hudba Jana Šikla. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Už zase skáču přes kaluže (CD) - rozhlasová dramatizace

Eurolite TPC-10

Eurolite TPC-10
Detail

Hák Hák pro upevnění světelné a zvukové techniky na kulatou konstrukci o průměru 50mm. V podstatě lze použít k upevnění čehokoliv na konstrukce s 50mm průměrem, limitem je nosnost 50kg. • Zatížitelnost: 50kg • 360° obepnutí kolem konstrukce (kytary.cz)

Podobné produkty ako Eurolite TPC-10

Zajišťovací lano Eurolite

Zajišťovací lano Eurolite
Detail

Zajišťovací lano Eurolite od výrobce Eurolite v kategorii Světelné efekty - příslušenství za skvělou cenu u Conrada. (conrad.cz)

Podobné produkty ako Zajišťovací lano Eurolite

Eurolite Extreme 5l

Eurolite Extreme 5l
Detail

Náplň Kvalitní náplň do výrobníků mlh "Extreme". Mlha má vynikající konzistenci a vydrží dlouhou dobu. Zdraví neškodné. 5L. B = basic = Lehká mlha se střední dobou rozplývání. P = professional = Hustá mlha s dlouhou dobou rozplývání. E = extreme = Hustá mlha se zvláště dlouhou dobou rozplývání. DSA = Intenzivní, s velmi krátkou dobou rozplývaní. Vhodná pro výrobníky dolpněné o LED světla, napodobující efekt plamene. (kytary.cz)

Podobné produkty ako Eurolite Extreme 5l

Eurolite N-10

Eurolite N-10
Detail

výrobník mlhy, topné těleso s výkonem 400 W, dosah výfuku mlhy 2-3 m, spotřeba kapaliny (21 ml/min), nádržka na 0,25 l, žhavení přibližně 7 minut, rozměry 275 x 145 x 170 mm, hmotnost 2 kg, barva stříbrná (hudebnicentrum.cz)

Podobné produkty ako Eurolite N-10

Eurolite KB-2

Eurolite KB-2
Detail

kabelový přejezd, rozměry 1010 x 240 x 45 mm, 2 kanálky na kabely (rozměry 30 x 30 mm), horní odklopné víko, velice snadné napojení jednoho dílu na druhý, reflexní černo-žluté provedení, nosnost 5000 kg, hmotnost 6.1 kg (hudebnicentrum.cz)

Podobné produkty ako Eurolite KB-2

Eurolite N-19BK

Eurolite N-19BK
Detail

Výrobník umělé mlhy. Dofuk kouře je cca 2-5 m, výkon 700W, objem nádržky přístroje 1 l. Dodává se včetně dálkového ovladače, možnost zavěšení. Země původu: Čína Napájení: 240V Adaptér součástí: Ano Šířka (cm): 23.0 Výška (cm): 33.5 Hloubka (cm): 22.5 Hmotnost: 2,9 kg (muziker.cz)

Podobné produkty ako Eurolite N-19BK

Eurolite N-19S

Eurolite N-19S
Detail

Tohle je automatický překlad vygenerovaný softvérem: Kouřový stroj s výkonným výkonem (objemová rychlost 90 m3 / min) a rozsah emisí cca. 2,5 m, který je ideální pro party nebo malé kluby. Je vybaven dálkovým ovladačem ON / OFF, který je připojen pomocí 3kolíkové studené zásuvky, kvalitních termostatů a přepínače přehřátí. Obsah nádrže 1 l mlhy kapaliny. Stroj potřebuje 5 minut doby předehřívání. Dálkové ovládání a závěsný luk jsou součástí balení. Rozměry: 325 x 235 x 230 mm. Hmotnost: 3,5 kg. Stříbrná barva. Země původu: Čína Napájení: 240V Adaptér součástí: Ano Šířka (cm): 23.0 Výška (cm): 33.5 Hloubka (cm): 22.5 Hmotnost: 2,9 kg (muziker.cz)

Podobné produkty ako Eurolite N-19S

Eurolite TH-50

Eurolite TH-50
Detail

Hák Hák pro průměr 50 mm a zátěž max. 15 kg dle typu konstrukce. Provedení stříbrné, hák k zavěšení různých efektů na ocelovou konstrukci. (kytary.cz)

Podobné produkty ako Eurolite TH-50

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách - Tomáš Černý - audiokniha

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách - Tomáš Černý - audiokniha
Detail

Audiokniha:,Ať se mu položí kterákoliv otázka, řekne poctivě a otevřeně, co v té věci má na mysli. Ne z potřeby svěřovat se, ale z naprsoté potřeby nelhat, nekličkovat, nezamlčovat, nevytáčet se. Není to ani nadbytečná důvěřivost k lidem; je to prostě vnitřní zákon pravdy a přítomnosti, buď co buď. I za cenu mrzutostí. Nemá vůbec potřebu mluvit; má jen potřebu mluvit pravdu. (Karel Čapek) Archiv Českého rozhlasu disponuje nemnoha snímky s hlasem T. G. Masaryka, ale dochované záběry mají svou neocenitelnou hodnotu. Uslyšíte proslov k Národnímu shromáždění z roku 1928, proslovy k dětem nebo anglický pozdrav k výročí narození amerického prezidenta Washingtona. Na nahrávce jsou také záznamy rozhlasových zpráv o zdravotním stavu, úmrtí a pohřbu prezidenta Masaryka, promluvy prezidenta Beneše, Jana Masaryka, Voskovce a Wericha a dalších významných osobností o Masarykovi. CD uzavírá rozhovor s Masarykovými vnučkami Annou a Herbertou z roku 1990. Z nahrávek Českého rozhlasu vybral a sestavil Tomáš Černý. Průvodní slovo Richard Vašek Tomáš Garrigue Masaryk (1918-1935) byl československý státník, filozof a pedagog, první prezident Československé republiky. K jeho osmdesátým narozeninám byl roku 1930 přijat zákon o zásluhách T. G. Masaryka obsahující větu „Tomáš Garrigue Masaryk zasloužil se o stát“ a po odchodu z funkce roku 1935 ho parlament znovu ocenil a odměnil za jeho osvoboditelské a budovatelské dílo. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách - Tomáš Černý - audiokniha

Jiří Dienstbier - Rozhlasový zpravodaj (978-80-875-3025-2)

Jiří Dienstbier - Rozhlasový zpravodaj (978-80-875-3025-2)
Detail

Elektronická kniha - autor Radioservis, 239 stran Výběr z rozhlasových reportáží zahraničního rozhlasového zpravodaje Jiřího Dienstbiera z 60. let minulého století - USA, Vietnam, Indonésie a další. Závěr knihy tvoří osobní vzpomínky Jiřího Dienstbiera na konec jeho působení v Československém rozhlase s mnoha zajímavými postřehy, které nebyly nikdy zveřejněny. Kniha je doplněna černobílými fotografiemi z osobního archivu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jiří Dienstbier - Rozhlasový zpravodaj (978-80-875-3025-2)

Houslový klíč: (Rozhlasová probouzení) (978-80-7475-299-5)

Houslový klíč: (Rozhlasová probouzení) (978-80-7475-299-5)
Detail

Kniha - autor Zuzana Maléřová, 208 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha úvah, portrétů, hudebních textů a básní, setkání lidí známých i neznámých, zážitky s uměleckými výkony stejně jako sportovními, hledání opěrného bodu života. Důvěrné, otevřené vhledy do našich tužeb, souvislosti našeho života a tvorby v jakémkoliv oboru. Po ohlasu knihy O květině přichází autorka s titulem volně navazujícím, inspirovaným svátečními nedělními rány, které prožívá se svými posluchači Českého rozhlasu Dvojka již třicet let. Její osobitý literární způsob komunikace s těmi, kdo ji naslouchají, popsal v dopise jeden z nich takto: „Když Dobré ráno uvádí spisovatelka Zuzana Maléřová, naslouchám jí velmi pozorně. K mikrofonu přistupuje s odvahou a s mistrovstvím smést mnohdy se vyskytující zaprášené formy. Cítím, že skutečně hovoří s každým, kdo jí naslouchá. Vskutku svou vlastní intelektuální silou, jemným taktem, lidskou vstřícností, odvahou odsoudit zlo umocňuje zájem... (alza.cz)

Podobné produkty ako Houslový klíč: (Rozhlasová probouzení) (978-80-7475-299-5)
eurolite extreme 5l, eurolite dmx operator 192 kanal, eurolite uv bubble 5l rd, eurolite napln e extrem 5l, Rozhlasový vrah (978-80-7376-542-2), eurolite uv razitkovaci barva modra 50ml, eurolite uv razitkovaci barva zluta 50ml, dmx rizeni svetel eurolite led operator 4, Jiří Dienstbier - Rozhlasový zpravodaj (978-80-875-3025-2), eurolite 51704325 fog 5l naplne do vyrobniku mlhy, Pražský rozhlasový orchestr: Bandité, Děvče z Elisonda (2x CD) - CD (CR0936-2), Tecsun S-2000 přehledový přijímač (1120900), Elektrobock BT001 - přijímač k BT710 (0606), Elektrobock BT003 - přijímač k BT710 (0607), IN Přijímač k pohonům vrat (553018), Tecsun PL-380 přehledový přijímač (1120911), Tecsun PL-310ET přehledový přijímač (1120921), CellularLine Bluetooth audio přijímač černý (BTAUDIORECEIVERK), Tecsun PL-880 přehledový přijímač (1120925), Tecsun S-8800 přehledový přijímač (1120905), Tecsun PL-606 přehledový přijímač (1120915), Elektrobock BT002 - přijímač k BT710 (0609), Tecsun PL-680 přehledový přijímač (1120922), Tecsun PL-389 BT přehledový přijímač (1120912), Cacazi bezdrátový A99 1× přídavný přijímač (wda99rb), EXTOL PREMIUM přijímač-detektor laser. paprsku (8823390), Bosch LR 7 - Přijímač laserového paprsku (0.601.069.J00), Alma 1660 Dongle, DVB-T2 HEVC FTA přijímač (8595689803070), Cacazi bezdrátový A99 sada 2× přijímač + 1× tlačítko (wda99r2b1b), Cacazi bezdrátový A99 sada 1× přijímač + 2× tlačítko (wda99r1b2b)