Beletrie kucharky gastronomie

Produkt Beletrie kucharky gastronomie sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Beletrie kucharky gastronomie upraviť a produkt hľadať znova.

Beletrie pro děti - Josef Čapek

Beletrie pro děti - Josef Čapek
Detail

Třetí svazek Spisů Josefa Čapka obsahuje pohádku O tlustém pradědečkovi a loupežnících (zahrnutou do knihy Karla Čapka Devatero pohádek, 1932), dále zdramatizovanou, samostatně knižně vydanou verzi Dobře to dopadlo aneb Tlustý pradědeček, lupiči a detektivové z roku 1932, knihu Povídání o pejskovi a kočičce. Jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech (1. vyd. 1929, 4. vyd. 1937; svazek zahrnuje rovněž - poprvé knižně - hry pro loutky Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen a Jak děti dělaly s pejskem a kočičkou Mikuláše, jež vznikly ze dvou povídání a vyšly v roce 1932 v časopisu Loutkář) a v původním znění cyklus vyprávění Povídejme si, děti, který Čapek napsal a nakreslil pro Dětský koutek Lidových novin v letech 1929-1933 (v roce 1954 jej pak vydal Miroslav Halík). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Beletrie pro děti - Josef Čapek , Beletrie kucharky

Beletrie pro děti - Čapek Josef

Beletrie pro děti - Čapek Josef
Detail

Třetí svazek Spisů Josefa Čapka obsahuje pohádku O tlustém pradědečkovi a loupežnících (zahrnutou do knihy Karla Čapka Devatero pohádek, 1932), dále zdramatizovanou, samostatně knižně vydanou verzi Dobře to dopadlo aneb Tlustý pradědeček, lupiči a detektivové z roku 1932, knihu Povídání o pejskovi a kočičce. Jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech (1. vyd. 1929, 4. vyd. 1937; svazek zahrnuje rovněž – poprvé knižně – hry pro loutky Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen a Jak děti dělaly s pejskem a kočičkou Mikuláše, jež vznikly ze dvou povídání a vyšly v roce 1932 v časopisu Loutkář) a v původním znění cyklus vyprávění Povídejme si, děti, který Čapek napsal a nakreslil pro Dětský koutek Lidových novin v letech 1929–1933 (v roce 1954 jej pak vydal Miroslav Halík). (patro.cz)

Podobné produkty ako Beletrie pro děti - Čapek Josef , Beletrie ticho promlouva

Beletrie 1 - Daniel Vojtěch, Josef Čapek

Beletrie 1 - Daniel Vojtěch, Josef Čapek
Detail

Svazek soustřeďuje v úplnosti samostatnou prozaickou a dramatickou tvorbu J. Čapka (1887-1945) do roku 1930: povídkové knihy Lelio a Pro delfína, časopisecky publikované práce Živý plamen, Tři prózy, Podzim 1914 a Chlapec, divadelní hru Země mnoha jmen a torzo dramatu Gassirova loutna, filmová libreta Lakomec a Moc pověry a konečně i prózu Stín kapradiny. V chronologickém uspořádání představuje Čapkovu cestu k vlastnímu epickému výrazu prostoupenému reflexí metafyzických témat, jejich tíhy a naléhavosti, i náznakovou přítomností autorova "druhého" literárního domova, tj. činnosti kriticko-esejistické, tříbící Čapkův rozvažující styl a smysl pro lapidární postižení nadčasového prvku aktuálního (uměleckého) dění. Poprvé je tu tedy příležitost ukázat celek Čapkovy "volné" literární tvorby, počínaje emancipací od prací psaných společně s bratrem Karlem. Prózy vznikající před první světovou válkou a v jejím průběhu tematizují konfrontaci nezajištěné, troskotající existence s proměnlivou povahou moderního časoprostoru. Střetnutí s avantgardní estetikou soudobých uměleckých proudů (kubismus, expresionismus, futurismus) rozevřelo v Čapkových raných prózách vějíř "figurativních" možností: zachycují mnohotematičnost nové skutečnosti a její rozevřenou, ubíhající perspektivu v poukazu k všudypřítomné motivické řadě značící sebereflexi Čapkova tvůrčího úsilí. Jeho ústřední snahou bylo dospět prostřednictvím tvarových proměn k názoru nové zkušenosti, ke zkušenosti nového výrazu, k zážitku narativního a popisného slova-obrazu zachycujícího událost imaginativního vidění i s ní spojenou tíživou myšlenku. Dramatické útvary z 20. let zachycují Čapkovy pokusy o alegoricko-utopickou hru. Reagovaly - často i ironickou persifláží - na revoluční téma levých avantgard počátku 20. let, zpochybňovaly spásnost kolektivistického sociálního experimentu a apelovaly na individuální odpovědnost. Svazek uzavírá próza Stín kapradiny, sjednocující mnohé z autorových dosavadních tematických okruhů a tvárných postupů v myticko-baladickém podání údělu člověka. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Beletrie 1 - Daniel Vojtěch, Josef Čapek , Beletrie popularne naucna literatura

Beletrie 1 - Josef Čapek - e-kniha

Beletrie 1 - Josef Čapek - e-kniha
Detail

eBook:,Pořadovým číslem první svazek Spisů Josefa Čapka soustřeďuje v úplnosti jeho samostatnou prozaickou a dramatickou tvorbu do roku 1930: povídkové knihy Lelio a Pro delfína, časopisecky publikované práce Živý plamen, Tři prózy, Podzim 1914 a Chlapec, divadelní hru Země mnoha jmen a torzo dramatu Gassirova loutna, filmová libreta Lakomec a Moc pověry a konečně i baladickou prózu Stín kapradiny. V chronologickém uspořádání představuje Čapkovu svébytnou cestu napříč moderními vyprávěcími postupy k vlastnímu epickému výrazu prostoupenému reflexí metafyzických témat, jejich tíhy a naléhavosti, i náznakovou přítomností autorova „druhého“ literárního domova, tj. činnosti kriticko-esejistické, tříbící Čapkův rozvažující styl a smysl pro lapidární postižení nadčasového prvku aktuálního (uměleckého) dění. Poprvé je tu tedy příležitost ukázat celek Čapkovy „volné“ literární tvorby, počínaje emancipací od prací psaných společně s bratrem Karlem. Prózy vznikající před první světovou válkou a v jejím průběhu tematizují konfrontaci nezajištěné, troskotající existence s proměnlivou povahou moderního časoprostoru. Střetnutí s avantgardní estetikou soudobých uměleckých proudů (kubismus, expresionismus, futurismus) rozevřelo v Čapkových raných prózách vějíř „figurativních“ možností: zachycují mnohotematičnost nové skutečnosti a její otevřenou, ubíhající perspektivu v neustálém poukazu k všudypřítomné motivické řadě značící sebereflexi Čapkova tvůrčího úsilí. Jeho ústřední snahou bylo dospět prostřednictvím tvarových proměn k názoru nové zkušenosti, ke zkušenosti nového výrazu, k zážitku narativního a popisného slova-obrazu zachycujícího událost imaginativního vidění i s ní spojenou tíživou myšlenku. Dramatické útvary z 20. let zachycují Čapkovy pokusy o alegoricko-utopickou hru. Reagovaly – často i ironickou perzifláží – na revoluční téma levých avantgard počátku 20. let, zpochybňovaly spásnost kolektivistického sociálního experimentu a apelovaly na individuální odpovědnost. Svazek uzavírá próza Stín kapradiny (často označovaná za literární protějšek Čapkových obrazů s náměty „chlapů“), sjednocující mnohé z autorových dosavadních tematických okruhů a tvárných postupů v myticko-baladickém podání údělu člověka. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Beletrie 1 - Josef Čapek - e-kniha , Beletrie 1 (978-80-87256-56-5)

Beletrie 1 (978-80-87256-56-5)

Beletrie 1 (978-80-87256-56-5)
Detail

Elektronická kniha - autor Josef Čapek, 372 stran, česky Pořadovým číslem první svazek Spisů Josefa Čapka soustřeďuje v úplnosti jeho samostatnou prozaickou a dramatickou tvorbu do roku 1930: povídkové knihy Lelio a Pro delfína, časopisecky publikované práce Živý plamen, Tři prózy, Podzim 1914 a Chlapec, divadelní hru Země mnoha jmen a torzo dramatu Gassirova loutna, filmová libreta Lakomec a Moc pověry a konečně i baladickou prózu Stín kapradiny. V chronologickém uspořádání představuje Čapkovu svébytnou cestu napříč moderními vyprávěcími postupy k vlastnímu epickému výrazu prostoupenému reflexí metafyzických témat, jejich tíhy a naléhavosti, i náznakovou přítomností autorova „druhého“ literárního domova, tj. činnosti kriticko-esejistické, tříbící Čapkův rozvažující styl a smysl pro lapidární postižení nadčasového prvku aktuálního (uměleckého) dění. Poprvé je tu tedy příležitost ukázat... (alza.cz)

Podobné produkty ako Beletrie 1 (978-80-87256-56-5) , Beletrie pro děti (978-80-7474-077-0)

Gastronomie - Fišera Miroslav

Gastronomie - Fišera Miroslav
Detail

Obsah této knihy je zaměřen na vývoj, základy a současné trendy v gastronomii. Vhodným způsobem jsou uvedeny vybrané potravinářské komodity, popsány stravovací návyky mladistvých, bezpečnost potravin v gastronomii, způsoby dopravy související s gastronomií, hotelnictvím a cestovním ruchem a nakonec využití statistických metod v gastronomii. Kniha obsahuje kapitolu 10 Bezpečnosť potravín v gastronómii od slovenského autora Jozefa Goliana a tato kapitola je uvedena ve slovenském jazyce. (patro.cz)

Podobné produkty ako Gastronomie - Fišera Miroslav , Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)

Beletrie pro děti (978-80-7474-077-0)

Beletrie pro děti (978-80-7474-077-0)
Detail

Kniha - autor Josef Čapek, 308 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Třetí svazek Spisů Josefa Čapka obsahuje pohádku O tlustém pradědečkovi a loupežnících (zahrnutou do knihy Karla Čapka Devatero pohádek, 1932), dále zdramatizovanou, samostatně knižně vydanou verzi Dobře to dopadlo aneb Tlustý pradědeček, lupiči a detektivové z roku 1932, knihu Povídání o pejskovi a kočičce. Jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech (1. vyd. 1929, 4. vyd. 1937; svazek zahrnuje rovněž – poprvé knižně – hry pro loutky Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen a Jak děti dělaly s pejskem a kočičkou Mikuláše, jež vznikly ze dvou povídání a vyšly v roce 1932 v časopisu Loutkář) a v původním znění cyklus vyprávění Povídejme si, děti, který Čapek napsal a nakreslil pro Dětský koutek Lidových novin v letech 1929–1933 (v roce 1954 jej pak vydal Miroslav Halík). (alza.cz)

Podobné produkty ako Beletrie pro děti (978-80-7474-077-0) , Víno: analýza - technologie - gastronomie (978-80-86380-77-3)

Kvízy a hádanky - Gastronomie

Kvízy a hádanky - Gastronomie
Detail

Sešit plný kvízů, rébusů hádanek, které se orientůjí na různá témata. Sešit obsahuje velké množství úkolů, které využívají fotky a ilustrace. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kvízy a hádanky - Gastronomie , Nový encyklopedický slovník gastronomie, a–k: 1. díl (978-80-86351-10-0)

Elektronická evidence tržeb pro gastronomii

Elektronická evidence tržeb pro gastronomii
Detail

Zákon o elektronické evidenci tržeb s praktickým komentářem pro zvládnutí problwmatikyv pěti minutách, uživatelské rady a tipy pro gastronomické provozy a ubytovacízařízení, informace o souvisejích novelách daňových zákonů.Publikace shrnuje základy k tématu elektronické evidence tržeb pro podnikatele, na kterése nová povinnost vztahuje v první fázi od 1. prosince 2016 a kteří se tak potřebují vspolehlivě zorientovat v nově přijatém zákoně a souvisejících novelách. Komplet zahrnujetištěnou příručku + e-book v pdf + aktualizační servis + on-line přístup k aktuálnímúplným zněním. Extra široký formát, přehledná grafická úprava s výraznými orientačnímiprvky pro pohodlou práci.Čtenáři využijí:- servisní webovou stránku s možností volného stahování novel a informacemio aktualitách- aktualizační servis zasílaný mailem- e-booky ve formátech pdf, e-pub- volný on-line přístup k aktuálnímu platnému znění zákona a dalším bonusům (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Elektronická evidence tržeb pro gastronomii , Nový encyklopedický slovník gastronomie, l–ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)

Elektronická evidence tržeb pro gastronomii

Elektronická evidence tržeb pro gastronomii
Detail

Zákon o elektronické evidenci tržeb s praktickým komentářem pro zvládnutí problwmatiky v pěti minutách, uživatelské rady a tipy pro gastronomické provozy a ubytovací zařízení, informace o souvisejích novelách daňových zákonů. Publikace shrnuje základy k tématu elektronické evidence tržeb pro podnikatele, na které se nová povinnost vztahuje v první fázi od 1. prosince 2016 a kteří se tak potřebují v spolehlivě zorientovat v nově přijatém zákoně a souvisejících novelách. Komplet zahrnuje tištěnou příručku + e-book v pdf + aktualizační servis + on-line přístup k aktuálním úplným zněním. Extra široký formát, přehledná grafická úprava s výraznými orientačními prvky pro pohodlou práci. Čtenáři využijí: - servisní webovou stránku s možností volného stahování novel a informacemi o aktualitách - aktualizační servis zasílaný mailem - e-booky ve formátech pdf, e-pub - volný on-line přístup k aktuálnímu platnému znění zákona a dalším bonusům (patro.cz)

Podobné produkty ako Elektronická evidence tržeb pro gastronomii , Sapíkův svět: nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Jiří Černý

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Jiří Černý
Detail

Oba díly slovníku využijí nejen odborníci pracující v oboru gastronomie, ale je určen také pro amatéry. Jde o velmi zajímavou publikaci, která u nás doposud nebyla vydána. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Jiří Černý , Ájurvéda léčení a vaření: přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Jiří Černý

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Jiří Černý
Detail

Velký gastronomický slovník je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Jiří Černý

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Schreiberová Jarmila

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Schreiberová Jarmila
Detail

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace. (patro.cz)

Podobné produkty ako Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Schreiberová Jarmila

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Černý Jiří

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Černý Jiří
Detail

Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům. (patro.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Černý Jiří

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Černý Jiří

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Černý Jiří
Detail

Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům. (patro.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Černý Jiří

Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD - Krátká Eva

Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD - Krátká Eva
Detail

Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku. (patro.cz)

Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD - Krátká Eva

Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)

Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)
Detail

Kniha – autor Miroslav Fišera, 300 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Obsah této knihy je zaměřen na vývoj, základy a současné trendy v gastronomii. Vhodným způsobem jsou uvedeny vybrané potravinářské komodity, popsány stravovací návyky mladistvých, bezpečnost potravin v gastronomii, způsoby dopravy související s gastronomií, hotelnictvím a cestovním ruchem a nakonec využití statistických metod v gastronomii. Kniha obsahuje kapitolu 10 Bezpečnosť potravín v gastronómii od slovenského autora Jozefa Goliana a tato kapitola je uvedena ve slovenském jazyce. (alza.cz)

Podobné produkty ako Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)

Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)

Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)
Detail

Kniha - autor Vlastimil Fic, 316 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)

Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu - Dana Tesone

Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu - Dana Tesone
Detail

Kniha poskytuje čtenářům přehled funkcí plánování, organizování, ovlivňování a kontroly, spojených s řízením v podnicích služeb, zvláště pak podniků v oboru hotelnictví, gastronomie a turismu. Je prezentována z pohledu uživatele, což znamená, že je aplikovatelná pro konkrétní úkoly, povinnosti a okruhy zodpovědnosti, vykonávané jak liniovými, tak i vrcholovými manažery.Kniha může být využita při školicích programech v jakémkoli druhu poskytování služeb, je ale zejména zaměřena na obor hotelnictví, gastronomie a turismu. Informace, které kniha obsahuje, se vztahují ke všem aktivitám vykonávaným manažery v praxi. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu - Dana Tesone

Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem - Křivánek Mirko

Svet gastronómie: Príručka, ktorú hľadáš (978-80-551-8204-9)

Svet gastronómie: Príručka, ktorú hľadáš (978-80-551-8204-9)
Detail

Kniha - autor Andrej Šulka, 144 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Čo potrebuješ na to, aby si sa stal gastronómom? V prvom rade musíš mať hlavne chuť a motiváciu. Ak ich už máš, potrebuješ ešte túto knihu, ktorá ťa zasvätí do tajomstiev kultúry stravovania. Kniha Gastronómia v kocke nie je ani kuchárskou knihou, ani učebnicou. Nenájdeš v nej recepty či pracovné postupy. Nájdeš v nej však praktické a presne zacielené rady, ktoré ti pomôžu zorientovať sa v rozmanitom svete gastronómie. Andrej Šulka ich zozbieral počas siedmich rokov praxe na Slovensku, v Taliansku a vo Francúzsku a napísal jednoducho, prehľadné bez zbytočných „omáčok“ (aj keď kapitolu o omáčkach v nej nájdeš tiež). Cenné a prehľadné informácie z kuchyne i baru, ktoré sú doplnené autorovými ilustráciami, uľahčia ich zapamätanie. Zistíš, ako prebieha proces výroby vína či kávy, aké bylinky a koreniny najčastejšie používame, alebo s akými nástrojmi pracuje barman. A to je len zlomok... (alza.cz)

Podobné produkty ako Svet gastronómie: Príručka, ktorú hľadáš (978-80-551-8204-9)

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Hugo Schreiber, Yvetta Dörflová, Jarmila Schreiberová

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Hugo Schreiber, Yvetta Dörflová, Jarmila Schreiberová
Detail

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Hugo Schreiber, Yvetta Dörflová, Jarmila Schreiberová

Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem (80-7335-036-X)

Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem (80-7335-036-X)
Detail

Kniha - autor Mirko Křivánek, 366 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem (80-7335-036-X)

Etiketa stolování: O dobrých mravech a gastronomii (978-80-242-7617-5)

Etiketa stolování: O dobrých mravech a gastronomii (978-80-242-7617-5)
Detail

Kniha - autor Ladislav Špaček, česky, pevná bez přebalu lesklá Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařů Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský. Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji... (alza.cz)

Podobné produkty ako Etiketa stolování: O dobrých mravech a gastronomii (978-80-242-7617-5)

Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy - Smetana František

Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy - Smetana František
Detail

Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy - Smetana František

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)
Detail

Kniha - autor Jiří Černý, česky - autor Jiří Černý, česky Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům. (alza.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0)

Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0)
Detail

Kniha - autor Jiří Černý, česky - autor Jiří Černý, česky Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům. (alza.cz)

Podobné produkty ako Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0)

Variť môže každý: Obrazový kurz praktickej gastronómie krok za krokem (978-80-7451-846-1)

Variť môže každý: Obrazový kurz praktickej gastronómie krok za krokem (978-80-7451-846-1)
Detail

Kniha - 358 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Ako už názov tejto knihy napovedá, variť môže naozaj každý. Pokročilí aj začínajúci kuchári a kuchárky v nej nájdu textové aj obrazové návody na množstvo skvelých receptov predovšetkým zo stredomorskej kuchyne. Pomocou metódy "krok za krokom" zvládnu všetci bez problémov základné techniky čistenia, porciovania a úpravy zeleniny, mäsa a rýb. Naučia sa pripravovať domáce cestoviny, rôzne druhy pečiva, tort a sladkostí. Dozvedia sa ako správne spracovávať známe i menej známe suroviny. Zoznámia sa aj s kuchynským náčiním, ktoré by nemalo chýbať v ich kuchyni. Preložené z talianskeho originálu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Variť môže každý: Obrazový kurz praktickej gastronómie krok za krokem (978-80-7451-846-1)

Vařit může každý: Obrazový kurz praktické gastronomie krok za krokem (978-80-7451-845-4)

Vařit může každý: Obrazový kurz praktické gastronomie krok za krokem (978-80-7451-845-4)
Detail

Kniha - 368 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jak již název této knihy napovídá, vařit může opravdu každý. Pokročilí i začínající kuchaři a kuchařky, zde najdou textové i obrazové návody na mnoho skvělých receptů především ze středomořské kuchyně. Pomocí metody "krok za krokem" zvládne každý z nich bez potíží základní techniky čištění, porcování a úpravy zeleniny, masa a ryb. Naučí se připravovat domácí těstoviny, různé druhy pečiva, dortů a sladkostí. Naučí se správně zpracovávat známé i méně známé suroviny. Seznámí se též s kuchařským náčiním, které by nemělo chybět jejich kuchyni. Přeloženo z italského originálu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Vařit může každý: Obrazový kurz praktické gastronomie krok za krokem (978-80-7451-845-4)

Ájurvéda léčení a vaření: Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)

Ájurvéda léčení a vaření: Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)
Detail

Kniha - autor Elisabeth Veit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Dr. phil. Elisabeth Veit v této mimořádné knize ukazuje, jak můžete využít léčivou sílu ájurvédy: vedle nauky o energii a třech typech tělesné konstituce v ní najdete přehled o ájurvédském koření a léčivém rostlinstvu od A do Z, dále pak 65 receptů seřazených podle dóš a chuťové orientace. Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici. Léčení a vaření s ájurvédou, přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici. Indické koření, oleje, léčivé byliny a drahokamy - ájurvéda je tisíce let staré vědění o zdravém, dlouhém a štěstí přinášejícím životě. Předané a neustále dále rozvíjené recepty a pokyny se prosadily i v západním světě. Léčivé účinky této celostní medicíny jsou už dlouho uznávány - k prospěchu těla, ducha a duše. (alza.cz)

Podobné produkty ako Ájurvéda léčení a vaření: Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)

Sapíkův svět: Nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8)

Sapíkův svět: Nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8)
Detail

Kniha - autor Martin Jarošek; Jaroslav Sapík, 224 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Legenda českého kuchařství. Potomek slavného rodu, jehož gastronomické kořeny sahají až do 17. století. Předseda Československého svazu kuchařů. Jaroslava Sapíka můžete popsat mnoha způsoby, ale naplno ho poznáte, teprve až ochutnáte jeho jídla. Inspirujte se poctivými recepty, vedle kterých se dozvíte také o historii i současnosti kuchařské školy rodu Sapíků! Přední specialista na českou kuchyni odhaluje svá kulinářská kouzla – a vy musíte být u toho. (alza.cz)

Podobné produkty ako Sapíkův svět: Nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8)

Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD: Pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3)

Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD: Pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3)
Detail

Kniha - autor František Smetana; Eva Krátká, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku. (alza.cz)

Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD: Pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3)

Kuriatko v kastrůlku: Česko-slovenský slovensko-český (občas aj výkladový) slovník gastronómie (978-80-971059-0-7)

Kuriatko v kastrůlku: Česko-slovenský slovensko-český (občas aj výkladový) slovník gastronómie (978-80-971059-0-7)
Detail

Kniha - autor Soňa Hudecová-Podhorná, 208 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Slovník prináša 5 200 slov z oblasti špecializovanej slovnej zásoby, ktorá súvisí s potravinami, nápojmi a kulinárskymi špecialitami slovenskej a českej národnej kuchyne. Gastronomické služby na Slovensku i v Čechách dobiehajú zameškané, zo šéfkuchárov sa utvára profesionálna špička a o kulinárske umenie, či už o oprášenú kuchyňu starých mám, trendové fusion, alebo spoznávanie neznámych etnických kuchýň, sa zaujíma čoraz viac amatérov. Rodia sa ďalšie a ďalšie relácie o varení, vychádzajú desiatky kuchárskych knižiek a časopisov pre laikov aj profesionálov. No prax ukazuje, že aj keď sú naše jazyky príbuzné, pri užšie špecializovanej slovnej zásobe z gastronómie už priemerná znalosť jedného či druhého jazyka nestačí. Profesionáli majú čoraz viac možností stretávať sa na školeniach a odborných súťažiach (kuchárskych, barmanských, baristických, carvingových), pretože ich spoločné... (alza.cz)

Podobné produkty ako Kuriatko v kastrůlku: Česko-slovenský slovensko-český (občas aj výkladový) slovník gastronómie (978-80-971059-0-7)

Chateau Visegrad (978-80-905218-2-7)

Chateau Visegrad (978-80-905218-2-7)
Detail

Kniha - autor Viktor Faktor, 84 stran, anglicky, pevná bez přebalu matná Za léta totality se z hradů a zámků zemí Visegrádu vytratila vysoká gastronomie. V lepších případech v nich vznikly prohlídkové okruhy, kde jen málokdo tušil, co se kdysi podávalo na zaprášeném porcelánu, odděleného od školních zájezdů červenými špagáty. V horším případě se o zámky podělili lidové armády a združstevnění zemědělci. Chateau Visegrád je výpravná obrazová publikace o čtyřech zámcích, českém Zbirohu, polském Wojanowě, slovenské Belé a maďarském Degenfeldu, na které se vysoká gastronomie po pádu železné opony vrátila. Stalo se tak díky tomu, že se z nich staly luxusní hotely, s věhlasnými kuchaři, díky nim také vzniklo speciální slavnostní pětichodové menu, které pro tuto knihu fotografoval Ondřej Kavan. Autorem literárního zpracování historie jednotlivých zámků dějin vysoké gastronomie i samotných receptů je Viktor Faktor. Výpravné provedení knihy a její vydání jen v angličtině... (alza.cz)

Podobné produkty ako Chateau Visegrad (978-80-905218-2-7)

Parmigiano reggiano 50 snadných receptů (978-80-206-1545-9)

Parmigiano reggiano 50 snadných receptů (978-80-206-1545-9)
Detail

Kniha - autor Academia Barilla, 128 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Academia Barilla, mezinárodní centrum s úkolem šířit italskou gastronomii, pečlivě vybrala pro tuto knihu 50 receptů s parmazánem. Od lehkých a aromatických předkrmů přes první chody nebo polévky, carpaccia, hlavní jídla až po zeleninové přílohy, pečivo a neobvyklé dezerty. (alza.cz)

Podobné produkty ako Parmigiano reggiano 50 snadných receptů (978-80-206-1545-9)

Luštěninová kuchařka: se spoustou zeleniny (978-80-88244-08-0)

Luštěninová kuchařka: se spoustou zeleniny (978-80-88244-08-0)
Detail

Kniha - Objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. - Autor Petr Klíma, 224 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Kouzlo moderní veganské kuchyněNeházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji.Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit?Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. Využívá originální postupy a sezonní suroviny. Spolu se škálou... (alza.cz)

Podobné produkty ako Luštěninová kuchařka: se spoustou zeleniny (978-80-88244-08-0)

Gastronomický kvíz: v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí... (978-80-87431-35-1)

Gastronomický kvíz: v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí... (978-80-87431-35-1)
Detail

Kniha - autor Jaroslav Vašák, 200 stran, česky Gastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... (alza.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický kvíz: v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí... (978-80-87431-35-1)

Brambory 50 snadných receptů (978-80-206-1358-5)

Brambory 50 snadných receptů (978-80-206-1358-5)
Detail

Kniha - 128 stran, česky, pevná bez přebalu matná Academia Barilla vybrala 50 receptů, které obsahují brambory. Některá z nich jsou typickými italskými jídly, další recepty byly vytvořeny spojením brambor s dalšími typickými ingrediencemi italské kuchyně: sýry, masnými výrobky, taktéž s kaštany, hřiby a sušenou treskou. Další recepty mají původ v různých zemích, jako blini v Rusku nebo rösti ve Švýcarsku, a nejsou součástí historie italské gastronomie. Avšak Academia Barilla je vybrala, protože se řídí těmito zásadami: ctí a miluje základní ingredience, jednoduchost spojená s elegancí a především má radost ze sdílení svých znalostí. (alza.cz)

Podobné produkty ako Brambory 50 snadných receptů (978-80-206-1358-5)

Tatry na tanieri (978-80-8115-144-6)

Tatry na tanieri (978-80-8115-144-6)
Detail

Kniha - autor Štefan Packa, 136 stran, slovensky, pevná bez přebalu matná Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecifickou atmosférou a nezabudnuteľnými osobnosťami... Takto sa začal písať aj príbeh tatranského hotelierstva a gastronómie. Bohato ilustrovaná kniha vám predstaví Tatry z nevšedného zorného uhla – cez príbehy a vynikajúce recepty chatárov, hotelierov, majstrov kulinárneho umenia, prominentných návštevníkov. Ochutnajte Tatry! (alza.cz)

Podobné produkty ako Tatry na tanieri (978-80-8115-144-6)

Neobyčejné těstoviny: Úžasná jídla s vůní a chutí Itálie (978-80-7669-016-5)

Neobyčejné těstoviny: Úžasná jídla s vůní a chutí Itálie (978-80-7669-016-5)
Detail

Kniha - 148 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Těstoviny jsou jednou z nejrozmanitějších kapitol gastronomie! Není snad nikdo, kdo by je nemiloval. Naučte se s námi připravit pilíře italské kuchyně, jako jsou špagety carbonara, lasagne bolognese nebo rigatoni s gorgonzolou. Nechybí ani nápadité recepty na různé druhy zapečených těstovin či těstoviny s rybami a plody moře. Na své si přijdou i ti, kteří dávají přednost čistě zeleninovým pokrmům, a naše nápady ocení i hospodyňky, které nemají času nazbyt a potřebují pro celou rodinu připravit rychlou večeři. Inspiraci načerpáte i na různé variace lehkých a zdravých těstovinových salátů. Tak listujte a vybírejte! (alza.cz)

Podobné produkty ako Neobyčejné těstoviny: Úžasná jídla s vůní a chutí Itálie (978-80-7669-016-5)

Talianské tradičné jedlá cestoviny: 400 receptov od srdca (978-80-89637-71-3)

Talianské tradičné jedlá cestoviny: 400 receptov od srdca (978-80-89637-71-3)
Detail

Kniha - 368 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Talianska kuchyňa je bez cestovín nepredstaviteľná - to vie asi každý. Táto rozsiahla, nádherne ilustrovaná kuchárska kniha nám predstaví štyristo tradičných talianskych receptov svetoznámych cestovín pasta s chutnými ragú a omáčkami, aromatickou zeleninou, plodmi mora a vynikajúcimi syrmi. Očarujúca rozmanitosť rozmerov a tvarov cestovín a regionálne upravované základné recepty zaručujú plejádu chutí a možnosť deň čo deň našich najbližších prekvapiť novými jedlami. Vďaka pôvabne ilustrovaným receptom inšpirovaným srdcom listujúc túto nevšednú kuchársku knižku sa ocitneme priamo v slnečnom Taliansku. Vydajme sa teda na cestu na krídlach vôní a chutí a oddajme sa zaslúžene vychýrenému potešeniu z talianskej gastronómie. (alza.cz)

Podobné produkty ako Talianské tradičné jedlá cestoviny: 400 receptov od srdca (978-80-89637-71-3)

Chvála české kuchyně: tradice, jídlo, stolování, osobnosti (978-80-904757-1-7)

Chvála české kuchyně: tradice, jídlo, stolování, osobnosti (978-80-904757-1-7)
Detail

Kniha - autor Jarmila Schreiberová; Hugo Schreiber; Yvetta Dörflová, 482 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace. (alza.cz)

Podobné produkty ako Chvála české kuchyně: tradice, jídlo, stolování, osobnosti (978-80-904757-1-7)

S motorkářem u stolu: aneb Průvodce hladového jezdce (978-80-242-7545-1)

S motorkářem u stolu: aneb Průvodce hladového jezdce (978-80-242-7545-1)
Detail

Kniha - autor Josef Káďa Kadeřábek, 240 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato kniha volně navazuje na motorkářské průvodce po Čechách, Moravě a Slovensku. Humorné historky a příběhy lidí, kteří mají jako svého koníčka cestování na dvou kolech se silným motorem, se tentokrát točí okolo nedomyslitelné součásti každého výletu, kterou představují chutná jídla. Samozřejmě že nechybí potřebné ingredience, postup přípravy a také fotografie výsledného pokrmu. Kuchaři z povolání jistě prominou, že někdy vše není přesně podle zásad gastronomie, ale právě proto, že řadu uvedených „mňamek“ a „gáblíků“ připravovali většinou lidé bez odborného vzdělání, tak je to i povzbuzením pro ty, co by se do nějakých náročných kuchařských akcí běžně nepustili. (alza.cz)

Podobné produkty ako S motorkářem u stolu: aneb Průvodce hladového jezdce (978-80-242-7545-1)

Superpotraviny

Superpotraviny
Detail

Termín superpotravina sa stal jedným z najpopulárnejších v modernej gastronómii. Čo si však pod ním vlastne predstaviť? Čo sa skrýva napríklad pod slovom goji? Ako sa robí puding z chia semienok? A ako s tým všetkým súvisí kučeravý kel? V tejto kuchárke nájdete nielen 45 supernapínavých, superzdravých a superchutných receptov zo superpotravín, ale aj odpovede na všetky vaše otázky týkajúce sa tohto kulinárskeho trendu. Pre každého, kto chce variť zdravo a kreatívne a rád experimentuje v kuchyni. (patro.cz)

Podobné produkty ako Superpotraviny

Superpotraviny

Superpotraviny
Detail

Termín superpotravina se stal jedním z nejpopulárnějších v moderní gastronomii. Jenže co to vlastně jsou superpotraviny? Co se například skrývá pod slovem goji? Jak se dělá pudink z chia semínek? A jak s tím vším souvisí kadeřavá kapusta? V této kuchařce naleznete nejen 45 supernapínavých, superzdravých a superchutných receptů ze superpotravin, ale také odpovědi na všechny vaše otázky ohledně tohoto populárního trendu. Kuchařka pro každého, kdo má na stole rád snadné zdravé jídlo a rád experimentuje v kuchyni. (patro.cz)

Podobné produkty ako Superpotraviny

Cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) (978-80-7407-456-1)

Cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) (978-80-7407-456-1)
Detail

Kniha - autor Zbyněk Kašpar, 256 stran, česky, pevná s přebalem matná Tato kniha je určena všem, kteří mají rádi Itálii, navštívili ji, chtějí na ni vzpomínat, či se na cestu na Apeninský poloostrov teprve chystají. Stojí slavná dolce vita opravdu za to? Lze vidět Neapol a nezemřít při tom? Proč si Sicilané navlékají o Velikonocích masky, co všechno je třeba překonat, když se Ital rozhodne oženit, a jak vyzrát na italského úředníka? Vraždy a hříchy papežů, manželské trampoty slavné Lucrezie Borgii, Casanovův útěk z vězení a zmizení Mussoliniho mrtvoly. Na stránkách knihy ožívají příběhy ze života slavných umělců Michelangela, Donatella, Rossiniho či Brunelleschiho. Složité zákruty italského života, příběhy italské historie, gastronomie a kultury. Jsou drsné, zábavné i tajemné a vyprávějí o minulosti i současnosti této krásné země. Kniha představuje Benátky, Florencii, Řím a mnoho dalších známých i méně proslulých italských měst prostřednictvím... (alza.cz)

Podobné produkty ako Cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) (978-80-7407-456-1)

Snadno & Rychle 3 (978-80-87737-52-1)

Snadno & Rychle 3 (978-80-87737-52-1)
Detail

Kniha - Kniha SNADNO & RYCHLE 3 svou jednoduchostí, dostupností použitých surovin a recepty pro každý den popsanými „krok za krokem“ opět zaujme každého milovníka dobrého jídla, a to včetně začátečníků. - autor Roman Vaněk; Jana Vaňková, 96 stran, česky, Pevná s přebalem lesklá Jednoduché a rychlé recepty pro každý denDlouho vyhlížené třetí pokračování velmi úspěšné edice kuchařek Snadno & Rychle od propagátora gastronomie Romana Vaňka a jeho manželky Jany je konečně tu.Kniha Snadno & Rychle 3 je opět hodna svého názvu. Obsahuje recepty pro každý den, které jsou nenáročné a používané ingredience jsou běžně dostupné. Začínající kuchaři pak jistě ocení i do detailu popsané potřebné suroviny (např. varný typ brambor) a postupy jejich přípravy (krájení, sekání atd.).Majitelé předchozích dílů této bílé edice kuchařek budou navíc velmi potěšeni dalším pokračováním úžasných dobrodružství pana Panáčka a jeho rodiny. Objevte i další kuchařky od Romana Vaňka... (alza.cz)

Podobné produkty ako Snadno & Rychle 3 (978-80-87737-52-1)

Knedlíky: 200 receptů (978-80-87867-30-3)

Knedlíky: 200 receptů (978-80-87867-30-3)
Detail

Kniha - autor Jarmila Mandžuková, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Tradiční česká jídla si bez něj nelze představit - knedlovepřozelo, svíčková, guláš a stovky jiných, škála knedlíkové gastronomie je bohatá a pestrá. Známe knedlíky naslano, nasladko, plněné, bramborové, ovocné, zeleninové, vařené tak či onak, podávané jako příloha či hlavní pokrm a kdovíjak ještě podle vlastní fantazie. K jedinečnosti knedlíků významně přispívá skutečnost, že je v žádoucí proslulé kvalitě nelze zdárně vyrobit z jiné mouky než té české. I když se dnes dají koupit již hotové v obchodě, není nad ty doma připravené, kypré a čerstvě kouřící. Zvládnout jejich tvorbu patří k vrcholům kuchařského umění. Zkušená autorka, odbornice na zdravou a racionální výživu, ing. Jarmila Mandžuková, jež má na svém kontě již stovku vydaných knih, propátrala bohatou historii knedlíku a sestavila tuto výjimečnou kuchařskou... (alza.cz)

Podobné produkty ako Knedlíky: 200 receptů (978-80-87867-30-3)

Víc než jen vietnamská kuchařka (978-80-264-4132-8)

Víc než jen vietnamská kuchařka (978-80-264-4132-8)
Detail

Kniha - autor Hoang Long Tran; Thuy Nguyen, 168 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Zajímavosti ze světa vietnamské kuchyně, představení tradičních vietnamských surovin a tipy na jejich nakupování, doporučení na vietnamské podniky v České republice, tipy na gastro výlety ve Vietnamu, ale hlavně obrovská nálož receptů na to nejlepší, co vietnamská gastronomie může nabídnout. Uvařte si vietnamské speciality přímo u vás doma. Autoři, kteří vás povedou krok za krokem, jsou z těch nejpovolanějších – jedná se totiž o představitele druhé generace Vietnamců žijících v Česku. Podělí se s vámi o tipy a triky svých babiček, objasní vám původ jednotlivých jídel a jejich symbolický význam a upozorní vás na všechna možná úskalí přípravy oblíbených pokrmů. Ohromte své přátele a jejich chuťové buňky a připravte neopakovatelnou vietnamskou hostinu, na kterou budou všichni ještě dlouho vzpomínat. (alza.cz)

Podobné produkty ako Víc než jen vietnamská kuchařka (978-80-264-4132-8)

Nejlepší restaurace oceněné zlatými lvy, průvodce 2020 (978-80-907213-1-9)

Nejlepší restaurace oceněné zlatými lvy, průvodce 2020 (978-80-907213-1-9)
Detail

Kniha - česky, pevná bez přebalu lesklá Sedmý ročník hodnocení kvality restaurací v Česku přináší zbrusu novou publikaci výsledků pro sezónu 2020. V průvodci najdete přehled více než stovky nejlepších restaurací, které získaly v hodnocení inspektorů projektu ocenění jedním, dvěma či třemi zlatými lvy. Ročník od ročníku se vyrovnávají síly Prahy a regionů. Sezóna 2020 přináší významně delší seznam restaurací nabíjících zážitkovou gastronomii mimo hlavní město. V knize na čtenáře čeká 256 stran s přehlednými prezentacemi oceněných restauracích, infografika pro snazší orientaci a dvojjazyčné texty se základními informacemi o restauraci, typu kuchyně a šéfkuchaři. S ohledem na velkou poptávku po anglické verzi oblíbené publikace vychází kniha poprvé v praktické česko-anglické verzi. Dvojjazyčnost titulu přináší také zcela nové grafické zpracování a nový formát knihy. To vše s tiskem na bělostném křídovém papíru a v kvalitní pevné vazbě podtrhuje prémiovost publikace. (alza.cz)

Podobné produkty ako Nejlepší restaurace oceněné zlatými lvy, průvodce 2020 (978-80-907213-1-9)
beletrie kucharky, beletrie ticho promlouva, beletrie popularne naucna literatura, Beletrie 1 (978-80-87256-56-5), Beletrie pro děti (978-80-7474-077-0), Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0), Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3), Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0), Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7), Sapíkův svět: Nejlepší recepty i bohatý řivotní příběh hvězdy české gastronomie (978-80-7683-169-8), Ájurvéda léčení a vaření: Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici (978-80-7336-626-1)