Lanýže (9788025733370)

Produkt Lanýže (9788025733370) sme našli 37x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Lanýže (9788025733370) upraviť a produkt hľadať znova.

Lanýže (9788025733370)

Lanýže (9788025733370)
Detail

Elektronická kniha - autor Lenka Horňáková-Civade, 168 stran, česky Mladý učitel Martin přijíždí do provensálského pohoří Luberon, které na první pohled připomíná ráj jako z pohlednice. Martin, nadaný zvláštním talentem, sem následuje tajemnou vůni ještě tajemnějších lanýžů, o nichž zatím jen sní... Co když ale hlavním motorem jeho hledání není pouze touha najít "černý diamant"? V pátrání téměř detektivním nás autorka tentokrát seznamuje s méně známou stránkou života jihofrancouzského venkova a z poněkud jiného úhlu pohledu... Vychází ve druhém, autorkou upraveném vydání. (alza.cz)

Podobné produkty ako Lanýže (9788025733370) , Lanýže (9788025733370)

Chocolissimo - Tradiční čokoládové lanýže 200 g

Chocolissimo - Tradiční čokoládové lanýže 200 g
Detail

Nech se unést jemnou čokoládovou pochoutkou - čokoládové lanýže, velmi kakaové, rozpyvající se na jayzku. Čokoládové trufflé s hlubokou kakaovou příchutí posypané kakaovým prachem. Tato krabička udělá radost každému čokoládovému labužníkovi a díky elegantní bílo-zlaté krabičce bude krásně vynikat jako dárek. (chocolissimo.cz)

Podobné produkty ako Chocolissimo - Tradiční čokoládové lanýže 200 g , Lanýže (978-80-257-2577-1)

Dárková lanýžová mini sada

Dárková lanýžová mini sada
Detail

Chcete svým rodičům dopřát něco originálního, co možná ještě nikdy neochutnali? Což takhle lanýžovou omáčku? Tato mini sada Zigante obsahuje tartufatu se sýrem, s bílým hřibem a černými olivy. Lanýže představují opravdovou pochoutku, přestože se jedná o houbu, je třeba dodat, že o velmi vzácný druh houby, kterou milují lidé po celém světě a lanýže se podávají zejména ve vyhlášených restauracích. Proč si neudělat gurmánský zážitek doma? (babickarstvi.cz)

Podobné produkty ako Dárková lanýžová mini sada

Cruxland Truffle gin 43% 1l

Cruxland Truffle gin 43% 1l
Detail

Jihoafrický lanýžový gin, rarita. Cruxland Gin je produktem společnosti KWV Spirits sídlící v Jižní Africe. Gin obsahuje 8 rostlinných látek - anýz, rooibos, citron, koriandr, honeybush, mandle, jalovec, kardamom, včetně vzácné lanýže africké. Základem výroby je vinný destilát, který se následně ukládá do 500l spolu s výtažky z rostlin, následně se destiluje. Alkohol s lanýži se destiluje zvlášť. Následně se oba destiláty míchají. Aroma: velmi vyvážená, rostlinná. Chuť: v chuti se harmonicky projevují všechny druhy použitých rostlin, včetně lanýže. Na zdraví! (panalfred.cz)

Podobné produkty ako Cruxland Truffle gin 43% 1l

Chocolissimo - Čokoládové truffles - slaný karamel 200 g

Chocolissimo - Čokoládové truffles - slaný karamel 200 g
Detail

Nech se unést jemnou čokoládovou pochoutkou - čokoládové lanýže, rozpyvající se na jazyku kaková pochoutka s příchutí slaného karamelu. Tato krabička udělá radost každému čokoládovému labužníkovi a díky elegantní bílo-zlaté krabičce bude krásně vynikat jako dárek. (chocolissimo.cz)

Podobné produkty ako Chocolissimo - Čokoládové truffles - slaný karamel 200 g

Chocolissimo - Čokoládové truffles - kávové 200 g

Chocolissimo - Čokoládové truffles - kávové 200 g
Detail

Nech se unést jemnou čokoládovou pochoutkou - čokoládové lanýže, rozpyvající se na jazyku kaková pochoutka s hlubokým kávovým aroma. Spojení kakao a kávy bude dokonalým dárkem pro každého čokoládovému labužníkovi a díky elegantní bílo-zlaté krabičce bude krásně vynikat jako dárek. (chocolissimo.cz)

Podobné produkty ako Chocolissimo - Čokoládové truffles - kávové 200 g

Olej olivový s lanýžem 100 ml BIO BIO PLANETE

Olej olivový s lanýžem 100 ml BIO BIO PLANETE
Detail

Vysoce kvalitní italský olivový olej s lanýžem. Je univerzální a v kuchyni zastane téměř vše, ideální zejména pro studenou kuchyni. Lanýže dodávají oleji speciální aroma a do pokrmů ho stačí přidat pár kapek. Olej se stal výhercem Zlaté medaile pro nejlepší zahraniční produkt roku. Vychutnejte si ho v biokvalitě. (countrylife.cz)

Podobné produkty ako Olej olivový s lanýžem 100 ml BIO BIO PLANETE

Dárková lanýžová mini sada

Dárková lanýžová mini sada
Detail

Když se řekne lanýž, každý si představí něco delikátního. Lanýže jsou totiž vzácným druhem houby, která má velmi specifickou a neodolatelnou chuť. Jakmile lanýž jednou ochutnáte, nebudete chtít přestat. Pro potěšení můžete vyzkoušet tuto mini lanýžovou sadu, která obsahuje tartufatu se sýrem, s bílým hřibem a černými olivy. Tato lahodná omáčka dokonale zpestří váš jídelníček. Tuto sadu můžete také darovat svým blízkým a věnovat jim gurmánský zážitek. (familium.cz)

Podobné produkty ako Dárková lanýžová mini sada

Lanýže - Civade Lenka

Lanýže - Civade Lenka
Detail

Mladý učitel Martin přijíždí do provensálského pohoří Luberon, které na první pohled připomíná ráj jako z pohlednice. Martin, nadaný zvláštním talentem, sem následuje tajemnou vůni ještě tajemnějších lanýžů, o nichž zatím jen sní... Co když ale hlavním motorem jeho hledání není pouze touha najít "černý diamant"? V pátrání téměř detektivním nás autorka tentokrát seznamuje s méně známou stránkou života jihofrancouzského venkovai a z poněkud jiného úhlu pohledu... Vychází ve druhém, autorkou upraveném vydání. Kategorie Beletrie (patro.cz)

Podobné produkty ako Lanýže - Civade Lenka

Lanýže (978-80-257-2577-1)

Lanýže (978-80-257-2577-1)
Detail

Kniha - autor Lenka Civade, 136 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Mladý učitel Martin přijíždí do provensálského pohoří Luberon, které na první pohled připomíná ráj jako z pohlednice. Martin, nadaný zvláštním talentem, sem následuje tajemnou vůni ještě tajemnějších lanýžů, o nichž zatím jen sní... Co když ale hlavním motorem jeho hledání není pouze touha najít "černý diamant"? V pátrání téměř detektivním nás autorka tentokrát seznamuje s méně známou stránkou života jihofrancouzského venkovai a z poněkud jiného úhlu pohledu... Vychází ve druhém, autorkou upraveném vydání.KategorieBeletrie (alza.cz)

Podobné produkty ako Lanýže (978-80-257-2577-1)

Sladká kniha domácích bonbonů - Elisabeth LaBauová

Sladká kniha domácích bonbonů - Elisabeth LaBauová
Detail

Chcete si doma připravit bonbony, které budou vypadat i chutnat jako od profesionála? Ať už jste začátečníci, nebo ostřílení výrobci cukrovinek, kniha vám poskytne odborné rady, jež vám budou dobrou inspirací a uspokojí taky váš mlsný jazýček. V úvodu najdete základy přípravy bonbonů: vše, co potřebujete vědět o vybavení, surovinách a technikách. Pak můžete vyzkoušet více než 50 receptů - cukrové bonbony, fondán, karamel, tofé, fudge, lanýže, pralinky, bonbony marshmallow i ovocné a ořechové cukrovinky. Nechybí ani rady, jak odstranit potíže, a techniky zdobení, které chutné výtvory ještě vylepší. Autorka, Elizabeth LaBauová, dříve pracovala jako cukrářka v několika restauracích v Los Angeles a s výrobou domácích bonbonů má letité zkušenosti. Lze jí tedy věřit, že je to zábavný proces, při němž když zvládnete základní techniky, budete moci zkoušet různé obměny a vytvářet vlastní jedinečné kombinace. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sladká kniha domácích bonbonů - Elisabeth LaBauová

Pes, který jedl lanýže - Susan Carreiro

Pes, který jedl lanýže - Susan Carreiro
Detail

Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreirová toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky – a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů a návodů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pes, který jedl lanýže - Susan Carreiro

Čokoláda Bonboniéra Michel Cluizel „8 Cappuccino“

Čokoláda Bonboniéra Michel Cluizel „8 Cappuccino“
Detail

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá: pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata, společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace. Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, vysokoprocentní máslo, smetana, stabilizátor (sorbitolový sirup), invertovaný cukr, emulgátor (řepkový lecitin), kávová zrna, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy lepku a vajec. Hmotnost: 90 g, v krabičce: 161×95×43 mmKategorie: pralinky, bonboniéry a čokoládové lanýže (truffles)Hmotnost: 0.09 kgPříchuť čokolády: vanilka, ganache, kávaDruhy čokolády: hořká (tmavá), bíláZdravotní a dietní info: bez alkoholu, ani stopa sóji, vhodné pro vegetariány (gourmetkava.cz)

Podobné produkty ako Čokoláda Bonboniéra Michel Cluizel „8 Cappuccino“

Sladká kniha domácích bonbonů - LaBauová Elizabeth

Sladká kniha domácích bonbonů - LaBauová Elizabeth
Detail

Chcete si doma připravit bonbony, které budou vypadat i chutnat jako od profesionála? Ať už jste začátečníci, nebo ostřílení výrobci cukrovinek, kniha vám poskytne odborné rady, jež vám budou dobrou inspirací a uspokojí taky váš mlsný jazýček. V úvodu najdete základy přípravy bonbonů: vše, co potřebujete vědět o vybavení, surovinách a technikách. Pak můžete vyzkoušet více než 50 receptů – cukrové bonbony, fondán, karamel, tofé, fudge, lanýže, pralinky, bonbony marshmallow i ovocné a ořechové cukrovinky. Nechybí ani rady, jak odstranit potíže, a techniky zdobení, které chutné výtvory ještě vylepší. Autorka, Elizabeth LaBauová, dříve pracovala jako cukrářka v několika restauracích v Los Angeles a s výrobou domácích bonbonů má letité zkušenosti. Lze jí tedy věřit, že je to zábavný proces, při němž když zvládnete základní techniky, budete moci zkoušet různé obměny a vytvářet vlastní jedinečné kombinace. (patro.cz)

Podobné produkty ako Sladká kniha domácích bonbonů - LaBauová Elizabeth

Pes, který jedl lanýže - Carreiro Suzanne

Pes, který jedl lanýže - Carreiro Suzanne
Detail

Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky – a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů a návodů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Pes, který jedl lanýže - Carreiro Suzanne

O lanýžích, šampaňském a jiných požitcích - Mayle Peter

O lanýžích, šampaňském a jiných požitcích - Mayle Peter
Detail

Proč si někdo pořídí další pár bot, ač jich doma má 399, druhou helikoptéru, pátý dům, sud plný kaviáru? Jaké to je mít dům plný služebných, jezdit limuzínou či bydlet v nejlepších hotelech? Peter Mayle chtěl znát odpovědi na tyto otázky, a tak se pustil do několikaletého výzkumu životních zvyklostí bohatých lidí. Všechno si na vlastní kůži vyzkoušel a výsledek s lehkostí a typickým jemným humorem sepsal. Soubor pětadvaceti fejetonů vás provede po světě bohatství a luxusu, dozvíte se, kde si nejlépe pořídit lanýže, abyste nenaletěli, jak přichází na svět pravé šampaňské, kterak si počínat při nákupu starožitností, co vás čeká, když si necháte šít boty na míru, či proč je vlastně lépe služebnictvo vůbec nemít. K bohatství však patří i útraty nedobrovolné, jako jsou právníci, tajné milenky či spropitné, a i o nich dovede Peter Mayle psát, jak je u něho ostatně zvykem, nadmíru zábavně. (patro.cz)

Podobné produkty ako O lanýžích, šampaňském a jiných požitcích - Mayle Peter

Pes, který jedl lanýže (978-80-257-2492-7)

Pes, který jedl lanýže (978-80-257-2492-7)
Detail

Kniha - autor Suzanne Carreiro, 400 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky – a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů a návodů. (alza.cz)

Podobné produkty ako Pes, který jedl lanýže (978-80-257-2492-7)

Sladká kniha domácích bonbonů (978-80-7391-723-4)

Sladká kniha domácích bonbonů (978-80-7391-723-4)
Detail

Kniha - autor Elizabeth LaBauová, 160 stran, česky, brožovaná s přebalem lesklá Chcete si doma připravit bonbony, které budou vypadat i chutnat jako od profesionála? Ať už jste začátečníci, nebo ostřílení výrobci cukrovinek, kniha vám poskytne odborné rady, jež vám budou dobrou inspirací a uspokojí taky váš mlsný jazýček. V úvodu najdete základy přípravy bonbonů: vše, co potřebujete vědět o vybavení, surovinách a technikách. Pak můžete vyzkoušet více než 50 receptů – cukrové bonbony, fondán, karamel, tofé, fudge, lanýže, pralinky, bonbony marshmallow i ovocné a ořechové cukrovinky. Nechybí ani rady, jak odstranit potíže, a techniky zdobení, které chutné výtvory ještě vylepší. Autorka, Elizabeth LaBauová, dříve pracovala jako cukrářka v několika restauracích v Los Angeles a s výrobou domácích bonbonů má letité zkušenosti. Lze jí tedy věřit, že je to zábavný proces, při němž když zvládnete základní techniky, budete moci zkoušet různé obměny a vytvářet vlastní... (alza.cz)

Podobné produkty ako Sladká kniha domácích bonbonů (978-80-7391-723-4)

Toskánsko - Travel Guide

Toskánsko - Travel Guide
Detail

Věděli jste, že se dobrých 60 % nejdůležitějších uměleckých děl na světě nachází v Itálii a necelá polovina z těch italských ve Florencii? Je to neuvěřitelné, ale měla by to být pravda. Odhady vycházejí ze statistických údajů UNESCO a jeho zaměstnanci by o tom měli mít přesné informace. Gurmánské speciality a víno Florencie a Toskánsko by se rozhodně měly líbit každému milovníkovi umění. V tomto regionu se nacházejí jedinečné destinace jako Arezzo, Pisa, Siena, Lucca, Pienza, Montepulciano, Volterra a také Livorno. Vytouženým cílem mnoha evropských turistů se však Toskánsko nestalo jen díky umění. Jen málokterý region na světě se může pochlubit tak bohatou nabídkou pro gur mány. Seznam potravinářských specialit je dlouhý. V toskánské kuchyni přirozeně hrají hlavní roli chléb a těstoviny, kromě toho se zde též podávají chutná jídla založená na místních surovinách jako lanýže, slanina a kaštany. Další podrobnosti k tomuto tématu najdete na straně 36. Zmiňujeme-li se o potravinářských produktech, v tomto výčtu nesmí chybět víno. Mezi pobřežím a oblastí Chianti stále více vinařů dodržuje zásady biologického zemědělství a díky tomu se zde rodí výborná vína. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Toskánsko - Travel Guide

O lanýžích, šampaňském a jiných požitcích (978-80-257-1631-1)

O lanýžích, šampaňském a jiných požitcích (978-80-257-1631-1)
Detail

Kniha - Proč si někdo pořídí další pár bot, ač jich doma má 399, druhou helikoptéru, pátý dům, sud plný kaviáru? Jaké to je mít dům plný služebných, jezdit limuzínou či bydlet v nejlepších hotelech? Peter Mayle chtěl znát odpovědi na tyto otázky, a tak se pustil do několikaletého výzkumu životních zvyklostí bohatých lidí. Všechno si na vlastní kůži vyzkoušel a výsledek s lehkostí a typickým jemným humorem sepsal. Soubor pětadvaceti fejetonů vás provede po světě bohatství a luxusu, dozvíte se, kde si nejlépe pořídit lanýže, abyste nenaletěli, jak přichází na svět pravé šampaňské, kterak si počínat při nákupu starožitností, co vás čeká, když si necháte šít boty na míru, či proč je vlastně lépe služebnictvo vůbec nemít. K bohatství však patří i útraty nedobrovolné, jako jsou právníci, tajné milenky či spropitné, a i o nich dovede Peter Mayle psát, jak je u něho ostatně zvykem, nadmíru zábavně. (alza.cz)

Podobné produkty ako O lanýžích, šampaňském a jiných požitcích (978-80-257-1631-1)

Toskánsko

Toskánsko
Detail

Věděli jste, že se dobrých 60 % nejdůležitějších uměleckých děl na světě nachází v Itálii a necelá polovina z těch italských ve Florencii? Je to neuvěřitelné, ale měla by to být pravda. Odhady vycházejí ze statistických údajů UNESCO a jeho zaměstnanci by o tom měli mít přesné informace. Gurmánské speciality a víno Florencie a Toskánsko by se rozhodně měly líbit každému milovníkovi umění. V tomto regionu se nacházejí jedinečné destinace jako Arezzo, Pisa, Siena, Lucca, Pienza, Montepulciano, Volterra a také Livorno. Vytouženým cílem mnoha evropských turistů se však Toskánsko nestalo jen díky umění. Jen málokterý region na světě se může pochlubit tak bohatou nabídkou pro gur mány. Seznam potravinářských specialit je dlouhý. V toskánské kuchyni přirozeně hrají hlavní roli chléb a těstoviny, kromě toho se zde též podávají chutná jídla založená na místních surovinách jako lanýže, slanina a kaštany. Další podrobnosti k tomuto tématu najdete na straně 36. Zmiňujeme-li se o potravinářských produktech, v tomto výčtu nesmí chybět víno. Mezi pobřežím a oblastí Chianti stále více vinařů dodržuje zásady biologického zemědělství a díky tomu se zde rodí výborná vína. (patro.cz)

Podobné produkty ako Toskánsko

Exklusivní krystaly solí TASTE Jr. z celého světa pro slánky RIVSALT a KITCHEN, 6ks - rivsalt

Exklusivní krystaly solí TASTE Jr. z celého světa pro slánky RIVSALT a KITCHEN, 6ks - rivsalt
Detail

TASTE Jr. je ideální způsob, jak prozkoumat chutě různých kamenných solí z celého světa. Tento speciální balíček ochutnávek se skládá ze šesti kamenných solí, z nichž každá má svou osobitou chuť vhodnou pro různé druhy pokrmů. Vychutnejte si všechny chutě a rozhodněte se, které jsou pro Vás ty nejlepší! 1. Kala namak salt (černá), Indie - třpytivá černá kamenná sůl s jedinečnou exotickou vůní a chutí, ideální pro indická jídla a orientální pokrmy, min 97% NaCl 2. Halit sůl (průhledná až bílá), Pákistán - křišťálově čistá kubická kamenná sůl, velmi intenzivní přírodní sůl, vhodná pro každodenní užívání, min 99% NaCl 3. Perská modrá sůl (modrá až bílá), Iran - jedna z nejvzácnějších a nejexkluzivnějších solí, ideální pro mořské plody, saláty, francouzskou kuchyni a lanýže, min 85% NaCl 4. Růžová sůl (růžová), Bolívie - křemenná sůl, mírně sladká chuť, vhodná pro maso a zeleninu, min 98% NaC 5. Alpská sůl (hnědá), Rakousko - vizuálně pozoruhodná červenohnědá kamenná sůl, velmi intenzivní chuť, vhodná pro kořenění masa, min 87% NaCl 6. Himálajská sůl (růžová až bílá), Pákistán - vysoce chutná a minerální kamenná sůl, ideální pro kořenění masa a ryb, stejně jako zeleniny, min 98,63% NaCl Odkazy: O značce Rivsalt ZDE. Produkty Rivsalt ZDE. (decoronline.cz)

Podobné produkty ako Exklusivní krystaly solí TASTE Jr. z celého světa pro slánky RIVSALT a KITCHEN, 6ks - rivsalt

Mlsné medvědí příběhy (DVD)

Mlsné medvědí příběhy (DVD)
Detail

Animovaný večerníček o dvou věčně hladových medvědech a jejich veselých dobrodružstvích. Dva medvědí kamarádi, Nedvěd a Miška, jeden velký a druhý mrňousek, jsou nesmírně vynalézaví - obzvlášť když jde o to, jak se dostat k něčemu dobrému na zub. Mnohdy se ale stane, že i ten nejlepší plán nevyjde podle jejich představ, a to je pak v medvědím životě všechno vzhůru nohama. Ale je ještě něco, co mají oba raději než dobré jídlo - a to jeden druhého. 1. Ahoj, medvěde 07:00 2. Bonbonovník 07:00 3. Mňamózní svačinka 07:00 4. Hurá na borůvky 07:00 5. Pozdrav od strýčka 07:00 6. Na lanýže! 07:00 7. Medvědí sraz 07:00 8. Sportu brum 07:00 9. Mycí služba 07:00 10. Medvědí přenice 07:00 11. Podvodníci 07:00 12. To počká 07:00 13. Kouzlo Vánoc 07:00 14. Mistrovské dílo 07:00 15. Medvědí poklad 07:00 16. Záhadná delikatesa 07:00 17. Narozeniny 07:00 18. Pampeliškový med 07:00 19. Nečekaná návštěva 07:00 20. To to svědí! 07:00 21. Pomóc, zloději! 07:00 22. Žába na prameni 07:00 23. Švestkové hody 07:00 24. Ztracený koláč 07:00 25. Jelení troubení 07:00 26. Zimní spánek 07:00 (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Mlsné medvědí příběhy (DVD)

Struhadlo s hvězdičkovými zoubky Gourmet Microplane

Struhadlo s hvězdičkovými zoubky Gourmet Microplane
Detail

Hvězdičkové struhadlo je ideální pro dosažení extrémně jemného výsledku: koření proměníte v jemný prášek, tvrdý sýr typu parmazán na lehoučké vločky a citrusovou kůru na tenoučké hoblinky. Použité ingredience se mění na nadýchanou hromádku. Stačí pouhý kousek prémiové čokolády či aromatických lanýžů, které povznesou pokrm o úroveň výše. Stabilní protiskluzná koncovka zkvalitňuje používání struhadla na absolutní maximum. Struhadlo s hvězdičkovými zoubky pro strouhání ve všech směrech Maximálně ostrá, extra široká strouhací plocha o rozměru 12,6 x 6 cm Z ingrediencí vytváří jemný prášek struktury sněhových vloček Připravte si vlastní sypké směsi koření z muškátového oříšku, skořice, badyánu nebo hřebíčku Optimální také pro tvrdý sýr, čokoládu, česnek, zázvor či lanýže Protiskluzná gumová koncovka pro větší stabilitu při práci a ochranu pracovní plochy Ostrost struhadla zabraňuje rozdrobování, rozmělňování či drcení potravin Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku Ergonomicky tvarovaná měkká rukojeť z vysoce kvalitního plastu se příjemně a bezpečně drží Trvale ostrá funkční část z kvalitní nerezové oceli vyrobené v USA Lze zavěsit za otvor v rukojeti Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou Vhodné do myčky nádobí Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do zásuvky Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů Microplane®! Řada Gourmet zahrnuje struhadla mnoha hrubostí s různými typy zoubků, které uspokojí i toho nejpečlivějšího kuchaře. Jak napovídá samotný název série, s výsledkem budou spokojeni také všichni praví labužníci, které francouzský výraz "gourmet" označuje. Se struhadly vykouzlíte voňavé sypké kořenící směsi, jemné nudličky zázvoru pro lahodný čaj i široké plátky okurky do jarního salátu. (chefshop.cz_japan)

Podobné produkty ako Struhadlo s hvězdičkovými zoubky Gourmet Microplane

Struhadlo s hvězdičkovými zoubky Gourmet Microplane

Struhadlo s hvězdičkovými zoubky Gourmet Microplane
Detail

Hvězdičkové struhadlo je ideální pro dosažení extrémně jemného výsledku: koření proměníte v jemný prášek, tvrdý sýr typu parmazán na lehoučké vločky a citrusovou kůru na tenoučké hoblinky. Použité ingredience se mění na nadýchanou hromádku. Stačí pouhý kousek prémiové čokolády či aromatických lanýžů, které povznesou pokrm o úroveň výše. Stabilní protiskluzná koncovka zkvalitňuje používání struhadla na absolutní maximum. Struhadlo s hvězdičkovými zoubky pro strouhání ve všech směrech Maximálně ostrá, extra široká strouhací plocha o rozměru 12,6 x 6 cm Z ingrediencí vytváří jemný prášek struktury sněhových vloček Připravte si vlastní sypké směsi koření z muškátového oříšku, skořice, badyánu nebo hřebíčku Optimální také pro tvrdý sýr, čokoládu, česnek, zázvor či lanýže Protiskluzná gumová koncovka pro větší stabilitu při práci a ochranu pracovní plochy Ostrost struhadla zabraňuje rozdrobování, rozmělňování či drcení potravin Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku Ergonomicky tvarovaná měkká rukojeť z vysoce kvalitního plastu se příjemně a bezpečně drží Trvale ostrá funkční část z kvalitní nerezové oceli vyrobené v USA Lze zavěsit za otvor v rukojeti Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou Vhodné do myčky nádobí Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do zásuvky Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů Microplane®! Řada Gourmet zahrnuje struhadla mnoha hrubostí s různými typy zoubků, které uspokojí i toho nejpečlivějšího kuchaře. Jak napovídá samotný název série, s výsledkem budou spokojeni také všichni praví labužníci, které francouzský výraz "gourmet" označuje. Se struhadly vykouzlíte voňavé sypké kořenící směsi, jemné nudličky zázvoru pro lahodný čaj i široké plátky okurky do jarního salátu. (chefshop.cz)

Podobné produkty ako Struhadlo s hvězdičkovými zoubky Gourmet Microplane

Struhadlo s hvězdičkovými zoubky Gourmet Microplane

Struhadlo s hvězdičkovými zoubky Gourmet Microplane
Detail

Hvězdičkové struhadlo je ideální pro dosažení extrémně jemného výsledku: koření proměníte v jemný prášek, tvrdý sýr typu parmazán na lehoučké vločky a citrusovou kůru na tenoučké hoblinky. Použité ingredience se mění na nadýchanou hromádku. Stačí pouhý kousek prémiové čokolády či aromatických lanýžů, které povznesou pokrm o úroveň výše. Stabilní protiskluzná koncovka zkvalitňuje používání struhadla na absolutní maximum. Struhadlo s hvězdičkovými zoubky pro strouhání ve všech směrech Maximálně ostrá, extra široká strouhací plocha o rozměru 12,6 x 6 cm Z ingrediencí vytváří jemný prášek struktury sněhových vloček Připravte si vlastní sypké směsi koření z muškátového oříšku, skořice, badyánu nebo hřebíčku Optimální také pro tvrdý sýr, čokoládu, česnek, zázvor či lanýže Protiskluzná gumová koncovka pro větší stabilitu při práci a ochranu pracovní plochy Ostrost struhadla zabraňuje rozdrobování, rozmělňování či drcení potravin Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku Ergonomicky tvarovaná měkká rukojeť z vysoce kvalitního plastu se příjemně a bezpečně drží Trvale ostrá funkční část z kvalitní nerezové oceli vyrobené v USA Lze zavěsit za otvor v rukojeti Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou Vhodné do myčky nádobí Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do zásuvky Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů Microplane®! Řada Gourmet zahrnuje struhadla mnoha hrubostí s různými typy zoubků, které uspokojí i toho nejpečlivějšího kuchaře. Jak napovídá samotný název série, s výsledkem budou spokojeni také všichni praví labužníci, které francouzský výraz "gourmet" označuje. Se struhadly vykouzlíte voňavé sypké kořenící směsi, jemné nudličky zázvoru pro lahodný čaj i široké plátky okurky do jarního salátu. (chefshop.cz_ine)

Podobné produkty ako Struhadlo s hvězdičkovými zoubky Gourmet Microplane

Struhadlo jemné Microplane světlemodré

Struhadlo jemné Microplane světlemodré
Detail

Jemné struhadlo na citrusovou kůru Zester z řady Premium Classic americké značky Microplane® je speciálně určeno na strouhání vnější části slupky citrusových plodů. Anglický výraz "zest" označuje nejsvrchnější barevnou vrstvu slupky citrusů, která obsahuje vonné silice (éterické oleje). Kůra citronů, pomerančů, limetek a dalších citrusů se v kuchyni hojně využívá k ochucování nejrůznějších pokrmů, od sladkých dezertů přes zálivky a omáčky po těstoviny a pečená masa, ale také k jejich dekoraci, a to jak v čerstvé, tak v kandované podobě. Ideální i na strouhání tvrdých sýrů, česneku, zázvoru, muškátového oříšku nebo skořice. Specifikace: Jemné struhadlo typu zester speciálně určené pro strouhání kůry citrusových plodů Zvládne nastrouhat i tvrdý sýr, zázvor, čokoládu, muškátový oříšek či lanýže Štíhlý, ikonický design dřevařské rašple Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku Ergonomicky tvarovaná měkká rukojeť z vysoce kvalitního plastu se příjemně a bezpečně drží Ochranné gumové zakončení strouhací části zabraňuje poškrábání pracovní plochy Trvale ostrá funkční část z kvalitní nerezové oceli vyrobené v USA Lze zavěsit za otvor v rukojeti Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou Vhodné do myčky nádobí Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do zásuvky Rozměry: 32,5 x 3,5 x 3 cm Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů Microplane®! Řada Premium Classic stála na začátku příběhu značky Microplane® v kulinární oblasti. Kanadská hospodyňka zoufalá z nefunkčního struhadla si během přípravy pomerančového koláče půjčila manželovu dílenskou rašpli a s nadšením zjistila, s jakou lehkostí a rychlostí funguje. Z nástroje na obrábění dřeva se tak stalo velmi efektivní struhadlo, v současnosti vysoce ceněné i mezi profesionálními šéfkuchaři. Dlouhý a úzký vzhled rašple ponechaný v původní podobě se stal přímo ikonicky rozpoznatelným designem značky Microplane®. Z dílny rovnou do kuchyně. (chefshop.cz_ine)

Podobné produkty ako Struhadlo jemné Microplane světlemodré

Struhadlo jemné Microplane světlemodré

Struhadlo jemné Microplane světlemodré
Detail

Jemné struhadlo na citrusovou kůru Zester z řady Premium Classic americké značky Microplane® je speciálně určeno na strouhání vnější části slupky citrusových plodů. Anglický výraz "zest" označuje nejsvrchnější barevnou vrstvu slupky citrusů, která obsahuje vonné silice (éterické oleje). Kůra citronů, pomerančů, limetek a dalších citrusů se v kuchyni hojně využívá k ochucování nejrůznějších pokrmů, od sladkých dezertů přes zálivky a omáčky po těstoviny a pečená masa, ale také k jejich dekoraci, a to jak v čerstvé, tak v kandované podobě. Ideální i na strouhání tvrdých sýrů, česneku, zázvoru, muškátového oříšku nebo skořice. Specifikace: Jemné struhadlo typu zester speciálně určené pro strouhání kůry citrusových plodů Zvládne nastrouhat i tvrdý sýr, zázvor, čokoládu, muškátový oříšek či lanýže Štíhlý, ikonický design dřevařské rašple Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku Ergonomicky tvarovaná měkká rukojeť z vysoce kvalitního plastu se příjemně a bezpečně drží Ochranné gumové zakončení strouhací části zabraňuje poškrábání pracovní plochy Trvale ostrá funkční část z kvalitní nerezové oceli vyrobené v USA Lze zavěsit za otvor v rukojeti Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou Vhodné do myčky nádobí Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do zásuvky Rozměry: 32,5 x 3,5 x 3 cm Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů Microplane®! Řada Premium Classic stála na začátku příběhu značky Microplane® v kulinární oblasti. Kanadská hospodyňka zoufalá z nefunkčního struhadla si během přípravy pomerančového koláče půjčila manželovu dílenskou rašpli a s nadšením zjistila, s jakou lehkostí a rychlostí funguje. Z nástroje na obrábění dřeva se tak stalo velmi efektivní struhadlo, v současnosti vysoce ceněné i mezi profesionálními šéfkuchaři. Dlouhý a úzký vzhled rašple ponechaný v původní podobě se stal přímo ikonicky rozpoznatelným designem značky Microplane®. Z dílny rovnou do kuchyně. (chefshop.cz_japan)

Podobné produkty ako Struhadlo jemné Microplane světlemodré

Struhadlo jemné Microplane světlemodré

Struhadlo jemné Microplane světlemodré
Detail

Jemné struhadlo na citrusovou kůru Zester z řady Premium Classic americké značky Microplane® je speciálně určeno na strouhání vnější části slupky citrusových plodů. Anglický výraz "zest" označuje nejsvrchnější barevnou vrstvu slupky citrusů, která obsahuje vonné silice (éterické oleje). Kůra citronů, pomerančů, limetek a dalších citrusů se v kuchyni hojně využívá k ochucování nejrůznějších pokrmů, od sladkých dezertů přes zálivky a omáčky po těstoviny a pečená masa, ale také k jejich dekoraci, a to jak v čerstvé, tak v kandované podobě. Ideální i na strouhání tvrdých sýrů, česneku, zázvoru, muškátového oříšku nebo skořice. Specifikace: Jemné struhadlo typu zester speciálně určené pro strouhání kůry citrusových plodů Zvládne nastrouhat i tvrdý sýr, zázvor, čokoládu, muškátový oříšek či lanýže Štíhlý, ikonický design dřevařské rašple Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku Ergonomicky tvarovaná měkká rukojeť z vysoce kvalitního plastu se příjemně a bezpečně drží Ochranné gumové zakončení strouhací části zabraňuje poškrábání pracovní plochy Trvale ostrá funkční část z kvalitní nerezové oceli vyrobené v USA Lze zavěsit za otvor v rukojeti Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou Vhodné do myčky nádobí Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do zásuvky Rozměry: 32,5 x 3,5 x 3 cm Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů Microplane®! Řada Premium Classic stála na začátku příběhu značky Microplane® v kulinární oblasti. Kanadská hospodyňka zoufalá z nefunkčního struhadla si během přípravy pomerančového koláče půjčila manželovu dílenskou rašpli a s nadšením zjistila, s jakou lehkostí a rychlostí funguje. Z nástroje na obrábění dřeva se tak stalo velmi efektivní struhadlo, v současnosti vysoce ceněné i mezi profesionálními šéfkuchaři. Dlouhý a úzký vzhled rašple ponechaný v původní podobě se stal přímo ikonicky rozpoznatelným designem značky Microplane®. Z dílny rovnou do kuchyně. (chefshop.cz)

Podobné produkty ako Struhadlo jemné Microplane světlemodré

Sada pleťových masek MATRIOŠKA s hlínou z jezera Manikuagan, - Dizao 3 x 9 g

Sada pleťových masek MATRIOŠKA s hlínou z jezera Manikuagan, - Dizao 3 x 9 g
Detail

1. maska - Pročištění Čištění pleti je hlavním krokem v péči o obličej. Čistící masky je dobré aplikovat večer. Čistící maska pro všechny typy pleti Kyselina hyaluronová a manikuaganový jíl vaši pleť vyčistí, aniž by ji vysušila. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, která pomáhá udržovat přiměřenou úroveň hydratace pokožky. Masku lze použít také jako vynikající zvlhčovač, protože je bohatá na vitamíny a minerály. Jedinečné složení obsahuje 95% přírodních složek, které vaši pokožku vyčistí a zanechají ji svěží a hladkou! Unikátní hlína extrahovaná ze dna jezera Manicouagan v Kanadě z kráteru vytvořeného před miliony let v důsledku pádu meteoritu, má výjimečné zvlhčující, absorpční a čistící vlastnosti, je zdrojem oligoprvků a minerálních solí. Manikuánský jíl hloubkově čistí pokožku, odstraňuje toxiny a každodenní nečistoty, vyrovnává tón a texturu pokožky, urychluje cirkulaci a metabolické procesy v kožních buňkách. Nasycená vitamíny a minerály. Aktivní látky: Extrakt z bambuckého másla má hydratační, ochranný, regenerační a anti-aging efekt. Podporuje aktivní syntézu kolagenu a elastinu, vyrovnává tón pleti, navrací tváři krásnou, zdravou pleť, nasytí ji živinami a zabraňuje předčasnému stárnutí. Extrakt z mořských řas má stimulační, regenerační, hydratační a vyživující účinek na pokožku. Díky svým antibiotickým vlastnostem chrání pokožku před infekcemi. Kokosový olej – zklidňuje podrážděnou pokožku. Zabraňuje vzniku akné, pomáhá obnovit acidobazickou rovnováhu. Dělá pokožku elastickou, dodává jí pevnost a pružnost. Kyselina citrónová – exfoliuje pokožku odstraněním odumřelých buněk z vrchní vrstvy pokožky, čímž podporuje růst nových buněk. 2. maska - Hloubkové čištění Kaktus a hlína z Manikuaganského jezera jsou vhodné pro hloubkové čištění problematické pleti. Maska obsahuje 95% přírodních složek, které dokonale absorbují kožní maz, čistí póry, eliminují mastný lesk a odumřelé buňky, vyrovnávají mikrotexturu pleti, hydratují a nasytí vitamíny, díky čemuž je pleť zdravá a zářivá! Aktivní látky: Manikuánský jíl hloubkově čistí pleť, odstraňuje toxiny a každodenní nečistoty, vyrovnává tón a texturu pleti, urychluje cirkulaci a metabolické procesy v kožních buňkách. Nasycený vitamíny a minerály. Kaktus bojuje proti zánětům, léčí, rozjasňuje, uklidňuje a zjemňuje. Vyrovnává tón pleti, redukuje cévní sítě a poškození. Kokosový olej – zklidňuje záněty a podráždění pokožky. Zabraňuje vzniku akné, pomáhá obnovit acidobazickou rovnováhu. Dělá pokožku elastickou, dodává jí pevnost a pružnost. Uhlíkový prášek - má čistící, zvlhčující a baktericidní vlastnosti. Stimuluje růst buněk a zanechává pokožku jemnější, hladší. Extrakt z květů heřmánku má protizánětlivé, zklidňující vlastnosti, zklidňuje podráždění, stimuluje regeneraci pokožky. Extrakt z černé lanýže - tonizuje a hydratuje pokožku, má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Extrakt z čajovníku – má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti. Působí rehabilitačně a regeneračně, snižuje zarudnutí, otoky a podráždění. 3.maska - UZAVŘENÍ PÓRŮ Abyste předešli ucpávání pórů, černým tečkám je třeba po každé rutině obličej opláchnout studenou vodou. Čistící maska ze sopečného popela a jílu z figuríny pro mastnou a smíšenou pleť uzavře póry rychle a efektivně. Vyvážená receptura masky obsahuje 95% přírodních složek, které dobře čistí póry, vyhlazují povrch pokožky, poskytují výrazný detoxikační účinek, hydratují, nedráždí a zanechávají pokožku čistou, jemnou a hladkou! Aktivní látky: Extrakt z čajovníku – má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti. Působí rehabilitačně a regeneračně, snižuje zarudnutí, otoky a podráždění. Kokosový olej - zmírňuje zánět a podráždění pokožky. Zabraňuje vzniku akné , pomáhá obnovit acidobazickou rovnováhu. Dělá pokožku elastickou, dodává jí pevnost a pružnost. Způsob použití: Aplikace 1-2x týdně: Naneste jíl rovnoměrně na vyčištěnou pokožku obličeje, krku a dekoltu, vyhněte se očím a ústům. Nechte působit 15-20 minut a opláchněte vodou. Kosmetologové doporučují používat tuto masku 1-2 krát týdně, aby si udrželi účinek. Obsah: 3x 9g Země původu: Rusko (herbatica.cz)

Podobné produkty ako Sada pleťových masek MATRIOŠKA s hlínou z jezera Manikuagan, - Dizao 3 x 9 g

Struhadlo jemné na citrusovou kůru Zester s rukojetí z ořechového dřeva Master Microplane

Struhadlo jemné na citrusovou kůru Zester s rukojetí z ořechového dřeva Master Microplane
Detail

Mimořádně krásné, na dotyk maximálně příjemné rukojeti z olejovaného ořešáku, které dodají teplý nádech jakémukoli stylu vybavení kuchyně, jsou jednou z hlavních předností nové řady stylových struhadel Master americké značky Microplane®. Kromě jedinečného designu se struhadla několika typů pyšní nadstandardní funkčností, ze které se budete díky kvalitě použitých materiálů těšit po dlouhé roky. Jednoznačná volba pro "řemeslníky", kteří v kuchyni rádi vytváří dokonalá umělecká díla. Jemné struhadlo na citrusovou kůru Zester je speciálně určeno na strouhání vnější části slupky citrusových plodů. Anglický výraz "zest" označuje nejsvrchnější barevnou vrstvu slupky citrusů, která obsahuje vonné silice (éterické oleje). Kůra citronů, pomerančů, limetek a dalších citrusů se v kuchyni hojně využívá k ochucování nejrůznějších pokrmů, od sladkých dezertů přes zálivky a omáčky po těstoviny a pečená masa, ale také k jejich dekoraci, a to jak v čerstvé, tak v kandované podobě. Struhadlo typu zester nastrouhá tenkou kůru precizně a přesně, bez nežádoucího poškození plodů. Jemné struhadlo typu zester speciálně určené pro strouhání kůry citrusových plodů Úzká a velmi dlouhá funkční plocha Zvládne nastrouhat i tvrdý sýr, zázvor, čokoládu, muškátový oříšek či lanýže Z česneku vytvoří jemné pyré, koření přemění v aromatický prášek Nádherný řemeslný design s dřevěnou rukojetí ve spojení s mimořádnou funkčností Série Master získala prestižní ocenění Red Dot Design Award 2017 – winner Protiskluzná gumová koncovka pro větší stabilitu při práci a ochranu pracovní plochy Ostrost struhadla zabraňuje rozdrobování, rozmělňování či drcení potravin Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku Rukojeť z olejovaného ořechového dřeva s certifikovaným původem z USA Trvale ostrá funkční část z chirurgické nerezové oceli 18/8 Lze zavěsit za praktický háček na rukojeti Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou Vhodné do myčky nádobí Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do zásuvky Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů Microplane®! Citrusová kůra – tipy: Pro získání citrusové kůry vybírejte chemicky neošetřené citrusy Plody pečlivě omyjte pod tekoucí studenou vodou Lehce je přitom odrhněte prsty od mastnoty a případných nečistot Důkladně osušte Struhadlo typu zester šikmo opřete o pracovní plochu a jemně strouhejte povrchovou citrusovou kůru Buďte opatrní, abyste nezasáhli do nahořklé bílé vrstvy slupky, která se nachází těsně pod kůrou Plodem postupně otáčejte, dokud nezískáte požadované množství kůry Struhadlo můžete držet i ve vzduchu a strouhat např. rovnou do mísy se sladkým krémem Jemné hoblinky využijte pro přípravu pokrmů nejlépe ihned, dokud je kůra čerstvá a aromatická Plody bez kůry zužitkujete pro získání lahodné šťávy Struhadlo očistěte s pomocí houbičky pod tekoucí vodou Nová kolekce Master oceněná prestižním designovým oceněním Red Dot Design Award 2017 zahrnuje několik typů elegantních kuchyňských struhadel s nádhernou rukojetí z olejovaného amerického ořechového dřeva. Struhadla nadčasového designu s praktickou protiskluznou gumovou koncovkou, jejichž tvar vychází ze série Gourmet, byla navržena ve spolupráci s profesionály i vášnivými hobby kuchaři. Dlouhá, štíhlá, lehce prohnutá funkční část, která má extra široký záběr a dokonalou ostrost, je vyrobena z chirurgické nerezové oceli 18/8. Řada Master spojuje neopomenutelné dědictví značky Microplane® charakteristické podobností struhadel s dřevařskými nástroji se současným designem umně zpracovaných řemeslných produktů bezchybné kvality, funkčnosti a odolnosti. (chefshop.cz)

Podobné produkty ako Struhadlo jemné na citrusovou kůru Zester s rukojetí z ořechového dřeva Master Microplane

Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel

Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel
Detail

Sklenice Vintage Port Sommeliers Společnost Riedel inspiroval k návrhu sklenice fakt, že tzv. "oficiální" sklenice na portské víno kulovitého tvaru propagovaná Institutem pro portské víno příliš zdůrazňuje sílu alkoholu a někdy až nevyváženou kyselost a potlačuje ovocné tóny nápoje. V roce 1991 se tak v Londýně setkává skupina odborníků, aby testovali portské víno Quinta do Noval z 10 různých sklenic (vč. 6 prototypů Riedel i oficiální sklenice). Hodnocení totožného vína z různých sklenic se lišila až o 70 %! Během následného finálního výběru v Londýně testovala skupina 12 expertů naslepo 4 různá Vintage portská vína ve 4 různých sklenicích. Sklenice Riedel Vintage Port Sommeliers se právem stala jasným vítězem. Vintage portská vína nechává vyniknout v celé jejich harmonii a ušlechtilosti a vyzdvihuje pro ně tolik typická aromata: černý rybíz, pepř, lanýže a kouřové tóny. Jemně koriguje přílišnou ostrost alkoholu, čímž zdůrazní svůdnou vůni červeného ovoce spojující se s kyselostí a taniny do sladké harmonické chuti. Příjemně přetrvávající dochuť zakončuje potěšení z kvalitního Vintage Port servírovaného v této vytříbené sklenici. Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel doporučujeme na: Portské víno (Colheita, Tawny, Vintage) LBV (Late Bottled Vintage) Madeira, Marsala, Noilly Prat Vinsanto Portské víno Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje vinný mošt, do kterého je po částečném vykvašení a přečerpání do dřevěných sudů přidána brandy – vinná pálenka. Ta kvasný proces zastaví a vznikají tak fortifikovaná vína s přirozeně zbytkovým cukrem a 19 – 22? alkoholu, která před nalahvováním ještě nějakou dobu v sudech zrají. Portské se vyrábí výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v severní části Portugalska v oblasti údolí řeky Douro. Portské víno Vintage Po relativně krátké době v dubovém sudu je portské víno stáčeno ke zrání do lahví, jejichž etikety označují rok sklizně. Vzhledem k jejich vysoké koncentraci, obsahu zbytkového cukru a alkoholu si Vintage Port uchovává svěžest a ovocnost až po desítky let. Vintage portská vína jsou deklarována individuálně jednotlivými producenty v závislosti na konkrétním roce. Fortifikovaná vína Madeira, sherry, portské – alkoholizovaná vína s dlouhou historií typická pro země Pyrenejského poloostrova. Doporučuje se podávání ve vysoké, štíhlé sklenici (ve Španělsku známá jako "copita"), která zdůrazňuje jejich jemná ovocná aromata a potlačuje ostrost alkoholu. Série SOMMELIERS: Ve spolupráci s italským sdružením sommeliérů A.I.S. (Associazione Italiana Sommeliers) představil Claus Riedel roku 1973 v Orvietu první sérii sklenic pro znalce. Série obsahuje 10 různých velikostí. Od této chvíle se svět vín od základu změnil. V různých regionech a na různých kontinentech se dnes produkují vína, která tehdy neexistovala nebo byla zcela neznámá. Proto ve vývoji série Sommeliers dále pokračoval syn Georg Riedel, až se Sommeliers stala rozsáhlou „vitrum-vinotékou“ na nejvyšším stupni technického vývoje. V roce 1991 Robert Parker, redaktor časopisu Wine Advocate napsal: "Nejlepší sklenice jak z technického pohledu, tak z pohledu maximálního požitku jsou ty, které vyrábí firma Riedel. Efekt, který tyto sklenice dodávají kvalitnímu vínu, je skutečně mimořádný. Nemohu dostatečně vyjádřit, jak velký rozdíl to je." Díky celosvětové poptávce představuje dnes série Sommeliers absolutní špičku mezi sklenicemi na víno a je nejúspěšnější ručně foukanou sérií sklenic na světě. Každá sklenice je vyrobena samostatně: vrchní část vyfukujeme ve formě, stopka a základna jsou tvarované ručně podle výrobních metod vyvinutých již na počátku našeho letopočtu. Skláři při práci využívají svůj talent, jejich schopnosti a pečlivost jsou základním předpokladem pro to, aby sérii sklenic Sommeliers vtiskli řemeslné zpracování, jaké zákazníci očekávají. Sommeliers jsou vyráběny ze skla s více jak 24% obsahem olova. (chefshop.cz_ine)

Podobné produkty ako Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel

Struhadlo jemné na citrusovou kůru Zester s rukojetí z ořechového dřeva Master Microplane

Struhadlo jemné na citrusovou kůru Zester s rukojetí z ořechového dřeva Master Microplane
Detail

Mimořádně krásné, na dotyk maximálně příjemné rukojeti z olejovaného ořešáku, které dodají teplý nádech jakémukoli stylu vybavení kuchyně, jsou jednou z hlavních předností nové řady stylových struhadel Master americké značky Microplane®. Kromě jedinečného designu se struhadla několika typů pyšní nadstandardní funkčností, ze které se budete díky kvalitě použitých materiálů těšit po dlouhé roky. Jednoznačná volba pro "řemeslníky", kteří v kuchyni rádi vytváří dokonalá umělecká díla. Jemné struhadlo na citrusovou kůru Zester je speciálně určeno na strouhání vnější části slupky citrusových plodů. Anglický výraz "zest" označuje nejsvrchnější barevnou vrstvu slupky citrusů, která obsahuje vonné silice (éterické oleje). Kůra citronů, pomerančů, limetek a dalších citrusů se v kuchyni hojně využívá k ochucování nejrůznějších pokrmů, od sladkých dezertů přes zálivky a omáčky po těstoviny a pečená masa, ale také k jejich dekoraci, a to jak v čerstvé, tak v kandované podobě. Struhadlo typu zester nastrouhá tenkou kůru precizně a přesně, bez nežádoucího poškození plodů. Jemné struhadlo typu zester speciálně určené pro strouhání kůry citrusových plodů Úzká a velmi dlouhá funkční plocha Zvládne nastrouhat i tvrdý sýr, zázvor, čokoládu, muškátový oříšek či lanýže Z česneku vytvoří jemné pyré, koření přemění v aromatický prášek Nádherný řemeslný design s dřevěnou rukojetí ve spojení s mimořádnou funkčností Série Master získala prestižní ocenění Red Dot Design Award 2017 – winner Protiskluzná gumová koncovka pro větší stabilitu při práci a ochranu pracovní plochy Ostrost struhadla zabraňuje rozdrobování, rozmělňování či drcení potravin Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku Rukojeť z olejovaného ořechového dřeva s certifikovaným původem z USA Trvale ostrá funkční část z chirurgické nerezové oceli 18/8 Lze zavěsit za praktický háček na rukojeti Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou Vhodné do myčky nádobí Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do zásuvky Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů Microplane®! Citrusová kůra – tipy: Pro získání citrusové kůry vybírejte chemicky neošetřené citrusy Plody pečlivě omyjte pod tekoucí studenou vodou Lehce je přitom odrhněte prsty od mastnoty a případných nečistot Důkladně osušte Struhadlo typu zester šikmo opřete o pracovní plochu a jemně strouhejte povrchovou citrusovou kůru Buďte opatrní, abyste nezasáhli do nahořklé bílé vrstvy slupky, která se nachází těsně pod kůrou Plodem postupně otáčejte, dokud nezískáte požadované množství kůry Struhadlo můžete držet i ve vzduchu a strouhat např. rovnou do mísy se sladkým krémem Jemné hoblinky využijte pro přípravu pokrmů nejlépe ihned, dokud je kůra čerstvá a aromatická Plody bez kůry zužitkujete pro získání lahodné šťávy Struhadlo očistěte s pomocí houbičky pod tekoucí vodou Nová kolekce Master oceněná prestižním designovým oceněním Red Dot Design Award 2017 zahrnuje několik typů elegantních kuchyňských struhadel s nádhernou rukojetí z olejovaného amerického ořechového dřeva. Struhadla nadčasového designu s praktickou protiskluznou gumovou koncovkou, jejichž tvar vychází ze série Gourmet, byla navržena ve spolupráci s profesionály i vášnivými hobby kuchaři. Dlouhá, štíhlá, lehce prohnutá funkční část, která má extra široký záběr a dokonalou ostrost, je vyrobena z chirurgické nerezové oceli 18/8. Řada Master spojuje neopomenutelné dědictví značky Microplane® charakteristické podobností struhadel s dřevařskými nástroji se současným designem umně zpracovaných řemeslných produktů bezchybné kvality, funkčnosti a odolnosti. (chefshop.cz_ine)

Podobné produkty ako Struhadlo jemné na citrusovou kůru Zester s rukojetí z ořechového dřeva Master Microplane

Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel

Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel
Detail

Sklenice Vintage Port Sommeliers Společnost Riedel inspiroval k návrhu sklenice fakt, že tzv. "oficiální" sklenice na portské víno kulovitého tvaru propagovaná Institutem pro portské víno příliš zdůrazňuje sílu alkoholu a někdy až nevyváženou kyselost a potlačuje ovocné tóny nápoje. V roce 1991 se tak v Londýně setkává skupina odborníků, aby testovali portské víno Quinta do Noval z 10 různých sklenic (vč. 6 prototypů Riedel i oficiální sklenice). Hodnocení totožného vína z různých sklenic se lišila až o 70 %! Během následného finálního výběru v Londýně testovala skupina 12 expertů naslepo 4 různá Vintage portská vína ve 4 různých sklenicích. Sklenice Riedel Vintage Port Sommeliers se právem stala jasným vítězem. Vintage portská vína nechává vyniknout v celé jejich harmonii a ušlechtilosti a vyzdvihuje pro ně tolik typická aromata: černý rybíz, pepř, lanýže a kouřové tóny. Jemně koriguje přílišnou ostrost alkoholu, čímž zdůrazní svůdnou vůni červeného ovoce spojující se s kyselostí a taniny do sladké harmonické chuti. Příjemně přetrvávající dochuť zakončuje potěšení z kvalitního Vintage Port servírovaného v této vytříbené sklenici. Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel doporučujeme na: Portské víno (Colheita, Tawny, Vintage) LBV (Late Bottled Vintage) Madeira, Marsala, Noilly Prat Vinsanto Portské víno Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje vinný mošt, do kterého je po částečném vykvašení a přečerpání do dřevěných sudů přidána brandy – vinná pálenka. Ta kvasný proces zastaví a vznikají tak fortifikovaná vína s přirozeně zbytkovým cukrem a 19 – 22? alkoholu, která před nalahvováním ještě nějakou dobu v sudech zrají. Portské se vyrábí výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v severní části Portugalska v oblasti údolí řeky Douro. Portské víno Vintage Po relativně krátké době v dubovém sudu je portské víno stáčeno ke zrání do lahví, jejichž etikety označují rok sklizně. Vzhledem k jejich vysoké koncentraci, obsahu zbytkového cukru a alkoholu si Vintage Port uchovává svěžest a ovocnost až po desítky let. Vintage portská vína jsou deklarována individuálně jednotlivými producenty v závislosti na konkrétním roce. Fortifikovaná vína Madeira, sherry, portské – alkoholizovaná vína s dlouhou historií typická pro země Pyrenejského poloostrova. Doporučuje se podávání ve vysoké, štíhlé sklenici (ve Španělsku známá jako "copita"), která zdůrazňuje jejich jemná ovocná aromata a potlačuje ostrost alkoholu. Série SOMMELIERS: Ve spolupráci s italským sdružením sommeliérů A.I.S. (Associazione Italiana Sommeliers) představil Claus Riedel roku 1973 v Orvietu první sérii sklenic pro znalce. Série obsahuje 10 různých velikostí. Od této chvíle se svět vín od základu změnil. V různých regionech a na různých kontinentech se dnes produkují vína, která tehdy neexistovala nebo byla zcela neznámá. Proto ve vývoji série Sommeliers dále pokračoval syn Georg Riedel, až se Sommeliers stala rozsáhlou „vitrum-vinotékou“ na nejvyšším stupni technického vývoje. V roce 1991 Robert Parker, redaktor časopisu Wine Advocate napsal: "Nejlepší sklenice jak z technického pohledu, tak z pohledu maximálního požitku jsou ty, které vyrábí firma Riedel. Efekt, který tyto sklenice dodávají kvalitnímu vínu, je skutečně mimořádný. Nemohu dostatečně vyjádřit, jak velký rozdíl to je." Díky celosvětové poptávce představuje dnes série Sommeliers absolutní špičku mezi sklenicemi na víno a je nejúspěšnější ručně foukanou sérií sklenic na světě. Každá sklenice je vyrobena samostatně: vrchní část vyfukujeme ve formě, stopka a základna jsou tvarované ručně podle výrobních metod vyvinutých již na počátku našeho letopočtu. Skláři při práci využívají svůj talent, jejich schopnosti a pečlivost jsou základním předpokladem pro to, aby sérii sklenic Sommeliers vtiskli řemeslné zpracování, jaké zákazníci očekávají. Sommeliers jsou vyráběny ze skla s více jak 24% obsahem olova. (chefshop.cz_japan)

Podobné produkty ako Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel

Struhadlo jemné na citrusovou kůru Zester s rukojetí z ořechového dřeva Master Microplane

Struhadlo jemné na citrusovou kůru Zester s rukojetí z ořechového dřeva Master Microplane
Detail

Mimořádně krásné, na dotyk maximálně příjemné rukojeti z olejovaného ořešáku, které dodají teplý nádech jakémukoli stylu vybavení kuchyně, jsou jednou z hlavních předností nové řady stylových struhadel Master americké značky Microplane®. Kromě jedinečného designu se struhadla několika typů pyšní nadstandardní funkčností, ze které se budete díky kvalitě použitých materiálů těšit po dlouhé roky. Jednoznačná volba pro "řemeslníky", kteří v kuchyni rádi vytváří dokonalá umělecká díla. Jemné struhadlo na citrusovou kůru Zester je speciálně určeno na strouhání vnější části slupky citrusových plodů. Anglický výraz "zest" označuje nejsvrchnější barevnou vrstvu slupky citrusů, která obsahuje vonné silice (éterické oleje). Kůra citronů, pomerančů, limetek a dalších citrusů se v kuchyni hojně využívá k ochucování nejrůznějších pokrmů, od sladkých dezertů přes zálivky a omáčky po těstoviny a pečená masa, ale také k jejich dekoraci, a to jak v čerstvé, tak v kandované podobě. Struhadlo typu zester nastrouhá tenkou kůru precizně a přesně, bez nežádoucího poškození plodů. Jemné struhadlo typu zester speciálně určené pro strouhání kůry citrusových plodů Úzká a velmi dlouhá funkční plocha Zvládne nastrouhat i tvrdý sýr, zázvor, čokoládu, muškátový oříšek či lanýže Z česneku vytvoří jemné pyré, koření přemění v aromatický prášek Nádherný řemeslný design s dřevěnou rukojetí ve spojení s mimořádnou funkčností Série Master získala prestižní ocenění Red Dot Design Award 2017 – winner Protiskluzná gumová koncovka pro větší stabilitu při práci a ochranu pracovní plochy Ostrost struhadla zabraňuje rozdrobování, rozmělňování či drcení potravin Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku Rukojeť z olejovaného ořechového dřeva s certifikovaným původem z USA Trvale ostrá funkční část z chirurgické nerezové oceli 18/8 Lze zavěsit za praktický háček na rukojeti Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou Vhodné do myčky nádobí Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do zásuvky Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů Microplane®! Citrusová kůra – tipy: Pro získání citrusové kůry vybírejte chemicky neošetřené citrusy Plody pečlivě omyjte pod tekoucí studenou vodou Lehce je přitom odrhněte prsty od mastnoty a případných nečistot Důkladně osušte Struhadlo typu zester šikmo opřete o pracovní plochu a jemně strouhejte povrchovou citrusovou kůru Buďte opatrní, abyste nezasáhli do nahořklé bílé vrstvy slupky, která se nachází těsně pod kůrou Plodem postupně otáčejte, dokud nezískáte požadované množství kůry Struhadlo můžete držet i ve vzduchu a strouhat např. rovnou do mísy se sladkým krémem Jemné hoblinky využijte pro přípravu pokrmů nejlépe ihned, dokud je kůra čerstvá a aromatická Plody bez kůry zužitkujete pro získání lahodné šťávy Struhadlo očistěte s pomocí houbičky pod tekoucí vodou Nová kolekce Master oceněná prestižním designovým oceněním Red Dot Design Award 2017 zahrnuje několik typů elegantních kuchyňských struhadel s nádhernou rukojetí z olejovaného amerického ořechového dřeva. Struhadla nadčasového designu s praktickou protiskluznou gumovou koncovkou, jejichž tvar vychází ze série Gourmet, byla navržena ve spolupráci s profesionály i vášnivými hobby kuchaři. Dlouhá, štíhlá, lehce prohnutá funkční část, která má extra široký záběr a dokonalou ostrost, je vyrobena z chirurgické nerezové oceli 18/8. Řada Master spojuje neopomenutelné dědictví značky Microplane® charakteristické podobností struhadel s dřevařskými nástroji se současným designem umně zpracovaných řemeslných produktů bezchybné kvality, funkčnosti a odolnosti. (chefshop.cz_japan)

Podobné produkty ako Struhadlo jemné na citrusovou kůru Zester s rukojetí z ořechového dřeva Master Microplane

Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel

Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel
Detail

Sklenice Vintage Port Sommeliers Společnost Riedel inspiroval k návrhu sklenice fakt, že tzv. "oficiální" sklenice na portské víno kulovitého tvaru propagovaná Institutem pro portské víno příliš zdůrazňuje sílu alkoholu a někdy až nevyváženou kyselost a potlačuje ovocné tóny nápoje. V roce 1991 se tak v Londýně setkává skupina odborníků, aby testovali portské víno Quinta do Noval z 10 různých sklenic (vč. 6 prototypů Riedel i oficiální sklenice). Hodnocení totožného vína z různých sklenic se lišila až o 70 %! Během následného finálního výběru v Londýně testovala skupina 12 expertů naslepo 4 různá Vintage portská vína ve 4 různých sklenicích. Sklenice Riedel Vintage Port Sommeliers se právem stala jasným vítězem. Vintage portská vína nechává vyniknout v celé jejich harmonii a ušlechtilosti a vyzdvihuje pro ně tolik typická aromata: černý rybíz, pepř, lanýže a kouřové tóny. Jemně koriguje přílišnou ostrost alkoholu, čímž zdůrazní svůdnou vůni červeného ovoce spojující se s kyselostí a taniny do sladké harmonické chuti. Příjemně přetrvávající dochuť zakončuje potěšení z kvalitního Vintage Port servírovaného v této vytříbené sklenici. Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel doporučujeme na: Portské víno (Colheita, Tawny, Vintage) LBV (Late Bottled Vintage) Madeira, Marsala, Noilly Prat Vinsanto Portské víno Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje vinný mošt, do kterého je po částečném vykvašení a přečerpání do dřevěných sudů přidána brandy – vinná pálenka. Ta kvasný proces zastaví a vznikají tak fortifikovaná vína s přirozeně zbytkovým cukrem a 19 – 22? alkoholu, která před nalahvováním ještě nějakou dobu v sudech zrají. Portské se vyrábí výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v severní části Portugalska v oblasti údolí řeky Douro. Portské víno Vintage Po relativně krátké době v dubovém sudu je portské víno stáčeno ke zrání do lahví, jejichž etikety označují rok sklizně. Vzhledem k jejich vysoké koncentraci, obsahu zbytkového cukru a alkoholu si Vintage Port uchovává svěžest a ovocnost až po desítky let. Vintage portská vína jsou deklarována individuálně jednotlivými producenty v závislosti na konkrétním roce. Fortifikovaná vína Madeira, sherry, portské – alkoholizovaná vína s dlouhou historií typická pro země Pyrenejského poloostrova. Doporučuje se podávání ve vysoké, štíhlé sklenici (ve Španělsku známá jako "copita"), která zdůrazňuje jejich jemná ovocná aromata a potlačuje ostrost alkoholu. Série SOMMELIERS: Ve spolupráci s italským sdružením sommeliérů A.I.S. (Associazione Italiana Sommeliers) představil Claus Riedel roku 1973 v Orvietu první sérii sklenic pro znalce. Série obsahuje 10 různých velikostí. Od této chvíle se svět vín od základu změnil. V různých regionech a na různých kontinentech se dnes produkují vína, která tehdy neexistovala nebo byla zcela neznámá. Proto ve vývoji série Sommeliers dále pokračoval syn Georg Riedel, až se Sommeliers stala rozsáhlou „vitrum-vinotékou“ na nejvyšším stupni technického vývoje. V roce 1991 Robert Parker, redaktor časopisu Wine Advocate napsal: "Nejlepší sklenice jak z technického pohledu, tak z pohledu maximálního požitku jsou ty, které vyrábí firma Riedel. Efekt, který tyto sklenice dodávají kvalitnímu vínu, je skutečně mimořádný. Nemohu dostatečně vyjádřit, jak velký rozdíl to je." Díky celosvětové poptávce představuje dnes série Sommeliers absolutní špičku mezi sklenicemi na víno a je nejúspěšnější ručně foukanou sérií sklenic na světě. Každá sklenice je vyrobena samostatně: vrchní část vyfukujeme ve formě, stopka a základna jsou tvarované ručně podle výrobních metod vyvinutých již na počátku našeho letopočtu. Skláři při práci využívají svůj talent, jejich schopnosti a pečlivost jsou základním předpokladem pro to, aby sérii sklenic Sommeliers vtiskli řemeslné zpracování, jaké zákazníci očekávají. Sommeliers jsou vyráběny ze skla s více jak 24% obsahem olova. (chefshop.cz)

Podobné produkty ako Sklenice Vintage Port Sommeliers Riedel

Marie a Magdalény - Lenka Horňáková-Civade - audiokniha

Marie a Magdalény - Lenka Horňáková-Civade - audiokniha
Detail

Audiokniha:,Jedna rodová linie a stejný osud Pokud nedokážeme svým dcerám předat příběhy o svých chybách, hrozí, že je budou opakovat. Ale jsou to vůbec chyby, když ničeho nelitujeme? Magdaléna, Libuše i Eva vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino kolektivizací rámované dětství končí za okupace vojsky Varšavské smlouvy, Eva je dítětem normalizace. A každá vypráví o lásce, naději a o vnitřním zdroji síly, která jim umožňuje nést hlavu vztyčenou navzdory nepřízni osudu i historie. Všechny vyprávějí i o Marii, jejich matce, babičce a prababičce, jejíž nezdolnost a vzdor kolují v jejich žilách. Ocenění: Prix Renaudot des Lycéens „Román mi připomněl příběh žen z románu Žítkovské bohyně, který jsem načetla zhruba před pěti lety. Téma je ryze ženské, je o síle rodového předurčení, o emancipaci, nezávislosti, o společenském vyčlenění, pokrytectví, touze… Moje rodina pochází z moravského venkova, takže jsem tam našla spoustu situací, které mí blízcí prožívali obdobně.“ ‒ Tereza Bebarová, interpretka „Zajímalo mě, jak historie s velkým H ovlivňuje naše životy, i když si myslíme, že od ní jsme daleko a už se nás netýká. Říkám tomu román tří hlasů, čtyř žen a pěti postav.“ ‒ Lenka Horňáková-Civade, novinky.cz „Od mládí mě fascinovala Janáčkova opera podle díla Gabriely Preissové Její pastorkyňa. Ten příběh svobodné matky Jenůfy a zavražděného nemluvněte je děsivá tragédie, kterou ovšem obyčejný lid po staletí v různých variacích znova a znova prožívá. Bastardství nebo parchantství je těžký úděl, ale já jsem psala hlavně o jinakosti jako takové. To, že se společnost dívá na ty ženy a děti skrz prsty, že je odsuzuje a vystrkuje na svůj okraj, zároveň dává těm matkám i jejich potomkům právo dívat se na společnost také jinak.“ ‒ Lenka Horňáková-Civade, reflex.cz Copyrights: Audiokniha (P) & © OneHotBook, 2016. Všechna práva vyhrazena. Lenka Horňáková-Civade Vystudovala VŠE a začala se studiem na FFUK, ale před dokončením školy dala přednost cestování a poté se usadila na jihu Francie. Na pařížské Sorbonně vystudovala výtvarné umění, kterému se aktivně věnuje; její kresby jsou použity i v obalu audioknihy. Česky vyšly její knihy Provence jako sen (2010), Lanýže (2011) a Pohlednice z kavárny (2015) – každá z nich jiným literárním jazykem odráží autorčino vnímání (jiho)francouzské reality. Publikace Prioritaire. Praha – Paříž (2013, se spoluautorkou Anne Delaflotte Mehdevi) ukazuje pohled dvou žen-cizinek, z nichž každá žije v rodné zemi té druhé. Rodinnou ságu Marie a Magdalény napsala autorka francouzsky (česky vyšla v jejím vlastním překladu). Román ve Francii obdržel Prix Renaudot des Lycéens i několik dalších literárních cen a je kladně přijímán jak kritikou, tak čtenáři. Valérie Zawadská (*1958) Po maturitě získala angažmá v Severomoravském divadle v Šumperku jako elév, o rok později nastoupila na DAMU v Praze. Následovala divadelní angažmá v Západočeském divadle v Chebu a v Městských divadlech pražských. Od 90. let je na volné noze, hostuje hned v několika divadlech a kromě filmu či televize se věnuje též práci pro rozhlas. Hrála téměř v šedesáti filmech, inscenacích a seriálech, ale popularitu jí získal zejména dabing, za který obdržela několik ocenění TýTý i Cen Františka Filipovského. Dále účinkovala v audioknihách vydavatelství OneHotBook: Mycelium: Jantarové oči (2014), Mycelium II: Led pod kůží (2015), Babička pozdravuje a omlouvá se (2015), Tady byla Britt-Marie (2016), Mycelium III: Pád do temnot (2017). Tereza Bebarová (*1975) Vystudovala herectví na ostravské konzervatoři. Již během studia hrála v Divadle Petra Bezruče, po absolutoriu byla v angažmá v ostravském Divadle Aréna, později i v Národním divadle moravskoslezském a po přesídlení do Prahy v Divadle na Fidlovačce. Roku 2005 obdržela Cenu Thálie za hlavní roli v muzikálu Funny Girl. Aktuálně je členkou hereckého souboru Divadla na Vinohradech. Působí v dabingu (třikrát získala Cenu Františka Filipovského) a patří mezi nejvyhledávanější audioknižní narátorky. Televizní diváci ji znají ze seriálu Ulice. Dále účinkovala v audioknihách vydavatelství OneHotBook: Žítkovské bohyně (2013), Dívka ve vlaku (2016), Playground (2017). Lucie Pernetová (*1978) Po gymnáziu nastoupila jako elévka do Městského divadla v Mostě, kde zůstala šest let. Poté dostala nabídku angažmá v divadle ABC. Nyní je členkou souboru Městských divadel pražských a spolupracuje s Českým rozhlasem. Hostuje také v Činoherním klubu, v Divadle Palace a je součástí uskupení Veselé skoky. Zahrála si v televizních filmech Dva na schodišti, Až kohout snese vejce, v pohádce Boháč a chudák či v seriálu Život a doba soudce A. K. Dále účinkovala v audioknihách vydavatelství OneHotBook: Sběratel (2015), Dívka ve vlaku (2015), S elegancí ježka (2015), Dívka, která spadla z nebe (2016), Provazochodkyně (2016). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Marie a Magdalény - Lenka Horňáková-Civade - audiokniha
Lanýže (9788025733370), Lanýže (978-80-257-2577-1)