Kucharky gastronomie kucharky

Produkt Kucharky gastronomie kucharky sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Kucharky gastronomie kucharky upraviť a produkt hľadať znova.

Gastronomie - Fišera Miroslav

Gastronomie - Fišera Miroslav
Detail

Obsah této knihy je zaměřen na vývoj, základy a současné trendy v gastronomii. Vhodným způsobem jsou uvedeny vybrané potravinářské komodity, popsány stravovací návyky mladistvých, bezpečnost potravin v gastronomii, způsoby dopravy související s gastronomií, hotelnictvím a cestovním ruchem a nakonec využití statistických metod v gastronomii. Kniha obsahuje kapitolu 10 Bezpečnosť potravín v gastronómii od slovenského autora Jozefa Goliana a tato kapitola je uvedena ve slovenském jazyce. (patro.cz)

Podobné produkty ako Gastronomie - Fišera Miroslav , Beletrie kucharky

Kvízy a hádanky - Gastronomie

Kvízy a hádanky - Gastronomie
Detail

Sešit plný kvízů, rébusů hádanek, které se orientůjí na různá témata. Sešit obsahuje velké množství úkolů, které využívají fotky a ilustrace. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kvízy a hádanky - Gastronomie , Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)

Elektronická evidence tržeb pro gastronomii

Elektronická evidence tržeb pro gastronomii
Detail

Zákon o elektronické evidenci tržeb s praktickým komentářem pro zvládnutí problwmatikyv pěti minutách, uživatelské rady a tipy pro gastronomické provozy a ubytovacízařízení, informace o souvisejích novelách daňových zákonů.Publikace shrnuje základy k tématu elektronické evidence tržeb pro podnikatele, na kterése nová povinnost vztahuje v první fázi od 1. prosince 2016 a kteří se tak potřebují vspolehlivě zorientovat v nově přijatém zákoně a souvisejících novelách. Komplet zahrnujetištěnou příručku + e-book v pdf + aktualizační servis + on-line přístup k aktuálnímúplným zněním. Extra široký formát, přehledná grafická úprava s výraznými orientačnímiprvky pro pohodlou práci.Čtenáři využijí:- servisní webovou stránku s možností volného stahování novel a informacemio aktualitách- aktualizační servis zasílaný mailem- e-booky ve formátech pdf, e-pub- volný on-line přístup k aktuálnímu platnému znění zákona a dalším bonusům (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Elektronická evidence tržeb pro gastronomii , Víno: analýza - technologie - gastronomie (978-80-86380-77-3)

Elektronická evidence tržeb pro gastronomii

Elektronická evidence tržeb pro gastronomii
Detail

Zákon o elektronické evidenci tržeb s praktickým komentářem pro zvládnutí problwmatiky v pěti minutách, uživatelské rady a tipy pro gastronomické provozy a ubytovací zařízení, informace o souvisejích novelách daňových zákonů. Publikace shrnuje základy k tématu elektronické evidence tržeb pro podnikatele, na které se nová povinnost vztahuje v první fázi od 1. prosince 2016 a kteří se tak potřebují v spolehlivě zorientovat v nově přijatém zákoně a souvisejících novelách. Komplet zahrnuje tištěnou příručku + e-book v pdf + aktualizační servis + on-line přístup k aktuálním úplným zněním. Extra široký formát, přehledná grafická úprava s výraznými orientačními prvky pro pohodlou práci. Čtenáři využijí: - servisní webovou stránku s možností volného stahování novel a informacemi o aktualitách - aktualizační servis zasílaný mailem - e-booky ve formátech pdf, e-pub - volný on-line přístup k aktuálnímu platnému znění zákona a dalším bonusům (patro.cz)

Podobné produkty ako Elektronická evidence tržeb pro gastronomii , Nový encyklopedický slovník gastronomie, a–k: 1. díl (978-80-86351-10-0)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Jiří Černý

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Jiří Černý
Detail

Oba díly slovníku využijí nejen odborníci pracující v oboru gastronomie, ale je určen také pro amatéry. Jde o velmi zajímavou publikaci, která u nás doposud nebyla vydána. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Jiří Černý , Nový encyklopedický slovník gastronomie, l–ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Jiří Černý

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Jiří Černý
Detail

Velký gastronomický slovník je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Jiří Černý , Sapíkův svět: nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8)

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Schreiberová Jarmila

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Schreiberová Jarmila
Detail

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace. (patro.cz)

Podobné produkty ako Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Schreiberová Jarmila , Ájurvéda léčení a vaření: přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Černý Jiří

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Černý Jiří
Detail

Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům. (patro.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Černý Jiří

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Černý Jiří

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Černý Jiří
Detail

Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům. (patro.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Černý Jiří

Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD - Krátká Eva

Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD - Krátká Eva
Detail

Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku. (patro.cz)

Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD - Krátká Eva

Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)

Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)
Detail

Kniha – autor Miroslav Fišera, 300 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Obsah této knihy je zaměřen na vývoj, základy a současné trendy v gastronomii. Vhodným způsobem jsou uvedeny vybrané potravinářské komodity, popsány stravovací návyky mladistvých, bezpečnost potravin v gastronomii, způsoby dopravy související s gastronomií, hotelnictvím a cestovním ruchem a nakonec využití statistických metod v gastronomii. Kniha obsahuje kapitolu 10 Bezpečnosť potravín v gastronómii od slovenského autora Jozefa Goliana a tato kapitola je uvedena ve slovenském jazyce. (alza.cz)

Podobné produkty ako Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)

Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)

Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)
Detail

Kniha - autor Vlastimil Fic, 316 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)

Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu - Dana Tesone

Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu - Dana Tesone
Detail

Kniha poskytuje čtenářům přehled funkcí plánování, organizování, ovlivňování a kontroly, spojených s řízením v podnicích služeb, zvláště pak podniků v oboru hotelnictví, gastronomie a turismu. Je prezentována z pohledu uživatele, což znamená, že je aplikovatelná pro konkrétní úkoly, povinnosti a okruhy zodpovědnosti, vykonávané jak liniovými, tak i vrcholovými manažery.Kniha může být využita při školicích programech v jakémkoli druhu poskytování služeb, je ale zejména zaměřena na obor hotelnictví, gastronomie a turismu. Informace, které kniha obsahuje, se vztahují ke všem aktivitám vykonávaným manažery v praxi. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu - Dana Tesone

Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem - Křivánek Mirko

Svet gastronómie: Príručka, ktorú hľadáš (978-80-551-8204-9)

Svet gastronómie: Príručka, ktorú hľadáš (978-80-551-8204-9)
Detail

Kniha - autor Andrej Šulka, 144 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Čo potrebuješ na to, aby si sa stal gastronómom? V prvom rade musíš mať hlavne chuť a motiváciu. Ak ich už máš, potrebuješ ešte túto knihu, ktorá ťa zasvätí do tajomstiev kultúry stravovania. Kniha Gastronómia v kocke nie je ani kuchárskou knihou, ani učebnicou. Nenájdeš v nej recepty či pracovné postupy. Nájdeš v nej však praktické a presne zacielené rady, ktoré ti pomôžu zorientovať sa v rozmanitom svete gastronómie. Andrej Šulka ich zozbieral počas siedmich rokov praxe na Slovensku, v Taliansku a vo Francúzsku a napísal jednoducho, prehľadné bez zbytočných „omáčok“ (aj keď kapitolu o omáčkach v nej nájdeš tiež). Cenné a prehľadné informácie z kuchyne i baru, ktoré sú doplnené autorovými ilustráciami, uľahčia ich zapamätanie. Zistíš, ako prebieha proces výroby vína či kávy, aké bylinky a koreniny najčastejšie používame, alebo s akými nástrojmi pracuje barman. A to je len zlomok... (alza.cz)

Podobné produkty ako Svet gastronómie: Príručka, ktorú hľadáš (978-80-551-8204-9)

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Hugo Schreiber, Yvetta Dörflová, Jarmila Schreiberová

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Hugo Schreiber, Yvetta Dörflová, Jarmila Schreiberová
Detail

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Hugo Schreiber, Yvetta Dörflová, Jarmila Schreiberová

Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem (80-7335-036-X)

Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem (80-7335-036-X)
Detail

Kniha - autor Mirko Křivánek, 366 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem (80-7335-036-X)

Etiketa stolování: O dobrých mravech a gastronomii (978-80-242-7617-5)

Etiketa stolování: O dobrých mravech a gastronomii (978-80-242-7617-5)
Detail

Kniha - autor Ladislav Špaček, česky, pevná bez přebalu lesklá Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařů Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský. Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji... (alza.cz)

Podobné produkty ako Etiketa stolování: O dobrých mravech a gastronomii (978-80-242-7617-5)

Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy - Smetana František

Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy - Smetana František
Detail

Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy - Smetana František

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)
Detail

Kniha - autor Jiří Černý, česky - autor Jiří Černý, česky Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům. (alza.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0)
Detail

Kniha - autor Jiří Černý, česky - autor Jiří Černý, česky Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům. (alza.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0)

Variť môže každý: Obrazový kurz praktickej gastronómie krok za krokem (978-80-7451-846-1)

Variť môže každý: Obrazový kurz praktickej gastronómie krok za krokem (978-80-7451-846-1)
Detail

Kniha - 358 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Ako už názov tejto knihy napovedá, variť môže naozaj každý. Pokročilí aj začínajúci kuchári a kuchárky v nej nájdu textové aj obrazové návody na množstvo skvelých receptov predovšetkým zo stredomorskej kuchyne. Pomocou metódy "krok za krokom" zvládnu všetci bez problémov základné techniky čistenia, porciovania a úpravy zeleniny, mäsa a rýb. Naučia sa pripravovať domáce cestoviny, rôzne druhy pečiva, tort a sladkostí. Dozvedia sa ako správne spracovávať známe i menej známe suroviny. Zoznámia sa aj s kuchynským náčiním, ktoré by nemalo chýbať v ich kuchyni. Preložené z talianskeho originálu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Variť môže každý: Obrazový kurz praktickej gastronómie krok za krokem (978-80-7451-846-1)

Vařit může každý: Obrazový kurz praktické gastronomie krok za krokem (978-80-7451-845-4)

Vařit může každý: Obrazový kurz praktické gastronomie krok za krokem (978-80-7451-845-4)
Detail

Kniha - 368 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jak již název této knihy napovídá, vařit může opravdu každý. Pokročilí i začínající kuchaři a kuchařky, zde najdou textové i obrazové návody na mnoho skvělých receptů především ze středomořské kuchyně. Pomocí metody "krok za krokem" zvládne každý z nich bez potíží základní techniky čištění, porcování a úpravy zeleniny, masa a ryb. Naučí se připravovat domácí těstoviny, různé druhy pečiva, dortů a sladkostí. Naučí se správně zpracovávat známé i méně známé suroviny. Seznámí se též s kuchařským náčiním, které by nemělo chybět jejich kuchyni. Přeloženo z italského originálu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Vařit může každý: Obrazový kurz praktické gastronomie krok za krokem (978-80-7451-845-4)

Ájurvéda léčení a vaření: Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)

Ájurvéda léčení a vaření: Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)
Detail

Kniha - autor Elisabeth Veit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Dr. phil. Elisabeth Veit v této mimořádné knize ukazuje, jak můžete využít léčivou sílu ájurvédy: vedle nauky o energii a třech typech tělesné konstituce v ní najdete přehled o ájurvédském koření a léčivém rostlinstvu od A do Z, dále pak 65 receptů seřazených podle dóš a chuťové orientace. Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici. Léčení a vaření s ájurvédou, přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici. Indické koření, oleje, léčivé byliny a drahokamy - ájurvéda je tisíce let staré vědění o zdravém, dlouhém a štěstí přinášejícím životě. Předané a neustále dále rozvíjené recepty a pokyny se prosadily i v západním světě. Léčivé účinky této celostní medicíny jsou už dlouho uznávány - k prospěchu těla, ducha a duše. (alza.cz)

Podobné produkty ako Ájurvéda léčení a vaření: Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)

Sapíkův svět: Nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8)

Sapíkův svět: Nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8)
Detail

Kniha - autor Martin Jarošek; Jaroslav Sapík, 224 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Legenda českého kuchařství. Potomek slavného rodu, jehož gastronomické kořeny sahají až do 17. století. Předseda Československého svazu kuchařů. Jaroslava Sapíka můžete popsat mnoha způsoby, ale naplno ho poznáte, teprve až ochutnáte jeho jídla. Inspirujte se poctivými recepty, vedle kterých se dozvíte také o historii i současnosti kuchařské školy rodu Sapíků! Přední specialista na českou kuchyni odhaluje svá kulinářská kouzla – a vy musíte být u toho. (alza.cz)

Podobné produkty ako Sapíkův svět: Nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8)

Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD: Pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3)

Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD: Pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3)
Detail

Kniha - autor František Smetana; Eva Krátká, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku. (alza.cz)

Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD: Pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3)

Kuriatko v kastrůlku: Česko-slovenský slovensko-český (občas aj výkladový) slovník gastronómie (978-80-971059-0-7)

Kuriatko v kastrůlku: Česko-slovenský slovensko-český (občas aj výkladový) slovník gastronómie (978-80-971059-0-7)
Detail

Kniha - autor Soňa Hudecová-Podhorná, 208 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Slovník prináša 5 200 slov z oblasti špecializovanej slovnej zásoby, ktorá súvisí s potravinami, nápojmi a kulinárskymi špecialitami slovenskej a českej národnej kuchyne. Gastronomické služby na Slovensku i v Čechách dobiehajú zameškané, zo šéfkuchárov sa utvára profesionálna špička a o kulinárske umenie, či už o oprášenú kuchyňu starých mám, trendové fusion, alebo spoznávanie neznámych etnických kuchýň, sa zaujíma čoraz viac amatérov. Rodia sa ďalšie a ďalšie relácie o varení, vychádzajú desiatky kuchárskych knižiek a časopisov pre laikov aj profesionálov. No prax ukazuje, že aj keď sú naše jazyky príbuzné, pri užšie špecializovanej slovnej zásobe z gastronómie už priemerná znalosť jedného či druhého jazyka nestačí. Profesionáli majú čoraz viac možností stretávať sa na školeniach a odborných súťažiach (kuchárskych, barmanských, baristických, carvingových), pretože ich spoločné... (alza.cz)

Podobné produkty ako Kuriatko v kastrůlku: Česko-slovenský slovensko-český (občas aj výkladový) slovník gastronómie (978-80-971059-0-7)

Parmigiano reggiano 50 snadných receptů (978-80-206-1545-9)

Parmigiano reggiano 50 snadných receptů (978-80-206-1545-9)
Detail

Kniha - autor Academia Barilla, 128 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Academia Barilla, mezinárodní centrum s úkolem šířit italskou gastronomii, pečlivě vybrala pro tuto knihu 50 receptů s parmazánem. Od lehkých a aromatických předkrmů přes první chody nebo polévky, carpaccia, hlavní jídla až po zeleninové přílohy, pečivo a neobvyklé dezerty. (alza.cz)

Podobné produkty ako Parmigiano reggiano 50 snadných receptů (978-80-206-1545-9)

Chateau Visegrad (978-80-905218-2-7)

Chateau Visegrad (978-80-905218-2-7)
Detail

Kniha - autor Viktor Faktor, 84 stran, anglicky, pevná bez přebalu matná Za léta totality se z hradů a zámků zemí Visegrádu vytratila vysoká gastronomie. V lepších případech v nich vznikly prohlídkové okruhy, kde jen málokdo tušil, co se kdysi podávalo na zaprášeném porcelánu, odděleného od školních zájezdů červenými špagáty. V horším případě se o zámky podělili lidové armády a združstevnění zemědělci. Chateau Visegrád je výpravná obrazová publikace o čtyřech zámcích, českém Zbirohu, polském Wojanowě, slovenské Belé a maďarském Degenfeldu, na které se vysoká gastronomie po pádu železné opony vrátila. Stalo se tak díky tomu, že se z nich staly luxusní hotely, s věhlasnými kuchaři, díky nim také vzniklo speciální slavnostní pětichodové menu, které pro tuto knihu fotografoval Ondřej Kavan. Autorem literárního zpracování historie jednotlivých zámků dějin vysoké gastronomie i samotných receptů je Viktor Faktor. Výpravné provedení knihy a její vydání jen v angličtině... (alza.cz)

Podobné produkty ako Chateau Visegrad (978-80-905218-2-7)

Luštěninová kuchařka: se spoustou zeleniny (978-80-88244-08-0)

Luštěninová kuchařka: se spoustou zeleniny (978-80-88244-08-0)
Detail

Kniha - Objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. - Autor Petr Klíma, 224 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Kouzlo moderní veganské kuchyněNeházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji.Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit?Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. Využívá originální postupy a sezonní suroviny. Spolu se škálou... (alza.cz)

Podobné produkty ako Luštěninová kuchařka: se spoustou zeleniny (978-80-88244-08-0)

Brambory 50 snadných receptů (978-80-206-1358-5)

Brambory 50 snadných receptů (978-80-206-1358-5)
Detail

Kniha - 128 stran, česky, pevná bez přebalu matná Academia Barilla vybrala 50 receptů, které obsahují brambory. Některá z nich jsou typickými italskými jídly, další recepty byly vytvořeny spojením brambor s dalšími typickými ingrediencemi italské kuchyně: sýry, masnými výrobky, taktéž s kaštany, hřiby a sušenou treskou. Další recepty mají původ v různých zemích, jako blini v Rusku nebo rösti ve Švýcarsku, a nejsou součástí historie italské gastronomie. Avšak Academia Barilla je vybrala, protože se řídí těmito zásadami: ctí a miluje základní ingredience, jednoduchost spojená s elegancí a především má radost ze sdílení svých znalostí. (alza.cz)

Podobné produkty ako Brambory 50 snadných receptů (978-80-206-1358-5)

Tatry na tanieri (978-80-8115-144-6)

Tatry na tanieri (978-80-8115-144-6)
Detail

Kniha - autor Štefan Packa, 136 stran, slovensky, pevná bez přebalu matná Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecifickou atmosférou a nezabudnuteľnými osobnosťami... Takto sa začal písať aj príbeh tatranského hotelierstva a gastronómie. Bohato ilustrovaná kniha vám predstaví Tatry z nevšedného zorného uhla – cez príbehy a vynikajúce recepty chatárov, hotelierov, majstrov kulinárneho umenia, prominentných návštevníkov. Ochutnajte Tatry! (alza.cz)

Podobné produkty ako Tatry na tanieri (978-80-8115-144-6)

Gastronomický kvíz: v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí... (978-80-87431-35-1)

Gastronomický kvíz: v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí... (978-80-87431-35-1)
Detail

Kniha - autor Jaroslav Vašák, 200 stran, česky Gastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... (alza.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický kvíz: v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí... (978-80-87431-35-1)

Neobyčejné těstoviny: Úžasná jídla s vůní a chutí Itálie (978-80-7669-016-5)

Neobyčejné těstoviny: Úžasná jídla s vůní a chutí Itálie (978-80-7669-016-5)
Detail

Kniha - 148 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Těstoviny jsou jednou z nejrozmanitějších kapitol gastronomie! Není snad nikdo, kdo by je nemiloval. Naučte se s námi připravit pilíře italské kuchyně, jako jsou špagety carbonara, lasagne bolognese nebo rigatoni s gorgonzolou. Nechybí ani nápadité recepty na různé druhy zapečených těstovin či těstoviny s rybami a plody moře. Na své si přijdou i ti, kteří dávají přednost čistě zeleninovým pokrmům, a naše nápady ocení i hospodyňky, které nemají času nazbyt a potřebují pro celou rodinu připravit rychlou večeři. Inspiraci načerpáte i na různé variace lehkých a zdravých těstovinových salátů. Tak listujte a vybírejte! (alza.cz)

Podobné produkty ako Neobyčejné těstoviny: Úžasná jídla s vůní a chutí Itálie (978-80-7669-016-5)

Talianské tradičné jedlá cestoviny: 400 receptov od srdca (978-80-89637-71-3)

Talianské tradičné jedlá cestoviny: 400 receptov od srdca (978-80-89637-71-3)
Detail

Kniha - 368 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Talianska kuchyňa je bez cestovín nepredstaviteľná - to vie asi každý. Táto rozsiahla, nádherne ilustrovaná kuchárska kniha nám predstaví štyristo tradičných talianskych receptov svetoznámych cestovín pasta s chutnými ragú a omáčkami, aromatickou zeleninou, plodmi mora a vynikajúcimi syrmi. Očarujúca rozmanitosť rozmerov a tvarov cestovín a regionálne upravované základné recepty zaručujú plejádu chutí a možnosť deň čo deň našich najbližších prekvapiť novými jedlami. Vďaka pôvabne ilustrovaným receptom inšpirovaným srdcom listujúc túto nevšednú kuchársku knižku sa ocitneme priamo v slnečnom Taliansku. Vydajme sa teda na cestu na krídlach vôní a chutí a oddajme sa zaslúžene vychýrenému potešeniu z talianskej gastronómie. (alza.cz)

Podobné produkty ako Talianské tradičné jedlá cestoviny: 400 receptov od srdca (978-80-89637-71-3)

Chvála české kuchyně: tradice, jídlo, stolování, osobnosti (978-80-904757-1-7)

Chvála české kuchyně: tradice, jídlo, stolování, osobnosti (978-80-904757-1-7)
Detail

Kniha - autor Jarmila Schreiberová; Hugo Schreiber; Yvetta Dörflová, 482 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace. (alza.cz)

Podobné produkty ako Chvála české kuchyně: tradice, jídlo, stolování, osobnosti (978-80-904757-1-7)

S motorkářem u stolu: aneb Průvodce hladového jezdce (978-80-242-7545-1)

S motorkářem u stolu: aneb Průvodce hladového jezdce (978-80-242-7545-1)
Detail

Kniha - autor Josef Káďa Kadeřábek, 240 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato kniha volně navazuje na motorkářské průvodce po Čechách, Moravě a Slovensku. Humorné historky a příběhy lidí, kteří mají jako svého koníčka cestování na dvou kolech se silným motorem, se tentokrát točí okolo nedomyslitelné součásti každého výletu, kterou představují chutná jídla. Samozřejmě že nechybí potřebné ingredience, postup přípravy a také fotografie výsledného pokrmu. Kuchaři z povolání jistě prominou, že někdy vše není přesně podle zásad gastronomie, ale právě proto, že řadu uvedených „mňamek“ a „gáblíků“ připravovali většinou lidé bez odborného vzdělání, tak je to i povzbuzením pro ty, co by se do nějakých náročných kuchařských akcí běžně nepustili. (alza.cz)

Podobné produkty ako S motorkářem u stolu: aneb Průvodce hladového jezdce (978-80-242-7545-1)

Cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) (978-80-7407-456-1)

Cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) (978-80-7407-456-1)
Detail

Kniha - autor Zbyněk Kašpar, 256 stran, česky, pevná s přebalem matná Tato kniha je určena všem, kteří mají rádi Itálii, navštívili ji, chtějí na ni vzpomínat, či se na cestu na Apeninský poloostrov teprve chystají. Stojí slavná dolce vita opravdu za to? Lze vidět Neapol a nezemřít při tom? Proč si Sicilané navlékají o Velikonocích masky, co všechno je třeba překonat, když se Ital rozhodne oženit, a jak vyzrát na italského úředníka? Vraždy a hříchy papežů, manželské trampoty slavné Lucrezie Borgii, Casanovův útěk z vězení a zmizení Mussoliniho mrtvoly. Na stránkách knihy ožívají příběhy ze života slavných umělců Michelangela, Donatella, Rossiniho či Brunelleschiho. Složité zákruty italského života, příběhy italské historie, gastronomie a kultury. Jsou drsné, zábavné i tajemné a vyprávějí o minulosti i současnosti této krásné země. Kniha představuje Benátky, Florencii, Řím a mnoho dalších známých i méně proslulých italských měst prostřednictvím... (alza.cz)

Podobné produkty ako Cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) (978-80-7407-456-1)

Snadno & Rychle 3 (978-80-87737-52-1)

Snadno & Rychle 3 (978-80-87737-52-1)
Detail

Kniha - Kniha SNADNO & RYCHLE 3 svou jednoduchostí, dostupností použitých surovin a recepty pro každý den popsanými „krok za krokem“ opět zaujme každého milovníka dobrého jídla, a to včetně začátečníků. - autor Roman Vaněk; Jana Vaňková, 96 stran, česky, Pevná s přebalem lesklá Jednoduché a rychlé recepty pro každý denDlouho vyhlížené třetí pokračování velmi úspěšné edice kuchařek Snadno & Rychle od propagátora gastronomie Romana Vaňka a jeho manželky Jany je konečně tu.Kniha Snadno & Rychle 3 je opět hodna svého názvu. Obsahuje recepty pro každý den, které jsou nenáročné a používané ingredience jsou běžně dostupné. Začínající kuchaři pak jistě ocení i do detailu popsané potřebné suroviny (např. varný typ brambor) a postupy jejich přípravy (krájení, sekání atd.).Majitelé předchozích dílů této bílé edice kuchařek budou navíc velmi potěšeni dalším pokračováním úžasných dobrodružství pana Panáčka a jeho rodiny. Objevte i další kuchařky od Romana Vaňka... (alza.cz)

Podobné produkty ako Snadno & Rychle 3 (978-80-87737-52-1)

Knedlíky: 200 receptů (978-80-87867-30-3)

Knedlíky: 200 receptů (978-80-87867-30-3)
Detail

Kniha - autor Jarmila Mandžuková, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Tradiční česká jídla si bez něj nelze představit - knedlovepřozelo, svíčková, guláš a stovky jiných, škála knedlíkové gastronomie je bohatá a pestrá. Známe knedlíky naslano, nasladko, plněné, bramborové, ovocné, zeleninové, vařené tak či onak, podávané jako příloha či hlavní pokrm a kdovíjak ještě podle vlastní fantazie. K jedinečnosti knedlíků významně přispívá skutečnost, že je v žádoucí proslulé kvalitě nelze zdárně vyrobit z jiné mouky než té české. I když se dnes dají koupit již hotové v obchodě, není nad ty doma připravené, kypré a čerstvě kouřící. Zvládnout jejich tvorbu patří k vrcholům kuchařského umění. Zkušená autorka, odbornice na zdravou a racionální výživu, ing. Jarmila Mandžuková, jež má na svém kontě již stovku vydaných knih, propátrala bohatou historii knedlíku a sestavila tuto výjimečnou kuchařskou... (alza.cz)

Podobné produkty ako Knedlíky: 200 receptů (978-80-87867-30-3)

Víc než jen vietnamská kuchařka (978-80-264-4132-8)

Víc než jen vietnamská kuchařka (978-80-264-4132-8)
Detail

Kniha - autor Hoang Long Tran; Thuy Nguyen, 168 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Zajímavosti ze světa vietnamské kuchyně, představení tradičních vietnamských surovin a tipy na jejich nakupování, doporučení na vietnamské podniky v České republice, tipy na gastro výlety ve Vietnamu, ale hlavně obrovská nálož receptů na to nejlepší, co vietnamská gastronomie může nabídnout. Uvařte si vietnamské speciality přímo u vás doma. Autoři, kteří vás povedou krok za krokem, jsou z těch nejpovolanějších – jedná se totiž o představitele druhé generace Vietnamců žijících v Česku. Podělí se s vámi o tipy a triky svých babiček, objasní vám původ jednotlivých jídel a jejich symbolický význam a upozorní vás na všechna možná úskalí přípravy oblíbených pokrmů. Ohromte své přátele a jejich chuťové buňky a připravte neopakovatelnou vietnamskou hostinu, na kterou budou všichni ještě dlouho vzpomínat. (alza.cz)

Podobné produkty ako Víc než jen vietnamská kuchařka (978-80-264-4132-8)

Nejlepší restaurace oceněné zlatými lvy, průvodce 2020 (978-80-907213-1-9)

Nejlepší restaurace oceněné zlatými lvy, průvodce 2020 (978-80-907213-1-9)
Detail

Kniha - česky, pevná bez přebalu lesklá Sedmý ročník hodnocení kvality restaurací v Česku přináší zbrusu novou publikaci výsledků pro sezónu 2020. V průvodci najdete přehled více než stovky nejlepších restaurací, které získaly v hodnocení inspektorů projektu ocenění jedním, dvěma či třemi zlatými lvy. Ročník od ročníku se vyrovnávají síly Prahy a regionů. Sezóna 2020 přináší významně delší seznam restaurací nabíjících zážitkovou gastronomii mimo hlavní město. V knize na čtenáře čeká 256 stran s přehlednými prezentacemi oceněných restauracích, infografika pro snazší orientaci a dvojjazyčné texty se základními informacemi o restauraci, typu kuchyně a šéfkuchaři. S ohledem na velkou poptávku po anglické verzi oblíbené publikace vychází kniha poprvé v praktické česko-anglické verzi. Dvojjazyčnost titulu přináší také zcela nové grafické zpracování a nový formát knihy. To vše s tiskem na bělostném křídovém papíru a v kvalitní pevné vazbě podtrhuje prémiovost publikace. (alza.cz)

Podobné produkty ako Nejlepší restaurace oceněné zlatými lvy, průvodce 2020 (978-80-907213-1-9)

Královská kuchařka Freddieho Mercuryho: Více než 100 receptů (978-80-260-9028-1)

Královská kuchařka Freddieho Mercuryho: Více než 100 receptů (978-80-260-9028-1)
Detail

Kniha - autor Peter Freestone, 232 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Freddie Mercury byl bohem nadaný zpěvák skupiny Queen, extravagantní jedinec, libující si v okázalosti hudební, módní, ale i kulinářské. Málokdo však ví, co Freddie Mercury rád jedl, pil, a co bylo jeho zamilované jídlo. Jeho celosvětový věhlas zapříčinil, že miliony jeho fanoušků po celém světě vyhledávají vše nepublikované, co se týká jejich idolu. A kniha „Královská kuchařka Freddieho Mercuryho“ je jediná na toto téma, která je zatím napsána. Neudělá však radost jen fanouškům Freddieho Mercuryho, ale i milovníkům gastronomie. Kniha je jedinečné dílo plné oblíbených Freddieho pokrmů, doplněné autentickými fotografiemi a spoustou zajímavých informací o Freddiem i mimo pódium. I když si Freddie mohl dovolit ty nejlepší lahůdky, přesto si rád nechával připravovat jídla skromnější a dostupnější. A kdo jiný by vám o tom mohl vyprávět zasvěceněji, než jeden z jeho nejbližších přátel - osobní... (alza.cz)

Podobné produkty ako Královská kuchařka Freddieho Mercuryho: Více než 100 receptů (978-80-260-9028-1)

Škoda nevařit Kuchařka plná hudby (978-80-87049-99-0)

Škoda nevařit Kuchařka plná hudby (978-80-87049-99-0)
Detail

Kniha - autor Martin Škoda, 224 stran, česky, pevná s přebalem matná Kuchařku napsal Martin Škoda v 17 letech pro své vrstevníky. Kniha je plná skvělých receptů, fotografií, rad a tipů, k nimž se Martin postupem času vlastními zkušenostmi dopracoval, a také hudby. Kuchařka je rozdělena na kapitoly, při kterých mladí chtějí nebo potřebují vařit (například když chtějí okouzlit toho druhého, připravují si jídlo na cestu, nemají zrovna po ruce tunu ingrediencí, na stres či kocovinu nebo pokud chtějí vylepšit zaběhlou českou klasiku). Každý recept je navíc doplněn songem, který může doladit atmosféru při vaření i po něm. A když už jsme u toho, že by byla škoda nevařit, tak by jistě byla škoda zůstat jen v kuchyni a nikam se nepodívat - s Martinem máte možnost vycestovat do světa, kam se vydal nejen za zábavou, ale také za tamní gastronomií. Kuchařka Martina Škody (mladého českého Jamieho Olivera) je jedinečná nejen svým obsahem, ale také designem - o originální... (alza.cz)

Podobné produkty ako Škoda nevařit Kuchařka plná hudby (978-80-87049-99-0)

Lehká kuchyně (978-80-905710-8-2)

Lehká kuchyně (978-80-905710-8-2)
Detail

Kniha - autor Zdeněk Pohlreich, 208 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Kniha o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě, a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“ Zdeněk Pohlreich.Napsali o knize Lehká kuchyněTato kniha mě moc mile překvapila svou nádhernou vazbou a kvalitním papírem, na kterém je vytisknutá. Je přesně tím, co teď potřebujeme. Recepty vypadají... (alza.cz)

Podobné produkty ako Lehká kuchyně (978-80-905710-8-2)

Italská kuchařka: Ricardo Lucque a jeho příběh (978-80-906893-5-0)

Italská kuchařka: Ricardo Lucque a jeho příběh (978-80-906893-5-0)
Detail

Kniha - autor Riccardo Lucque, 304 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Italská kuchyně je známá po celém světě a získala srdce mnoha z nás. Kdo si vůbec dokáže představit vaření bez skvělých italských surovin, vín a sýrů, vyzrálých rajčat San Marzano, voňavé bazalky...? Pro vás všechny, kteří jste si italskou kuchyni zamilovali, vznikla právě tato kuchařka. Pokud se chcete posunout dál, obohaťte se o řadu jednoduchých a skvělých jídel. Tato kuchařka obsahuje 104 receptů na rizota, těstoviny, masa, ryby, saláty, polévky, ale i recepty na pravé italské pečivo a dezerty, bez kterých si žádný Ital svůj oběd nebo večeři ani nedokáže představit. Riccardovi Lucquemu, který se usadil u nás v Česku, máme být za co vděční. Přivezl k nám kus pravé italské gastronomie. Srozumitelné, ležérní a promyšlené zároveň. V jeho restauracích se skutečně přenesete přes hranice dvou států a zažijete stejný pocit, který dobře znáte z dovolených - objevování chutí, jež s takovou... (alza.cz)

Podobné produkty ako Italská kuchařka: Ricardo Lucque a jeho příběh (978-80-906893-5-0)

Superpotraviny

Superpotraviny
Detail

Termín superpotravina sa stal jedným z najpopulárnejších v modernej gastronómii. Čo si však pod ním vlastne predstaviť? Čo sa skrýva napríklad pod slovom goji? Ako sa robí puding z chia semienok? A ako s tým všetkým súvisí kučeravý kel? V tejto kuchárke nájdete nielen 45 supernapínavých, superzdravých a superchutných receptov zo superpotravín, ale aj odpovede na všetky vaše otázky týkajúce sa tohto kulinárskeho trendu. Pre každého, kto chce variť zdravo a kreatívne a rád experimentuje v kuchyni. (patro.cz)

Podobné produkty ako Superpotraviny

Superpotraviny

Superpotraviny
Detail

Termín superpotravina se stal jedním z nejpopulárnějších v moderní gastronomii. Jenže co to vlastně jsou superpotraviny? Co se například skrývá pod slovem goji? Jak se dělá pudink z chia semínek? A jak s tím vším souvisí kadeřavá kapusta? V této kuchařce naleznete nejen 45 supernapínavých, superzdravých a superchutných receptů ze superpotravin, ale také odpovědi na všechny vaše otázky ohledně tohoto populárního trendu. Kuchařka pro každého, kdo má na stole rád snadné zdravé jídlo a rád experimentuje v kuchyni. (patro.cz)

Podobné produkty ako Superpotraviny

Kváskové pečivo slané (978-80-260-6126-7)

Kváskové pečivo slané (978-80-260-6126-7)
Detail

Kniha - autor Hana Bačíková, 72 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Komplexně pojatá publikace, která na domácím knižním trhu zcela chybí. Je určena jak laické veřejnosti, turistům, také i dietologům, firmám, zaměstnancům, ale i studentům z oboru potravinářství a gastronomie, cestovním agenturám, kulinářským institucím, a spousty dalších. - návody, rady a popis vše o kvásku, vedení kvásku, založení kvásku - pozitivní účinky kváskového pečiva - srovnání kváskového pečiva a pečiva s droždím - nutriční složení a pozitiva pro lidský organismus - 21 receptů a spousty barevných fotografií a kreslených obrázků - mnoho dalších prozkoumaných informací a doporučení - může sloužit i jako publikace pro výuku (alza.cz)

Podobné produkty ako Kváskové pečivo slané (978-80-260-6126-7)

Lehká kuchyně - Pohlreich Zdeněk

Lehká kuchyně - Pohlreich Zdeněk
Detail

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě, a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“ Zdeněk Pohlreich. Kniha Lehká kuchyně byla nominována na cenu Český bestseller za rok 2016 v kategorii Kuchařky. (patro.cz)

Podobné produkty ako Lehká kuchyně - Pohlreich Zdeněk
beletrie kucharky, Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0), Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3), Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0), Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7), Sapíkův svět: Nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8), Ájurvéda léčení a vaření: Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)