2012: mayský kalendář, transformace vědomí, dva světy a rovnováha - kostičová zuzana marie

Produkt 2012: mayský kalendář, transformace vědomí, dva světy a rovnováha - kostičová zuzana marie sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 2012: mayský kalendář, transformace vědomí, dva světy a rovnováha - kostičová zuzana marie upraviť a produkt hľadať znova.

2012: Mayský kalendář, transformace vědomí, dva světy a rovnováha - Kostičová Zuzana Marie

2012: Mayský kalendář, transformace vědomí, dva světy a rovnováha - Kostičová Zuzana Marie
Detail

Způsob, jakým předpovědi o konci světa zachvátily současnou euroatlantickou civilizaci, je v kontextu moderní doby naprosto bezprecedentní. Proto se kromě analýzy mayského kalendáře na základě nejnovějších výzkumů tato kniha pokouší odpovědět i na další otázky spojené s "fenoménem 2012" a rozsáhle se zabývá symbolickým významem, který má mayská kultura pro současnou civilizaci. Kniha vypráví o úpadku křesťanství, o iluzi sekularizace a silné polaritě propojené s novou nietzschovskou morálkou stojící na relativitě dobra a zla, jejímž hlavním motivem není jednoduché vítězství dobra, jako tomu bylo v křesťanství, ale dobro jako rovnováha dvou protikladných principů. (patro.cz)

Podobné produkty ako 2012: Mayský kalendář, transformace vědomí, dva světy a rovnováha - Kostičová Zuzana Marie , Mayský kalendář a strom života (978-80-7336-619-3)

2012: Mayský kalendář, transformace vědomí, dva světy a rovnováha - Zuzana Marie Kostićová

Detail

Způsob, jakým předpovědi o konci světa zachvátily současnou euroatlantickou civilizaci, je v kontextu moderní doby naprosto bezprecedentní. Proto se kromě analýzy mayského kalendáře na základě nejnovějších výzkumů tato kniha pokouší odpovědět i na další otázky spojené s "fenoménem 2012" a rozsáhle se zabývá symbolickým významem, který má mayská kultura pro současnou civilizaci. Kniha vypráví o úpadku křesťanství, o iluzi sekularizace a silné polaritě propojené s novou nietzschovskou morálkou stojící na relativitě dobra a zla, jejímž hlavním motivem není jednoduché vítězství dobra, jako tomu bylo v křesťanství, ale dobro jako rovnováha dvou protikladných principů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 2012: Mayský kalendář, transformace vědomí, dva světy a rovnováha - Zuzana Marie Kostićová , Dva světy nestačí (978-80-875-9020-1)

Náboženství Mayů - Kostićová Zuzana Marie

Náboženství Mayů - Kostićová Zuzana Marie
Detail

Kdo byli Mayové? Kde a jak žili? Jak vypadal jejich náboženský svět? Jaké bohy uctívali? Jaké rituály provozovali? Jaké představy měli o světě i sami o sobě? A jaké představy o nich máme dnes? Syntetizující práce Zuzany Marie Kostićové podává souborný, srozumitelný a aktuální přehled světového bádání týkajícího se mayského náboženství a fenoménů, které s ním bezprostředně souvisejí. Zdůrazňuje jeho regionální a partikulární charakter a snaží se uvést na pravou míru některá východiska a dosud nereflektované omyly, které se zabydlily ve světové mayistice. Text může sloužit laikům jako úvod do problematiky, vysokoškolským studentům jako učební materiál a expertům z příbuzných oborů jako komplexní příručka. (patro.cz)

Podobné produkty ako Náboženství Mayů - Kostićová Zuzana Marie , Dvě hemisféry – dva světy (978-80-210-9663-9)

Kosmické stromy a magické portály - Náboženství a alternativní spiritualita v mayských studiích - Zuzana Marie Kostićová

Detail

Kniha je sondou do různých pojetí mayského náboženství, jak se objevují v dějinách mayistiky. Na jedné straně se rozsáhle věnuje teoretickým a metodologickým přístupům, které obor upřednostňoval, a ukazuje vzájemné vztahy mayistiky a religionistiky zvláště v druhé polovině 20. století. Na druhé straně pak mapuje způsob, jakým do oboru nepozorovaně pronikaly i dílčí motivy západního esoterismu a později i alternativní spirituality. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kosmické stromy a magické portály - Náboženství a alternativní spiritualita v mayských studiích - Zuzana Marie Kostićová , Dva světy artefakty moci (978-80-907258-0-5)

Náboženství Mayů - Zuzana Marie Kostićová

Náboženství Mayů - Zuzana Marie Kostićová
Detail

Kdo byli Mayové? Kde a jak žili? Jak vypadal jejich náboženský svět? Jaké bohy uctívali? Jaké rituály provozovali? Jaké představy měli o světě i sami o sobě? A jaké představy o nich máme dnes? Syntetizující práce Zuzany Marie Kostićové podává souborný, srozumitelný a aktuální přehled světového bádání týkajícího se mayského náboženství a fenoménů, které s ním bezprostředně souvisejí. Zdůrazňuje jeho regionální a partikulární charakter a snaží se uvést na pravou míru některá východiska a dosud nereflektované omyly, které se zabydlily ve světové mayistice. Text může sloužit laikům jako úvod do problematiky, vysokoškolským studentům jako učební materiál a expertům z příbuzných oborů jako komplexní příručka. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Náboženství Mayů - Zuzana Marie Kostićová , Marie a magdalény (9788025720844)

Náboženství Mayů - Zuzana Marie Kostićová - e-kniha

Náboženství Mayů - Zuzana Marie Kostićová - e-kniha
Detail

eBook:,Kdo byli Mayové? Kde a jak žili? Jak vypadal jejich náboženský svět? Jaké bohy uctívali? Jaké rituály provozovali? Jaké představy měli o světě i sami o sobě? A jaké představy o nich máme dnes? Syntetizující práce Zuzany Marie Kostićové podává souborný, srozumitelný a aktuální přehled světového bádání týkajícího se mayského náboženství a fenoménů, které s ním bezprostředně souvisejí. Zdůrazňuje jeho regionální a partikulární charakter a snaží se uvést na pravou míru některá východiska a dosud nereflektované omyly, které se zabydlily ve světové mayistice. Text může sloužit laikům jako úvod do problematiky, vysokoškolským studentům jako učební materiál a expertům z příbuzných oborů jako komplexní příručka. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Náboženství Mayů - Zuzana Marie Kostićová - e-kniha , Rozumové argumenty a pohádkové světy (9788024647173)

Kosmické stromy a magické portály - Zuzana Marie Kostićová - e-kniha

Detail

eBook: Kniha je sondou do různých pojetí mayského náboženství, jak se objevují v dějinách mayistiky. Na jedné straně se rozsáhle věnuje teoretickým a metodologickým přístupům, které obor upřednostňoval, a ukazuje vzájemné vztahy mayistiky a religionistiky zvláště v druhé polovině 20. století. Na druhé straně pak mapuje způsob, jakým do oboru nepozorovaně pronikaly i dílčí motivy západního esoterismu a později i alternativní spirituality. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kosmické stromy a magické portály - Zuzana Marie Kostićová - e-kniha , Mezi světy

Mayský kalendář a další kalendáře minulosti - Geoff Stray

Mayský kalendář a další kalendáře minulosti - Geoff Stray
Detail

Geoff Stray se výzkumem mayských kalendářů usilovně zabývá již několik desetiletí a publikoval na toto téma řadu knih. V této knížce objasňuje rozdíly mezi různými typy kalendářů starověkých civilizací, pro něž bylo studium nebeských cyklů životně důležitým pilířem poznání a osvojení světa. Mayské lunární kalendáře byly na svou dobu mimořádně přesné a dokázaly předpovídat dráhu Venuše a zatmění Slunce několik set let do budoucna. Čtenáři na konci knížky s povděkem zjistí, proč podle Mayů skončí současná epocha posledním měsícem roku 2012. Jak autor nepřetržitým bádáním od počátku 80. let zjistil, od toho roku už bude všechno jinak... (patro.cz)

Podobné produkty ako Mayský kalendář a další kalendáře minulosti - Geoff Stray , Lidské vědomí a tajemství smrti (9788025723845)

Mayský kalendář a další kalendáře minulosti - Stray Geoff

Mayský kalendář a další kalendáře minulosti - Stray Geoff
Detail

Angličan Geoff Stray, který se výzkumem mayských kalendářů usilovně zabývá již několik desetiletí, v této knížce objasňuje rozdíly mezi různými typy kalendářů starověkých civilizací, pro něž bylo studium nebeských cyklů životně důležitým pilířem poznání a osvojení světa. Mayské lunární kalendáře byly na svou dobu mimořádně přesné a dokázaly předpovídat dráhu Venuše a zatmění Slunce několik set let do budoucna. Čtenáři na konci knížky s povděkem zjistí, proč podle Mayů skončí současná epocha posledním měsícem roku 2012. Jak autor nepřetržitým bádáním od počátku 80. let zjistil, od toho roku už bude všechno jinak... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Mayský kalendář a další kalendáře minulosti - Stray Geoff , Dvě hemisféry - dva světy: o vztahu asymetrie mozku a trendů v současné západní společnosti (978-80-210-9663-9)

Mindok Tzolk´in: Mayský kalendář

Detail

Strategická hra pro náročné hráče. Staňte se jedním z Ajawů, vůdců mayských kmenů. Uctívejte mocné bohy, veďte svůj národ k prosperitě a naplánujte mu slavnou budoucnost. Ústředním prvkem hry je Tzolk’in – soustava ozubených kol, která se v průběhu hry otáčí. Ve svém plánování musíte mít na paměti neustále se měnící herní plán. Sklízejte úrodu, získávejte suroviny, stavte monumenty a vyvarujte se hněvu bohů. (mall.cz)

Podobné produkty ako Mindok Tzolk´in: Mayský kalendář , Já. o mozku, vědomí a sebeuvědomování (9788024623931)

Společenská hra Tzolk'in: Mayský kalendář, MINDOK

Společenská hra Tzolk'in: Mayský kalendář, MINDOK
Detail

Strategická hra pro náročné hráče. Staňte se jedním z Ajawů, vůdců mayských kmenů. Uctívejte mocné bohy, veďte svůj národ k prosperitě a naplánujte mu slavnou budoucnost. Ústředním prvkem hry je Tzolk’in – soustava ozubených kol, která se v průběhu hry otáčí. Ve svém plánování musíte mít na paměti neustále se měnící herní plán. Sklízejte úrodu, získávejte suroviny, stavte monumenty a vyvarujte se hněvu bohů. Balení obsahuje: Herní plán složený ze 4 do sebe zapadajících dílů, 6 Ozubených kol různé velikosti, 1 Arch s nálepkami, 6 Plastových patentek, 24 Figurek dělníků ve 4 barvách (6 pro každého hráče), 28 dřevěných kulatých označovacích žetonů ve 4 barvách (7 pro každého hráče), 4 Bodovací žetony ve 4 barvách (1 pro každého hráče), 65 Dřevěných kostiček surovin (dřevo, kámen a zlato), 13 Křišťálových lebek z plastu, 65 Kartónových žetonů kukuřice hodnoty 1 a 5, 28 Destiček sklizně (16 destiček sklizně kukuřice a 12 destiček sklizně dřeva), 21 Destiček počátečního jmění, 13 Destiček monumentů, 32 Destiček budov rozdělených do 2 věků, 4 Oboustranné destičky hráčů ve 4 barvách, 1 Žeton začínajícího hráče, 1 Pravidla. (patro.cz)

Podobné produkty ako Společenská hra Tzolk'in: Mayský kalendář, MINDOK , Diference jako princip vědomí a její překonání: analýzy a interpretace k problematice vědomí a sebev (978-80-7465-493-0)

Mayský kalendář a další kalendáře minulosti (978-80-7363-296-0)

Mayský kalendář a další kalendáře minulosti (978-80-7363-296-0)
Detail

Kniha - autor Stray Geoff, 76 stran, česky, pevná s přebalem matná Geoff Stray se výzkumem mayských kalendářů usilovně zabývá již několik desetiletí a publikoval na toto téma řadu knih. V této knížce objasňuje rozdíly mezi různými typy kalendářů starověkých civilizací, pro něž bylo studium nebeských cyklů životně důležitým pilířem poznání a osvojení světa. Mayské lunární kalendáře byly na svou dobu mimořádně přesné a dokázaly předpovídat dráhu Venuše a zatmění Slunce několik set let do budoucna. Čtenáři na konci knížky s povděkem zjistí, proč podle Mayů skončí současná epocha posledním měsícem roku 2012. Jak autor nepřetržitým bádáním od počátku 80. let zjistil, od toho roku už bude všechno jinak... (alza.cz)

Podobné produkty ako Mayský kalendář a další kalendáře minulosti (978-80-7363-296-0) , Marie claire

Tzolk´in: Mayský kalendář - Simone Luciani, Daniele Tascini

Tzolk´in: Mayský kalendář - Simone Luciani, Daniele Tascini
Detail

Strategická hra pro náročné hráče. Staňte se jedním z Ajawů, vůdců mayských kmenů. Uctívejte mocné bohy, veďte svůj národ k prosperitě a naplánujte mu slavnou budoucnost. Ústředním prvkem hry je Tzolk’in – soustava ozubených kol, která se v průběhu hry otáčí. Ve svém plánování musíte mít na paměti neustále se měnící herní plán. Sklízejte úrodu, získávejte suroviny, stavte monumenty a vyvarujte se hněvu bohů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tzolk´in: Mayský kalendář - Simone Luciani, Daniele Tascini , Vzdělávací rovnováha pro počítání prasátka (ikonka_kx6380_1)

Dva svety - Beatrix Zaťková

Detail

Svet neďalekej budúcnosti, vyspelá technika, umelá inteligencia, ľudské odcudzenie a uprostred toho mladá policajtka Líza. Jej milovaný manžel náhle z nepochopiteľných príčin upadol do kómy spolu s miliónom ďalších ľudí – v jedno ráno, v jednu minútu a sekundu ju bez varovania opustil. Dva roky samoty a beznádeje preruší stretnutie s Alexom, ktorého postretol v to nešťastné ráno rovnaký osud. Kto iný môže lepšie pochopiť hĺbku Lízinho smútku a prázdnoty ako on?Neúnavným pátraním Líza zisťuje, že podivný spánok ich najbližších nezavinila náhoda. Lenže to ani zďaleka netušila, že jej predchádzajúci život bol iba dobre nasimulovaným divadlom.Na vlastnú päsť rozohráva riskantnú hru, ktorej nitky vedú do najvyšších kruhov, a sama sa tak ocitá v nebezpečenstve.A čo ak sa v jedno ráno, v jednu minútu a sekundu možno opäť všetko zmení? Čo to spraví s Lízou a Alexom? Koho vlastne milujú, ako sa rozhodnú a zachránia si vôbec holé životy?Dva svety prinášajú napätie, lásku aj nenávisť a sú mrazivou výpoveďou o tom, že svet budúcnosti postavený na umelej inteligencii a moderných technológiách nám pripravuje pasce plné samoty a blúdenia. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dva svety - Beatrix Zaťková , Vzdělávací rovnováha pro počítání kuřata (ikonka_kx6380_3)

Mayský kalendář a strom života (978-80-7336-619-3)

Mayský kalendář a strom života (978-80-7336-619-3)
Detail

Kniha - autor Carl Johan Calleman, 342 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná Mezi zjednodušeností náboženských představ a absurditou bezobsažné náhodnosti nám Carl Johan Calleman nabízí brilantní a přesvědčivou třetí cestu: Strom života, moderní teorii o původu a vývoji existence, teorii agnostickou, která spojuje poslední vědecké objevy s moudrostí starých civilizací.“ Jean-Claude Perez, Ph.D., autor knihy Codex Biogenesis: les 13 codes de I’AND (13 kódů DNA) Za využití posledních kosmologických objevů a svých rozsáhlých znalostí mayského kalendáře nám biolog Carl Johan Calleman nabízí revoluční a plně rozvinutou alternativu Darwinovy teorie biologické evoluce a teorie náhodnosti, které stále ještě ovládají moderní vědu. Vysvětluje v ní vzájemnou korelaci nedávno objevené centrální osy vesmíru a Stromu života dávných civilizací. Dává tím fyzice obecně zcela nový rámec, zdůrazňující účelné zaměření vesmíru s ohledem na vznik a vývoj života, a vybízí nás,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Mayský kalendář a strom života (978-80-7336-619-3) , Clementoni puzzle rovnováha 104 dílků (8005125271344)

Vědomí mezi Světy a jiné povídky - Václav Jakeš

Detail

Proč vzniklo vědomí a je evoluční výhodou bytosti zvané člověk? Je vědomí schopností prožívat realitu takovou, jaká je? Je vědomí vlastností hmoty? Jaký je rozdíl mezi vědomím biologickým, anorganickým a vědomím umělé inteligence? Je vědomí, vnímání, myšlení a zpracování informací pouze doménou mozku? Nebo je vědomí součástí univerza?*****Klást si obdobné otázky můžete v podstatě do nekonečna, neboť stávající znalosti týkající se vzniku a fungování vědomí jsou stále v plenkách. Zatímco fyzika, zejména kvantová, matematika a exaktní vědy obecně pádí mílovými kroky od teorie k teorii posouvajíce znalosti kupředu, poznatky o tak zásadním a fenomenálním aspektu života, jakým je vědomí, jako by vědce nepřitahovaly.*****Jak se zdá, hůře je na tom už jen filozofie, která jako by strnula. Albert Einstein popsal vědomí jako nedílnou součást vesmíru a měl za to, že vědomí prostupuje vším. Stejnou filozofii zastávali přívrženci panpsychizmu, jakými byli Thales, Platón, Spinoza, Leibniz, Russell. Naproti tomu solipsizmus považuje lidské vědomí za vedlejší vlastnost myšlení a mozek za jediného objektivního zpracovatele informací o světě kolem nás. Jeho zastánci byli Descartes, Schopenhauer, Newton, Sartre.*****Neurobiologové přísahají na tezi, že vědomí je produktem mozku. Psychiatři a psychologové si už tak jisti nejsou. Když k tomu přičteme záhadu možnosti vzniku vědomí umělé inteligence, vyskytne se příležitost uchopit tuto látku a popasovat se s ní, například formou povídek. S jejich závěry nemusí čtenář vždy souhlasit. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vědomí mezi Světy a jiné povídky - Václav Jakeš , Rovnováha (999-00-017-8918-3)

Mayské proroctví: Orákulum podle mayského kalendáře (978-80-7336-517-2)

Plejádské tajemství mayských kalendářů - Men Hunbatz

Plejádské tajemství mayských kalendářů - Men Hunbatz
Detail

Mayové pronikli do tajemství vesmíru tak důkladně, že nepoužívali pouze jeden, nýbrž mnoho kalendářů, z nichž každý vycházel z určitého zvláštního kosmického cyklu. V této knize se autor soustředí především na Tzek’eb neboli plejádský Kalendář ()cyklu trvajícího 26 000 let, který sleduje dobu oběžné dráhy naší Sluneční soustavy kolem centrální hvězdy Plejád, Alcyone. Hovoří také o kalendářním významu slavné Kukulkánovy Pyramidy a dalších významných dochovaných mírách času, jako je například Haab, Tzolk’in, Tun Uc, Tunben K’ak a další. (patro.cz)

Podobné produkty ako Plejádské tajemství mayských kalendářů - Men Hunbatz , Medicína vědomí: domorodá moudrost, entheogeny a rozšířené stavy vědomí pro léčení a osobnostní r (978-80-7436-113-5)

Plejádské tajemství mayských kalendářů - Men Hunbatz

Plejádské tajemství mayských kalendářů - Men Hunbatz
Detail

S blížícím se koncem roku 2012, o kterém se často tvrdí, že je datem konce tohoto kalendáře, se kolem starého mayského kalendáře soustřeďuje nebývale velká pozornost. Mayové však pronikli do tajemství vesmíru tak důkladně, že nepoužívali pouze jeden, nýbrž mnoho kalendářů, z nichž každý vycházel z určitého zvláštního kosmického cyklu. V této knize se autor soustředí především na Tzekeb neboli plejádský Kalendář ()cyklu trvajícího 26 000 let, který sleduje dobu oběžné dráhy naší Sluneční soustavy kolem centrální hvězdy Plejád, Alcyone. Hovoří také o kalendářním významu slavné Kukulkánovy Pyramidy a dalších významných dochovaných mírách času, jako je například Haab, Tzolkin, Tun Uc, Tunben Kak a další. (velký cyklus Plejád a klíč k osudu). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Plejádské tajemství mayských kalendářů - Men Hunbatz , Navarová zuzana d.t. a koa: jako šántidéví - cd (mam213-2)

Mayský kalendář a strom života - Revoluční teorie o původu člověka - Carl Johan Calleman

Detail

Mezi zjednodušeností náboženských představ a absurditou bezobsažné náhodnosti nám Carl Johan Calleman nabízí brilantní a přesvědčivou třetí cestu: Strom života, moderní teorii o původu a vývoji existence, teorii agnostickou, která spojuje poslední vědecké objevy s moudrostí starých civilizací. Za využití posledních kosmologických objevů a svých rozsáhlých znalostí mayského kalendáře nám biolog Carl Johan Calleman nabízí revoluční a plně rozvinutou alternativu Darwinovy teorie biologické evoluce a teorie náhodnosti, které stále ještě ovládají moderní vědu. Vysvětluje v ní vzájemnou korelaci nedávno objevené centrální osy vesmíru a Stromu života dávných civilizací. Dává tím fyzice obecně zcela nový rámec, zdůrazňující účelné zaměření vesmíru s ohledem na vznik a vývoj života, a vybízí nás, abychom na sebe pohlíželi jako na součást hierarchie vzájemně spolu souvisejících a synchronně se vyvíjejících systémů. Callemanův výzkum jasně naznačuje, že život se na naší planetě nevynořil náhodou a odnikud, ale že Země byla pro tento účel zvlášť vybrána. Autor nás seznamuje s různými kvantovými stavy Stromu života a s jejich odrazem v mayském kalendáři a vysvětluje novým způsobem původ a vývoj vědomí. S využitím svých vědeckých poznatků z biologie a kosmologie objasňuje reálnost myšlenky účelně zaměřeného vesmíru a ukazuje, jak dle obrazu Stromu života vznikla nejen DNA, ale celé organismy, a jak skrze rezonanci s tímto kosmickým Stromem přijímá organismus informace potřebné pro rozvoj svého tělesného plánu. Tato nová teorie biologické evoluce má širokosáhlé důsledky nejen pro medicínu, ale mění zároveň náš pohled na původ posvátné geometrie a lidské duše a spolu s tím odstraňuje odvěkou propast mezi vědou a náboženstvím. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Mayský kalendář a strom života - Revoluční teorie o původu člověka - Carl Johan Calleman , Pražské hudební světy (9788024627373)

Vědomí mezi Světy a jiné povídky - Václav Jakeš - e-kniha

Detail

eBook: Proč vzniklo vědomí a je evoluční výhodou bytosti zvané člověk? Je vědomí schopností prožívat realitu takovou, jaká je? Je vědomí vlastností hmoty? Jaký je rozdíl mezi vědomím biologickým, anorganickým a vědomím umělé inteligence? Je vědomí, vnímání, myšlení a zpracování informací pouze doménou mozku? Nebo je vědomí součástí univerza? Klást si obdobné otázky můžete v podstatě do nekonečna, neboť stávající znalosti týkající se vzniku a fungování vědomí jsou stále v plenkách. Zatímco fyzika, zejména kvantová, matematika a exaktní vědy obecně pádí mílovými kroky od teorie k teorii posouvajíce znalosti kupředu, poznatky o tak zásadním a fenomenálním aspektu života, jakým je vědomí, jako by vědce nepřitahovaly. Jak se zdá, hůře je na tom už jen filozofie, která jako by strnula. Albert Einstein popsal vědomí jako nedílnou součást vesmíru a měl za to, že vědomí prostupuje vším. Stejnou filozofii zastávali přívrženci panpsychizmu, jakými byli Thales, Platón, Spinoza, Leibniz, Russell. Naproti tomu solipsizmus považuje lidské vědomí za vedlejší vlastnost myšlení a mozek za jediného objektivního zpracovatele informací o světě kolem nás. Jeho zastánci byli Descartes, Schopenhauer, Newton, Sartre. Neurobiologové přísahají na tezi, že vědomí je produktem mozku. Psychiatři a psychologové si už tak jisti nejsou. Když k tomu přičteme záhadu možnosti vzniku vědomí umělé inteligence, vyskytne se příležitost uchopit tuto látku a popasovat se s ní, například formou povídek. S jejich závěry nemusí čtenář vždy souhlasit. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vědomí mezi Světy a jiné povídky - Václav Jakeš - e-kniha , Všechny tyto světy (9788075779045)

Vědomí - Klíč k životu v rovnováze - Osho Rajneesh

Detail

Osho pokračuje v sérii promluv na různá ucelená témata. Jedním z nejdůležitějších znaků lidské bytosti je vědomí. Vědomí je však mnohem víc než běžné uvažování si sebe sama. Jedná se o osvícený stav existence, kterého většina lidí nedosáhne, protože o něm ani neví. Duchovní mistr se nás snaží probudit a přiblížit nám takový stav vědomí, který nám umožní žít šťastně, naplno a přitom důstojně. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vědomí - Klíč k životu v rovnováze - Osho Rajneesh

Dva svety dve vedy alebo Prečo verím v Boha - Vejnik Viktor

Dva svety dve vedy alebo Prečo verím v Boha	 - Vejnik Viktor
Detail

Jestvuje harmónia medzi vedou a vierou? Bieloruský vedec-mysliteľ profesor Viktor Vejnik dokazuje, že náboženstvo a veda sa vzájomne nepopierajú, ale sa dopĺňajú. Celkom po novom predstavuje náš fyzický svet a súčasne dokazuje existenciu duchovného sveta. Odhaľuje nové, experimentálne potvrdené učenie, Všeobecnú teóriu prírody, v širokom spektre jeho prejavov - od revolučného, celkom nového ponímania hmoty a času (vrátane možnosti ovplyvňovať jeho chod) až po spätosť duchovných zákonov s vplyvom na ľudské zdravie. Kniha je dôležitým duchovným poradcom v chaose vnímania moderných anomálnych javov (UFO, paraliečiteľstvo, poltergeist...) ale i mágie, čarodejníctva či povier, ktoré sú prejavmi odvekého boja o ľudské duše. V chaose súčasných udalostí a deštruovaného hodnotového systému je užitočnou orientačnou pomôckou preukazujúcou žiaduci návrat ľudstva k pôvodným, čistým kresťanským prameňom a k tradičným hodnotám. (patro.cz)

Podobné produkty ako Dva svety dve vedy alebo Prečo verím v Boha - Vejnik Viktor , Katolický kalendář 2023 - nástěnný kalendář

Dva svety dve vedy alebo Prečo verím v Boha - Viktor Vejnik

Dva svety dve vedy alebo Prečo verím v Boha - Viktor Vejnik
Detail

Jestvuje harmónia medzi vedou a vierou? Bieloruský vedec-mysliteľ profesor Viktor Vejnik dokazuje, že náboženstvo a veda sa vzájomne nepopierajú, ale sa dopĺňajú. Celkom po novom predstavuje náš fyzický svet a súčasne dokazuje existenciu duchovného sveta. Odhaľuje nové, experimentálne potvrdené učenie, Všeobecnú teóriu prírody, v širokom spektre jeho prejavov - od revolučného, celkom nového ponímania hmoty a času (vrátane možnosti ovplyvňovať jeho chod) až po spätosť duchovných zákonov s vplyvom na ľudské zdravie. Kniha je dôležitým duchovným poradcom v chaose vnímania moderných anomálnych javov (UFO, paraliečiteľstvo, poltergeist...) ale i mágie, čarodejníctva či povier, ktoré sú prejavmi odvekého boja o ľudské duše. V chaose súčasných udalostí a deštruovaného hodnotového systému je užitočnou orientačnou pomôckou preukazujúcou žiaduci návrat ľudstva k pôvodným, čistým kresťanským prameňom a k tradičným hodnotám. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dva svety dve vedy alebo Prečo verím v Boha - Viktor Vejnik , Světlo a stín - nástěnný kalendář 2023

Dva svety: Keď budúcnosť chystá pasce (978-80-8164-265-4)

Dva svety: Keď budúcnosť chystá pasce (978-80-8164-265-4)
Detail

Kniha - autor Beatrix Zaťková, 320 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Svet neďalekej budúcnosti, vyspelá technika, umelá inteligencia, ľudské odcudzenie a uprostred toho mladá policajtka Líza. Jej milovaný manžel náhle z nepochopiteľných príčin upadol do kómy spolu s miliónom ďalších ľudí – v jedno ráno, v jednu minútu a sekundu ju bez varovania opustil. Dva roky samoty a beznádeje preruší stretnutie s Alexom, ktorého postretol v to nešťastné ráno rovnaký osud. Kto iný môže lepšie pochopiť hĺbku Lízinho smútku a prázdnoty ako on? Neúnavným pátraním Líza zisťuje, že podivný spánok ich najbližších nezavinila náhoda. Lenže to ani zďaleka netušila, že jej predchádzajúci život bol iba dobre nasimulovaným divadlom. Na vlastnú päsť rozohráva riskantnú hru, ktorej nitky vedú do najvyšších kruhov, a sama sa tak ocitá v nebezpečenstve. A čo ak sa v jedno ráno, v jednu minútu a sekundu možno opäť všetko zmení? Čo to spraví s Lízou a Alexom? Koho vlastne milujú,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Dva svety: Keď budúcnosť chystá pasce (978-80-8164-265-4) , Adventní kalendář-farma a koně (4892900841786)

Psychospirituální transformace 2 - Nestěrová Marie

Psychospirituální transformace 2 - Nestěrová Marie
Detail

Ústředním tématem knihy je hledání nových systémů myšlení a následně, pro dobro nás všech, realizace zásadních změn nejdříve v sobě samém a v systémech okolního světa. Materiální a technická doba nás lidi neučí empatii a pozitivnímu emočnímu vnímání, neučí nás sdílet v jednotě celku, neučí nás lidskému přístupu k druhým lidem, zvířatům a planetě. Neučí nás lásce bez podmínek a spolupráci. Tato kniha lidi učí pochopit, co je pro ně nejdůležitější, to znamená milovat život a ostatní bytosti a v pravdě spolupracovat. Důležité je číst stránku po stránce, větu po větě a přemýšlet o každém slově obsaženém v knížce. Věřím tomu, že po přečtení této zajímavé knihy mnoho věcí lidé pochopí a jejich život projasní radost z pravdy, čistota vědomí a vnímání lásky. (patro.cz)

Podobné produkty ako Psychospirituální transformace 2 - Nestěrová Marie , Lunární kalendář: kalendář setby a zahrádkářských prací (978-80-89637-40-9)

Buddha - Cesta k vnitřní rovnováze - Marie Mannschatz

Buddha - Cesta k vnitřní rovnováze - Marie Mannschatz
Detail

Pocity ovlivňují náš život víc než cokoli jiného. Propůjčují nám křídla, ale mohou nás také dovést až na pokraj zoufalství. To věděl i Buddha, a proto nás učil, jak se můžeme z jejich moci vysvobodit.S pomocí takzvaných sedmi cenných vlastností – pozornosti, přiměřeného úsilí, zkoumající mysli, radosti, soustředění, vnitřního uvolnění a vyrovnanosti – budeme schopni stále přesněji zkoumat a vnímat svět svých pocitů. A čím lépe svým pocitům porozumíme, tím budeme v kontaktu s nimi svobodnější. Místo toho, abychom se pachtili za příjemnými pocity a před těmi nepříjemnými utíkali, budeme se raději učit své pocity vyrovnaně akceptovat, odpoutávat se od obtížných pocitů a probouzet v sobě pocity, které působí prospěšně. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Buddha - Cesta k vnitřní rovnováze - Marie Mannschatz , Rovnováha života (999-00-034-2286-6)

Psychospirituální transformace 1 - Věra Bučilová, Marie Nestěrová - e-kniha

Psychospirituální transformace 1 - Věra Bučilová, Marie Nestěrová - e-kniha
Detail

eBook:,Lidstvo prožívá zcela mimořádné období svého vývoje, které by mělo být spojeno s transformací lidského vědomí a vstupem člověka do vyšších duchovních dimenzí. Věra Bučilová a Marie Nestěrová nabízejí ve své knize zdánlivě jednoduché a prosté interpretace nejvyšší moudrosti a duchovních zákonů. Jejich jazyku může rozumět každý čtenář a každý si jistě v textu najde podněty k zamyšlení nad svým způsobem žití či přímo konkrétní odpovědi na svoje problémy. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Psychospirituální transformace 1 - Věra Bučilová, Marie Nestěrová - e-kniha , Mixit müsli zdravě iii: rovnováha 360g (8595685202747)

Pohádkový kalendář - Kubátová Marie

Pohádkový kalendář - Kubátová Marie
Detail

Autorka napsala nepřeberné množství příběhů a pohádek souvisejících s velkým lesů pánem a životem prostých lidí z hor. Pro AudioStory z nich vybrala jednu zimní, masopustní, velikonoční, aprílovou, prázdninovou, podzimní i vánoční a upořádala tak zvukový pohádkový kalendář, plný kozelné atmosféry, pohádkových bytostí a krkonošských lidových tradic. (patro.cz)

Podobné produkty ako Pohádkový kalendář - Kubátová Marie , Rovnováha gauče (978-80-87563-63-2)

Plejádské tajemství mayských kalendářů: Plejádské cykly a klíč k osudu (978-80-7336-682-7)

Plejádské tajemství mayských kalendářů: Plejádské cykly a klíč k osudu (978-80-7336-682-7)
Detail

Kniha - autor Hunbatz Men, 128 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá S blížícím se koncem roku 2012, o kterém se často tvrdí, že je datem konce tohoto kalendáře, se kolem starého mayského kalendáře soustřeďuje nebývale velká pozornost. Mayové však pronikli do tajemství vesmíru tak důkladně, že nepoužívali pouze jeden, nýbrž mnoho kalendářů, z nichž každý vycházel z určitého zvláštního kosmického cyklu. V této knize se autor soustředí především na Tzek’eb neboli plejádský Kalendář ()cyklu trvajícího 26 000 let, který sleduje dobu oběžné dráhy naší Sluneční soustavy kolem centrální hvězdy Plejád, Alcyone. Hovoří také o kalendářním významu slavné Kukulkánovy Pyramidy a dalších významných dochovaných mírách času, jako je například Haab, Tzolk’in, Tun Uc, Tunben K’ak a další. (alza.cz)

Podobné produkty ako Plejádské tajemství mayských kalendářů: Plejádské cykly a klíč k osudu (978-80-7336-682-7) , Jóga vědomí slovem 4 ()

Bylo nás dva - Pšenicová Zuzana

Bylo nás dva - Pšenicová Zuzana
Detail

Richard Tesařík a jeho mladší bratr Vladimír tvořili přes padesát let nerozlučnou dvojici, až do osudné havárie v červnu roku 2004. Richard dnes zůstal na muziku sám a na bratra mu zbyly vzpomínky, které ovšem stojí za to. S jejich napsáním mu pomohla zkušená žurnalistka Zuzana Pšenicová a jejich společné dílo příznačně dokresluje podtitul Komická léta v ofsajdu... (patro.cz)

Podobné produkty ako Bylo nás dva - Pšenicová Zuzana

…Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce - Zuzana Maléřová, Drahokoupilová Marie - audiokniha

…Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce - Zuzana Maléřová, Drahokoupilová Marie - audiokniha
Detail

Audiokniha:,V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Herečka Marie Drahokoupilová v otevřeném rozhovoru se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako …Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce - Zuzana Maléřová, Drahokoupilová Marie - audiokniha

Superholky - Anna Marie Kyšová, Zuzana Čatajová

Superholky - Anna Marie Kyšová, Zuzana Čatajová
Detail

Existuje spousta příběhů o superhrdinech. Většinou žijí v New Yorku a mají úžasné superschopnosti, které získali fascinujícím způsobem - Superman přiletěl z jiné planety, Spidermana kousl radioaktivní pavouk, Kapitán Amerika byl vylepšený tajemnou technologií a Wonder Woman je dokonce dcerou boha a královny Amazonek. Když je váš táta bůh, nebo dostanete radioaktivní mutagenní sérum, tak je vlastně dost snadné být superhrdinou. Jenže jsou superhrdinové, kteří nemají vůbec žádné superschopnosti, ani spoustu peněz jako Batman nebo Ironman, aby si vyrobili skvělé obleky a vybavili se spoustou úžasných technických vychytávek. A právě o takových superhrdinech je náš dobrodružný příběh. Pardon, vlastně o superhrdinkách. Protože jde o dvě holky. A věřte nám, když se do toho pustí, běhal by z nich mráz po zádech i samotnému Hulkovi. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Superholky - Anna Marie Kyšová, Zuzana Čatajová

Mayský kalendář: Apokalypsa 2012 (DVD)

Mayský kalendář: Apokalypsa 2012 (DVD)
Detail

Mnohými tajemstvími opředená starobylá mayská civilizace zmizela beze stopy 500 let před objevením Ameriky. Mayský kalendář, jenž představuje jednu z největších záhad, kterou po sobě tato civilizace zanechala, nás nepřestává udivovat svojí nevídanou přesností. Podle mayského kalendáře končí náš současný věk Pátého slunce 21. prosince 2012 a co přijde následující den, nikdo netuší. Jisté však je, že změny přijdou. Autoři tohoto dokumentárního filmu se vydali do Mexika, kde navštívili ruiny staveb starodávných civilizací, a rovněž se setkali se zastánci mayského proroctví, ale i se skeptiky z řad tradičních vědců. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Mayský kalendář: Apokalypsa 2012 (DVD)

Dva v šinkansenu - Marie Machytková

Detail

„Kdyby bylo Tokio chlap, vezmu si Tokio,“ říkávala Marie, beznadějně zamilovaná do všeho japonského. Pak ale potkala Ondru, který se s ní do Japonska vydal. Ona je extrovertní novinářka, která jede objevovat nové tváře svého bývalého domova. On introvertní inženýr, který vůbec netuší, co ho s ní čeká. Jedno je ale jisté: bude pršet. Nastává totiž období dešťů… Nasedněte na šinkansen a vydejte se na dobrodružství prosáklé japonskou kulturou, láskou a dešťovými kapkami! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dva v šinkansenu - Marie Machytková

Zazi a dva vrazi - Zuzana Kuzmová

Detail

Vydání tohoto výboru z díla Zuzany Kuzmové je možno považovat za projev opožděného vděku oněm nečetným východoslovenským tvůrcům, kteří v dobách totality navzdory absolutnímu nezájmu ze strany oficiálních kulturních institucí pěstovali česko-slovenskou vzájemnost po svém, ale o to autentičtěji. Rehabilitací představitelů tohoto okruhu se tak mj. rozhojňuje obraz oné neoficiální česko-slovenské spolupráce, jejímiž výraznými pěstiteli byli např. Dominik Tatarka, Milan Šimečka, Albert Marenčin či Oleg Pastier, tedy bez výjimky reprezentanti neoficiální literární a umělecké scény bratislavské. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zazi a dva vrazi - Zuzana Kuzmová

Dva generálové - Vladimír Kos, Zuzana Gellrichová

Detail

Obcí Majdalena poblíž Třeboně projedou v létě tisíce aut a stovky cyklistů. Právě zde se před více než sto lety narodili ve skromných poměrech dva bratranci. Jen málo lidí tuší, že dva rodáci z nenápadné hospůdky č. 16 měli životy významně spjaté se zrodem legií na Rusi, se vznikem našeho státu, Československou armádou, odbojem proti fašismu. Konec jejich životních cest je poznamenán vězněním, ponížením a také tragickou polovinou 20. století. Životní osudy gen. Tomáše Plcha (1890-1942) jsou zmapované a v rodné obci je připomínán. Biografie přibližuje čtenáři nové informace získané např. od příbuzných, z podrobných archivních pramenů. Osobnost gen. Jana Květoně (1893-1956) není v regionu příliš známa. Po roce 1948 byl gen. Jan Květoň i s manželkou perzekuován a vězněn, dlouhá desetiletí nebyl tedy zmiňován. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dva generálové - Vladimír Kos, Zuzana Gellrichová

Velryba a muži nové doby - Zrod nového vědomí v nás - Marie Madeira

Detail

Druhá autorčina kniha s podtitulem Zrod nového vědomí v nás se tentokrát soustředí na archetypy a pomáhá nám je všechny v sobě integrovat. Mužská a ženská cesta. Každá je odlišná a obě jsou součástí Cesty. Hodně žen chce jít mužskou cestou – a také jdou! To samozřejmě vyvolává odezvu a muži chtějí zase často jít tou ženskou. Zdá se, že pro obě strany je to někdy jednodušší a i méně bolestné než cesta přijetí svého pohlaví a všeho, co k němu patří. I kniha má dvě části, ženskou a mužskou. Důležité je číst obě dvě, protože jinak by nebyla úplná. Nejenže se vzájemně prolínají, ale tím, že ženy budou číst mužskou část knihy, porozumějí mužské části v sobě a zkontaktují se s vnitřním mužem. Již při čtení mohou cítit, jako by k nim jejich vnitřní muž promlouval. Sami muži nechali nahlédnout prostřednictvím autentických vyprávění do svých vnitřních pochodů, do vnímání a prociťování. Muži mohou při čtení vnímat svou ženskou část – a třeba se jí potom postupně přestanou bát nebo popírat její důležitost. Možná i lépe pochopí zdánlivě tajemné ženské pochody mysli a mnohdy nedostatek porozumění těmto vnitřním pochodům samotnými ženami. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Velryba a muži nové doby - Zrod nového vědomí v nás - Marie Madeira

Země trochu těžká - Zuzana Gabrišová, Marie Valachová

Detail

Výbor Země trochu těžká představuje nevydanou básnickou tvorbu Marie Valachové (1930 - 1950), která se ve své poezii noří do hloubky intelektuální reflexe, k místu, kde je třeba oživit platnost morálních zásad, i do hloubky abstrakce, která dokáže propojit nepropojitelné a odcizit důvěrně známé. Její emočně silné básně mají výrazně temný, bolestný tón a ve svých nezvyklých obrazech posouvají hranice jazyka a našeho každodenního vnímání světa. Výlučnost její poetiky by mohla připomínat asociativnost surrealistických textů; básně Marie Valachové však obsahují výrazný racionální prvek a zřetelnou morální základnu jako článek, jež je propojuje se životem a potřebami společenství a společnosti. Postupné narůstání deziluze se projevuje jako ponor do vlastního básnického světa, k němuž hledat klíč znamená možnost pocítit souznění na hluboké básnické a lidské rovině. Marie Valachová (26. června 1930 - 5. ledna 1989), básnířka a autorka divadelních her. V polovině 50. let dokončila studia na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy, pracovala na ministerstvu zahraničních věcí. V roce 1968 vydalo nakladatelství Československý spisovatel její básnickou sbírku Černý kámen. Po roce 1968 nesměla vykonávat své povolání ani publikovat. Samizdatová sbírka Nebe peklo ráj vyšla poprvé jako sv. 223 v Edici Petlice Ludvíka Vaculíka v Praze roku 1980; poté v roce 1983 ve Stockholmu v edici Mimo domov nakladatelství Daniela Strože. Výbor Proč vydala Lyra Pragensis jako bibliofilii roku 1990. Další rukopisné sbírky a dramata se nacházejí v pozůstalosti. Výbor připravila a doslov napsala Zuzana Gabrišová. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Země trochu těžká - Zuzana Gabrišová, Marie Valachová

Chocolissimo - Netradiční adventní kalendář pro dva 460 g

Chocolissimo - Netradiční adventní kalendář pro dva 460 g
Detail

Dvojitý adventní Kalendář ()s 24 mini tabulkami z mléčné, bílé a hořké belgické čokolády a s 24 lahodnými pralinkami rozmanitých příchutí. Udělejte si s miláčkem společný dárek na Mikuláše a spolu odpočítávejte kolik dnů zůstalo do Vánoc. Krásné dvě krabičky z jedné strany zlaté, z druhé strany černé budou velmi elegantním doplněk sváteční ozdoby uvnitř domu. Je to zkrátka perfektní dárek na Mikuláše.  (chocolissimo.cz)

Podobné produkty ako Chocolissimo - Netradiční adventní kalendář pro dva 460 g

Dva procesy s Vojtechom Tukom - Illýová Zuzana

Dva procesy s Vojtechom Tukom - Illýová Zuzana
Detail

Veľké trestné procesy so sebou často nesú stigmu doby, v ktorej sa odohrávajú. Bývajú poznačené politickou a spoločenskou situáciou, ktorá predurčuje ich priebeh, ale nezriedka aj výsledok. O to viac to platí, ak je obžalovaným kontroverzný politik, ktorý si svojou činnosťou na politickej scéne získal mnohých obdivovateľov, ale aj početných odporcov či nepriateľov. Žiaden iný politik v slovenských dejinách však nebol súdený vo veľkom trestom procese hneď dvakrát. V novodobých slovenských dejinách sa taký prípad vyskytol – Dr. Vojtech Lazár Tuka, slovenský právnik, akademik, politik, odsúdený politický zločinec, predseda vlády a popravený kolaborant, stál pred súdom v roku 1929 a aj v roku 1946. Jeho procesy patria medzi významné medzníky slovenských dejín a dodnes vzbudzujú pozornosť v slovenskej verejnosti, ako aj medzi historikmi a právnymi historikmi. Publikácia je prvým uceleným monografickým spracovaním oboch procesov najmä z právno-dejinného hľadiska. V prvej kapitole je obsiahnutý stručný životopis Vojtecha Tuku. Na túto kapitolu nadväzuje spracovanie oboch procesov s dôrazom na priblíženie a analýzu právnych predpisov, na základe ktorých jednotlivé procesy prebiehali. Autori pri písaní týchto kapitol vychádzali z archívneho výskumu a dostupných prameňov. Záver monografie ponúka komparáciu oboch procesov. Publikácia je určená právnym historikom, historikom, ďalším humanitným vedcom, ale aj širokej laickej verejnosti. (patro.cz)

Podobné produkty ako Dva procesy s Vojtechom Tukom - Illýová Zuzana

Bylo nás dva - Zuzana Pšenicová, Richard Tesařík

Detail

Richard Tesařík a jeho mladší bratr Vladimír tvořili přes padesát let nerozlučnou dvojici, až do osudné havárie v červnu roku 2004. Richard dnes zůstal na muziku sám a na bratra mu zbyly vzpomínky, které ovšem stojí za to. S jejich napsáním mu pomohla zkušená žurnalistka Zuzana Pšenicová a jejich společné dílo příznačně dokresluje podtitul Komická léta v ofsajdu... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Bylo nás dva - Zuzana Pšenicová, Richard Tesařík

Dva v šinkansenu - Marie Machytková - e-kniha

Detail

eBook: „Kdyby bylo Tokio chlap, vezmu si Tokio,“ říkávala Marie, beznadějně zamilovaná do všeho japonského. Pak ale potkala Ondru, který se s ní do Japonska vydal. Ona je extrovertní novinářka, která jede objevovat nové tváře svého bývalého domova. On introvertní inženýr, který vůbec netuší, co ho s ní čeká. Jedno je ale jisté: bude pršet. Nastává totiž období dešťů… Nasedněte na šinkansen a vydejte se na dobrodružství prosáklé japonskou kulturou, láskou a dešťovými kapkami! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dva v šinkansenu - Marie Machytková - e-kniha

My dva ho nenapsali - Daniel Hrnčíř, Zuzana Hrnčířová

My dva ho nenapsali - Daniel Hrnčíř, Zuzana Hrnčířová
Detail

Ona v horách, on na moři. Ona sama, on s přáteli. Oba milující svět. Oba vnímající jeho krásu. Pár, který se nemohl rozpadnout. A také pár, který se rozpadl. Bývalí manželé, kteří upřednostnili lásku k životu před láskou vzájemnou. Oba na cestě tichého, postupného odloučení. A rovněž na cestě životem a napříč kontinenty, kde stále je z čeho se radovat. Dva živly, zprvu stejné, a později tak nesourodé, přesto ochotné vyprávět svůj příběh. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako My dva ho nenapsali - Daniel Hrnčíř, Zuzana Hrnčířová

2013: Hvězdná brána k Novému věku - Miloš Matula

2013: Hvězdná brána k Novému věku - Miloš Matula
Detail

Nová kniha Miloše Matuly se týká Mayů, jejich kalendáře, časového zrychlení, starověkých civilizací a transformace vědomí v období let 1997-2026. Rok 2012 je rokem, kdy podle Mayské tradice skončí 21. prosince kalendář, který Mayům přinesli bohové. Co čeká svět? Dá se očekávat nějaká katastrofa? Či přinesou bohové nový kalendář? Podle ezoterního učení před-dynastických Egypťanů končí věk temnoty, označovaný jako Amon. Každopádně toto datum značí velkou transformaci ve vědomí, duchovním srdci a též přináší nové, vyšší oktávy energií, které by měly znamenat úsvit Nového věku. Mayové říkají, že bychom se měli radovat, i když... Miloš Matula se zmíněným tématem zabývá již od roku 1998. V loňském roce měl to štěstí zpovídat snad největšího odborníka na mayský kalendář, švédského vědce žijícího v USA Carla Johana Callemana. Předmluvu ke knize napsala Barbara Hand Clow. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 2013: Hvězdná brána k Novému věku - Miloš Matula

Dva procesy s Vojtechom Tukom - Zuzana Illýová, Michal Malatinský

Dva procesy s Vojtechom Tukom - Zuzana Illýová, Michal Malatinský
Detail

Veľké trestné procesy so sebou často nesú stigmu doby, v ktorej sa odohrávajú. Bývajú poznačené politickou a spoločenskou situáciou, ktorá predurčuje ich priebeh, ale nezriedka aj výsledok. O to viac to platí, ak je obžalovaným kontroverzný politik, ktorý si svojou činnosťou na politickej scéne získal mnohých obdivovateľov, ale aj početných odporcov či nepriateľov. Žiaden iný politik v slovenských dejinách však nebol súdený vo veľkom trestom procese hneď dvakrát. V novodobých slovenských dejinách sa taký prípad vyskytol – Dr. Vojtech Lazár Tuka, slovenský právnik, akademik, politik, odsúdený politický zločinec, predseda vlády a popravený kolaborant, stál pred súdom v roku 1929 a aj v roku 1946. Jeho procesy patria medzi významné medzníky slovenských dejín a dodnes vzbudzujú pozornosť v slovenskej verejnosti, ako aj medzi historikmi a právnymi historikmi. Publikácia je prvým uceleným monografickým spracovaním oboch procesov najmä z právno-dejinného hľadiska. V prvej kapitole je obsiahnutý stručný životopis Vojtecha Tuku. Na túto kapitolu nadväzuje spracovanie oboch procesov s dôrazom na priblíženie a analýzu právnych predpisov, na základe ktorých jednotlivé procesy prebiehali. Autori pri písaní týchto kapitol vychádzali z archívneho výskumu a dostupných prameňov. Záver monografie ponúka komparáciu oboch procesov. Publikácia je určená právnym historikom, historikom, ďalším humanitným vedcom, ale aj širokej laickej verejnosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dva procesy s Vojtechom Tukom - Zuzana Illýová, Michal Malatinský

knesl + kynčl architekti 2001-2012 - Jakub Kynčl, Zuzana Morávková

Detail

Monografie brněnské architektonické kanceláře knesl + kynčl architekti je ohlédnutím za více než deseti lety práce ateliéru a navazuje tak na výstavu Mezi městem a domem v Galerii Jaroslava Fragnera v Praze. Kniha představuje výběr 61 realizací a projektů prezentovaných prostřednictvím fotografií, vizualizací, plánů a textů, doplněných o několik krátkých úvah reagujících na vybraná témata. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako knesl + kynčl architekti 2001-2012 - Jakub Kynčl, Zuzana Morávková

My dva ho nenapsali - Daniel Hrnčíř, Zuzana Hrnčířová - e-kniha

My dva ho nenapsali - Daniel Hrnčíř, Zuzana Hrnčířová - e-kniha
Detail

eBook:,Ona v horách, on na moři. Ona sama, on s přáteli. Oba milující svět. Oba vnímající jeho krásu. Pár, který se nemohl rozpadnout. A také pár, který se rozpadl. Bývalí manželé, kteří upřednostnili lásku k životu před láskou vzájemnou. Oba neschopní včas vidět očima toho druhého. Mluvit o svých pocitech a přáních. Oba na cestě tichého, postupného odloučení. A rovněž na cestě životem a napříč kontinenty, kde stále je z čeho se radovat. Dva živly, zprvu stejné, a později tak nesourodé, přesto ochotné vyprávět svůj příběh. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako My dva ho nenapsali - Daniel Hrnčíř, Zuzana Hrnčířová - e-kniha

Karel IV. v soudobých kronikách - Martin Nodl, Marie Bláhová, Zuzana Lukšová

Detail

Výbor z kronik doby Karla IV. obsahuje třetí knihu Kroniky (Cronica praegensis) probošta pražského kostela a kaplana pražského biskupa Jana IV. z Dražic Františka Pražského, dále Kroniku kostela pražského (Chronica ecclesiae Pragensis) pražského kanovníka Beneše Krabice z Veitmile, která z ní vychází, a konečně vlastní životopis Karla IV. (Vita Caroli Quarti). Díla, která jsou mimořádně cenným dobovým pramenem k vládě nejvýznamnějšího Lucemburka na českém a říšském trůně, doprovází zasvěcená úvodní studie historika Martina Nodla a doslov a poznámky překladatelky a historičky Marie Bláhové. Součástí edice je rovněž reprodukce dvaatřiceti iluminací, které pocházejí ze staročeských překladů Vita Caroli a staročeského textu Korunovačního řádu z let 1472 a 1400-1499, dnes uložených v Rakouské národní knihovně ve Vídni (ms. 2618 a 581). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Karel IV. v soudobých kronikách - Martin Nodl, Marie Bláhová, Zuzana Lukšová

Záhadné miesta, mystické svety

Detail

Na našej planéte sa nachádza množstvo objektov vytvorených ľudskou rukou ešte pred objavením písma. Presné okolnosti ich vzniku väčšinou dodnes zostávajú neobjasnené, ako aj to, kto a prečo ich postavil a používal. Z mnohých predtým nevysvetliteľných záhad sa už vede podarilo zhodiť rúško tajomstva, napriek tomu však početné záhady naďalej čakajú na vysvetlenie a odhalenie. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Záhadné miesta, mystické svety
Mayský kalendář a strom života (978-80-7336-619-3), Dva světy nestačí (978-80-875-9020-1), Dvě hemisféry – dva světy (978-80-210-9663-9), Dva světy Artefakty moci (978-80-907258-0-5), Marie a Magdalény (9788025720844), Rozumové argumenty a pohádkové světy (9788024647173), Mezi světy, Lidské vědomí a tajemství smrti (9788025723845), Dvě hemisféry - Dva světy: O vztahu asymetrie mozku a trendů v současné západní společnosti (978-80-210-9663-9), Já. O mozku, vědomí a sebeuvědomování (9788024623931), Diference jako princip vědomí a její překonání: Analýzy a interpretace k problematice vědomí a sebev (978-80-7465-493-0), marie claire, Vzdělávací rovnováha pro počítání prasátka (ikonka_KX6380_1), Vzdělávací rovnováha pro počítání kuřata (ikonka_KX6380_3), Clementoni Puzzle Rovnováha 104 dílků (8005125271344), Rovnováha (999-00-017-8918-3), Vzdělávací rovnováha pro počítání opice (ikonka_KX6380), Medicína vědomí: Domorodá moudrost, entheogeny a rozšířené stavy vědomí pro léčení a osobnostní r (978-80-7436-113-5), Navarová Zuzana d.t. a Koa: Jako Šántidéví - CD (MAM213-2), Pražské hudební světy (9788024627373), Všechny tyto světy (9788075779045), Katolický kalendář 2023 - nástěnný kalendář, Světlo a stín - nástěnný kalendář 2023, Adventní kalendář-farma a koně (4892900841786), Lunární kalendář: Kalendář setby a zahrádkářských prací (978-80-89637-40-9), Rovnováha života (999-00-034-2286-6), Mixit Müsli zdravě III: Rovnováha 360g (8595685202747), Rovnováha gauče (978-80-87563-63-2), Jóga vědomí slovem 4 ()