Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Umění fermentace II. - Katz Sandor Ellix
Na rok 2021 chystáme od Sandora Katze dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem.Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout!
Podívejte se také Umění fermentace II. (978-80-271-0315-7)
Umění fermentace II. - Katz Sandor Ellix - e-kniha
eBook: Rádi bychom Vám představili dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout! Kvůli rozsahu jsme se rozhodli titul Umění fermentace pro české vydání rozdělit na dvě samostatné knihy: Umění přírodní fermentace, díl první obsahuje kapitoly věnované postupům a vybavení, nakládané zelenině a kimči, domácím jogurtům, kefírům a sýrům, kysaným nápojům, medovinám, vínům a ciderům. Umění přírodní fermentace, díl druhý se věnuje pivům a dalším alkoholickým nápojům, kváskovému chlebu a dalším kvašeným obilovinám, misu, tofu a tempehu, masu, rybám a vejcím i fermentaci v širším kulturním kontextu.
Podívejte se také Fermentace (978-80-271-3152-5)
Umění fermentace I. - Katz Sandor Ellix
Na rok 2021 chystáme od Sandora Katze dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem.Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout!
Podívejte se také Umění fermentace I. (978-80-271-0316-4)
Podívejte se také
- Shure 55SH-II (S 55SH-II)
- Mariňáci II.
- Ewraker II ()
- voltik ii
- Kytice II
- Mobilly OBD-II WiFi (OBD-II WiFi)
- Mobilly OBD-II BT (OBD-II BT)
- Broučci (verze II) ()
- Vídeňské zločiny II ()
- Femometer Vinca II
- gril alabama ii
- sassy tobogan ii
- Černí baroni II.
- LEGIE II: Amanda
- Underground II: Revoluce
- Husitská epopej II
- Vládcové ostatků II.
- Geniální přítelkyně II. ()
- Perunova krev II
- Sběratelé ostatků II.
Umění fermentace I. - Katz Sandor Ellix - e-kniha
eBook: Rádi bychom Vám představili dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout! Kvůli rozsahu jsme se rozhodli titul Umění fermentace pro české vydání rozdělit na dvě samostatné knihy: Umění přírodní fermentace, díl první obsahuje kapitoly věnované postupům a vybavení, nakládané zelenině a kimči, domácím jogurtům, kefírům a sýrům, kysaným nápojům, medovinám, vínům a ciderům. Umění přírodní fermentace, díl druhý se věnuje pivům a dalším alkoholickým nápojům, kváskovému chlebu a dalším kvašeným obilovinám, misu, tofu a tempehu, masu, rybám a vejcím i fermentaci v širším kulturním kontextu
Objev podobné jako Umění fermentace I. - Katz Sandor Ellix - e-kniha
Síla přírodní fermentace - Katz Sandor Ellix
Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku.Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno).S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.
Objev podobné jako Síla přírodní fermentace - Katz Sandor Ellix
Síla přírodní fermentace – vázané vydání - Katz Sandor Ellix - e-kniha
eBook: Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). Díky jedinečnému stylu autora, který mísí historky a exkurze z celého světa, více než stovku receptů a úvahy o fermentaci coby nástroji společenské změny, je tato kniha jedním z nejúspěšnějších titulů o fermentovaných potravinách vůbec.
Objev podobné jako Síla přírodní fermentace – vázané vydání - Katz Sandor Ellix - e-kniha
Sila prírodnej fermentácie - Katz Sandor Ellix
Medzinárodný bestseller Sila prírodnej fermentácie, podrobne skúmajúci kulinárske kúzlo kvasených potravín, vás zavedie do ich rozmanitého sveta a ponúkne vám jednoduché recepty na výživné, liečivé a lahodné jedlá. Kniha je oslavou prírodného bohatstva, ktorého chuť a prospešné látky si ľudstvo vychutnáva už celé tisícročia a ktoré sa môže stať aj súčasťou vášho jedálneho lístka. Autor opisuje domácu prípravu kyslomliečnych produktov, predstavuje základné postupy výroby syrov, venuje sa kláskovému pečivu, strukovinám a poukazuje na bohatú variabilitu prípravy kyslej kapusty a inej nakladanej zeleniny. Často sa počas svojho rozprávania pristaví pri tradíciách rôznych svetových kultúr. V knihe nechýbajú ani skutočne jednoduché techniky na domácu výrobu piva, vína a octu spolu s receptami na cider, medovinu ci šumivé víno. Vďaka autorovmu jedinečnému štýlu, v ktorom sa recepty miešajú s historkami a exkurziami z celého sveta spolu s úvahami o fermentácii ako nástroji spoločenskej zmeny, je táto kniha jedným z celosvetovo najúspešnejších titulov o fermentovaných potravinách.
Objev podobné jako Sila prírodnej fermentácie - Katz Sandor Ellix
Umění fermentace II. (978-80-271-0315-7)
Kniha - autor Sandor Katz, 344 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout!
Objev podobné jako Umění fermentace II. (978-80-271-0315-7)
Umění fermentace II. (978-80-271-0315-7)
Elektronická kniha - ze série Umění fermentace, autor Sandor Ellix Katz, 342 stran, česky Rádi bychom Vám představili dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout! Kvůli rozsahu jsme se rozhodli titul Umění fermentace pro české vydání rozdělit na dvě samostatné knihy: Umění přírodní fermentace, díl první obsahuje kapitoly věnované postupům a vybavení, nakládané zelenině a kimči, domácím jogurtům, kefírům a sýrům, kysaným nápojům, medovinám, vínům a ciderům. Umění...
Objev podobné jako Umění fermentace II. (978-80-271-0315-7)
Umění fermentace I. (978-80-271-0316-4)
Kniha - autor Sandor Katz, 360 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout!
Objev podobné jako Umění fermentace I. (978-80-271-0316-4)
Umění fermentace I. (978-80-271-0316-4)
Elektronická kniha - ze série Umění fermentace, autor Sandor Ellix Katz, 360 stran, česky Rádi bychom Vám představili dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout! Kvůli rozsahu jsme se rozhodli titul Umění fermentace pro české vydání rozdělit na dvě samostatné knihy: Umění přírodní fermentace, díl první obsahuje kapitoly věnované postupům a vybavení, nakládané zelenině a kimči, domácím jogurtům, kefírům a sýrům, kysaným nápojům, medovinám, vínům a ciderům....
Objev podobné jako Umění fermentace I. (978-80-271-0316-4)
Umění války (komiksová adaptace) - Sun-c', Pete Katz
V této slavné adaptaci Sunova slavného traktátu o válce mistr poučuje svého žáka o jemných nuancích válečného umění. Umělecké ilustrace cenami ověnčeného kreslíře Pete Katze zobrazují bitevní scény i strategické scénáře, a tak odvěké vojenské zásady přibližují nové generaci čtenářů. Pokud v armádě panuje zmatek a ta pohrdá svým velitelem, ostatní vládci toho jistě využijí. Takový vojevůdce vnesl nepořádek do vlastních řad a nedosáhne vítězství.
Objev podobné jako Umění války (komiksová adaptace) - Sun-c', Pete Katz
Síla přírodní fermentace (978-80-271-3029-0)
Elektronická kniha - autor Sandor Ellix Katz, 256 stran, česky Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). Díky jedinečnému stylu autora, který mísí historky a exkurze z celého...
Objev podobné jako Síla přírodní fermentace (978-80-271-3029-0)
Síla přírodní fermentace: Jedninečná chuť a léčivá síla živých kultur (978-80-271-3029-0)
Kniha - autor Sandor Ellix Katz, 256 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V...
Objev podobné jako Síla přírodní fermentace: Jedninečná chuť a léčivá síla živých kultur (978-80-271-3029-0)
Počátky umění II. - Jiří A. Svoboda
První díl této knihy ukázal, že komunikační systém založený na obrazech vytvořil expandující moderní člověk (Homo sapiens) v paleolitu Evropy, a to poměrně rychle, v daném stadiu své evoluce a v kontextu převratných historických událostí. Druhý díl sleduje další vývoj umění na světových periferiích, s vědomím, že v centrálních civilizačních oblastech mezitím přerůstá v novou kvalitu – v komunikační systém písma. Prioritně kniha zkoumá fenomén skalního umění v Africe, Austrálii a Americe v projekci jeho vývoje, datování, obsahu a etnologického záznamu. Taková srovnání potvrdí jedinečnost a potenciál staré Evropy, nejen pro časovou hloubku tamního umění, ale i pro jeho obsahovou náplň.
Objev podobné jako Počátky umění II. - Jiří A. Svoboda
Fermentace - Holly Davisová
Úžasný zdroj inspirativních návodů a informací o fermentovaných potravinách s více než 120 recepty. Kniha je s předmluvou a doporučením Ellixe Sandora Katze.
Objev podobné jako Fermentace - Holly Davisová
Počátky umění II. (978-80-200-3120-4)
Kniha - autor Jiří A. Svoboda, 232 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá První díl této knihy ukázal, že komunikační systém založený na obrazech vytvořil expandující moderní člověk (Homo sapiens) v paleolitu Evropy, a to poměrně rychle, v daném stadiu své evoluce a v kontextu převratných historických událostí. Druhý díl sleduje další vývoj umění na světových periferiích, s vědomím, že v centrálních civilizačních oblastech mezitím přerůstá v novou kvalitu – v komunikační systém písma. Prioritně kniha zkoumá fenomén skalního umění v Africe, Austrálii a Americe v projekci jeho vývoje, datování, obsahu a etnologického záznamu. Taková srovnání potvrdí jedinečnost a potenciál staré Evropy, nejen pro časovou hloubku tamního umění, ale i pro jeho obsahovou náplň.
Objev podobné jako Počátky umění II. (978-80-200-3120-4)
Klinický deník - Sándor Ferenczi
Klinický deník Sándora Ferencziho tvoří zápisky refl exí z jeho psychoanalytické práce s pacienty z roku 1932. Text, původně psaný v němčině, který přeložil a uspořádal Michael Balint, Ferencziho žák, zjevně předběhl svou dobu, byl odložen, anglického vydání se dočkal až v roce 1988. Ferenczi byl Freudovým žákem, u něj absolvoval psychoanalýzu, považoval ji za nedostatečnou a marně se dožadoval jejího dokončení. Sám také nabízel psychoanalýzu Freudovi, který ji odmítl. Klinický deník představují zápisky týkající se zejména tří významných okruhů – teorie traumatu, psychoterapeutické techniky a vztahu s Freudem. Sándor Ferenczi svým přístupem a myšlenkami inspiroval vztahovou psychoanalýzu, nejdynamičtěji se rozvíjející současnou psychoanalytickou školu.
Objev podobné jako Klinický deník - Sándor Ferenczi
Podvrh - Erica Katz
Život Emmy Caanové je podvrh.Je to umělkyně, která se specializuje na malby z devatenáctého století. Její kopie si objednávají muzea nebo bohatí sběratelé, kteří chtějí chránit své investice. Emma je více než zběhlá v tazích štětce Gauguina a van Gogha, ale její práce je někdy bolestivou připomínkou uměleckých cílů, kterých si před lety přála dosáhnout – před tím, než se jí rozpadla rodina i celý život.Když se v jejím životě nečekaně objeví ruský sběratel umění Leonard Sobjecky, Emma vidí cestu ven – novou práci, nový směr, jakým se její život může ubírat, a přístup k penězům, které by jí pomohly podpořit její nestabilní a nedávno ovdovělou matku.Ale nic není zadarmo… a Emma není připravená na to, co ji čeká. Leonardův opulentní styl ji sice zprvu pohlcuje, ale časem objeví, co se za vším tím pozlátkem skrývají lži a přetvářka. v tu chvíli se její minulost, kterou se usilovně snažila pohřbít, střetne s přítomností a přinutí Emmu zamyslet se nad tím, jestli její pečlivě prezentovaný život není stejný podvrh jako díla, která pro Sobjeckyho maluje.
Objev podobné jako Podvrh - Erica Katz
O umění s rozumem II - Miroslav Zelinský, Miloslav Klíma
Volné pokračování úspěšné publikace, ve které se exaktní vědci svěřovali se svým vztahem k umění. V novém titulu na toto téma navazují další osobnosti, mimo jiné profesor Bruce Brown z univerzity v anglickém Brightonu, profesor Henk Borgdorff z Královské konzervatoře v Haagu, z domácích pak výtvarník Jiří David, architektka Eva Jiřičná, spisovatelka Daniela Fischerová nebo kněz a přírodovědec Marek Orko Vácha.
Objev podobné jako O umění s rozumem II - Miroslav Zelinský, Miloslav Klíma
Putovanie Sándora Petöfiho - Sándor Petöfi
Cestopisné poznámky Sándora Petöfiho (vlastným menom Alexandra Petroviča) z roku 1845 a jeho Listy z ciest z roku 1847 vyšli v Maďarsku v mnohých vydaniach, na Slovensku doteraz iba v maďarskom jazyku v roku 1987. Edičný zámer vydať Putovanie Sándora Petöfiho v preklade do slovenčiny vznikol v spolupráci Spolku slovenských spisovateľov a Maďarského zväzu spisovateľov, za výraznej pomoci Maďarského inštitútu v Bratislave. Cestopisy, zachytávajúce krajinu, prírodu i človeka s toľkou láskavou bezprostrednosťou a básnickou inšpiratívnosťou, prezrádzajú takmer všetko o osobnosti ich autora, o jeho schopnosti precízne pozorovať a opísať videné, jednoducho o jeho mimoriadnom talente. Autor vo svojich listoch nachádza svojský svet: ako básnik láskyplne žasne nad tajomstvami prírody, ktorá ho (ako píše) naučila, že poézia je "grammatica mystéria sveta". Ako píše editor Putovania Sándora Petöfiho Miroslav Bielik, "Petöfiho listy môžeme vnímať ako diela na rozhraní poézie a prózy, veď zážitky, ktoré v nich opisuje, zvečnil aj vo svojich básňach." Knižné vydanie dosiaľ v slovenčine nepublikovaných Petöfiho dobových cestopisných textov je prvým krokom k budúcemu súbornému vydaniu celého jeho básnického diela.
Objev podobné jako Putovanie Sándora Petöfiho - Sándor Petöfi
Fermentace - Holly Davisová - e-kniha
eBook: Co má společného váš oblíbený farmářský sýr s kváskovým chlebem s křupavou kůrčičkou, sklenkou perlivého domácího zázvorového piva nebo miskou marinovaných oliv? Odpověď zní, že jde ve všech případech o produkty fermentace – procesu, jímž se s pomocí „hodných“ bakterií uchovávají potraviny a proměňují se v jedinečně lahodné pokrmy a nápoje, které pozoruhodným způsobem prospívají našemu zdraví. Díky rostoucímu povědomí o tom, jak zásadně jídla bohatá na probiotika působí na naši fyzickou a duševní pohodu, dnes prastaré umění fermentace prochází obrodou. Když vezmete v úvahu ještě potěšení z domácí výroby fermentovaných potravin a její jednoduchost a hospodárnost, není divu, že si mačkáním, nakládáním a lahvováním prošlapáváme cestu ke zdravějšímu zažívání a hlubšímu vztahu k vlastní výživě. Průkopnice na poli přirozených potravin Holly Davisová se s námi v této rozsáhlé sbírce dělí o více i méně známé recepty a o svou moudrost a zkušenosti nabyté během více než 40 let výuky fermentačních technik po celém světě. Díky jejímu laskavému a svědomitému vedení si jistě doma najdete místo na jeden či více fermentovaných výrobků, které rozezpívají vaše srdce i žaludek.
Objev podobné jako Fermentace - Holly Davisová - e-kniha
Pánský klub - Erica Katz
Alex Vogelová si vždy šla za tím, co chce, a řídila se pravidly – na střední vynikala ve škole i sportu a zářila i na právech na Harvardu. Když nastoupí v prestižní manhattanské firmě Klasko & Fitch, slíbí svému příteli, že ji práce nezmění. Jenže nakonec se nechá svést penězi a aurou firmy – i svými sebejistými kolegy, kterým rychle padne do oka. Ještě nikdy se necítila tak sebejistě nebo mocně – baví ji i pošťuchování s klienty plné dvojsmyslů. Alex pracuje pro nejvýnosnější, nejprestižnější tým firmy, Fúze a akvizice – střádá hodiny a baví klienty dlouho do noci. Práce je náročná, ale má i své výhody: víkend v Miami, cesta soukromým tryskáčem či luxusní večeře proplacená firmou. Nároky se ale zvyšují, a přestože na ni doma čeká milující přítel, uchvátí ji její přitažlivý kolega a Alex začne všechno zpochybňovat – i sebe. Korporátní svět není černobílý, a aby se dostala na vrchol, musí hrát podle jiných pravidel. Ale kdo je vymyslel? A co když je systém zmanipulovaný, aby ženy stejně vyhrát nemohly? Když se ukáže temná realita firmy, Alex si uvědomí, jak její okolí říká ženám, přímo i nepřímo, jak se na pracovišti chovat, aby uspěly. Teď už nemůže tiše přihlížet. Musí udělat správnou věc a šokující pravdu odhalit – i kdyby měla dát v sázku všechno, co má.
Objev podobné jako Pánský klub - Erica Katz
Podvrh (Defekt) - Erica Katz
Život Emmy Caanové je podvrh.Je to umělkyně, která se specializuje na malby z devatenáctého století. Její kopie si objednávají muzea nebo bohatí sběratelé, kteří chtějí chránit své investice. Emma je více než zběhlá v tazích štětce Gauguina a van Gogha, ale její práce je někdy bolestivou připomínkou uměleckých cílů, kterých si před lety přála dosáhnout – před tím, než se jí rozpadla rodina i celý život.Když se v jejím životě nečekaně objeví ruský sběratel umění Leonard Sobjecky, Emma vidí cestu ven – novou práci, nový směr, jakým se její život může ubírat, a přístup k penězům, které by jí pomohly podpořit její nestabilní a nedávno ovdovělou matku.Ale nic není zadarmo… a Emma není připravená na to, co ji čeká. Leonardův opulentní styl ji sice zprvu pohlcuje, ale časem objeví, co se za vším tím pozlátkem skrývají lži a přetvářka. v tu chvíli se její minulost, kterou se usilovně snažila pohřbít, střetne s přítomností a přinutí Emmu zamyslet se nad tím, jestli její pečlivě prezentovaný život není stejný podvrh jako díla, která pro Sobjeckyho maluje.
Objev podobné jako Podvrh (Defekt) - Erica Katz
Podvrh (Defekt) - Erica Katz
Život Emmy Caanové je podvrh.Je to umělkyně, která se specializuje na malby z devatenáctého století. Její kopie si objednávají muzea nebo bohatí sběratelé, kteří chtějí chránit své investice. Emma je více než zběhlá v tazích štětce Gauguina a van Gogha, ale její práce je někdy bolestivou připomínkou uměleckých cílů, kterých si před lety přála dosáhnout – před tím, než se jí rozpadla rodina i celý život.Když se v jejím životě nečekaně objeví ruský sběratel umění Leonard Sobjecky, Emma vidí cestu ven – novou práci, nový směr, jakým se její život může ubírat, a přístup k penězům, které by jí pomohly podpořit její nestabilní a nedávno ovdovělou matku.Ale nic není zadarmo… a Emma není připravená na to, co ji čeká. Leonardův opulentní styl ji sice zprvu pohlcuje, ale časem objeví, co se za vším tím pozlátkem skrývají lži a přetvářka. v tu chvíli se její minulost, kterou se usilovně snažila pohřbít, střetne s přítomností a přinutí Emmu zamyslet se nad tím, jestli její pečlivě prezentovaný život není stejný podvrh jako díla, která pro Sobjeckyho maluje.
Objev podobné jako Podvrh (Defekt) - Erica Katz
Nástin dějin evropského umění II. - Období raného novověku - Jiří Tušl
V návaznosti na první díl pokračuje tato publikace v mapování vývoje výtvarného umění, literatury, divadla a hudby na evropském kontinentu v období od poloviny 14. století do roku 1750. Text je členěn do kapitol zachycujících chronologicky etapy zrodu, vrcholu a postupného ústupu renesance a baroka s přihlédnutím k nerovnoměrnosti jejich vývoje v jednotlivých evropských regionech. V závěru bohatě barevně ilustrované publikace najdete slovník odborných výrazů a jmenný rejstřík.
Objev podobné jako Nástin dějin evropského umění II. - Období raného novověku - Jiří Tušl
O umění s rozumem II (978-80-7491-696-0)
Kniha - 120 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Volné pokračování úspěšné publikace, ve které se exaktní vědci svěřovali se svým vztahem k umění. V novém titulu na toto téma navazují další osobnosti, mimo jiné profesor Bruce Brown z univerzity v anglickém Brightonu, profesor Henk Borgdorff z Královské konzervatoře v Haagu, z domácích pak výtvarník Jiří David, architektka Eva Jiřičná, spisovatelka Daniela Fischerová nebo kněz a přírodovědec Marek Orko Vácha. Jedním z témat jsou také zahraniční zkušenosti se vztahem věd a umění a jejich vzájemná koexistence, nikoli jen principiální, myšlenková, ale také praktická, institucionální. Publikace vychází z příspěvků mezinárodní konference konané na podzim 2015 v Praze.
Objev podobné jako O umění s rozumem II (978-80-7491-696-0)
Stojan na šaty SANDOR Tempo Kondela
Praktický stojan na šaty SANDOR využijete ve vaší domácnosti na 100%. Zaručí pořádek nejen v oblečení, ale vytvoří také dojem uklizené místnosti. Vyroben je z nerezové oceli a plastu v kombinaci barev stříbrná a černá. Dvě šatní tyče využijete na zavěšení košil, šatů, ale i jiného oblečení. Ve spodní části se nachází látkový box rozdělen na čtyři komory.Díky kolečkům stojan snadno přemístíte, kdekoli to bude potřeba. Dvě kolečka s brzdou.Barva: stříbrná / černáMateriál: nerezavějící ocel / kov / látkaRozměry:šířka: 80 cmhloubka: 42 cmvýška: 96-165 cmHmotnost:3,5 kgDodáváno v demontu.
Objev podobné jako Stojan na šaty SANDOR Tempo Kondela
Stojan na šaty SANDOR Tempo Kondela
Praktický stojan na šaty SANDOR využijete ve vaší domácnosti na 100%. Zaručí pořádek nejen v oblečení, ale vytvoří také dojem uklizené místnosti. Vyroben je z nerezové oceli a plastu v kombinaci barev stříbrná a černá. Dvě šatní tyče využijete na zavěšení košil, šatů, ale i jiného oblečení. Ve spodní části se nachází látkový box rozdělen na čtyři komory.Díky kolečkům stojan snadno přemístíte, kdekoli to bude potřeba. Dvě kolečka s brzdou.Barva: stříbrná / černáMateriál: nerezavějící ocel / kov / látkaRozměry:šířka: 80 cmhloubka: 42 cmvýška: 96-165 cmHmotnost:3,5 kgDodáváno v demontu.
Objev podobné jako Stojan na šaty SANDOR Tempo Kondela
Sváko Ragan z Brezovej - Elo Šándor
Sváko Ragan patril medzi vychýrených brezovských garbiarov, známych nielen kvalitou svojich výrobkov, ale aj schopnosťou ich úspešne predať. Sváko sa veľa nachodil po jarmokoch i trhoch v blízkom aj vzdialenejšom okolí Brezovej. Na svojich potulkách zažil množstvo veselých príhod a spravil nejeden vydarený, ale i menej vydarený "gšeft". Sváko Ragan mal predlohu v reálnej postave - Martinovi Lackovi, ktorý sa kvôli drahej liečbe svojich chorľavých detí vrhol na obchodovanie. To znamenalo veľa cestovania po jarmokoch a na jednom z nich vo Vrbovom upútal pozornosť spisovateľa Ela Šándora.Dielo, čarovne zachytávajúce tradície a zvyky ľudí z kopaničiarskeho prostredia, sa stalo predlohou pre legendárny trojdielny televízny film scenáristu a režiséra Martina Ťapáka z roku 1976 s nezabudnuteľným Jozefom Kronerom v hlavnej úlohe.Prvá časť výberu z autorovej rozsiahlej prozaickej tvorby v tejto knihe vychádza z trojzväzkového diela Sváko Ragan z Brezovej (1927, 1929, 1931) a druhú časť tvoria humoresky z kníh Figliari (1933) a Rozprávky z priečinka (1946).
Objev podobné jako Sváko Ragan z Brezovej - Elo Šándor
Jak přežít násilný útok - Andor Šándor
Nebezpečí tohoto světa je mnohem větší, než si myslíme a připouštíme! Násilné útoky v podobě šílených útočníků či akty terorismu s námi budou i nadále. Jen se mohou měnit aktéři, způsoby provedení útoků a cíle, kterých chtějí útočníci dosáhnout. Otázkou není, JESTLI u nás také dojde k dalším podobným útokům. Nevíme jen KDY – KDE – JAK. Určeno pro vzdělávací instituce, státní a veřejné úřady a všechna místa, označovaná jako měkké cíle, kde se nachází více lidí najednou, jakož i pro každého občana. NÁSILNÉ ÚTOKY: Střelec, Bomba, Auto najíždějící do lidí, Únos letadla DALŠÍ HROZBY: Blackout, Hrozby na cestách, Nebezpečí na internetu Štěstí přeje připraveným… Naučte se ZÁKLADNÍ PRAVIDLA, která zvýší vaši šanci na přežití nejen v případě teroristického útoku. Evakuovat, nebo ne? Utíkat, nebo zalehnout na zem? Poslechnout útočníka, nebo jít proti němu?
Objev podobné jako Jak přežít násilný útok - Andor Šándor
Fermentace (978-80-271-3152-5)
Kniha - autor Holly Davis, 272 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Co má společného váš oblíbený farmářský sýr s kváskovým chlebem s křupavou kůrčičkou, sklenkou perlivého domácího zázvorového piva nebo miskou marinovaných oliv? Odpověď zní, že jde ve všech případech o produkty fermentace – procesu, jímž se s pomocí „hodných“ bakterií uchovávají potraviny a proměňují se v jedinečně lahodné pokrmy a nápoje, které pozoruhodným způsobem prospívají našemu zdraví. Díky rostoucímu povědomí o tom, jak zásadně jídla bohatá na probiotika působí na naši fyzickou a duševní pohodu, dnes prastaré umění fermentace prochází obrodou. Když vezmete v úvahu ještě potěšení z domácí výroby fermentovaných potravin a její jednoduchost a hospodárnost, není divu, že si mačkáním, nakládáním a lahvováním prošlapáváme cestu ke zdravějšímu zažívání a hlubšímu vztahu k vlastní výživě. Průkopnice na poli přirozených potravin Holly Davisová se s námi v této rozsáhlé sbírce dělí o více i...
Objev podobné jako Fermentace (978-80-271-3152-5)
Fermentace (978-80-271-3152-5)
Elektronická kniha - autor Holly Davisová, 272 stran, česky Co má společného váš oblíbený farmářský sýr s kváskovým chlebem s křupavou kůrčičkou, sklenkou perlivého domácího zázvorového piva nebo miskou marinovaných oliv? Odpověď zní, že jde ve všech případech o produkty fermentace – procesu, jímž se s pomocí „hodných“ bakterií uchovávají potraviny a proměňují se v jedinečně lahodné pokrmy a nápoje, které pozoruhodným způsobem prospívají našemu zdraví. Díky rostoucímu povědomí o tom, jak zásadně jídla bohatá na probiotika působí na naši fyzickou a duševní pohodu, dnes prastaré umění fermentace prochází obrodou. Když vezmete v úvahu ještě potěšení z domácí výroby fermentovaných potravin a její jednoduchost a hospodárnost, není divu, že si mačkáním, nakládáním a lahvováním prošlapáváme cestu ke zdravějšímu zažívání a hlubšímu vztahu k vlastní výživě....
Objev podobné jako Fermentace (978-80-271-3152-5)
Podvrh - Erica Katz - e-kniha
eBook: Život Emmy Caanové je podvrh.Je to umělkyně, která se specializuje na malby z devatenáctého století. Její kopie si objednávají muzea nebo bohatí sběratelé, kteří chtějí chránit své investice. Emma je více než zběhlá v tazích štětce Gauguina a van Gogha, ale její práce je někdy bolestivou připomínkou uměleckých cílů, kterých si před lety přála dosáhnout – před tím, než se jí rozpadla rodina i celý život.Když se v jejím životě nečekaně objeví ruský sběratel umění Leonard Sobjecky, Emma vidí cestu ven – novou práci, nový směr, jakým se její život může ubírat, a přístup k penězům, které by jí pomohly podpořit její nestabilní a nedávno ovdovělou matku.Ale nic není zadarmo… a Emma není připravená na to, co ji čeká. Leonardův opulentní styl ji sice zprvu pohlcuje, ale časem objeví, co se za vším tím pozlátkem skrývají lži a přetvářka. v tu chvíli se její minulost, kterou se usilovně snažila pohřbít, střetne s přítomností a přinutí Emmu zamyslet se nad tím, jestli její pečlivě prezentovaný život není stejný podvrh jako díla, která pro Sobjeckyho maluje.
Objev podobné jako Podvrh - Erica Katz - e-kniha
Tajemství jednoduché cesty - Mabel Katz
Kniha Tajemství jednoduché cesty byla pro Mabel Katz výchozím bodem. Po jejím vydání začala moderovat vlastní rozhlasové a televizní pořady. V současné době vede úspěšné a žádané kurzy a semináře po celém světě. Strávila dvanáct let intenzivním učením u mistra Ihaleakalá Hew Lena a dnes je Mabel Katz považována za přední autoritu na učení ho´oponopono. Její jednoduchý a vytříbený styl přesahuje jazykovou bariéru.
Objev podobné jako Tajemství jednoduché cesty - Mabel Katz
Klimatex SANDOR Pánské funkční spodky, černá, velikost
Pánské funkční spodky Klimatex SANDOR jsou ideální na zimní sporty a jiné sportovní aktivity. Spodky jsou vyrobené z kombinace materiálů Thermo°Cool™. Jde o unikátní směs dutých vláken opletených vlákny s kanálkovým povrchem. Pro ještě lepší termoregulaci je na bedrech, v rozkroku a na bocích použitý Thermo°Cool™ materiál s extra prodyšnou vazbou. Pohodlný anatomický střih na tělo s krokovým klínem pro extra volnost pohybu. Na zádech jsou spodky prodloužené, na břiše pak vykrojené. Spodky jsou šité plochými švy, které jsou pevnější, odolnější a příjemnější na kůži. V pase je pohodlná široká guma s logem značky. Materiál optimalizuje schopnost přirozené termoregulace teploty lidského těla (tělo ochlazuje nebo naopak teplotu vyrovnává). Má o 48% lepší schopnost nasáknutí vlhkosti a tím i jejího odpaření, vlhkost odpařuje až o 53% lépe než ostatní materiály (ochlazení související s odparem vlhkosti je klíčem k pocitu pohody).
Objev podobné jako Klimatex SANDOR Pánské funkční spodky, černá, velikost
Pánský klub - Erica Katz - e-kniha
eBook: Alex Vogelová si vždy šla za tím, co chce, a řídila se pravidly – na střední vynikala ve škole i sportu a zářila i na právech na Harvardu. Když nastoupí v prestižní manhattanské firmě Klasko & Fitch, slíbí svému příteli, že ji práce nezmění. Jenže nakonec se nechá svést penězi a aurou firmy – i svými sebejistými kolegy, kterým rychle padne do oka. Ještě nikdy se necítila tak sebejistě nebo mocně – baví ji i pošťuchování s klienty plné dvojsmyslů. Alex pracuje pro nejvýnosnější, nejprestižnější tým firmy, Fúze a akvizice – střádá hodiny a baví klienty dlouho do noci. Práce je náročná, ale má i své výhody: víkend v Miami, cesta soukromým tryskáčem či luxusní večeře proplacená firmou. Nároky se ale zvyšují, a přestože na ni doma čeká milující přítel, uchvátí ji její přitažlivý kolega a Alex začne všechno zpochybňovat – i sebe. Korporátní svět není černobílý, a aby se dostala na vrchol, musí hrát podle jiných pravidel. Ale kdo je vymyslel? A co když je systém zmanipulovaný, aby ženy stejně vyhrát nemohly? Když se ukáže temná realita firmy, Alex si uvědomí, jak její okolí říká ženám, přímo i nepřímo, jak se na pracovišti chovat, aby uspěly. Teď už nemůže tiše přihlížet. Musí udělat správnou věc a šokující pravdu odhalit – i kdyby měla dát v sázku všechno, co má.
Objev podobné jako Pánský klub - Erica Katz - e-kniha
Tajemství jednoduché cesty - Mabel Katz - e-kniha
eBook: Kniha Tajemství jednoduché cesty byla pro Mabel Katz výchozím bodem. Po jejím vydání začala moderovat vlastní rozhlasové a televizní pořady. V současné době vede úspěšné a žádané kurzy a semináře po celém světě. Strávila dvanáct let intenzivním učením u mistra Ihaleakalá Hew Lena a dnes je Mabel Katz považována za přední autoritu na učení ho´oponopono. Její jednoduchý a vytříbený styl přesahuje jazykovou bariéru. Kniha The Easiest Way (Tajemství jednoduché cesty) již byla přeložena do řady světových jazyků.Duchovní, duševní, fyzické, finanční či materiální problémy jsou pouhé vzpomínky odehrávající se v podvědomé mysli. Krása a jednoduchost objevení vlastní identity pomocí ho´oponopono spočívá ve schopnosti této nauky vymazat vzpomínky a nahradit je podněty k prožívání dokonalého života. Mabel Katzová v Tajemství jednoduché cesty vypráví vlastní příběh o znovuobjevování své identity a svobody pomocí metody ho´oponopono ve všech oblastech života. Ti, kteří čtou její knihu, nacházejí drahokamy moudrosti, jež jim umožní nalézt vlastní identitu a svobodu, klid svého Já. - Dr. Ihaleakalá Hew Len, havajský mistr a učitel
Objev podobné jako Tajemství jednoduché cesty - Mabel Katz - e-kniha
Potrebujem tvoju lásku - Katie Byron, Michael Katz
Spoločnosť a kultúra, v ktorej žijeme, nás učia, aby sme svoju hodnotu odvodzovali od lásky, súhlasu a uznania druhých. Výsledkom sú neúspešné vzťahy a zranené duše všetkých, ktorí svoju vlastnú hodnotu zakladajú na správaní a názoroch iných ľudí. Kniha Potrebujem tvoju lásku – Je to pravda? skúma vzťahy, ktoré nás zvyknú trápiť najviac a cez ktoré sa často posudzujeme – partnerský vzťah, vzťah dieťaťa k rodičovi či pracovné vzťahy. Pomocou jednoduchého procesu vhodne kladených otázok sa nám rýchlo podarí odhaliť chybné tvrdenia, na ktorých sú založené nielen naše vzťahy, ale často celý náš život. A čo je najlepšie – hneď ako tieto falošné tvrdenia zistíme, dokážeme sa od nich oslobodiť a vpustiť si do života skutočnú lásku k sebe aj iným.
Objev podobné jako Potrebujem tvoju lásku - Katie Byron, Michael Katz
Elo Šándor - Zápisky z fronty - Juraj Hradský, Pavel Habáň
Málokdy se nám dnes již podaří nahlédnout přímo do válečného dění. A to zejména pokud se jedná o první světovou válku. Chtěli bychom proto čtenáři nabídnout takovéto nahlédnutí formou autentické výpovědi osobního příběhu jednoho z jejích účastníků, který si ho zaznamenával do svého deníku. O to významnější je fakt, že autorem zápisků není nikdo jiný než Elo (Elemír) Šándor, slovenský spisovatel a publicista, autor trojsvazkového humoristického románu Sváko Ragan z Brezovej. Ve svém deníku popisuje bojové nasazení v oblasti Bukoviny, která je dnes částí severního Rumunska a západní Ukrajiny. Bojovala zde proti sobě vojska rakousko-uherské a ruské armády se střídavými úspěchy, naproti tomu ale s obrovskými ztrátami na obou stranách. V úvodních kapitolách je popsána situace v rakousko-uherské monarchii těsně před první světovou válkou, jakož i příčiny jejího vzniku a důsledky tohoto válečného konfliktu, které ovlivnily dění nejen v Evropě, ale i mimo ni.
Objev podobné jako Elo Šándor - Zápisky z fronty - Juraj Hradský, Pavel Habáň
Kouzlo fermentace s plísní koji - Rich Shih, Jeremy Umansky
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké. Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní. V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete: Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace). Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin. Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji. Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
Objev podobné jako Kouzlo fermentace s plísní koji - Rich Shih, Jeremy Umansky
Zdravé bydlení 2. díl - Vlastimil Žert, Andrej Sándor, Jaroslav Stockmann
Druhé pokračování titulu Zdravé bydlení vychází z detailně rozpracovaného pojmosloví "radioestézie" a zabývá sevpraktickým řešením vlivů geopatogenních zón, jakož i bioenergií člověka a jejím proměnám v důsledku dráždivých a stresujících vlivů vnějšího prostředí. Publikace si klade za cíl blíže seznámit s přijímanou skutečností, že moderní způsob života a bydlení působí na negativně na lidskou populaci a svými technickými degraduje přirozené prostředí, zejména se však snaží podat návod, jak v těchto nepřirozených podmínkách "zdravě přežít".
Objev podobné jako Zdravé bydlení 2. díl - Vlastimil Žert, Andrej Sándor, Jaroslav Stockmann
Carner Barcelona Sandor 70's parfémovaná voda unisex 50 ml
Carner Barcelona Sandor 70's, 50 ml, Parfémované vody unisex, Zapomeňte na pravidla, hranice a limity. Unisex parfémovaná voda Carner Barcelona Sandor 70's se skvěle hodí pro každého, kdo se nebojí vystoupit z davu. kožená vůně dřevitá vůně originální vůně pro originální osobnost hřejivá vůně, ideální do chladného počasí luxusní vůně pro náročné unisex – pro muže i pro ženy
Objev podobné jako Carner Barcelona Sandor 70's parfémovaná voda unisex 50 ml
Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture - LUKAS Kathryn, PETERSON Shane
Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity. Seznamte se s tisíciletou historií fermentace Dosud ale neexistovala kniha, která by toto téma pojednávala s hlubokou znalostí věci, ale současně i poutavě a srozumitelně. Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture tyto požadavky hravě splňuje. Jeho autoři, Kathryn Lukas a Shane Peterson, jsou v oblasti fermentace odborníci na slovo vzatí. Seznámí čtenáře s její tisíciletou historií, detailně proberou zdravotní přínosy fermentovaných potravin i veškeré otázky týkající se zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti jejich přípravy i uchovávání. Příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě fermentované zeleniny a kimči, pálivých chilli omáček, kvašeného ovoce a ovocného želé, kombuchy, a dokonce i alkoholických ciderů a medoviny. Je to prostě příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista - spoustu praktických informací v ní totiž najde nejen ten, kdo se to s fermentací teprve chystá vyzkoušet a přemýšlí o své první skleničce kvašené zeleniny, ale i ten, kdo pokrmy či nápoje touto přirozenou cestou vyrábí už léta.
Objev podobné jako Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture - LUKAS Kathryn, PETERSON Shane
Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture (978-80-7554-332-5)
Kniha - autor Kathryn Lukas; Shane Peterson, 372 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity. Dosud ale neexistovala kniha, která by toto téma pojednávala s hlubokou znalostí věci, ale současně i poutavě a srozumitelně. Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture tyto požadavky hravě splňuje. Jeho autoři, Kathryn Lukas a Shane Peterson, jsou v oblasti fermentace odborníci na slovo vzatí. Seznámí čtenáře s její tisíciletou historií, detailně proberou zdravotní přínosy fermentovaných potravin i veškeré otázky týkající se zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti jejich přípravy i uchovávání. Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě fermentované zeleniny a kimči, pálivých...
Objev podobné jako Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture (978-80-7554-332-5)
Kouzlo fermentace s plísní koji - Rich Shih, Jeremy Umansky - e-kniha
eBook: Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké. Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní. V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete: • Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace). • Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin. • Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji. • Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
Objev podobné jako Kouzlo fermentace s plísní koji - Rich Shih, Jeremy Umansky - e-kniha
Derailed: A Detective Ravn Thriller - Michael Katz Krefeld - e-kniha
eBook: New propulsive thriller from Denmark's King of Crime.Criminal investigator Thomas Ravnsholdt—better known as Ravn—is on leave from Copenhagen's special crime unit following the brutal murder of his wife.Racked with guilt over her death, Ravn must navigate the seedy underbelly of Stockholm he'd hoped to leave behind when he is informed of a young woman's strange disappearance. As he races to determine if the woman is still alive, Ravn's investigation takes a dangerous turn when he is drawn into the web of a sadistic murderer... Can he find the missing woman before it's too late?Fast-paced, moody, and atmospheric, "Derailed" is the first book in another exciting, international-bestselling series from Michael Katz Krefeld, award-winning author of the Inspector Cecilie Mars Thrillers.-
Objev podobné jako Derailed: A Detective Ravn Thriller - Michael Katz Krefeld - e-kniha
Missing: A Detective Ravn thriller - Michael Katz Krefeld - e-kniha
eBook: One missing person. Endless buried secrets... When a man vanishes after embezzling funds for a secret rendezvous in Berlin, Ravn is drawn into a chilling investigation by the man\'s sister, Louise. The mystery deepens as Ravn discovers a pattern of lonely men disappearing under mysterious circumstances, a trail leading back to the dark days of Stasi-Germany. As he gets closer to the truth, Ravn finds himself caught in the crosshairs, stirring up horrors better left buried... The gripping second book of Michael Katz Krefeld\'s acclaimed “Ravn” series, “Missing” is a pulse-pounding thriller from the Danish crime master that will leave you on the edge of your seat. Fans of Jo Nesbø and Peter Høeg will love this gritty, Nordic Noir series. Detective Ravn Thrillers In the thrilling Nordic noir series, ”Detective Ravn”, Thomas \"Raven\" Ravnsholdt, a tenacious private detective, navigates the dark underbelly of society. Ravn\'s investigations take him through a chilling labyrinth of crime, encountering trafficking rings, rampant corruption, doomsday cults, and haunting relics from the GDR era. Fans of Scandinavian crime thrillers, will love this Danish detective series in English for the first time. Perfect for readers of Jo Nesbø, Stieg Larsson, and Peter Høeg. Best-selling Danish crime author Michael Katz Krefeld is renowned for his Nordic Noir series featuring Detective Ravn. His gripping, fast-paced crime thrillers explore personal sacrifice and the fight against evil, all set against the atmospheric backdrop of Scandinavia.
Objev podobné jako Missing: A Detective Ravn thriller - Michael Katz Krefeld - e-kniha
Umění vnímat umění - Michael Třeštík
Michael Třeštík svým „guerilla“ přístupem přináší svěží pohled na svět umění. S partyzánskou odvahou a lehkostí proplouvá teorií a historií. Originálním způsobem nahlíží na výtvarná díla, klade si neotřelé otázky a nabízí na ně ještě neotřelejší, a především srozumitelné odpovědi. To vše v knize, která se vejde na noční stolek a vydá za celou knihovnu. Pokud si umění nechcete jen prohlížet, ale máte zájem jej opravdu vnímat, autor vám otevře oči.
Objev podobné jako Umění vnímat umění - Michael Třeštík
Sila prírodnej fermentácie: Objavte jedinečné kúzlo kvasených potravín (978-80-8090-201-8)
Kniha - autor Sandor Ellix Katz, 256 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Medzinárodný bestseller Sila prírodnej fermentácie, podrobne skúmajúci kulinárske kúzlo kvasených potravín, vás zavedie do ich rozmanitého sveta a ponúkne vám jednoduché recepty na výživné, liečivé a lahodné jedlá. Kniha je oslavou prírodného bohatstva, ktorého chuť a prospešné látky si ľudstvo vychutnáva už celé tisícročia a ktoré sa môže stať aj súčasťou vášho jedálneho lístka. Autor opisuje domácu prípravu kyslomliečnych produktov, predstavuje základné postupy výroby syrov, venuje sa kláskovému pečivu, strukovinám a poukazuje na bohatú variabilitu prípravy kyslej kapusty a inej nakladanej zeleniny. Často sa počas svojho rozprávania pristaví pri tradíciách rôznych svetových kultúr. V knihe nechýbajú ani skutočne jednoduché techniky na domácu výrobu piva, vína a octu spolu s receptami na cider, medovinu ci šumivé víno. Vďaka autorovmu jedinečnému štýlu, v ktorom sa recepty...
Objev podobné jako Sila prírodnej fermentácie: Objavte jedinečné kúzlo kvasených potravín (978-80-8090-201-8)
Otto Katz – André Simone očima své manželky Ilsy - Jaroslav Hojdar - e-kniha
eBook: Knihu o Otto Katzovi a jeho manželce Ilse jsem s její pomocí, podle jejího vyprávění, jejích dokumentů a fotografií a na základě dosavadních výsledků svého bádání napsal dost brzy. Nazval jsem ji ŽALOBA. Podobně jako kdysi před dvaceti roky Otto tu svou nejznámější, které dal francouzský název J’accuse! – v českém překladu Žaluji!. V té době byl můj rukopis určitě první, i když s chybami, nedostatky i mými politickými naivnostmi, který byl o Ottovi, Ilse, procesu a podivných rehabilitacích u nás napsán. Knížka tehdy samozřejmě světlo světa nespatřila. A ani mi to moc nevadilo. Nevadilo to ani naší přítelkyni Ilse. V posledních letech, kdy Ilsa už dlouho, desítky roků, není mezi námi, jsem se rozhodl knihu od základu přepsat, věnovat se v ní více než dosud Ilse, založit ji na nových poznatcích a především na jejím mnou zachyceném vyprávění, dát jí jinou podobu a nový název. Jaroslav Hojdar
Objev podobné jako Otto Katz – André Simone očima své manželky Ilsy - Jaroslav Hojdar - e-kniha
Podívejte se také
- Prodavači ostatků II.
- Křišťálový klíč II. ()
- Mobilly USB VAG OBD-II kabel (OBD-II USB)
- Runto ledvinka HIPS II růžová (RT-HIPS-II-PINK)
- AQ Kentaur 655 MK II (Kentaur 655 MK II)
- Cordoba Mini II MH Natural (CD MINI II MH NAT)
- Frozen II Domino (8590878622142)
- Inscenace, které zaujaly (II)
- Leather rope II (SPT167893nad)
- Dětský stan Indian II
- fabia ii autopotahy skoda
- 309 ii 3c 3a
- numark nv ii pouzite
- Kvantová mechanika II. (9788024636467)
- Líheň II. - Královna smrti
- Pexeso Ledové království II.
- Boffin II 3D (8595142715162)
- Básnické spisy II. (9788025717820)
- Basic Czech II (9788024648873)
- Boffin II HRY (8595142714325)
- Inspektor Šmidra zasahuje II ()
- Asfalt II. - Efektivní brutalita