Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Jak funguje jídlo: Co jíme, když jíme
Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to dobré, to špatné i to matoucí o potravinách, probírá i trendy ve výživě. Přečtěte si, co jsou to antioxidanty, zjistěte, co s vaším tělem udělají superpotraviny, poučte se, proč je nebezpečné znovu ohřívat rýži.Kniha pokrývá širokou škálu témat, od diet k nesnášenlivosti lepku a vyvrací řadu běžných mýtů o jídle. Vysvětluje, jaké jsou zásady dobré výživy, probírá jednotlivé skupiny potravin, srovnává organické a průmyslově zpracované potraviny. Sleduje historii výroby potravin a organického zemědělství, způsob dopravy potravin, vysvětluje i to, co znamená doporučené datum spotřeby.Kniha je poutavým průvodcem čtenáře, pomůže mu pochopit skryté biologické účinky běžných potravin pomocí vědeckého rozboru a odhalí sílu různých druhů jídla a pití.
Podívejte se také jidlo
Jak funguje jídlo (978-80-7549-585-3)
Kniha - autor Jitka Rákosníková, 320 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to dobré, to špatné i to matoucí o potravinách, probírá i trendy ve výživě. Přečtěte si, co jsou to antioxidanty, zjistěte, co s vaším tělem udělají superpotraviny, poučte se, proč je nebezpečné znovu ohřívat rýži. Kniha pokrývá širokou škálu témat, od diet k nesnášenlivosti lepku a vyvrací řadu běžných mýtů o jídle. Vysvětluje, jaké jsou zásady dobré výživy, probírá jednotlivé skupiny potravin, srovnává organické a průmyslově zpracované potraviny. Sleduje historii výroby potravin a organického zemědělství, způsob dopravy potravin, vysvětluje i to, co znamená doporučené datum spotřeby. Kniha je poutavým průvodcem čtenáře, pomůže mu pochopit skryté biologické účinky...
Podívejte se také Velká kniha odpovědí Jak to funguje (9789463605595)
Jak funguje lidské tělo - Marta Maruszaková
Co se nachází uvnitř toho úžasného "stroje", kterému říkáme tělo? Z čeho se skládají a jak fungují všechny ty zvláštní orgány uvnitř nás? Čím to je, že ve stejném okamžiku můžeme pociťovat únavu, mít žízeň a k?tomu ještě škytat? Chcete vědět, jak to všechno funguje? Tato knížka vám odpoví na spoustu vašich otázek.
Podívejte se také Jak funguje uzdravení (978-80-739-0883-6)
Podívejte se také
- Jak funguje jídlo (978-80-7549-585-3)
- Jak se co dělá
- box na jidlo
- Jak funguje lidské tělo (978-80-88213-84-0)
- kniha kdyz buh se smeje
- termo taska na jidlo
- Jak zbohatnout aneb co chudí nevědí
- Proč? Jak? Jak to funguje?: 101 faktů a zajímavostí pro bystré hlavičky (978-80-7567-380-0)
- Albert Einstein: Vědec, který vysvětlil, jak funguje vesmír (978-84-135-4511-0)
- Jak funguje lidské tělo: Tajemství a zábavná fakta (978-80-271-2263-9)
- Jak to funguje v přírodě: Podívej se pod okénko (978-80-256-1642-0)
- Co je to úspěch – a jak jej dosáhnout?
- Co a jak (978-80-7465-404-6)
- Mamutí kniha vědy: Jak funguje svět kolem nás. Vyzkoušeno mamuty (978-80-276-0337-4)
- Zázraky lidského těla: Poznej, jak funguje nejdokonalejší mstroj na světě! (978-80-253-4133-9)
- Co je život? Jak se chemie stává biologií (9788073638955)
- Co funguje ve třídě?: Most mezi výzkumem a praxí. Druhé, revidované vydání (978-80-242-7476-8)
- Víš, jak se co dělá? (978-80-00-04814-7)
- Medicínské právo - co a jak (978-80-749-2218-3)
- petite mars kapsicka na jidlo papoo lev 6 ks
Jak funguje hasičské auto? - Lara Bryan, Calroline Attia
Fascinují tě hasičská auta a říkáš si, jak fungují? Toto obrázkové leporelo ti umožní nahlédnout do těchto obrovských strojů a na hasičskou stanici.
Objev podobné jako Jak funguje hasičské auto? - Lara Bryan, Calroline Attia
Peter Wohlleben Jak funguje les? Provedení: Tištěná kniha
Peter Wohlleben napsal už mnoho fascinujících knih o stromech, lese a přírodě – ale tahle je jiná. „Jak funguje les?“ je jeho nejkomplexnější a nejhlubší dílo. Společně s ekologem Pierrem L. Ibischem se zde vydává mnohem dál než kdy dřív – od fascinujících příběhů jednotlivých stromů k celostnímu porozumění lesu jako živému organismu. Není to jen další poetická óda na přírodu. Je to kniha, která vás přinutí přemýšlet, zpochybní zakořeněné představy o lesnictví a ekologii, a zároveň nabídne konkrétní východiska. Propojuje vědu, filozofii, ekologii i praxi – s respektem k přírodě a zároveň k člověku jako její součásti. Jestli jste od Petera Wohllebena četli jiné knihy, tahle vám nabídne hlubší úroveň porozumění. A pokud jste jeho knihy ještě nečetli, možná je právě tahle ta pravá, se kterou začít. Pro koho je kniha určena Pro každého, kdo miluje přírodu, přemýšlí o budoucnosti planety, nebo si někdy položil otázku: „Co je vlastně les?“ Vhodná je pro laiky, studenty, učitele, lesníky, vědce i politiky – všechny, kdo chtějí porozumět tomu, jaký význam les má a jak s ním zacházet. Proč si tuto knihu přečíst Protože v ní pochopíte, že les není „zvenčí“ – jsme jeho součástí. Protože vám nabídne zcela nový pohled na lesy i na lidské hospodaření. A také proto, že vám pomůže číst krajinu očima stromů a přírodních systémů, ne jen výnosových tabulek. Co ti kniha přinese hlubší porozumění lesu jako organismu, pohled na propojenost všeho živého, inspiraci pro ekologické myšlení a činy, praktické i filosofické vhledy do vztahu člověka a přírody, naději, že změna je možná – a začíná porozuměním. Nahlédnout do knihy „Les je bioreaktor s rozhodujícím významem pro globální ekosystém – a my jsme v něm jen závislou složkou.“ Doporučení nakladatele „Tato kniha mění způsob, jakým se díváme na les. Dává nám návod, jak mu více naslouchat, jak být pokornější, a především – jak se učit žít s lesem, nikoli proti němu.“ - Michaela a Václav Kazdovi Přidejte si do sbírky O autorech Peter Wohlleben Peter Wohlleben, narozený v roce 1964, se chtěl stát ochráncem přírody už jako malé dítě. Vystudoval lesnictví a přes dvacet let byl úředníkem státní správy lesů. Dnes pracuje na lesnické akademii, kterou založil v regionu Eifel, a vede celosvětové kampaně za návrat pralesů. Je hostem mnoha televizních pořadů, pořádá přednášky a semináře a je autorem knih o tématech týkajících se lesů a ochrany přírody. Svými bestsellery Tajný život stromů, Citový život zvířat, Tajná síť přírody, Přírodě na stopě, Tajemné pouto mezi člověkem a přírodou a Než stromům dojde dech inspiroval lidi po celém světě. Každých čtrnáct dní vychází jeho podcast GEO Peter and the Forest. V roce 2019 mu byla za jeho emotivní a netradiční předávání znalostí udělena Bavorská medaile ochrany přírody. Film Tajný život stromů z roku 2020, natočený podle stejnojmenné knihy, vidělo v kině 350 000 lidí. Peter Wohlleben je ženatý a má dvě děti. Prof. Dr. h. c. Pierre L. Ibisch Prof. Dr. h. c. Pierre L. Ibisch, narozený v roce 1967, je habilitovaný botanik, biolog a profesor ochrany přírody na Univerzitě pro udržitelný rozvoj v Eberswalde (HNEE). Od roku 1991 získal bohaté zkušenosti v oblasti rozvojové spolupráce v Bolívii a mnoha dalších zemích Latinské Ameriky, Asie, Evropy a Afriky. Objevil řadu nových druhů rostlin a živočichů. Byly po něm pojmenovány dvě orchideje, bromélie a jeden druh žáby. Mezi jeho výzkumné zájmy patří udržitelný rozvoj založený na ekosystémech, různé druhy ekosystémů, změna klimatu, ochrana lesů a účinky lesního hospodaření, podílí se také na politickém poradenství. Národní lesnická univerzita Ukrajiny ve Lvově mu v roce 2019 udělila čestný doktorát. V roce 2022 mu byla udělena lesnická medaile Německého svazu ochránců přírody (NABU) za zásluhy o ochranu lesů. Pierre Ibisch je ženatý a má tři děti.
Objev podobné jako Peter Wohlleben Jak funguje les? Provedení: Tištěná kniha
Peter Wohlleben Jak funguje les? Provedení: E-kniha
Peter Wohlleben napsal už mnoho fascinujících knih o stromech, lese a přírodě – ale tahle je jiná. „Jak funguje les?“ je jeho nejkomplexnější a nejhlubší dílo. Společně s ekologem Pierrem L. Ibischem se zde vydává mnohem dál než kdy dřív – od fascinujících příběhů jednotlivých stromů k celostnímu porozumění lesu jako živému organismu. Není to jen další poetická óda na přírodu. Je to kniha, která vás přinutí přemýšlet, zpochybní zakořeněné představy o lesnictví a ekologii, a zároveň nabídne konkrétní východiska. Propojuje vědu, filozofii, ekologii i praxi – s respektem k přírodě a zároveň k člověku jako její součásti. Jestli jste od Petera Wohllebena četli jiné knihy, tahle vám nabídne hlubší úroveň porozumění. A pokud jste jeho knihy ještě nečetli, možná je právě tahle ta pravá, se kterou začít. Pro koho je kniha určena Pro každého, kdo miluje přírodu, přemýšlí o budoucnosti planety, nebo si někdy položil otázku: „Co je vlastně les?“ Vhodná je pro laiky, studenty, učitele, lesníky, vědce i politiky – všechny, kdo chtějí porozumět tomu, jaký význam les má a jak s ním zacházet. Proč si tuto knihu přečíst Protože v ní pochopíte, že les není „zvenčí“ – jsme jeho součástí. Protože vám nabídne zcela nový pohled na lesy i na lidské hospodaření. A také proto, že vám pomůže číst krajinu očima stromů a přírodních systémů, ne jen výnosových tabulek. Co ti kniha přinese hlubší porozumění lesu jako organismu, pohled na propojenost všeho živého, inspiraci pro ekologické myšlení a činy, praktické i filosofické vhledy do vztahu člověka a přírody, naději, že změna je možná – a začíná porozuměním. Nahlédnout do knihy „Les je bioreaktor s rozhodujícím významem pro globální ekosystém – a my jsme v něm jen závislou složkou.“ Doporučení nakladatele „Tato kniha mění způsob, jakým se díváme na les. Dává nám návod, jak mu více naslouchat, jak být pokornější, a především – jak se učit žít s lesem, nikoli proti němu.“ - Michaela a Václav Kazdovi Přidejte si do sbírky O autorech Peter Wohlleben Peter Wohlleben, narozený v roce 1964, se chtěl stát ochráncem přírody už jako malé dítě. Vystudoval lesnictví a přes dvacet let byl úředníkem státní správy lesů. Dnes pracuje na lesnické akademii, kterou založil v regionu Eifel, a vede celosvětové kampaně za návrat pralesů. Je hostem mnoha televizních pořadů, pořádá přednášky a semináře a je autorem knih o tématech týkajících se lesů a ochrany přírody. Svými bestsellery Tajný život stromů, Citový život zvířat, Tajná síť přírody, Přírodě na stopě, Tajemné pouto mezi člověkem a přírodou a Než stromům dojde dech inspiroval lidi po celém světě. Každých čtrnáct dní vychází jeho podcast GEO Peter and the Forest. V roce 2019 mu byla za jeho emotivní a netradiční předávání znalostí udělena Bavorská medaile ochrany přírody. Film Tajný život stromů z roku 2020, natočený podle stejnojmenné knihy, vidělo v kině 350 000 lidí. Peter Wohlleben je ženatý a má dvě děti. Prof. Dr. h. c. Pierre L. Ibisch Prof. Dr. h. c. Pierre L. Ibisch, narozený v roce 1967, je habilitovaný botanik, biolog a profesor ochrany přírody na Univerzitě pro udržitelný rozvoj v Eberswalde (HNEE). Od roku 1991 získal bohaté zkušenosti v oblasti rozvojové spolupráce v Bolívii a mnoha dalších zemích Latinské Ameriky, Asie, Evropy a Afriky. Objevil řadu nových druhů rostlin a živočichů. Byly po něm pojmenovány dvě orchideje, bromélie a jeden druh žáby. Mezi jeho výzkumné zájmy patří udržitelný rozvoj založený na ekosystémech, různé druhy ekosystémů, změna klimatu, ochrana lesů a účinky lesního hospodaření, podílí se také na politickém poradenství. Národní lesnická univerzita Ukrajiny ve Lvově mu v roce 2019 udělila čestný doktorát. V roce 2022 mu byla udělena lesnická medaile Německého svazu ochránců přírody (NABU) za zásluhy o ochranu lesů. Pierre Ibisch je ženatý a má tři děti.
Objev podobné jako Peter Wohlleben Jak funguje les? Provedení: E-kniha
Jak funguje uzdravení (978-80-739-0883-6)
Elektronická kniha - autor Jonas Wayne, 368 stran, česky Nový, revoluční přístup, jak na zranění, nemoci a dobrou kondici. Dr. Jonas tvrdí, že správné zapojení mysli a přírodní metody mohou tvořit až 80 % úspěšné léčby. Zároveň radí, co udělat pro to, abychom posílili vrozenou schopnost těla, které se pak dokáže uzdravit zcela samo.
Objev podobné jako Jak funguje uzdravení (978-80-739-0883-6)
Jak funguje les? Poznejte svět díky lesům - Peter Wohlleben
Les není jen kulisa pro naše procházky – je to organismus, bez něhož bychom nepřežili.Co je les? Není to jen shluk stromů – je to složitý, dynamický organismus, který žije, komunikuje, pamatuje si a uzdravuje se. Kniha „Jak funguje les?“ přináší překvapivé odpovědi na otázky, které jsme si často ani nepoložili, a ukazuje, jak hluboce je naše existence propojena s tímto zeleným světem.Autoři Peter Wohlleben a Pierre L. Ibisch rozkrývají nejen biologické procesy uvnitř lesních ekosystémů, ale i to, jak naše jednání – od těžby dřeva po klimatické změny – ovlivňuje jejich přežití. Kniha přináší inspiraci k novému pohledu na hospodaření: les musí být spravován ekologicky a s respektem k jeho komplexnosti i k lidem.
Objev podobné jako Jak funguje les? Poznejte svět díky lesům - Peter Wohlleben
Jak funguje lidské tělo (978-80-7267-675-0)
Kniha - 80 stran, česky, polotuhá flexo Jak se hojí kosti? Kudy proudí krev? Co se děje s tím, co sníme? Co drží tělo pohromadě? Jak se tělo vypořádává s nežádoucími vetřelci? Proč se podobáme rodičům? Vydejte se s námi na vzrušující jízdu do útrob lidského těla. Prohlédněte si všechno pěkně zblízka - od nejmenší buňky až po velkou okružní cestu oběhovým systémem. Stojí to za to! Tato knížka vám ukáže, jak složitým a zajímavým organismem tělo je a jaké úžasné procesy v něm probíhají. Mnohé věci, které se vám dosud zdály být běžné a samozřejmé, teď uvidíte jinak.
Objev podobné jako Jak funguje lidské tělo (978-80-7267-675-0)
Jak funguje lidské tělo (978-80-88213-84-0)
Kniha - autor Marta Maruszaková, 112 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Co se nachází uvnitř toho úžasného "stroje", kterému říkáme tělo? Z čeho se skládají a jak fungují všechny ty zvláštní orgány uvnitř nás? Čím to je, že ve stejném okamžiku můžeme pociťovat únavu, mít žízeň a k?tomu ještě škytat? Chcete vědět, jak to všechno funguje? Tato knížka vám odpoví na spoustu vašich otázek.
Objev podobné jako Jak funguje lidské tělo (978-80-88213-84-0)
Jak funguje jeřáb? Lara Bryan, ilustrace Mike Byrne - Lara Bryan
Pozor! Je potřeba vyložit dodávku materiálu. Opatrně. Jeřáb vysouvá své dlouhé rameno. Jak se staví vysoké budovy? K čemu slouží kabina jeřábu? A pracují jeřáby jen během dne? Nechte děti nakouknout pod okénka, ať zjistí, jak to celé funguje. Při prohlížení ilustrací se dozvíte také mnoho zajímavých informací o stavbě budov a práci na staveništi. Kdo by nechtěl ovládat silný jeřáb? Děti se mohou na chvíli stát zkušenými jeřábníky nebo jeřábnicemi. Tato knížka je ideální pro malé ruce a zvídavé mysli.České vydání publikace nakladatelství Usborne.
Objev podobné jako Jak funguje jeřáb? Lara Bryan, ilustrace Mike Byrne - Lara Bryan
Naše tělo: Jak funguje lidské tělo (978-80-7240-891-7)
Kniha - 14 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jak funguje mozek? Co pohání krev v cévách? Jak vzájemně fungují svaly, orgány, soustavy? Složité se stane jednoduchým a pochopitelným díky této neobyčejné knize. Najdeš v ní totiž model lidského těla.
Objev podobné jako Naše tělo: Jak funguje lidské tělo (978-80-7240-891-7)
Jak funguje popelářské auto? Lara Bryan, ilustrace Giovanna Medeiros - Lara Bryan, Giovanna Medeiros
Fascinují tě popelářské vozy a říkáš si, jak fungují? Toto obrázkové leporelo ti umožní nahlédnout do těchto obrovských strojů a do třídírny odpadů.
Objev podobné jako Jak funguje popelářské auto? Lara Bryan, ilustrace Giovanna Medeiros - Lara Bryan, Giovanna Medeiros
Jak funguje strach: Kultura strachu v 21. století (978-80-200-3405-2)
Kniha - autor Frank Furedi, 274 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Frank Furedi se vrací k tématu, které už zpracovával v knize Culture of Fear (Kultura strachu), neboť mnohé z toho, co předvídal, se skutečně stalo. Kniha chce vysvětlit dvě vzájemně propojená témata: proč v dnešní společnosti získal strach morálně dominantní postavení a jak se náš dnešní strach liší od obav, které jsme prožívali v minulosti. Jaké jsou hnací síly strachu, jaká je role médií v jeho prosazování a kdo má vlastně prospěch z kultury strachu? To jsou některé otázky, kterých si Furedi všímá, aby vysvětlil současnou složitou situaci. Je přesvědčen, že když lépe porozumíme tomu, jak strach funguje, můžeme prosadit postoje, které nám pomohou žít v budoucnosti, kde se nebudeme tolik bát.
Objev podobné jako Jak funguje strach: Kultura strachu v 21. století (978-80-200-3405-2)
Jak funguje lidské tělo: Tajemství a zábavná fakta (978-80-271-2263-9)
Kniha - autor Cristina Peraboniová; Giulia De Amicisová, 72 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Toto není typická příručka, která jen popisuje různé části lidského těla a jejich funkce. Naše kniha vypráví příběh lidského těla jako úžasného komplexního stroje. Pomocí přehledné, srozumitelné a přístupné infografiky dokážeme vysvětlit a sdělit informace, čísla, zajímavosti a míry. Text začíná u časové přímky vývoje člověka a postupně vysvětluje funkce mozku, svalů a kostry, srdce a kůže, smyslových orgánů, DNA, buněčné struktury - vše zábavně a srozumitelně.
Objev podobné jako Jak funguje lidské tělo: Tajemství a zábavná fakta (978-80-271-2263-9)
Albert Einstein: Vědec, který vysvětlil, jak funguje vesmír (978-84-135-4511-0)
Kniha - autor Wuji House; Eduardo Acín Dal Maschio, 32 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Mimořádnou schopností Alberta Einsteina byla neobyčejná touha přijít na to, proč jsou věci takové, jaké jsou. Jeho znalosti matematiky byly obdivuhodné. Díky svým schopnostem objevil teorii relativity, která prokázala, že čas a prostor nejsou vždy pro všechny stejné. Tento a mnohé další objevy z něj udělaly nejdůležitějšího vědce 20. století.
Objev podobné jako Albert Einstein: Vědec, který vysvětlil, jak funguje vesmír (978-84-135-4511-0)
Nová moc: Jak funguje moc v hyperpropojeném světě – a jak to udělat, aby fungovala ve váš (978-80-265-0869-4)
Kniha - autor Jeremy Heimans; Henry Timms, 304 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jeremy Heimans a Henry Timms popisují největší příběhy naší doby – vzestup megaplatforem jako Facebook a Uber, nečekaná vítězství Obamy a Trumpa či náhlý vznik hnutí #MeToo – a odhalují, co za nimi opravdu stojí: nárůst nové moci. Nová moc je otevřená, umožňuje aktivní účast a řídí ji lidé na stejné úrovni.
Objev podobné jako Nová moc: Jak funguje moc v hyperpropojeném světě – a jak to udělat, aby fungovala ve váš (978-80-265-0869-4)
Mamutí kniha vědy: Jak funguje svět kolem nás. Vyzkoušeno mamuty (978-80-276-0337-4)
Kniha - autor David Macaulay, 160 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Mamutí kniha vědy: Jak funguje svět kolem nás. Vyzkoušeno mamuty (978-80-276-0337-4)
Zázraky lidského těla: Poznej, jak funguje nejdokonalejší mstroj na světě! (978-80-253-4133-9)
Kniha - autor Ilona Bagoly, 80 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jak je možné, že vidíš barvy? Proč prospíš třetinu života? Jak rychle putuje informace z konečků prstů do mozku? Tato kniha ti odpoví! A dozvíš se i odpovědi na spoustu dalších otázek o lidském těle. Zjisti, jak ti smyslové orgány pomáhají poznávat okolní svět, komunikovat a odhalit nebezpečí. Jaká tajemství skrývá lidský mozek, jak záhadný je svět emocí a genů. Poznej orgány, které tě drží naživu, zpracovávají jídlo a bojují proti infekcím.
Objev podobné jako Zázraky lidského těla: Poznej, jak funguje nejdokonalejší mstroj na světě! (978-80-253-4133-9)
Rusko v plamenech: Jak vznikl režim v Kremlu a jak funguje (978-80-242-8237-4)
Kniha - autor Tomáš Lemešani, 296 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Kniha sleduje mimořádný příběh stojící za falešnými islamistickými útoky na Moskvu, které spustily ruskou invazi do Čečenska. Na základě série oficiálních prohlášení a znalostí Alexandra Litviněnka tato výjimečná kniha ukazuje, že k útokům islamistů vůbec nedošlo. Šlo o akci naplánovanou tajnou službou FSB s cílem dosadit Vladimira Putina na post prezidenta. Kniha také popisuje transformaci bývalé KGB v síť nových tajných služeb a způsob, jak tyto služby stvořily autoritativní režim v Rusku.
Objev podobné jako Rusko v plamenech: Jak vznikl režim v Kremlu a jak funguje (978-80-242-8237-4)
Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme (978-80-266-1629-0)
Kniha - autor Eva Ferrarová, 240 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru, V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici.
Objev podobné jako Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme (978-80-266-1629-0)
Každodenní cesty obyčejných věcí: Jak funguje svět – od odpadků k oblečení a od nafty k natáčení (978-80-7529-793-8)
Kniha - autor Libby Deutsch; Valpuri Kerttula, 48 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Proč se rozsvítí světlo, když cvakneš vypínačem? Kde se bere voda tekoucí z kohoutku? Co se děje, když někomu telefonuješ? Jak funguje internet? Co se stane, když spláchnu? Jak byl vyroben papír, z něhož je tato knížka? A jak vlastně tahle kniha vznikla? Každodenní cesty obyčejných věcí ti prozradí, jak věci kolem nás fungují a co všechno se musí stát, než se pustíš do čtení téhle skvělé knížky.
Objev podobné jako Každodenní cesty obyčejných věcí: Jak funguje svět – od odpadků k oblečení a od nafty k natáčení (978-80-7529-793-8)
CUBIKA 15566 Co jíme - navlékací set - 14 dřevěných dílů (4823056515566)
Dřevěné kostky - vhodné od 3 let Navlékání je perfektní činnost pro procvičování malých dětských prstíčků. Zároveň si tím děti trénují trpělivost a v případě navlékacích dílků značky Cubika i paměť. Balení dřevěného navlékacího setu Co jíme obsahuje 12 kostiček, z toho 6 zvířátek a 6 jídel, a 2 navlékací provázky s dřevěným kolíčkem na jedné straně a zarážkou na druhé straně. Úkolem dětí je najít každému zvířátku jeho oblíbené jídlo a nalezenou dvojici navléct spolu na provázek. Pokud si děti nejsou jisté, pomůže jim barevné značení. Dřevěný navlékací set Co jíme značky Cubika je vhodný pro děti od tří let. Klíčové vlastnosti navlékacího setu Co jíme Cubika 15566Hračka rozvíjí jemnou motoriku dětí, učí trpělivosti, trénuje paměťCubika navlékací set Co jíme obsahuje 12 kostiček a 2 navlékací provázkyNa jedné straně provázku je dřevěný kolíček k provlékání, na druhé straně zarážka6 kostiček zvířátek a 6 kostiček jídelÚkolem dětí je najít...
Objev podobné jako CUBIKA 15566 Co jíme - navlékací set - 14 dřevěných dílů (4823056515566)
Břišani (978-80-760-1310-0)
Elektronická kniha - Příběh o jídle, trávení a našem mikrobiomu pro děti i jejich rodiče s předmluvou Radkina Honzáka. - autor Radkin Honzák, 144 stran, česky Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše – říše v našem břiše. Čtenáři se společně s Tomíkem a Luckou dozvídají o tom, jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu. Jakou roli v tom hrají Břišani – breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a „nekrmit“ moc ty škodlivé? Proč je dobré jíst vlákninu, jak je to s masem, mlékem, zeleninou a se sladkostmi? Formou hravého příběhu se dozvíme mnoho zajímavých souvislostí o tzv. mikrobiomu – obyvatelstvu našich střev, které má podle nejnovějších výzkumů ohromný vliv na naše zdraví a imunitu. Kristýna Mothejzíková (*...
Objev podobné jako Břišani (978-80-760-1310-0)
Zdravotní stav z tváře - Eric Standop
Každé tělo má jasná základní pravidla, jak funguje jeho metabolismus a jaké potřebuje minerály a vitaminy. Každý den nám prostřednictvím nejrůznějších náznaků dává najevo, co si myslí o druhu, složení a množství naší stravy. Je neúplatné a jeho signály nepodléhají žádné koncepci ani manipulaci ze strany vědomí. Co se týče hodnocení toho, co jíme, naše tělo nám má být nejvyšší autoritou. Pokud není vážně nemocné či ohrožené, můžeme mu důvěřovat. Nepotřebujeme jiného rádce. Stačí nám naše oči, pocity a zdravý rozum. Cílem této knihy je tudíž naučit čtenáře vnímat signály svého těla, sledovat změny v oblasti obličeje a analyzovat je z hlediska zdraví.
Objev podobné jako Zdravotní stav z tváře - Eric Standop
CUBIKA 15566 Co jíme - navlékací set - 14 dřevěných dílů
Set navlékacích korálků Co jíme od Famico. Dřevěné korálky jsou ideální hračkou na procvičení jemné motoriky a trpělivosti.
Objev podobné jako CUBIKA 15566 Co jíme - navlékací set - 14 dřevěných dílů
Víme, co jíme - Lenka Žák
Autorka chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. Vařit podle ní mohou lidé s bezlepkovou dietou, alergici, vegani, vegetariáni, ale i všichni, kteří si chtějí zpestřit svůj jídelníček. Navaříme-li plný hrnec jáhel, pohanky nebo špaldy, nabízí se možnost zpracování od hlavních jídel, polévek, pomazánek až po deserty. A to všechno bez glutamátů a jiných chemických přísad, bílého cukru a bílé mouky. Kniha je netradiční kuchařkou, píše se v ní totiž o energii přírody, o jejím působení na naše zdraví, a autorka ji dokonce zve do své kuchyně jako nedílnou součást přípravy jednotlivých pokrmů. Nakonec tady najdete i několik rozhovorů: s hercem Jaroslavem Duškem, MUDr. Janem Hnízdilem, Klárou Jíchovou, která se zabývá makrobiotikou a publikuje články o výživě dětí, a taky s autorkou Biolenkou, ta moderuje pravidelný rozhlasový pořad o zdravé výživě.
Objev podobné jako Víme, co jíme - Lenka Žák
Jak funguje moc
Přednášky a diskuse na témata: Boží království a lidské dějiny (Petr Pokorný), Moc Číny (Olga Lomová), Jakou moc mají média? (Alexandr Mitrofanov), Moc sborová (Jana Hofmanová, Tomáš Bísek, Jana Šarounová, Aleš Drápal), Moc a bezmoc české reformace (Ota Halama), Ovládnout, přesvědčit nebo osvobodit? (Petr Kratochvíl), Jak se dělá parlament (Ivan Gabal), Duchovní vedení a doprovázení (Aleš Opatrný), Zkušenost s mocí veřejné ochránkyně práv (Anna Šabatová), Není moci, leč od Boha? O mravnosti a nemravnosti moci (Jindřich Halama)
Objev podobné jako Jak funguje moc
Vintage kitchen (978-80-264-4480-0)
Elektronická kniha - autor Pavla Janečková, 232 stran, česky Držíte v ruce unikátní knihu. Není to zdaleka jen kuchařka plná pozoruhodných receptů a krásných fotografií lákavých pokrmů. Je to kniha, která vás přiměje začít se dívat na jídlo jinak než dosud. Tušili jste, k čemu je nám vlastně dobrá polévka, jakou roli v našich životech hraje kaše, kde se vzal knedlík, jak se k nám dostala pohanka nebo kde si poprvé pochutnali na perníku? Pavla Janečková Hájková zná odpovědi na spoustu takových otázek a sepsala je pro vás. Léta sbírá dobové a historické recepty, sleduje, jak se jednotlivá jídla vyvíjela, jak se měnily naše chutě, a proč dnes jíme to, co jíme. Svoje poznatky pak zhmotňuje v receptech, které jednoduše musíte vyzkoušet, protože ochutnat totéž co lidé před staletími je neskutečné dobrodružství. Přitom použijete běžně dostupné suroviny a postupy, které zvládne každý domácí kuchař. Kniha Vintage Kitchen je jako stroj času, prostřednictvím chutí a vůní...
Objev podobné jako Vintage kitchen (978-80-264-4480-0)
Jak funguje lidské tělo
Jak se hojí kosti? Kudy proudí krev? Co se děje s tím, co sníme? Co drží tělo pohromadě? Jak se tělo vypořádává s nežádoucími vetřelci? Proč se podobáme rodičům? Vydejte se s námi na vzrušující jízdu do útrob lidského těla. Prohlédněte si všechno pěkně zblízka - od nejmenší buňky až po velkou okružní cestu oběhovým systémem. Stojí to za to! Tato knížka vám ukáže, jak složitým a zajímavým organismem tělo je a jaké úžasné procesy v něm probíhají. Mnohé věci, které se vám dosud zdály být běžné a samozřejmé, teď uvidíte jinak.
Objev podobné jako Jak funguje lidské tělo
Víme, co jíme: Vědomé vaření (978-80-7281-444-2)
Kniha - autor Lenka Žák, 184 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kuchařka Víme, co jíme - Vědomé vaření chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. Vařit podle ní mohou lidé s bezlepkovou dietou, alergici, vegani, vegetariáni, ale i všichni, kteří si chtějí zpestřit svůj jídelníček. Navaříme-li plný hrnec jáhel, pohanky nebo špaldy, nabízí se možnost zpracování od hlavních jídel, polévek, pomazánek až po deserty. A to všechno bez glutamátů a jiných chemických přísad, bílého cukru a bílé mouky. Kniha je netradiční kuchařkou, píše se v ní totiž o energii přírody, o jejím působení na naše zdraví, a autorka ji dokonce zve do své kuchyně jako nedílnou součást přípravy jednotlivých pokrmů. Nakonec tady najdete i několik rozhovorů: s hercem Jaroslavem Duškem, MUDr. Janem Hnízdilem, Klárou Jíchovou, která se zabývá makrobiotikou a publikuje články o výživě dětí,...
Objev podobné jako Víme, co jíme: Vědomé vaření (978-80-7281-444-2)
Jídlo a pití našich dětí - Martin Gregora, Dana Zákostelecká, Kateřina Karolová, Simona Bělohlávková
Výživa dětí je velké téma. Někdy se říká že jsme to, co jíme. Na tom je kus pravdy. Od kvality a způsobu výživy se odvíjí zdraví celého našeho organismu. Výživa determinuje osídlení střevní sliznice bakteriemi. Mikrobiota má pak zásadní vliv na funkci střevní sliznice. A střevní sliznice je největší plocha kontaktu našeho organizmu s okolím. Kdo má zdravé zažívání je odolnější proti nemocem těla i duše. Střevní sliznice patří k největším imunitním orgánům v těle. Dokonce zasahuje i do dějů v organismu, kde bychom její vliv nečekali. Má přímý vliv na produkci hormonů a je zde celá řada nervových zakončení. O tom, jak se naprogramuje metabolismus dítěte a jak bude střevní sliznice fungovat, do značné míry rozhoduje způsob výživy v prvních měsících života. Aby se to povedlo co nejlépe, je tu kniha jídelníčků, rad a doporučení k výživě nejmenších dětí pohledem pediatra, který se problematikou dětského věku zabývá více než třicet let a matky tří krásných dětí, vegetariánky, mimochodem také zahradní architektky, kterou vaření bezmasých jídel prostě baví.
Objev podobné jako Jídlo a pití našich dětí - Martin Gregora, Dana Zákostelecká, Kateřina Karolová, Simona Bělohlávková
Jídlo a pití našich dětí: Moderní lékařský pohled na kojení, příkrmy, potravinovou alergii...... (978-80-908638-1-1)
Kniha - autor Simona Bělohlávková; Kateřina Karolová; Dana Zákostelecká; Martin Gregora, 336 stran, česky Výživa dětí je velké téma. Někdy se říká že jsme to, co jíme. Na tom je kus pravdy. Od kvality a způsobu výživy se odvíjí zdraví celého našeho organismu. Výživa determinuje osídlení střevní sliznice bakteriemi. Mikrobiota má pak zásadní vliv na funkci střevní sliznice. A střevní sliznice je největší plocha kontaktu našeho organizmu s okolím. Kdo má zdravé zažívání je odolnější proti nemocem těla i duše. Střevní sliznice patří k největším imunitním orgánům v těle. Dokonce zasahuje i do dějů v organismu, kde bychom její vliv nečekali. Má přímý vliv na produkci hormonů a je zde celá řada nervových zakončení. O tom, jak se naprogramuje metabolismus dítěte a jak bude střevní sliznice fungovat, do značné míry rozhoduje způsob výživy v prvních měsících života. Aby se to povedlo co nejlépe, je tu kniha jídelníčků, rad a doporučení k výživě...
Objev podobné jako Jídlo a pití našich dětí: Moderní lékařský pohled na kojení, příkrmy, potravinovou alergii...... (978-80-908638-1-1)
Jak funguje strach - Frank Furedi
Frank Furedi se vrací k tématu, které už zpracovával v knize Culture of Fear (Kultura strachu), neboť mnohé z toho, co předvídal, se skutečně stalo. Kniha chce vysvětlit dvě vzájemně propojená témata: proč v dnešní společnosti získal strach morálně dominantní postavení a jak se náš dnešní strach liší od obav, které jsme prožívali v minulosti. Jaké jsou hnací síly strachu, jaká je role médií v jeho prosazování a kdo má vlastně prospěch z kultury strachu? To jsou některé otázky, kterých si Furedi všímá, aby vysvětlil současnou složitou situaci. Je přesvědčen, že když lépe porozumíme tomu, jak strach funguje, můžeme prosadit postoje, které nám pomohou žít v budoucnosti, kde se nebudeme tolik bát.
Objev podobné jako Jak funguje strach - Frank Furedi
Jak funguje mozek? - Helena Haraštová
Mozek - tak potřebný, a přitom tak tajuplný! Jak vypadá, jak v něm věci fungují a proč je to právě on, a ne třeba žaludek nebo klíční kost, kdo určuje, jací jsme? Zjistíš, jak mozek vytváří, ukládá a opečovává vzpomínky i jakým způsobem vzniká každá tvoje myšlenka, nápad či sen. Pochopíš, jak paměť a myšlení utvářejí tvoji osobnost, v čem jsou ti prospěšné i co dělat, abys měl mozek zdravý a v kondici. Že si to nezapamatuješ? Že si to ani neumíš představit? Neboj se, tvůj mozek je šikovnější, než si myslíš!
Objev podobné jako Jak funguje mozek? - Helena Haraštová
Břišani (978-80-7601-310-0)
Kniha - autor Kristýna Mothejzíková; Radkin Honzák, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu? A jakou roli v tom hrají Břišani – breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a „nekrmit“ moc ty škodlivé? Proč je dobré jíst vlákninu, jak je to s masem, mlékem, zeleninou a se sladkostmi? Formou hravého příběhu se dozvíme mnoho zajímavých souvislostí o tzv. mikrobiomu – obyvatelstvu našich střev, které má podle nejnovějších výzkumů ohromný vliv na naše zdraví a imunitu.
Objev podobné jako Břišani (978-80-7601-310-0)
Sitopie - Carolyn Steelová
Budoucnost prochází žaludkem. Snad žádnou tělesnou potřebu nepociťujeme tak naléhavě jako hlad a žízeň. Starost o plný žaludek proto stojí v základu každého života i celé lidské civilizace: od toho, co jíme, jak jídlo vyrábíme, přepravujeme, uchováváme a pořizujeme, se odvíjí naše zdraví, národní hospodářství i stav planety. Současná produkce jídla i podoba stravování však v globálním měřítku nesvědčí nikomu. Statistiky mluví o rostoucí míře civilizačních chorob, státy přestávají být soběstačné a v budoucnu mají přibýt ještě další miliardy hladových krků, které má planeta uživit. Jídlo je tak nenápadným středobodem mnoha globálních problémů a mělo by k sobě vázat politickou, společenskou i filozofickou pozornost. Carolyn Steelová proto zpovídá farmáře, polemizuje s filozofy, navštěvuje architekty nebo čte literární klasiky a ve své odvážné knize Sitopie dopřává jídlu důležitost, jaká mu náleží. Nejen dnes, ale hlavně v budoucnu.
Objev podobné jako Sitopie - Carolyn Steelová
Sitopie (978-80-275-1056-6)
Elektronická kniha Budoucnost prochází žaludkem. Snad žádnou tělesnou potřebu nepociťujeme tak naléhavě jako hlad a žízeň. Starost o plný žaludek proto stojí v základu každého života i celé lidské civilizace: od toho, co jíme, jak jídlo vyrábíme, přepravujeme, uchováváme a pořizujeme, se odvíjí naše zdraví, národní hospodářství i stav planety. Současná produkce jídla i podoba stravování však v globálním měřítku nesvědčí nikomu. Statistiky mluví o rostoucí míře civilizačních chorob, státy přestávají být soběstačné a v budoucnu mají přibýt ještě další miliardy hladových krků, které má planeta uživit. Jídlo je tak nenápadným středobodem mnoha globálních problémů a mělo by k sobě vázat politickou, společenskou i filozofickou pozornost. Carolyn Steelová proto zpovídá farmáře, polemizuje s filozofy, navštěvuje architekty nebo čte literární klasiky...
Objev podobné jako Sitopie (978-80-275-1056-6)
Bůh nefunguje - Thomas Frings
Thomas Frings je známý německý kněz, který na sebe výrazně upozornil poté, co v roce 2016 opustil svou farnost a odešel do kláštera. Pohnutkou k tomu mu byla frustrace z toho, jakým způsobem běžná duchovenská činnost probíhá, jak církev tápe ve svém poslání působit v moderním světě. Ve své knize představuje své chápání křesťanské, resp. katolické víry. Odpovídá na otázky, PROČ věří, ČEMU věří, JAK věří. Bůh pro něj není něco, co funguje, nějaký automat na lidské potřeby. Obrazu takového Boha se klidně vzdává a svou autentickou výpovědí vychází vstříc hledajícím a pochybujícím. Ptá se, jak dnes věřit a svou víru žít, jak se nadchnout pro evangelium. Thomas Frings (1960) je od roku 1987 katolickým knězem. Působil v Münsteru, v roce 2016 odešel do jednoho holandského kláštera. Od roku 2018 opět působí jako kněz v Kolíně nad Rýnem.
Objev podobné jako Bůh nefunguje - Thomas Frings
Jíst slušně: Přemýšlejme o tom, co jíme (978-80-7363-514-5)
Kniha - autor Karen Duveová, 264 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme? Můžeme mít z vlastního omezení prospěch? Autorka nešetří ani sama sebe, rozhodla se totiž všechny dostupné alternativy ve výživě nejen prostudovat, ale i vyzkoušet na vlastní kůži. Stala se pokusným králíkem a celý pokus zdokumentovala. Otestovala biopotraviny, následně se začala řídit filozofií vegetariánů, veganů a frutariánů. A jaký je výsledek? Budete sami překvapeni!
Objev podobné jako Jíst slušně: Přemýšlejme o tom, co jíme (978-80-7363-514-5)
Sitopie: Jak zachránit svět pomocí jídla (978-80-275-1056-6)
Kniha - autor Carolyn Steelová, 440 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Budoucnost prochází žaludkem. Snad žádnou tělesnou potřebu nepociťujeme tak naléhavě jako hlad a žízeň. Starost o plný žaludek proto stojí v základu každého života i celé lidské civilizace: od toho, co jíme, jak jídlo vyrábíme, přepravujeme, uchováváme a pořizujeme, se odvíjí naše zdraví, národní hospodářství i stav planety. Současná produkce jídla i podoba stravování však v globálním měřítku nesvědčí nikomu. Statistiky mluví o rostoucí míře civilizačních chorob, státy přestávají být soběstačné a v budoucnu mají přibýt ještě další miliardy hladových krků, které má planeta uživit. Jídlo je tak nenápadným středobodem mnoha globálních problémů a mělo by k sobě vázat politickou, společenskou i filozofickou pozornost. Carolyn Steelová proto zpovídá farmáře, polemizuje s filozofy, navštěvuje architekty nebo čte literární klasiky a ve své odvážné knize Sitopie dopřává jídlu důležitost,...
Objev podobné jako Sitopie: Jak zachránit svět pomocí jídla (978-80-275-1056-6)
Jak funguje les? - Peter Wohlleben - e-kniha
eBook: KDYŽ LES PROMLUVÍ, ČLOVĚK BY MĚL POSLOUCHAT Kniha světoznámého lesníka a autora bestsellerů Petera Wohllebena a renomovaného biologa prof. Pierra L. Ibische vám otevře oči ohledně toho, co se v lesích skutečně děje – a proč je čas změnit způsob, jakým o lesích přemýšlíme. Zásadní čtení pro každého, kdo miluje přírodu a záleží mu na budoucnosti. Představte si svět, kde lesy nejsou jen turistickými atrakcemi nebo zásobárnami dřeva. Svět, kde lesy nejsou nemocné, vyprahlé a bez života. Možná si to ani neuvědomujeme, ale právě teď stojíme na křižovatce, kde naše rozhodnutí může znamenat rozdíl mezi zeleným rájem a mrtvým tichem. A právě o tom je tato kniha. Nenechte se zmást – tohle není další romantický příběh o lesích, který vás pohladí po duši a pošle zpět na gauč. To, co držíte v rukou, je výzva. Výzva k hlubokému zamyšlení nad tím, co děláme špatně a jak můžeme zachránit něco mnohem důležitějšího než jen pár stromů.
Objev podobné jako Jak funguje les? - Peter Wohlleben - e-kniha
Ako to funguje Ľudské telo
Naše telo je niečo, čo považujeme za samozrejmé, no keď ho začneme pozorovať zblízka a zameriame sa na jeho fungovanie, otvorí nám dvere do sveta zázrakov. Ako funguje srdce? Prečo dokážeme vidieť? Aká je vnútorná stavba kostí? Ako bojuje telo proti baktériám?
Objev podobné jako Ako to funguje Ľudské telo
Máte problémy s váhou?: aneb Jsme to, co jíme (80-7336-376-3)
Kniha - autor Rüdiger Dahlke, 184 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Každý druhý Evropan má problémy s váhou. Autor zde vysvětluje různé významové roviny nadváhy a podváhy - od izolačního pancíře až k tlouštce ze žalu, a osvětluje jejich symboliku. Způsob jak naložit s problémy, které nám působí naše váha, vyvolává nový postoj k vlastním kilogramům. Pochopení individuální problematiky otevírá šanci, jak s těmito kily účinně zatočit, a to nejen v tělesné, ale i mnohem smysluplněji v duchovní a duševní rovině. Dr Rudiger Dahlke své klasické medicínské vzdělání doplnil i obory přírodního léčitelství, psychoterapie a psychosomatického lékařství; jeho dvanáctiletá spolupráce s Thornwaldem Dethlefsenem vyústila v bestsellery Nemoc jako cesta a Nemoc jako řeč duše.
Objev podobné jako Máte problémy s váhou?: aneb Jsme to, co jíme (80-7336-376-3)
Sitopie - Carolyn Steelová - e-kniha
eBook: Budoucnost prochází žaludkem. Snad žádnou tělesnou potřebu nepociťujeme tak naléhavě jako hlad a žízeň. Starost o plný žaludek proto stojí v základu každého života i celé lidské civilizace: od toho, co jíme, jak jídlo vyrábíme, přepravujeme, uchováváme a pořizujeme, se odvíjí naše zdraví, národní hospodářství i stav planety. Současná produkce jídla i podoba stravování však v globálním měřítku nesvědčí nikomu. Statistiky mluví o rostoucí míře civilizačních chorob, státy přestávají být soběstačné a v budoucnu mají přibýt ještě další miliardy hladových krků, které má planeta uživit. Jídlo je tak nenápadným středobodem mnoha globálních problémů a mělo by k sobě vázat politickou, společenskou i filozofickou pozornost. Carolyn Steelová proto zpovídá farmáře, polemizuje s filozofy, navštěvuje architekty nebo čte literární klasiky a ve své odvážné knize Sitopie dopřává jídlu důležitost, jaká mu náleží. Nejen dnes, ale hlavně v budoucnu. ––– Jídlo ovlivňuje všechno a náš problematický moderní vztah k němu odráží hlubší existenciální problémy. Steelová si je dobře vědoma dlouhé historie úzkostí souvisejících s tím, jak bychom měli jíst a žít, a mistrně proplouvá mezi odpověďmi řeckých stoiků, osvícenských filozofů, současných zastánců zdravého života a všech ostatních.— The Guardian
Objev podobné jako Sitopie - Carolyn Steelová - e-kniha
Disney Dobrou chuť! (978-80-252-4386-2)
Kniha - autor Ondřej Hník, 12 stran, česky, prostorové pohádky, leporela V knížkách z edice určené pro společné čtení a ukazování s rodiči najdete základní pojmy, které přispějí k rozvoji vašeho dítěte. S pomocí této knížky je můžete učit poznávat, co jíme každý den.
Objev podobné jako Disney Dobrou chuť! (978-80-252-4386-2)
Superpotraviny - Cinzia Trenchiová
Nikdy předtím pro nás nebylo jídlo a pevné zdraví tak aktuálním tématem jako v posledních letech. Strava se přetváří ve spojence, a především když jíme, můžeme myslet na zlepšení kvality života. Tak vznikl koncept "superpotravin".
Objev podobné jako Superpotraviny - Cinzia Trenchiová
Bagr - Jak to funguje - Molly Littleboy
Brrrm, Brrrm! Bagr má plno práce. Sledujte, kam jede. První seznámení s bagrem pro děti, budoucí stavaře a stavařky. Ilustrace, výřezy, zábavná fakta a kočička, která se skrývá na každé stránce. První leporelo s bagrem vás seznámí se základními částmi, z nichž se bagr skládá. Dozvíte se, s čím vším bagr stavařům pomáhá. Vedle toho potkáte další stavební stroje, pomůžete bagristce na bagru odhrabat zeminu i převážet těžký materiál. S bagrem se nikdy nenudíte!
Objev podobné jako Bagr - Jak to funguje - Molly Littleboy
Poznej jak fungují auta - okénková knížka
Bohatě ilustrovaná knížka s odklápěcími okénky Kde a kdy se objevila první auta? Jak funguje motor? Jak vypadá továrna na auta? Jak to funguje v autodílně? To a mnohem více se dozvíš v této krásně ilustrované knize, která o obsahuje přes 40 odklápěcích okének a je nepostradatelným
Objev podobné jako Poznej jak fungují auta - okénková knížka
Moudrost ve výživě: Jak porozumět tomu, co jíme a jakým způsobem nás to ovlivňuje (978-80-7530-286-1)
Kniha - autor Wendy E. Cook, 312 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autor v knize představuje pozoruhodnou hojnost náročných nápadů, rad a komentářů, inspirovaných prací Rudolfa Steinera. Popisuje cestu lidské evoluce ve spojitosti se změnami vědomí a konzumací různých potravin. Zamýšlí se nad významem zemědělských metod, významem obilovin, záhadou lidského trávení a otázkou vegetariánství. V další části rozebírá „stavební kameny“ výživy a podrobně zkoumá nutriční i nevýživové vlastnosti mnoha potravin, včetně sacharidů, minerálů, tuků a olejů, mléka a mléčných výrobků, bylin a koření, soli a sladidel, stimulantů, luštěniny, chleba, vody a doplňků stravy. Končí praktickými tipy na vaření, plánování jídelního lístku, jídlo pro děti, sdílení jídel a recepty. Moudrost ve výživě představuje pokladnici moudrosti a zkušeností pro ty, kteří se zajímají o podstatu jídla, nebo si přejí objevit více o fyzických, duševních a duchovních aspektech výživy.
Objev podobné jako Moudrost ve výživě: Jak porozumět tomu, co jíme a jakým způsobem nás to ovlivňuje (978-80-7530-286-1)
Ájurvédské karty – Pravidla pro zdravý a dlouhý život - Tereza Misařová
Zajímáte se o ájurvédu, ale zdá se vám složitá? Nevíte, jak do ní proniknout a jak její pravidla začlenit do svého života? Nebo si je jen potřebujete častěji připomínat a vracet se k nim?Mějte základní pravidla ájurvédy pořád na očích, abyste si je lépe osvojiliK tomu vám může posloužit tato praktická sada karet obsahujících celkem 52 konkrétních rad a tipů pro každý den. Můžete si z nich sestavit vlastní plán, jak podpořit své zdraví, vyvážit trávicí systém a lépe využít svou energii. Odhalte s nimi ájurvédskou moudrost, podle níž „mnohem důležitější, než CO jíme, je JAK a KDY to jíme“. Díky praktickému rozměru můžete mít karty stále někde po ruce nebo na očích, takže si je budete schopni častěji připomínat.Nebojte se ájurvédyNevíte dosud o ájurvédě vůbec nic, ale láká vás ji prozkoumat a proniknout do jejích tajů? Základními pojmy ájurvédy vás provede úvodní příručka, která je součástí této sady.
Objev podobné jako Ájurvédské karty – Pravidla pro zdravý a dlouhý život - Tereza Misařová
Podívejte se také
- Jak zbohatnout anebo Co chudí nevědí (978-80-7428-094-8)
- Jak získat doopravdy to, co chceme (978-80-247-4783-5)
- petite mars kapsicka na jidlo papoo 6x 150 ml 8595640901807
- Jak se dělá...: aneb co Čapek nenapsal … (978-80-7376-483-8)
- Co, kdy a jak ve výchově dětí (978-80-262-0519-7)
- O pejskovi a kočičce Jak chytli rybu, co svět neviděl: Jak zachránili prasátko (978-80-7340-155-9)
- WTF: Co přinese budoucnost a jak ji přežít (978-80-755-5054-5)
- Co odvál dým aneb Jak jsem přežil holokaust (978-80-7260-345-9)
- Moudrost zvířat: Jak zvířata myslí a co cítí (978-80-7597-623-9)
- Každodenní cesty obyčejných věcí: Jak funguje svět – od odpadků k oblečení a od nafty k natáčení (978-80-7529-793-8)
- Ako to funguje Počasie (978-80-8204-019-0)
- Ako funguje ľudské telo (978-80-88213-85-7)
- Ako to funguje Oceány (978-80-8204-018-3)
- Ako to funguje Prehistorické obdobie (978-80-8204-021-3)
- Ako to funguje Svet lietania (978-80-8204-011-4)
- Ako to funguje v prírode (978-80-567-0329-8)
- Ako to funguje Životné prostredie (978-80-8204-015-2)
- Ako to funguje Živočíšna ríša (978-80-8204-022-0)
- Jak dělat, co vás baví, a dostat za to zaplaceno (978-80-247-4164-2)
- Slyšíš, jak mluví stromy?: Co všechno můžeš objevit v lese (978-80-906819-4-1)
- Radikální zhmotňování: Jak si v životě vytvořit to, co chceme (978-80-8100-322-6)
- barista co