Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
„Kamarte“ Morellino di Scansano, Toscana DOCG
Kamarte se vyrábí téměř výhradně z původních hroznů odrůdy Sangiovese. Název vína odkazuje na vliv Etrusků na území dnešního Toskánska. Hrozny na Kamarte se sklízejí výhradně ručně, po fermentaci v nerezový tancích víno zraje ve francouzských dubových sudech (druhé použití) po dobu asi 6 měsíců; po lahvování následuje další období zrání v lahvi, které trvá asi rok. Víno má jasnou, rubínově červenou barvu. Vůně je bohatá, s aroma červeného ovoce, inkoustu a tabáku, Chuť je podpořená zakulacenými tříslovinami, má dlouhý závěr. Kamarte je příjemné víno, které se dobře kombinuje s toskánskými uzeninami, pappardelle s divočákem nebo toskánskými polévkami, jako je Ribollita.
Podívejte se také SANSILVESTRO Gavi di Gavi DOCG 2019 0,75l (8008156301561)
Chianti DOCG, Toscana
Chianti je vyrobeno ze 100% odrůdy Sangiovese. Fermentuje v nerezových tancích, kde zůstává 8-10 dní v kontaktu se slupkami. Výsledkem je víno s tmavě rubínovou barvou. Vůně je jemná s aroma třešní Morello, lesního ovoce a fialek. Chuť je suchá, plná, svěží a s jemnými tříslovinami. Dobře se bude hodit k masovým předkrmům, výraznějším prvním chodům, jemným polévkám, grilovaným masům a středně vyzrálým sýrům. Podávejte vychlazené na 18-20℃.
Podívejte se také ACQUA DI PARMA Blu Mediterraneo Cipresso di Toscana unisex EdT 75 ml (8028713570421)
Chianti Classico DOCG, Toscana
Chianti je vyrobeno ze 100% odrůdy Sangiovese. Po dokončení fermentace zraje 6 měsíců v dřevěných sudech ze slavonského dubu a další 4 měsíce v lahvi. Má jasnou, rubínově červenou barvu. Vůně je jemná a elegantní s charakteristickým aroma fialek, malého červeného ovoce a koření. Chuť je plná, dobře strukturovaná a dlouhá, s klasickým charakterem odrůdy Sangiovese. Hodí se k těstovinám s masovými omáčkami, pečenému masu, steakům i vyzrálým sýrům. Podávejte vychlazené na 16-18℃
Podívejte se také FATTORIA DEL CERRO Vermentino di Toscana IGT 0,75L (8007555011477)
Podívejte se také
- AZIENDA UGGIANO Sangiovese Di Toscana IGT 2020 0,75l 12,5% (8006600100586)
- AZIENDA UGGIANO Novello Di Toscana l'Allegro IGT 2022 0,75 12,5% (8006600100777)
- TENUTE DEL CERRO Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2017 0,75l (8007555000112)
- Bepin de Eto Rive Di Rua Millesimato Conegliano Valdobbiadene DOCG Brut 0,75l 11,5% (8052405570406)
- Rottner TOSCANA 85 (T04686)
- Rottner TOSCANA 65 EL (T04685)
- TESCOMA Jídelní příbor TOSCANA 24ks (397006.00)
- TESCOMA jídelní příbor TOSCANA, souprava 24 ks
- Venkovní závěsné svítidlo Rabalux Toscana antická zlatá 8394
- UMANI RONCHI "Cumaro" Conero Riserva DOCG 0,75l (8032853723517)
- Ruggeri Orizzonti Prosecco Valdobbiadene DOCG 0,75l 11% (8010391012287)
- Banfi Chianti Superiore DOCG 2019 0,75l 13% (8015674040377)
- di prostan cps 30
- Le avventure di Pinocchio ()
- CANTINA DI VERONA Bardolino DOC Terre di Verona 2018 0,75l (8030625002914)
- ACQUA DI PARMA Blu Mediterraneo - Mandorlo di Sicilia EdT 75 ml (8028713570032)
- FATTORIA MONTEPESCINI Chianti Colli Senesi DOCG 2017 0,75l (8057093950011)
- FATTORIA DEL CERRO Chianti Colli Senesi DOCG 0,75l (8007555010883)
- AMADIO Asolo Prosecco Superiore DOCG Brut 0,75l 11,5% (8054301410022)
- Olimpia Splendid Aura Di (1029)
Brunello di Montalcino DOCG
Víno se vyrábí ze 100% odrůdy Sangiovese a zraje 36 měsíců ve velkých sudech ze slavonského dubu, následně 12 měsíců v lahvi. Má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Intenzivní a bohatá vůně nabízí aroma ovoce, třešní, ostružin, koření a vanilky. Plná chuť s excelentní strukturou a jemnými a zralými tříslovinami. Víno s dlouhým a ovocným závěrem.
Objev podobné jako Brunello di Montalcino DOCG
Brunello di Montalcino DOCG
Hrozny na toto 100% Sangiovese pocházejí z vinic na východních straně kopců v Montalcino. Po sklizení probíhá 14 denní alkoholová fermentace a přibližně 40 denní macerace. Následuje 36 měsíců zrání ve velkých sudech ze slavonského dubu a 12 měsíců zrání v lahvi. Vůně má jasné aroma tmavého bobulového ovoce, třešní, fialek, sladkého koření a balzamika v závěru. Chuť je elegantní, bohatá a perfektně harmonická, s jemnými slanými tóny a dlouhým závěrem. Podávejte ke šťavnatému červenému masu, zvěřině nebo tvrdým sýrům. Podávejte vychlazené na 18℃
Objev podobné jako Brunello di Montalcino DOCG
Brunello di Montalcino DOCG
Vinařství La Poderina najdeme přímo ve městečku Montalcino a patří k němu okolo 20 hektarů vinic. Toto Brunello je 100% Sangiovese a zraje 20 měsíců v dubových sudech. Víno má granitovou barvu. Bohatá vůně s aroma koření, švestek, ostružin a dotekem toastovaného dřeva. Chuť je intenzivní a výrazná, s jemnou kyselinou a dlouhým závěrem. Dobře se hodí k pečeným červeným i bílým masům, zvěřině a zralým sýrům. Má potenciál zrání až 25 let.
Objev podobné jako Brunello di Montalcino DOCG
Barbaresco “Bricco di Neive” DOCG
Víno zrálo 20 měsíců ve středně velkých dubových sudech (2.500 litrů) Má hlubokou rubínovou barvu s granátovými odlesky. Vůně je široká, intenzivní a příjemná s aroma ostružin, lékořice, tabáku, koření a uvadajících růží. Chuť pěkně navazuje na vůni - je hebká se středně plným až plným tělem. Jemné třísloviny jsou dobře zakomponované, víno má elegantní závěr. Kombinujte se zvěřinou, pečenými masy nebo zralými sýry. Příjemné víno, které zpříjemní i čas po večeři. Podávejte vychlazené na 16-18℃ Balení 6 lahví je v originálním dřevěném boxu.
Objev podobné jako Barbaresco “Bricco di Neive” DOCG
“Donna Rebecca” Brunello di Montalcino DOCG
Hrozny na toto 100% Sangiovese se sbírají výhradně ručně na konci září a začátkem října. Všechny hrozny z jednotlivých poloh se fermentují a zrají v sudech odděleně. Fermentace probíhá v malých dubových sudech - sudy se naplní celými hrozny, po skončení fermentace probíhá 90 dní macerace. Poté víno zraje 24 měsíců v těchto malých sudech a 18 měsíců v lahvi. Víno má rubínovou barvu. Intenzivní vůně s aroma černých třešní, švestek, suchých růží, černého pepře, vanilky a hřebíčku. Výrazná a elegantní chuť se sametovými tříslovinami a svěžím, dlouhým závěrem. Podávejte k dušenému masu, zvěřině a tvrdým sýrům a vychlazené na 17-18℃.
Objev podobné jako “Donna Rebecca” Brunello di Montalcino DOCG
„Rocca di Montemassi“ Maremma Toscana DOC
První ročník byl vyroben v roce 2008. Jedná se o směs odrůd ve složení: 35% Syrah, 35% Petit Verdot a 30% Cabernet Sauvignon. Hrozny se sklízejí výhradně ručně, každá odrůda se zpracovává a vinifikuje odděleně. Výsledné víno zraje v 350 litrových dřevěných sudech z francouzského dubu po dobu 14 měsíců, následuje minimálně 10 měsíční zrání v lahvi. Výsledkem je víno rubínové barvy. Vůně je intenzivní a bohatá s aroma černého ovoce, lesního podloží a jemně také tabáku. Koncentrovaná a elegantní chuť s jemnými tóny koření, má mimořádně harmonický a dlouhý závěr. Dobře se kombinuje s kořenitým uzeným masem, pečeným červeným masem, zvěřinou nebo středně zralými sýry. Podávejte vychlazené na 16-18℃
Objev podobné jako „Rocca di Montemassi“ Maremma Toscana DOC
Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Cipresso di Toscana - EDT 30 ml
Acqua di Parma Blu Mediterraneo - Cipresso di Toscana od značky Acqua di Parma je dřevitá aromatická vůně pro ženy a muže. Parfumérem této vůně je Bertrand Duchaufour. Vůně byla uvedena na trh v roce 2005.
Objev podobné jako Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Cipresso di Toscana - EDT 30 ml
"Rive di Refrontolo" Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Brut Nature
Prosecco "Rive di Refrontolo” je esencí vín Prosecco, s veškerou svojí rafinovaností a elegancí. Vůně, svěžest a jemnost se spojují do čistého a jasného stylu. Významný vinařský magazín Wine Enthusiast zařadil Rive di Refrontolo do svého výběru “TOP 100 wines 2020” na 43. místo s 93 body. Bylo zároveň nejvýše umístěným vínem v kategorii Prosecco. Právem ho tak u De Stefani označují jako “No.1 Prosecco in the world” !!! Vyrábí se 100% z odrůdy Glera, její hrozny se pěstují ve vinařství Colvendrame - jeho vinice leží mezi městečky Conegliano a Valdobbiadene (zapsané v UNESCO World Heritage). Jedná se o srdce apelace Prosecco DOCG. Vinice mají ideální mikroklimatické podmínky a sluneční expozici. Název vína odkazuje na místo původu - “Rive” označuje strmé svahy strání v Refrontolu, které jsou považovány za nejlepší polohy pro pěstování Glery. Výsledkem je Prosecco s jemným, bohatým a vytrvalým perlením v kategorii brut nature - tedy s velmi nízkým obsahem zbytkového cukru (do 3g/l) Má světlou, slámově žlutou barvu s patrnými zelenkavými odlesky. Vůně je bohatá s aroma bílých květů, konvalinky a zelených jablek. Chuť je suchá, harmonická a dlouhá s jemnou slaností v závěru. Víno je ideálním aperitivem, nicméně dobře se kombinuje i s jídlem, nebo se hodí k jakékoliv příležitosti přípitku.
Objev podobné jako "Rive di Refrontolo" Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Brut Nature
Gavi del Comune di Gavi Monterotondo „Poggio della Rupe“ DOCG
Toto Gavi je vyrobené ze 100% odrůdy Cortese a hrozny na jeho výrobu mají původ již v konkrétní oblasti „Monterotondo“ v okolí Gavi. Hrozny jsou sbírány výhradně ručně. Po sklizni jsou selektovány na vibračních stolech, kde jsou ihned chlazeny tak, aby nedocházelo k nechtěné oxidaci. Po fermentaci pak zůstává zrát na kvasných kalech v nerezových tancích po dobu 6-7 měsíců. Víno má slámově žlutou barvu s typickými zelenkavými odlesky. Vůně je bohatá a komplexní, s aroma divokých květů, levandule, šalvěje, ovoce, broskví a meruněk. Čerstvá, minerální a intenzivní chuť s plným tělem, harmonickými kyselinami a dlouhým závěrem. Skvěle se hodí k rybám, mořským plodům a sushi. Je také ideálním aperitivem.
Objev podobné jako Gavi del Comune di Gavi Monterotondo „Poggio della Rupe“ DOCG
Magnum "Rive di Refrontolo" Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Brut Nature
Magnum varianta (1,5l) oblíbeného Prosecca je ideálním dárkem nebo vstupenkou na jakoukoliv oslavu. Prosecco "Rive di Refrontolo” je esencí vín Prosecco, s veškerou svojí rafinovaností a elegancí. Vůně, svěžest a jemnost se spojují do čistého a jasného stylu. Významný vinařský magazín Wine Enthusiast zařadil Rive di Refrontolo do svého výběru “TOP 100 wines 2020” na 43. místo s 93 body. Bylo zároveň nejvýše umístěným vínem v kategorii Prosecco. Právem ho tak u De Stefani označují jako “No.1 Prosecco in the world” !!! Vyrábí se 100% z odrůdy Glera, její hrozny se pěstují ve vinařství Colvendrame - jeho vinice leží mezi městečky Conegliano a Valdobbiadene (zapsané v UNESCO World Heritage). Jedná se o srdce apelace Prosecco DOCG. Vinice mají ideální mikroklimatické podmínky a sluneční expozici. Název vína odkazuje na místo původu - “Rive” označuje strmé svahy strání v Refrontolu, které jsou považovány za nejlepší polohy pro pěstování Glery. Výsledkem je Prosecco s jemným, bohatým a vytrvalým perlením v kategorii brut nature - tedy s velmi nízkým obsahem zbytkového cukru (do 3g/l) Má světlou, slámově žlutou barvu s patrnými zelenkavými odlesky. Vůně je bohatá s aroma bílých květů, konvalinky a zelených jablek. Chuť je suchá, harmonická a dlouhá s jemnou slaností v závěru. Víno je ideálním aperitivem, nicméně dobře se kombinuje i s jídlem, nebo se hodí k jakékoliv příležitosti přípitku.
Objev podobné jako Magnum "Rive di Refrontolo" Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Brut Nature
Příborník TOSCANA
Nábytek je zhotoven z masivu borovice v lakovaném provedení. V horní části se nacházejí 2 prosklená dvířka a 2 police. V dolní části jsou 3 plné dvířka a 3 zásuvky s kovovými pojezdy. Hloubka horní části činí 32 cm. Toto je sestava příborníku ABACO spolu s nástavcem ABACO.
Objev podobné jako Příborník TOSCANA
Barbaresco, Piemonte DOCG
Noblesní Barbaresco, které je již nyní dostatečně přístupné a příjemné. K dosažení dobré harmonie a jemnosti se při jeho vinifikaci a zrání používají velké dubové sudy různých velikostí. Výsledné víno má intenzivní granátově červenou barvu. Komplexní vůně nabízí aroma červeného ovoce a koření. Chuť je plná a hedvábná s dlouhotrvajícím závěrem.
Objev podobné jako Barbaresco, Piemonte DOCG
Barbaresco, Piemonte DOCG
Barbaresco se vyrábí ze 100% odrůdy Nebbiolo - hrozny pocházejí z vinice Neive, která má ideální jižní expozici s hustotou výsadby 5.100 keřů na hektar. Po kompletním zpracování a fermentaci zůstává víno 5 měsíců v nerezových tancích. Poté zraje 24 měsíců v dubových sudech a následně zraje v lahvích. Výsledkem je víno rubínově červené barvy s granátovými odlesky. Elegantní vůně nabízí aroma divokých růží, malin a skořice. Chuť je suchá a teplá s tóny vanilky, tabáku, kůže a listů zeleného čaje. Dobře se kombinuje s červeným masem, sýry nebo i jen pro zábavu. Podávejte vychlazené na 18-20℃
Objev podobné jako Barbaresco, Piemonte DOCG
Barolo, Piemonte DOCG
Barolo se vyrábí ze 100% odrůdy Nebbiolo. Hrozny pocházejí ze dvou Cru vinic - Ravera a Cerviano Merli v okolí městečka Novello, ve výšce 350-400 m.n.m. Vysázeno je zde 4.700 keřů na hektar, vinice má organickou certifikaci s výtěžností 7.000 litrů z hektaru. Vzniká zde excelentní Barolo, které dokonale odráží typický charakter místního terroiru. Po zpracování hroznů a fermentaci zůstává víno 4 měsíce v nerezových tancích. Poté zraje 2 roky v dubových sudech a následně zraje v lahvích ve sklepích vinařství, kde je celoročně konstantní teplota 16℃. Výsledné víno má intenzivní rubínově červenou barvu s cihlovými odlesky, které se objevují po několika letech staření. Krásná vůně se zřetelným aroma červeného ovoce, jahod, třešní a černého lesního ovoce. Můžeme zde lehce cítit také tóny bílého pepře, což je charakteristické právě pro oblast Novello. V elegantní, jemné a teplé chuti se objevují tóny vanilky, červeného ovoce a koření, jsou podpořené harmonickými sladšími tříslovinami. Skvěle se hodí k pokrmům z červeného masa, zvěřiny nebo pečeného a dušeného masa. Starší ročníky se pak dobře kombinují s tmavou čokoládou nebo čokoládovým pudinkem. Podávejte vychlazené na 18-20℃
Objev podobné jako Barolo, Piemonte DOCG
Barolo “Briccolina” DOCG
Toto Barolo Riserva zrálo 28 měsíců ve středně velkých dubových sudech (2.400 litrů) Má hlubokou rubínovou barvu s granátovými odlesky. Mohutná, intenzitní a komplexní vůně s aroma ostružin, lékořice, tabáku, koření, kalových zrn a uvadajících růží. Je velmi typická pro vína odrůdy Nebbiolo. Chuť je bohatá, plná, harmonická a elegantní, s bohatými a jemnými tříslovinami, minerálními tóny a příjemným závěrem. Kombinujte se zvěřinou, pečenými masy nebo zralými sýry. Příjemné víno, které zpříjemní i čas po večeři. Podávejte vychlazené na 16-18℃ Má velmi dlouhý potenciál dalšího zrání - 20-25 let!!! Balení 6 lahví je v originálním dřevěném boxu.
Objev podobné jako Barolo “Briccolina” DOCG
Barolo “Monclivio” DOCG
Víno zrálo 20 měsíců ve středně velkých dubových sudech (2.500-4.000 litrů) Má hlubokou rubínovou barvu s granátovými odlesky. Intenzivní a příjemná vůně s bohatým aroma rybízu, lékořice, tabáku, koření, kávy a kůže. Chuť je harmonická a jemná, s plným tělem, poddajnými tříslovinami a příjemným závěrem. Kombinujte se zvěřinou, pečenými masy nebo zralými sýry. Příjemné víno, které zpříjemní i čas po večeři. Podávejte vychlazené na 16-18℃
Objev podobné jako Barolo “Monclivio” DOCG
Barolo “Carpegna” DOCG
Víno zrálo 28 měsíců ve středně velkých dubových sudech (2.400 litrů) Má hlubokou rubínovou barvu s granátovými odlesky. Mohutná, intenzitní a komplexní vůně s aroma ostružin, lékořice, tabáku, koření, kalových zrn a uvadajících růží. Je velmi typická pro vína odrůdy Nebbiolo. Chuť je bohatá, plná, harmonická a elegantní, s bohatými a jemnými tříslovinami, minerálními tóny a příjemným závěrem. Kombinujte se zvěřinou, pečenými masy nebo zralými sýry. Příjemné víno, které zpříjemní i čas po večeři. Podávejte vychlazené na 16-18℃ Má velmi dlouhý potenciál dalšího zrání - 20-25 let!!! Balení 6 lahví je v originálním dřevěném boxu.
Objev podobné jako Barolo “Carpegna” DOCG
Barolo “Meriame” DOCG
Víno zrálo 26 měsíců v dubových sudech o objemu 1.000 litrů. Má hlubokou rubínovou barvu s intenzivními, jemně purpurovými odlesky. Mohutná, intenzitní a komplexní vůně, kde se mísí mladistvost, získaná z macerace celých hroznů, s komplexností terciálních tóny, jako jsou maliny, růže a fialky, nebo lékořice, koření a tabák. Chuť je bohatá a dobře strukturovaná s živými tříslovinami. Závěr elegantní a dlouhý, s osobitým charakterem. Kombinujte se zvěřinou, pečenými masy nebo zralými sýry. Příjemné víno, které zpříjemní i čas po večeři. Podávejte vychlazené na 16-17℃ Má dlouhý potenciál dalšího zrání - 15-20 let!!! Balení 6 lahví je v originálním dřevěném boxu.
Objev podobné jako Barolo “Meriame” DOCG
Dekantér Toscana Spiegelau
Design dekantéru Toscana z bavorských skláren Spiegelau s téměř 500letou tradicí vychází z tradičních, klasických tvarů osvědčených po dlouhou řadu let. Je důkazem toho, že některé prvky designu jsou nadčasové a věčné. Široké, zploštělé tělo má dvě hlavní výhody. První je ta, že karafa je velmi stabilní a prakticky ji nelze převrhnout. Můžete tak servírovat víno například na jachtě. Druhým benefitem je poskytnutí dostatečného prostoru pro víno, které se může krásně provzdušnit a uvolnit všechna svá aromata a buket. Přichází totiž do styku s kyslíkem na veliké ploše. Díky štíhlému hrdlu jsou všechny vůně koncentrovány uvnitř, připraveny poskytnout vám ten nejlepší požitek z vína. Rozšiřující se okraj hrdla zaručí snadné nalévání a vylévání vína bez rizika rozlití. Dno karafy je ozdobně mírně vyduté dovnitř. Dekantér/karafa na víno o objemu 1500 ml Klasický, elegantní vzhled ladící prakticky s jakýmkoli stylem Velmi stabilní, široké, zploštělé tělo s lehce vydutým dnem Vychutnejte si své víno např. na palubě lodi Rozšiřující se hrdlo pro snadné a bezpečné nalévání a vylévání Lze využít také např. jako karafu na vodu Zářivé, průzračné křišťálové sklo Zvýšená odolnost proti rozbití 100% bezpečné mytí v myčce Ohleduplné k životnímu prostředí Upozornění: Dekantér je vhodný pro klasické lahve na víno o objemu 0,75 l. Pro dosažení toho nejlepšího výsledku při dekantaci do nádoby nenalévejte více vína! Proces dekantace znamená přelití vína z jedné nádoby, tj. z původní lahve, do nádoby druhé, tj. do dekantéru či džbánku. Dekantaci je možné provádět nejen u červených, ale také u bílých vín. Navzdory názoru, že dekantace je vhodná jen pro zralá červená vína, která jsou typická usazeninami na dně lahve, má svůj význam i u vín mladých – pro tzv. nadechnutí. Víno se díky dekantaci dostává do většího kontaktu s kyslíkem, díky čemuž dochází ke zvýraznění jeho jednotlivých chuťových vrstev a aromat, víno je jemnější. V dekantéru víno také nádherně zvýrazní své vizuální charakteristiky a do svého požitku z něj tak zapojíte všechny smysly. Víno dekantujte přibližně 15 minut před jeho podáváním. Sklárna Spiegelau nabízí pestrou paletu nejrůznějších karaf, džbánků a dekantérů. Na své si přijdou milovníci střídmého a čistého designu, experimentátoři vyhledávající odvážné a neotřelé kousky i tradicionalisté oceňující klasiku, otisk ruční práce a řemeslný um. Německá značka Spiegelau s téměř 500letou tradicí zpracování křišťálu nabízí pestrou paletu sklenic na víno, degustační sklenice, speciální sklenice pro konkrétní typ lihovin či sklenice na nealkoholické nápoje pro denní použití. Velmi známá je však zejména pro své jedinečné sklenice na pivo. Sortiment zahrnuje též řadu dekantérů, džbánků a karaf. Prvotřídní kvalitu sklenic Spiegelau zaručuje kombinace výrobních postupů a technického know-how. Sklenice jsou také extrémně odolné: nezávislá laboratoř garantuje, že i po 1500 cyklech v myčce na nádobí zůstávají bez škrábanců a poškození a neztrácí lesk. Za dlouhou životností a odolností sklenic vůči rozbití se z velké částí skrývá tzv. Platinum Glass proces. V průběhu výroby prochází roztavené sklo poplatinovanými trubkami, díky čemuž jsou odstraněny veškeré nečistoty a nesrovnalosti. Výsledkem této relativně nákladné technologie jsou sklenice pozoruhodně snoubící eleganci, funkčnost a trvanlivost. Všechny sklenice Spiegelau jsou vyráběny z bezolovnatého křišťálu se speciálním složením, které zaručuje dlouhou trvanlivost, odolnost vůči mytí v myčce i vůči rozbití a také větší lesk oproti sklenicím vyráběným z levnějších variant skla.
Objev podobné jako Dekantér Toscana Spiegelau
Dekantér Toscana Spiegelau
Design dekantéru Toscana z bavorských skláren Spiegelau s téměř 500letou tradicí vychází z tradičních, klasických tvarů osvědčených po dlouhou řadu let. Je důkazem toho, že některé prvky designu jsou nadčasové a věčné. Široké, zploštělé tělo má dvě hlavní výhody. První je ta, že karafa je velmi stabilní a prakticky ji nelze převrhnout. Můžete tak servírovat víno například na jachtě. Druhým benefitem je poskytnutí dostatečného prostoru pro víno, které se může krásně provzdušnit a uvolnit všechna svá aromata a buket. Přichází totiž do styku s kyslíkem na veliké ploše. Díky štíhlému hrdlu jsou všechny vůně koncentrovány uvnitř, připraveny poskytnout vám ten nejlepší požitek z vína. Rozšiřující se okraj hrdla zaručí snadné nalévání a vylévání vína bez rizika rozlití. Dno karafy je ozdobně mírně vyduté dovnitř. Dekantér/karafa na víno o objemu 1500 ml Klasický, elegantní vzhled ladící prakticky s jakýmkoli stylem Velmi stabilní, široké, zploštělé tělo s lehce vydutým dnem Vychutnejte si své víno např. na palubě lodi Rozšiřující se hrdlo pro snadné a bezpečné nalévání a vylévání Lze využít také např. jako karafu na vodu Zářivé, průzračné křišťálové sklo Zvýšená odolnost proti rozbití 100% bezpečné mytí v myčce Ohleduplné k životnímu prostředí Upozornění: Dekantér je vhodný pro klasické lahve na víno o objemu 0,75 l. Pro dosažení toho nejlepšího výsledku při dekantaci do nádoby nenalévejte více vína! Proces dekantace znamená přelití vína z jedné nádoby, tj. z původní lahve, do nádoby druhé, tj. do dekantéru či džbánku. Dekantaci je možné provádět nejen u červených, ale také u bílých vín. Navzdory názoru, že dekantace je vhodná jen pro zralá červená vína, která jsou typická usazeninami na dně lahve, má svůj význam i u vín mladých – pro tzv. nadechnutí. Víno se díky dekantaci dostává do většího kontaktu s kyslíkem, díky čemuž dochází ke zvýraznění jeho jednotlivých chuťových vrstev a aromat, víno je jemnější. V dekantéru víno také nádherně zvýrazní své vizuální charakteristiky a do svého požitku z něj tak zapojíte všechny smysly. Víno dekantujte přibližně 15 minut před jeho podáváním. Sklárna Spiegelau nabízí pestrou paletu nejrůznějších karaf, džbánků a dekantérů. Na své si přijdou milovníci střídmého a čistého designu, experimentátoři vyhledávající odvážné a neotřelé kousky i tradicionalisté oceňující klasiku, otisk ruční práce a řemeslný um. Německá značka Spiegelau s téměř 500letou tradicí zpracování křišťálu nabízí pestrou paletu sklenic na víno, degustační sklenice, speciální sklenice pro konkrétní typ lihovin či sklenice na nealkoholické nápoje pro denní použití. Velmi známá je však zejména pro své jedinečné sklenice na pivo. Sortiment zahrnuje též řadu dekantérů, džbánků a karaf. Prvotřídní kvalitu sklenic Spiegelau zaručuje kombinace výrobních postupů a technického know-how. Sklenice jsou také extrémně odolné: nezávislá laboratoř garantuje, že i po 1500 cyklech v myčce na nádobí zůstávají bez škrábanců a poškození a neztrácí lesk. Za dlouhou životností a odolností sklenic vůči rozbití se z velké částí skrývá tzv. Platinum Glass proces. V průběhu výroby prochází roztavené sklo poplatinovanými trubkami, díky čemuž jsou odstraněny veškeré nečistoty a nesrovnalosti. Výsledkem této relativně nákladné technologie jsou sklenice pozoruhodně snoubící eleganci, funkčnost a trvanlivost. Všechny sklenice Spiegelau jsou vyráběny z bezolovnatého křišťálu se speciálním složením, které zaručuje dlouhou trvanlivost, odolnost vůči mytí v myčce i vůči rozbití a také větší lesk oproti sklenicím vyráběným z levnějších variant skla.
Objev podobné jako Dekantér Toscana Spiegelau
Dekantér Toscana Spiegelau
Design dekantéru Toscana z bavorských skláren Spiegelau s téměř 500letou tradicí vychází z tradičních, klasických tvarů osvědčených po dlouhou řadu let. Je důkazem toho, že některé prvky designu jsou nadčasové a věčné. Široké, zploštělé tělo má dvě hlavní výhody. První je ta, že karafa je velmi stabilní a prakticky ji nelze převrhnout. Můžete tak servírovat víno například na jachtě. Druhým benefitem je poskytnutí dostatečného prostoru pro víno, které se může krásně provzdušnit a uvolnit všechna svá aromata a buket. Přichází totiž do styku s kyslíkem na veliké ploše. Díky štíhlému hrdlu jsou všechny vůně koncentrovány uvnitř, připraveny poskytnout vám ten nejlepší požitek z vína. Rozšiřující se okraj hrdla zaručí snadné nalévání a vylévání vína bez rizika rozlití. Dno karafy je ozdobně mírně vyduté dovnitř. Dekantér/karafa na víno o objemu 1500 ml Klasický, elegantní vzhled ladící prakticky s jakýmkoli stylem Velmi stabilní, široké, zploštělé tělo s lehce vydutým dnem Vychutnejte si své víno např. na palubě lodi Rozšiřující se hrdlo pro snadné a bezpečné nalévání a vylévání Lze využít také např. jako karafu na vodu Zářivé, průzračné křišťálové sklo Zvýšená odolnost proti rozbití 100% bezpečné mytí v myčce Ohleduplné k životnímu prostředí Upozornění: Dekantér je vhodný pro klasické lahve na víno o objemu 0,75 l. Pro dosažení toho nejlepšího výsledku při dekantaci do nádoby nenalévejte více vína! Proces dekantace znamená přelití vína z jedné nádoby, tj. z původní lahve, do nádoby druhé, tj. do dekantéru či džbánku. Dekantaci je možné provádět nejen u červených, ale také u bílých vín. Navzdory názoru, že dekantace je vhodná jen pro zralá červená vína, která jsou typická usazeninami na dně lahve, má svůj význam i u vín mladých – pro tzv. nadechnutí. Víno se díky dekantaci dostává do většího kontaktu s kyslíkem, díky čemuž dochází ke zvýraznění jeho jednotlivých chuťových vrstev a aromat, víno je jemnější. V dekantéru víno také nádherně zvýrazní své vizuální charakteristiky a do svého požitku z něj tak zapojíte všechny smysly. Víno dekantujte přibližně 15 minut před jeho podáváním. Sklárna Spiegelau nabízí pestrou paletu nejrůznějších karaf, džbánků a dekantérů. Na své si přijdou milovníci střídmého a čistého designu, experimentátoři vyhledávající odvážné a neotřelé kousky i tradicionalisté oceňující klasiku, otisk ruční práce a řemeslný um. Německá značka Spiegelau s téměř 500letou tradicí zpracování křišťálu nabízí pestrou paletu sklenic na víno, degustační sklenice, speciální sklenice pro konkrétní typ lihovin či sklenice na nealkoholické nápoje pro denní použití. Velmi známá je však zejména pro své jedinečné sklenice na pivo. Sortiment zahrnuje též řadu dekantérů, džbánků a karaf. Prvotřídní kvalitu sklenic Spiegelau zaručuje kombinace výrobních postupů a technického know-how. Sklenice jsou také extrémně odolné: nezávislá laboratoř garantuje, že i po 1500 cyklech v myčce na nádobí zůstávají bez škrábanců a poškození a neztrácí lesk. Za dlouhou životností a odolností sklenic vůči rozbití se z velké částí skrývá tzv. Platinum Glass proces. V průběhu výroby prochází roztavené sklo poplatinovanými trubkami, díky čemuž jsou odstraněny veškeré nečistoty a nesrovnalosti. Výsledkem této relativně nákladné technologie jsou sklenice pozoruhodně snoubící eleganci, funkčnost a trvanlivost. Všechny sklenice Spiegelau jsou vyráběny z bezolovnatého křišťálu se speciálním složením, které zaručuje dlouhou trvanlivost, odolnost vůči mytí v myčce i vůči rozbití a také větší lesk oproti sklenicím vyráběným z levnějších variant skla.
Objev podobné jako Dekantér Toscana Spiegelau
Achelo, Toscana DOC
Jedná se o delikátní víno vyrobené pouze z odrůdy Syrah, která je pro region Cortona historicky velmi důležitá. Název Achelo pak byl inspirován Etruskou historií. Samotné víno má purpurovou barvu. Vůně nabízí aroma červeného a černého bobulového ovoce, koření, jako je vanilka a černý pepř. Chuť je plná a bohatá s jemnou ovocnou sladkostí a dlouhým závěrem, ve kterém se objevuje aroma tmavého ovoce, černého rybízu a ostružinového džemu.
Objev podobné jako Achelo, Toscana DOC
Bramasole, Toscana DOC
První ročník Bramasole byl vyroben z ročníku 2000. Jde o víno, které je schopné vyvíjet se v čase. Dokonale odráží charakter terroiru, dlouholeté vinařské tradice s využitím nové, regionálně netradiční odrůdy. Hrozny na toto víno pocházejí z nejslunějších vinic v Cortoně. Tento 100% Syrah má tmavou, rubínově červenou barvu, ve vůni s aroma černého bobulového ovoce a fialek, v kombinaci s pepřem a vanilkou. Chuť je plná a bohatá s jemnými tóny černých bobulí, podpořené jemnými tříslovinami. Má dlouhý závěr s jemným dotekem vanilky.
Objev podobné jako Bramasole, Toscana DOC
Vivia, Toscana DOC
Vivia je směsí odrůd Vermentino a Viognier, které jsou doplněné odrůdou Ansonica. Hrozny jsou sklízeny z vinic, které se rozkládají na Toskánském pobřeží. Víno má zářivou, slámově žlutou barvu se zelenými odlesky. Vůně je intenzivní s aroma bílých broskví, ananasu, citrónů a bílých citrusových květů. Chuť je jemná a minerální, v závěru s tóny aromatického středomořského koření a citrusových květů.
Objev podobné jako Vivia, Toscana DOC
Botrosecco, Toscana DOC
Přímočaré a harmonické víno, vyrobené z odrůd Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc. Jde o zajímavé a rozhodné víno s velkou rovnováhou, dokonale odrážející jedinečné vlastnosti regionu Maremma. Víno má rubínovou barvu. Vůně je bohatá a intenzivní s aroma zralého bobulového ovoce, malin, ostružin, divoké máty a eukalyptu a dotekem bílého pepře. Chuť je plná a pikantní, s hebkými tříslovinami a dlouhým závěrem, ve které se objevují tóny čerstvého bobulového ovoce, koření a kakaa.
Objev podobné jako Botrosecco, Toscana DOC
Barbaresco DOCG "Secondine", Piemonte
„Secondine“ je jednou z nejstarších oblastí v Barbaresco. Představuje odrůdu Nebbiolo s výjimečné elegancí a strukturou, s kulatými a sametovými tříslovinami. Víno má rubínově granátovou barvu se světle cihlovými okraji. Komplexní vůně nabízí aroma malin a růží, doplněné o doteky tabáku, bílého pepře a lékořice. Chuť je elegantní, dobře strukturovaná a harmonická, s hedvábnou tříslovinovou texturou a dlouhým závěrem.
Objev podobné jako Barbaresco DOCG "Secondine", Piemonte
Barolo „Mosconi“, Piemonte DOCG
Barolo Mosconi se vyrábí z hroznů, které se pěstují na krásných vinicích v Mosconi di Monforte d’Alba. V hroznech Nobbiolo z této oblasti se rozvíjí výjimečně komplexní charakter. Vinice mají jižní až jihovýchodní expozici a jsou v nadmořské výšce okolo 360-400 m.n.m. Po dokončení výroby zraje víno v 50 hektolitrových sudech po dobu 18 měsíců. Barolo Mosconi má intenzivní, granátově červenou barvu. Ve vůni se objevuje aroma šalvěje, rozmarýnu a lesního podloží, doprovázené nádechem květin a koření. Chuť je velkorysá a elegantní, s dobrou strukturou tříslovin, má dlouhý a vytrvalý závěr.
Objev podobné jako Barolo „Mosconi“, Piemonte DOCG
Barolo „Cerretta“, Piemonte DOCG
Cerretta (čti "čereta") je historická vinice v Serralunga d'Alba, která se v registrech vinic Barolo objevuje již od roku 1859. Toto Barolo bylo u Prunotto poprvé vyrobeno v ročníku 2017. Po sklizni a fermentaci zraje víno v po dobu 18 měsíců v dubových sudech různých velikostí. Barolo Cerretta má sytou, granátově červenou barvu. Vůně je rafinovaná a aromatická s intenzivními tóny drobného červeného ovoce, růží, fialek, růžového pepře a hřebíčku. Chuť je elegantní a vyvážená, s dobře vyváženými tříslovinami. V dlouhém závěru se objevují ovocné tóny. Ročně se ho vyrobí pouze okolo 9.000 lahví.
Objev podobné jako Barolo „Cerretta“, Piemonte DOCG
Barbaresco DOCG "Bric Turot", Piemonte
Barbaresco Bric Turot má jasnou, granátově červenou barvu s tmavě rubínovými odlesky. Komplexní vůně s aroma lékořice, malých bobulí, skořice, hřebíčku a fialek. Bohatou chuť podporují dobře zakomponované třísloviny, v dlouhém závěru s tóny zralého ovoce. Barbaresco "Bric Turot" 2016 je k dispozici v balíčku s ročníkem 2003, 2006 a 2009 - více zde. Barbaresco "Bric Turot" 2016 je k dispozici v balíčku s ročníkem 2009, 2013 a 2014 - více zde.
Objev podobné jako Barbaresco DOCG "Bric Turot", Piemonte
Noční košile Toscana black
Dámská noční košile Toscana Eldar z kvalitní viskózy příjemné na dotyk úzká a nastavitelná ramínka dekolt a pod prsy ozdobené efektní krajkou
Objev podobné jako Noční košile Toscana black
Noční košile Toscana cream
Dámská noční košile Toscana Eldar z kvalitní viskózy příjemné na dotyk úzká a nastavitelná ramínka dekolt a pod prsy ozdobené efektní krajkou
Objev podobné jako Noční košile Toscana cream
„Sassabruna“ Maremma Toscana DOC
Sassabruna je směsí odrůd v poměru - 30% Petit Verdot, 30% Cabernet Sauvignon, 30% Syrah a 10% Merlot. Hrozny pocházejí z toskánské oblasti Maremma, které po fermentaci zrají v dřevěných sudech o objemu 350 litrů po dobu 12 měsíců. Víno má rubínově červenou barvu. Vůně je bohatá a komplexní s jasným krom zralého červeného ovoce, lesního podrostu a lékořice. Chuť je plná a dlouhá s pikantními kořenitými tóny. Svým plným profilem se hodí k tradičním toskánským jídlům, jako jsou pappardelle s omáčkou z divočáka, pečená zvěřina nebo aromatické sýry. Podávejte vychlazené na 16-18℃
Objev podobné jako „Sassabruna“ Maremma Toscana DOC
Vie Cave, Toscana IGT
Název tohoto vína je spojený s etruskými jeskyněmi - přístupovým cestám “Via Cave”, vyhloubených v útesech tufu, které vinařství obklopují. Víno Vie Cave se vyrábí od roku 2005 a bylo vytvořeno po velmi pečlivém geologickém a enologickém průzkumu, jehož cílem bylo odhalit potenciál této, na italské vinařské scéně, nové odrůdy. Malbec je původně francouzská odrůda, které se na sopečných půdách Maremmy velmi daří. Víno je vyrobené ze 100% odrůdy Malbec. Zrálo v sudech typu barrique z francouzského dubu po dobu 10 měsíců a následně několik měsíců v lahvi. Víno má intenzivní rubínovou barvu. Vůně je podmanivá a komplexní s aroma tmavého zralého ovoce, ostružin a borůvek, doplněné dotekem koření a vanilky. Chuť je vyvážená a podtržená hedvábnými tříslovinami. Je dlouhá s jemnými minerálními tóny a vytrvalým závěrem, ve kterém se objevují tóny kávy a tmavé čokolády. Výroba je limitována - ročně se vyrobí okolo 18.000 lahví.
Objev podobné jako Vie Cave, Toscana IGT
Botrosecco, Toscana DOC Magnum
Populární Botrosecco ve variantě Magnum - tedy objem lahve 1,5 litru. Jde o přímočaré a harmonické víno, vyrobené z odrůd Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc. Je to zajímavé a rozhodné víno s velkou rovnováhou, dokonale odrážející jedinečné vlastnosti regionu Maremma. Víno má rubínovou barvu. Vůně je bohatá a intenzivní s aroma zralého bobulového ovoce, malin, ostružin, divoké máty a eukalyptu a dotekem bílého pepře. Chuť je plná a pikantní, s hebkými tříslovinami a dlouhým závěrem, ve které se objevují tóny čerstvého bobulového ovoce, koření a kakaa.
Objev podobné jako Botrosecco, Toscana DOC Magnum
Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Millesimato Brut
Hrozny na toto Prosecco pocházejí z vinic Colvendrame, které jsou vysázené v kopcovitém terénu mezi Coneglianem a Valdobbiadene a mají sníženou výsadbu na 3.333 keřů na hektar. Víno má světle slámovou barvu, jemné ovocné aroma s dotekem zlatých jablek a květů akácie. Středně plné víno s jemným dlouhotrvajícím perlením. Oceníte ho jako skvělý aperitiv, dobře se hodí i v kombinaci s jídlem. Dělení podle klasifikace - označení Prosecca kopíruje systém značení tichých vín: Prosecco DOC – DOC klasifikace je pro Prosecco největší kategorií. Hrozny na takto označená vína se pěstují na 23 tisících hektarech vinic (z celkových 31.000ha), vyrobí se z nich okolo 370 milionů lahví (zhruba 80% celé produkce vín Prosecco) Prosecco DOCG – nejlepší polohy v regionu, vinice leží mezi městy Valdobbiadene a Conegliano (vína jsou často označena názvy těchto měst). Území, kde se hrozny pro takto označená Prosecca smí pěstovat, je přesně vymezené. Celé území je od roku 2019 zapsáno v UNESCO World Heritage. Dělení podle zbytkového cukru: Extra Brut – obsah cukru 0 g/l Brut – obsah cukru 0-12 g/l Extra dry – obsah cukru 12-17 g/l Dry – obsah cukru 17-32 g/l Označení „Millesimato“ nesou Prosecca, která jsou vyrobená v daném ročníku (většina vyrobeného Prosecca jsou vína „neročníková“).
Objev podobné jako Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Millesimato Brut
Barbaresco "Bric Turot" DOCG – ročník 2003
Víno je vyrobeno z odrůdy Nebbiolo a hrozny pocházejí z vinice Bric Turot v Barbarescu. Začátek jara roku 2003 byl charakteristický vyššími průměrnými teplotami, než bývá obvyklé. V následujících měsících, i přes horké a suché podnebí, byla vinná réva v dobré kondici – a to především díky vyšším zásobám vody v půdě. Hrozny byly sklízeny od 3. září, v porovnání s předchozími ročníky byly zdravé, s vynikajícím obsahem cukru a dobrou úrovní kyselin. Po vylisování následovala macerace hroznů, která trvala 12 dní při maximální teplotě 30°C. Po fermentaci a malolaktické fermentaci bylo víno uloženo do 50 hektolitrových dubových sudů, ve kterých zůstalo 12 měsíců. Malé množství vína bylo stejnou dobu v již použitých sudech typu barrique. Po scelení následovalo dalších 10 měsíců zrání v lahvích. Víno má intenzivní granátovou barvu s tmavými rubínovými odlesky. Vůně je hluboká a komplexní s tóny lékořice, lesního ovoce, fialek, skořice a hřebíčku. Chuť je plná a dobře vyvážená s dlouhým závěrem, ve kterém jsou zřetelné doteky zralého ovoce. Díky své struktuře a vlastnostem se dokonale hodí k masovým pokrmům a sýrům. Ideální teplota podávání je 17 ° C.
Objev podobné jako Barbaresco "Bric Turot" DOCG – ročník 2003
Barbaresco "Bric Turot" DOCG – ročník 2009
Víno je vyrobeno z odrůdy Nebbiolo a hrozny pocházejí z vinice Bric Turot v Barbarescu. Začátek roku 2009 byl velmi bohatý na sněhovou nadílku, také začátek jara byl velmi. Stabilizace počasí od začátku května pomohla vinné révě dohnat zpoždění ve vývoji první poloviny roku. Léto přineslo už jen velmi malé srážky, dny byly velmi horké a to zejména v druhé polovině srpna a prvním zářijovém týdnu – na dozrání hroznů to díky rezervám vody v zemi nemělo vliv. Macerace, která následovala po vylisování, trvala 12 dní při maximální teplotě 30 °C. Malolaktická fermentace byla dokončena před koncem zimy. Zrání vína probíhalo 12 měsíců v 50 hektolitrových dubových sudech, malé množství vína zrálo v podruhé použitých sudech typu Barrique. Před uvolněním do prodeje zrálo víno ještě dalších 10 měsíců v lahvích. Víno má granátovou barvu s tmavšími rubínovými odlesky. Vůně je hluboká a komplexní s aroma lékořice, lesního ovoce, fialek a skořice. Chuť je plná a harmonická s dlouhotrvajícím závěrem. Doporučujeme podávat vychlazené na 17°C.
Objev podobné jako Barbaresco "Bric Turot" DOCG – ročník 2009
Barbaresco "Bric Turot" DOCG – ročník 2014
Víno je vyrobeno z odrůdy Nebbiolo a hrozny pocházejí z vinice Bric Turot v Barbarescu. Ročník 2014 byl, vzhledem k nepříznivým meteorologickým podmínkám, z pohledu správy vinic jedním z nejtěžších v posledních letech. Přesto, z pohledu konečné kvality hroznů, přinesl příjemné překvapení. Ve srovnání s předchozími ročníky došlo na jaře k předčasnému zahájení vegetativní aktivity vinné révy. Deštivé léto (výrazně nad průměrnou úrovní) mělo za následek vyšší množství plísňí, což ohrožovalo kvalitu hroznů. Září i říjen byly z klimatického hlediska nesporně pozitivní, podtržené ideálními teplotními rozdíly mezi denním teplem a večerním a nočním chladem. To pomohlo dozrávání hroznů a dokončení jejich fyziologické zralosti. U červených hroznů bylo společným faktorem zvýšené množství barviva i strukturálních prvků – vína tak byla výrazněji zbarvená, s živou kyselinou. Fermentace probíhala za přítomnosti slupek a trvala přibližně 10 dní při maximální teplotě 30°C. Jablečno-mléčná fermentace proběhla ještě před začátkem zimy. Víno dále zrálo nejméně 12 měsíců v dubových sudech různých velikostí. Víno má intenzivní granátovou barvu s tmavými rubínovými odlesky. Vůně je hluboká a komplexní s bohatým aroma. Plná a dobře vyvážená chuť s dlouhotrvajícím závěrem zralého ovoce. Podávejte vychlazené na 17°C.
Objev podobné jako Barbaresco "Bric Turot" DOCG – ročník 2014
Barbaresco "Bric Turot" DOCG - ročník 2015
Víno je vyrobeno z odrůdy Nebbiolo a hrozny pocházejí z vinice Bric Turot v Barbarescu. Zima i jaro byly pozoruhodně vlhké a chladné. Vzhledem k těmto klimatickým podmínkám mohla réva zahájit svůj růst a vývoj s dobrými zásobami podzemní vody, ale výrazně později než u jiných předchozích ročníků. Od poloviny srpna naštěstí přišly slunečné dny a ideální rovnováha mezi denními a nočními teplotami. Tato kombinace přispěla k pomalému a rovnoměrnému dozrání hroznů. Fermentace probíhala společně se slupkami přibližně deset dní při maximální teplotě 30°C, jablečno-mléčná fermentace proběhla ještě před začátkem zimy. Víno následně zrálo 12 měsíců v dubových sudech různých velikostí. Víno má intenzivní granátovou barvu s tmavými rubínovými odlesky. Vůně je hluboká a komplexní s bohatým aroma. Plná a dobře vyvážená chuť s dlouhotrvajícím závěrem zralého ovoce. Podávejte vychlazené na 17°C.
Objev podobné jako Barbaresco "Bric Turot" DOCG - ročník 2015
Poggio alle Nane, Toscana DOC
Název vína je odvozený od místa původu, "Nane" pak znamená v lokálním dialektu slovo "kachna". Je vyrobené z odrůd 80% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon a 10% Carmenère. Víno má temně červenou barvu. Bohatá vůně s aroma zralého tmavého bobulového ovoce, horských bylin, tymiánu a černého rybízu. Vše je podpořeno dotekem lékořice, fialek, balzamika a sladkého koření. Chuť je bohatá, elegantní a výrazná s hedvábnými tříslovinami a dlouhým závěrem, ve kterém dominují tóny hořké čokolády, divokého bobulového ovoce a tabáku.
Objev podobné jako Poggio alle Nane, Toscana DOC
Ampio delle Mortelle, Toscana IGT
Na výrobu Ampia byly použity odrůdy 50% Carmenère, 25% Cabernet Sauvignon a 25% Cabernet Franc. Hrozny pocházejí z regionu Maremma a dávají vínu tmavou, rubínově červenou barvu. Vůně je charakteristická aroma černého pepře, lékořice, tmavého ovoce, aromatických bylin, levadulových květů, s jemným podtónem tabáku, máty a čokolády. Svůdná, elegantní chuť s výraznými tříslovinami. V dlouhém závěru se objevují tóny hořkého kakaa a borůvek.
Objev podobné jako Ampio delle Mortelle, Toscana IGT
„Calasole“ Vermentino, Maremma Toscana DOC
100% odrůda Vermentino. Hrozny se sbírají ručně od zhruba poloviny září. Následná fermentace probíhá výhradně v nerezových tancích, kde zraje dalších 6 měsíců na kvasných kalech. Víno má jasnou, slámově žlutou barvu. Vůně je intenzivní s tóny bílých květů, čerstvých jablek, citrusových plodů a bylinek. Chuť je svěží a šťavnatá opět s tóny citrusů, také minerálních tónů a mandlí. Svých charakterem se skvěle hodí k jídlům s krevetami a korýši nebo k rybám, například pražmě v chlebové nebo solné krustě.
Objev podobné jako „Calasole“ Vermentino, Maremma Toscana DOC
Přehoz na postel TOSCANA kávový
Luxusní přehoz na postel Toscana vás zaujme čistou elegancí a provotřídním materiálem. Velký rozměr přehozu zajistí ochranu vaší přikrývky a polštáře před prachem a dalšími nečistotami a překryje postel téměř až k zemi. Moderní technologie a kvalitní materiál zaručí stálost barvy i při opakovaném praní. Dodáváme v rozměru na jednolůžko nebo na dvojlůžko. Doporučujeme prát na 30 °C. Polštářky na obrázku jsou pouze dekorativní, nejsou součástí dodávky. Materiál: 60 % bavlna, 40 % polyester Gramáž: 320 g/m2
Objev podobné jako Přehoz na postel TOSCANA kávový
“Il Lussurioso” Amarone Della Valpolicella Classico DOCG
Toto Amarone se vyrábí z hroznů z vinic v Sant’Ambrogio, ve složení: 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina a 5% Oseleta. Po sklizni se všechny hrozny suší a to až do ledna, kdy se z vysušených hroznů vylisuje koncentrovaná šťáva a proběhne fermentace. Víno se pak maceruje se slupkami po dobu 25 dní. Část vína pak zraje v dubových sudech a část vína ve velkých skleněných lahvích po dobu 30 měsíců. Poté se obě části smíchají a probíhá konečné 12 měsíční zrání v lahvi. Výsledkem je víno intenzivní rubínově červené barvy. V koncentrované vůni se objevuje aroma třešní, černých třešní a bílého pepře, také minerální tóny. Chuť je jemná, svěží a velmi elegantní. Vhodně doprovodí zralé sýry, mramorované červené maso nebo vybraným dezertům. Před pitím nechte alespoň 2 hodiny otevřené, případně 15-20 minut v dekanteru.
Objev podobné jako “Il Lussurioso” Amarone Della Valpolicella Classico DOCG
“Il Narcisista” Recioto Della Valpolicella Classico DOCG
Recioto je červené sladké víno, které se ve Venetu vyrábí po staletí ze sušených hroznů. Před zpracováním jsou hrozny sušeny po dobu 4 až 6 měsíců. Vznikne tak koncentrovaný hrozen, který dává vzniknout vínům často přes 15% alkoholu. Naše Recioto má název „Il Narcisista“ - je odkazem řecké mytologie o Narcisovi, jak snadné je milovat sám sebe. Vyrábí se z odrůd Corvina, Corvinone, Rondinella a Croatina. Hrozny se sklízí ručně v průběhu září, následuje sušení hroznů až do ledna/února následujícího roku. Po fermentaci zraje 12 měsíců v sudech tonneaux (francouzské sudy), 6 měsíců v nerezových tancích a 6 měsíců v lahvi. Výsledkem je jemné a sametové víno se zbytkovým cukrem - 147 g/l. Skvěle se hodí k čokoládovým dezertům, tiramisu a dortům s červeným ovocem. Také se dobře kombinuje se sýry s modrou plísní (Roquefort) nebo jen tak skleničku samostatně pro radost. Podávejte vychlazené na 14℃
Objev podobné jako “Il Narcisista” Recioto Della Valpolicella Classico DOCG
Ruggeri Quartese Prosecco DOCG Brut 11% 0,75l
Ruggeri Quartese Prosecco DOCG Brut 11% 0,75l O produktu Ruggeri Quartese Prosecco DOCG Brut je výjimečné šumivé víno pocházející z prestižní oblasti Valdobbiadene Superiore DOCG v Itálii. Vyrábí se z hroznů odrůdy Glera, které se pěstují na strmých svazích s ideálními podmínkami pro zrání. Díky tradiční metodě Charmat a pečlivému výběru hroznů se Quartese pyšní elegantní perlivostí, svěží chutí a komplexním aroma, které z něj dělají skutečný skvost mezi Prosecco. Vůně Aroma Ruggeri Quartese je intenzivní a květinové s tóny akátu, vistárie a jasmínu. Doplňují ho svěží tóny citrusových plodů, zejména grapefruitu, a zelených jablek. V pozadí se objevují jemné tóny mandlí a minerálů, které dodávají vůni hloubku a komplexnost. Chuť Chuť tohoto Prosecca je suchá, svěží a minerální s výraznými tóny citrusů, zelených jablek a hrušek. Jemné perlení dodává vínu eleganci a svěžest. Závěr je dlouhý a osvěžující s příjemnou dochutí citrusů a minerálů. Doporučené servírování Ruggeri Quartese Prosecco DOCG Brut je ideální jako aperitiv, ale skvěle se hodí i k lehkým předkrmům, rybám, mořským plodům, sushi nebo rizotu. Doporučujeme podávat vychlazené na teplotu 6-8 °C. Zajímavosti Označení DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) zaručuje nejvyšší kvalitu a původ vína z vymezené oblasti Valdobbiadene Superiore. Ruggeri Quartese je vyráběn tradiční metodou Charmat, která zaručuje jemné a elegantní perlení. Název "Quartese" odkazuje na historickou oblast ve Valdobbiadene, kde se nacházejí jedny z nejlepších vinic pro pěstování Glera. Ruggeri Quartese Prosecco DOCG Brut je výjimečné šumivé víno, které potěší vaše chuťové pohárky svou svěžestí, ovocnými tóny a elegantním perlením. Je to ideální volba pro každou slavnostní příležitost, romantickou večeři nebo prostě jen tak pro radost. O značce Ruggeri Ruggeri je rodinné vinařství z italské oblasti Valdobbiadene, které se specializuje na výrobu kvalitních Prosecco. Jejich vína jsou známá svou vysokou kvalitou, tradičními postupy výroby a respektem k přírodě. Vinařství Ruggeri se pyšní řadou ocenění a je uznávaným producentem Prosecco na mezinárodní scéně.
Objev podobné jako Ruggeri Quartese Prosecco DOCG Brut 11% 0,75l
Creed Toscana vonná svíčka 220 g
Creed Toscana, 220 g, Vonné svíčky Vůně do bytu, Vonná svíčka Creed Toscana provoní váš domov nádhernou vůní a vytvoří tak útulnou atmosféru, díky níž se budete vždy cítit skvěle. Vlastnosti: květinová vůně ručně vyrobeno luxusní doplněk každého interiéru ideální jako dárek Jak používat: Svíčku pokládejte na dostatečně tepelně odolný povrch. Nenechávejte hořet déle než 4 hodiny. Nikdy nedovolte, aby svíčka dohořela až do úplného konce. Hořící svíčku nenechávejte nikdy bez dozoru a v blízkosti lehko vznětlivých předmětů. Uchovávejte mimo dosah dětí a domácích zvířat. Nechte vždy svíčku hořet minimálně po tu dobu, než se roztaví celá horní vrstva. Předejdete tak vzniku nežádoucí prohlubně ve vosku.
Objev podobné jako Creed Toscana vonná svíčka 220 g
„Le Focaie“ Sangiovese, Maremma Toscana DOC
Toto Sangiovese pochází z toskánské oblasti Maremma. Po fermentaci zraje v 600 litrových dřevěných sudech. Má intenzivní rubínovou barvu s fialovými odlesky. Intenzivní a bohatá vůně nabízí aroma fialek, třešní a malého bobulového ovoce. Dobře strukturovaná, příjemná a svěží chuť s jemným a dlouhým závěrem. Ideální je v kombinaci s toskánskými uzeninami, předkrm, grilovanými červeným masy nebo středně zralými sýry pecorino. Podávejte vychlazené na 16-18℃
Objev podobné jako „Le Focaie“ Sangiovese, Maremma Toscana DOC
Podívejte se také
- ACQUA DI PARMA Colonia EdC
- di angelo cosmetics no1 lash
- AMICA DI 6411 SBB (23443)
- AMICA DI 6400 KB (1191424)
- AMICA DI 6401 RB (DI6401RB)
- AMICA DI 6441 W (23283)
- FATTORIA ZERBINA Sangiovese di Romagna Superiore "Torre di Ceparano" Riserva DOC 0,75l (8032644315020)
- Acqua Di parma Blu Mediterraneo Fico di Amalfi EdT 75 ml Uni (2960021)
- Acqua Di parma Blu Mediterraneo Mirto di Panarea EdT 30 ml Uni (2960045)
- Acqua Di parma Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria EdT 30 ml Uni (2960046)
- AZIENDA UGGIANO Governo All USO Toscana IGT 2020 0,75l 13% (8006600102733)
- Set zahradního nábytku TOSCANA LOUNGE GRANDE PASTO XXL PARIS 1stůl + 8židlí
- Villa Marin Amarone della Valpolicella DOCG 2015 0,75l 15,5% (8015391012510)
- AZIENDA UGGIANO Chianti Colli Fiorentini DOCG 2020 0,75l 12,5% (8006600101804)
- FATTORIA MONTEPESCINI Chianti Colli Senesi Riserva DOCG 2015 0,75l (8057093950028)
- Amaro Di Angostura 0,7l 35% (75496331945)
- GIORGIO ARMANI Acqua Di Gioia EdP
- CASA BIANCA Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Spumante Extra Dry 0,75l (8002604001201)
- MONTELVINI Prosecco Superiore Asolo DOCG Sui Lieviti Spumante Brut 0,75l (8013651019118)
- La Tordera Brunei Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Brut 0,75l 11,5% (8033011560029)
- Virtuosi di Praga, Oldřich Vlček, Bambini Di Praga, Prague Bass Ensemble, Hosprová Jitka, Brabec Lub (8594030607435)
- Di Meola Al: Elegant Gypsy - LP (8718469531929)